Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers de Wijk

In de Wijk is de woningmarkt volop in beweging. Kantelende vraag en aanbod, fluctuerende prijzen en het aantal transacties geven een fascinerend beeld van hoe je huis verkopen in deze omgeving kan uitpakken. De cijfers en statistieken bieden nuttige insights.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in de Wijk

De gemiddelde verkoopprijs in de Wijk is in de laatste 3 maanden € 461.368 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 480.050 euro. Het geeft je een helder inzicht in de huidige marktomstandigheden en laat zien hoe de huizenprijzen fluctueren. Met de snelle verschuivingen in de vastgoedmarkt, is het verstandig om de meest recente prijzen in jouw omgeving nauwlettend te volgen. Hieronder vind je een weergave hiervan:

Huizenprijzen in de Wijk

Afgelopen 3 maanden

€ 301.000
€ 416.000
€ 530.000

Zoek je inzicht in lokale vastgoedprijzen? Het bekijken van de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter kan je inzichten bieden. De reden hiervoor is dat deze waarde je een duidelijker beeld geeft van de prijsindexatie van de Wijk, vergeleken met losse verkoopprijzen. Moment, de gemiddelde verkoopprijs per m2 in de Wijk bedraagt € 4.169. Bekijk de vraag- en verkoopprijs per m2 in de onderstaande woningmarktcijfers grafiek:

Huizenprijzen in de Wijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.300

Prijsontwikkeling de Wijk laatste 12 maanden

Het is verstandig om de evolutie van de huizenprijzen in jouw wijk gedurende het afgelopen jaar in het oog te houden. Zo kun je bijhouden of jouw huis meer of minder waard wordt. De gemiddelde verkoopprijs de laatste maand was € 461.368. Bekijk hieronder de grafiek met de prijsontwikkeling in de wijk, die in lijn ligt met de algemene landelijke trend :

Wat is mijn woning in de Wijk waard?

De overweging om je huis in de Wijk te verkopen hangt meestal samen met de potentiële opbrengst op de huidige woningmarkt. Het inschatten van deze opbrengst kan helpen bij het maken van je beslissing. Dit kan lastig zijn zonder gedegen kennis van de markt en recente transacties.

Denk je eraan jouw huis te verkopen? Een gratis waardebepaling door een makelaar is dan een slimme stap. Je wordt bij het aanvragen van een waardebepaling gekoppeld aan een ervaren makelaar die kennis heeft van de lokale markt. Deze expert onderzoekt dan de mogelijke verkoopwaarde van jouw huis.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt vrij eenvoudig. Ze onderzoeken onder andere de locatie van je huis, de staat van onderhoud en vergelijkbare verkochte huizen in de omgeving. Het kan verstandig zijn om deze waardebepaling door verschillende makelaars te laten uitvoeren, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij de aanvraag kun je aangeven dat meerdere makelaars de waarde van je huis moeten bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zie je per plaats variërende situaties, zo ook wanneer je de huizenprijzen van plekken rondom de Wijk vergelijkt met de Wijk zelf. Door jouw zicht niet te beperken tot enkel de Wijk, maar ook de omliggende gemeenten onder de loep te nemen, krijg je een realistischer inzicht in het huidige marktbeeld.

Je zult zien dat niet enkel de gemiddelde verkoopprijzen het totaalbeeld schetsen, ook de gemiddelde prijs per vierkante meter speelt een significante rol. Door hier aandacht aan te besteden, krijg je een genuanceerder beeld van de markt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in de Wijk

Het vinden van de juiste makelaar voor jouw huis in de Wijk is een uitdaging. Verschillende makelaars blinken uit op verschillende gebieden; sommigen hebben een snellere verkoopsnelheid, terwijl anderen misschien een hogere gemiddelde verkoopprijs hebben. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat je belangrijk vindt bij de verkoop van jouw huis.

De keuze voor een goede makelaar is cruciaal voor het succes van de verkoop van jouw huis in de Wijk. Een goede makelaar kan de verkoop versnellen en een betere prijs behalen. Je zou daarom tijd kunnen besteden aan het vergelijken van makelaars, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in de Wijk Of lees meer over makelaars in de Wijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in de Wijk

Let op courtages, want deze kunnen flink variëren per makelaar. In de Wijk bedraagt de gemiddelde courtage zo'n 1,14% van de verkoopprijs. Ga je uit van de gemiddelde woningwaarde in de Wijk van € 461.368 euro, dan kunnen courtages aardig oplopen. De meeste makelaars rekenen ook opstartkosten om je woning in de verkoop te plaatsen, dus vergeet deze niet mee te nemen in je berekening.

Wanneer je overweegt je woning in de Wijk te verkopen, is het slim om je niet meteen vast te leggen aan de eerste de beste makelaar. Het kan lonen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Vraag bij verschillende makelaars hun tarieven op. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende kosten die makelaars in de Wijk hanteren. Dit kan eenvoudig via tarieven opvragen op onze site, waarbij geselecteerde makelaars je zullen informeren over hun verkooptarieven.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in de Wijk

In de Wijk zijn er 905 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Het kan je eigen thuis zijn, een plek waar je comfort en rust vindt na een lange dag. Maar een woning kan ook een investeringsobject zijn, een middel om vermogen op te bouwen door waardevermeerdering en/of verhuur. Het verkopen van je woning kan dus diverse motivaties hebben, en zal ook verschillende effecten hebben op het totaal aantal koopwoningen in de Wijk.

Aantal verkochte woningen in de Wijk

In de afgelopen 12 maanden zijn er in de Wijk veel woningen aangemeld en verkocht. Aanmeldingen geven het totaal aantal woningen weer dat op de markt is gebracht. Daarentegen vertegenwoordigen transacties het uiteindelijke aantal verkochte woningen. Hieronder vind je het exacte aantal 44 verkochte woningen (transacties) in de Wijk over de laatste 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in de Wijk te verkopen?

Overweeg je jouw huis in de Wijk te verkopen? Of je nu wel of niet definitief hebt besloten, het is altijd raadzaam om je goed voor te bereiden. Hier op Huis Verkopen helpen we je graag met een handig stappenplan dat op maat is gemaakt voor woningeigenaren in de Wijk.

Het is vooral belangrijk om te weten dat een goede makelaar cruciaal is voor een succesvolle verkoop. Ons stappenplan zal je helpen om de juiste makelaar te vinden, en zal je vervolgens begeleiden bij elke stap van het verkoopproces. Zo ben je er zeker van dat je niks over het hoofd ziet en dat je alles zorgvuldig regelt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als woningverkoper wil je natuurlijk altijd op de hoogte blijven van hoe de huizenprijzen in de Wijk zich ontwikkelen. Daarom zorgen we er op deze website voor dat alle informatie over vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties, nieuwe aanmeldingen en nog veel meer altijd actueel en beschikbaar is voor je. Zo kun je altijd rekenen op de meest accurate en recente gegevens.

De voordelen van HuisVerkopen.nl bij het verkopen van je woning

Met Huis Verkopen wordt het regelen van de verkoop van je woning een stuk simpeler. Via onze gratis waardebepaling krijg je direct een idee van de waarde van je huis. Het handige stappenplan neemt je stap voor stap mee door het proces, zodat je niets over het hoofd ziet. Bovendien kun je met de vergelijkingstool eenvoudig de beste makelaar in de Wijk vinden. Ook voor het opvragen van makelaarstarieven ben je hier aan het juiste adres. Alles om ervoor te zorgen dat de verkoop van je woning vlot en voordelig verloopt!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen