Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Staphorst

Als je overweegt je huis in Staphorst te verkopen, is het zaak om de laatste inzichten van de lokale huizenmarkt bij de hand te hebben. Op mei 2024 hebben vraag- en verkoopprijzen, samen met het aantal transacties, een uniek beeld geschapen van de markt. Deze cijfers geven je een voordeel bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Staphorst

De gemiddelde verkoopprijs in Staphorst is in de laatste 3 maanden € 406.169 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 372.954 euro. Het betekent dat de huizen hier gemiddeld voor een hoger bedrag verkocht worden dan het beoogde bedrag. Dit wijst op een fanatieke huizenmarkt, waarbij de kopers bereid zijn om meer te betalen dan de vraagprijs. Hieronder vind je een grafiek die de veranderingen in verkoop- en vraagprijzen over de laatste 3 maanden inzichtelijk maakt:

Huizenprijzen in Staphorst

Afgelopen 3 maanden

€ 179.000
€ 317.000
€ 456.000

In de aankomende grafiek worden de ontwikkelingen van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 gedurende de laatste drie maanden in Staphorst in het licht gebracht. Met deze informatie kun je inzicht krijgen in het lokale prijsritme en de tendensen op de vastgoedmarkt in Staphorst. Bekijk de hieronder verschijnende grafiek om je beeld van deze prijsbewegingen te verfijnen:

Huizenprijzen in Staphorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Staphorst laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Staphorst bewegingen laten zien. Het zijn deze ontwikkelingen die woningverkopers en -kopers actief in de gaten houden.

Het beeld dat hieruit voortvloeit is gebaseerd op daadwerkelijke transacties. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was bijvoorbeeld € 406.169 euro. Hieronder zie je de marktcijfers visueel gemaakt:

Wat is mijn woning in Staphorst waard?

De waarde van jouw woning in Staphorst is continu in beweging. Net als op de landelijke vastgoedmarkt, bepalen vraag en aanbod ook in Staphorst de prijs van woningen. Factoren als economische groei, rentestanden en reguleringen oefenen invloed uit op deze marktwerking.

Om als huiseigenaar goed beslagen ten ijs te komen, is het handig om inzicht te hebben in je woningswaarde. Daarom kan een gratis waardebepaling door een makelaar een praktische stap zijn. Bovendien geeft dit je de mogelijkheid om een realistische verkoopprijs te bepalen of je hypotheek te herzien.

Een fijne bijkomstigheid van waardebepaling door een makelaar is dat deze plaatsvindt in jouw eigen woning. De makelaar kan zo de unieke kenmerken en staat van jouw huis meenemen in de beoordeling. Omdat er geen doelloos heen en weer gependel nodig is, kost deze vorm van taxatie ook nog eens weinig moeite.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opvallend hoe de woningmarktcijfers kunnen variëren van plaats tot plaats. Dit geldt zeker ook voor de huizenprijzen in en rondom Staphorst. De verschillen in waarden tussen deze gemeentes leveren een intrigerend marktbeeld op.

Door de prijzen van woningen te analyseren, zowel in totaliteit als per vierkante meter, krijgen we gedetailleerder inzicht in de huidige staat van de woningmarkt. Dit brengt ons bij de bijgevoegde grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Staphorst

Op zoek naar een makelaar in Staphorst voor het verkopen van je huis? Het selecteren van de juiste kan best uitdagend zijn. In Staphorst alleen vind je al een diversiteit aan makelaars, variërend in specialismen, ervaring en kosten. Sommige focussen op het stadscentrum, terwijl anderen weer experts zijn in de buitengebieden.

De keuze voor een goede makelaar kan een groot verschil maken voor de verkoop van je huis. Ze beïnvloeden bijvoorbeeld de verkoopprijs, hoe snel je huis verkocht wordt en hoe soepel de verkoop verloopt. Iets om over na te denken: Niet alle makelaars zullen hetzelfde kosten, kunnen dezelfde service of resultaten bieden. Door makelaars te vergelijken kan je weloverwogen een keuze maken die optimaal is voor jou en de verkoop van je huis in Staphorst.

Vergelijk makelaars in Staphorst Of lees meer over makelaars in Staphorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Staphorst

Het is opvallend dat courtages van makelaars in Staphorst gemiddeld op 1,09% liggen. Dit tarief is het percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, wat in jouw geval neerkomt op ongeveer € 4.427, gebaseerd op de gemiddelde woningprijs van € 406.169 in Staphorst. Belangrijk is dat je rekening houdt met deze kosten bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het goed om na te denken over deze courtagekosten en wat hierin voor jou acceptabel is. Daarbij kun je ook kijken naar de diensten die de makelaar biedt. Verdiep je in wat verschillende makelaars aanbieden en zet dit af tegen hun tarieven. Zo krijg je een goed beeld van de waarde die je voor je geld krijgt en kun je een passende keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Staphorst

In het pittoreske Staphorst vind je voornamelijk koopwoningen. Met een totaal aantal van 2917 vormen deze de grootste categorie woningen in dit schilderachtige dorp. Toch is er ook ruimte voor andere types woningen, zoals die voor sociale huur. Deze diversiteit in woningaanbod maakt van Staphorst een levendige plek om te wonen, waarbij je makkelijk de woning kunt kiezen die bij jouw persoonlijke situatie en voorkeur past.

Aantal verkochte woningen in Staphorst

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Staphorst veel veranderingen geweest als het gaat om het aantal aanmeldingen en transacties voor woningen. Deze veranderingen geven een duidelijk beeld van het gedrag van de woningmarkt. Kijkend naar het aantal verkochte woningen, zien we 48 transacties. In de onderstaande grafiek kun je dit in detail zien:

Ben je van plan jouw huis in Staphorst te verkopen?

Het verkopen van je woning in Staphorst kan een ingewikkeld proces zijn met verschillende facetten waar je rekening mee moet houden. Zo is het van belang dat je een realistische waardebepaling van je woning aanvraagt, een energielabel aanvraagt voor jouw huis en een verkoopadvies aanvraagt bij een makelaar. Het is tevens belangrijk om verschillende makelaars te overwegen, misschien wil je makelaars vergelijken om te zorgen dat je de best mogelijke service krijgt.

In dit ingewikkelde proces kan het handig zijn om een stappenplan te volgen om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Dit geeft je een helder overzicht van alles wat er moet gebeuren bij de verkoop van jouw huis. Het volgen van een dergelijk stappenplan zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw huis kunt verkopen en ondersteunt je in het behalen van een succesvolle verkoop zonder onnodige stress.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken met betrekking tot de huizenmarkt in Staphorst staan zelden stil. De gegevens worden constant bijgewerkt op deze site, om zo altijd een actueel beeld te kunnen schetsen. Het in de gaten houden van deze voortdurende veranderingen is erg waardevol, want op basis hiervan kun je jouw besluit om te kopen of verkopen in Staphorst beter onderbouwen. Deze marktcijfers geven je inzicht in de huidige situatie en trends op de huizenmarkt.

Wat kan huisverkopen.nl jou bieden?

Huisverkopen.nl is meer dan alleen een informatiebron voor woningmarktstatistieken. Het biedt jou een breed scala aan functies en diensten om een woningverkoop naadloos te laten verlopen. Of je nu opzoek bent naar algemene informatie over de kosten van een huisverkoop, of specifiek opzoek bent naar een ervaren, lokale makelaar die een accurate waardebepaling voor je kan doen. Je kan bij ons terecht voor alles van het aanvragen van een energielabel bij een lokale energieadviseur, tot het doorbladeren van onze uitgebreide bibliotheek met verkoopadviezen over de beste makelaars, de hoogste verkoopprijzen en slimme aandachtspunten. Je kan de stappen in het verkoopproces van je huis bekijken op ons interactieve stappenplan en tegelijkertijd de kosten van dit proces bijhouden. Ook bieden wij je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze kan maken voor je specifieke situatie.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen