Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Staphorst

Als je jouw woning in Staphorst wilt verkopen, is het selecteren van een competente makelaar essentieel. Deze pagina verschaft waardevolle informatie over de in Staphorst actieve makelaars. Dit helpt je een kundige keuze te maken, waardoor je de kans op een voorspoedige verkoop van je woning vergroot.

Over makelaars in Staphorst

Voor het verkopen van je huis kan de keuze van een makelaar in Staphorst een behoorlijke impact hebben. Zij zijn namelijk degenen die niet alleen je woning op de markt brengen, maar die ook potentiële kopers aantrekken. Denk hierbij aan de kwaliteit van de verkoopadvertentie, de manier waarop ze onderhandelen of hoe goed ze de lokale markt kennen: dit kan allemaal het verschil maken in hoe snel je woning verkoopt, en voor welke prijs.

We zijn continue bezig met het monitoren van alle makelaars in Staphorst. Hierdoor hebben we inzicht in hun prestaties en weten we wie het beste presteert bij de verkoop van woningen. Wil je weten wie de top makelaars zijn in Staphorst? We houden je niet langer in spanning. Alle informatie over de beste makelaars in Staphorst is hier op deze pagina te vinden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.472
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.298
Besparing (gem.)
€ 1.313

Actueel

 • Bij het verkopen van je huis in Staphorst kan je te maken krijgen met makelaarscourtages. Deze liggen in Staphorst gemiddeld op 1,09% procent. Dit percentage is variabel, afhankelijk van de marktomstandigheden op dat moment, zoals afgegeven door de local makelaars (strong>april 2024).
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Staphorst is € 410.288, terwijl de vierkante meter prijs gemiddeld ligt op € 2.584. Meer informatie over deze en andere woningmarketingcijfers in Staphorst kan helpen bij jouw verkoop overwegingen.
 • De gemiddelde kosten van een makelaar in Staphorst zijn € 4.472 . Het is zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken en na te gaan welke services zijn inbegrepen bij deze kosten, voordat je een beslissing neemt.

Uitgelichte makelaars in Staphorst

Als je van plan bent je woning te verkopen, dan ben je in Staphorst niet beperkt in keuze. Er zijn verschillende verkoopmakelaars die graag voor je klaar staan. Het is verstandig om deze makelaars onderling te vergelijken, omdat iedere makelaar andere voordelen, prijzen en manieren van werken heeft.

Logo Boertjes Makelaardij & Hypotheken

Boertjes Makelaardij & Hypotheken

Bij Boertjes Makelaardij & Hypotheken ervaar je een complete dienstverlening voor al je vastgoedbehoeften. Ze zijn al ruim 75 jaar actief en expert in onder andere paardenobjecten. Je kunt er terecht voor verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Met hun team van 4 medewerkers en hun erkenningen als NVM makelaar, taxateur en hypotheekadviseur bieden ze je een betrouwbaar pakket van expertise onder één dak.

Poortman Makelaars

Poortman Makelaars: een geregistreerde makelaar bij de branchevereniging Vastgoedpro. Het kantoor bevindt zich op Bergerslag 1A in Staphorst. Als een erkend makelaarskantoor onderscheidt Poortman zich door zijn betrouwbaarheid en deskundigheid op het gebied van vastgoed. Kiezen voor Poortman Makelaars betekent kiezen voor zekerheid en vakmanschap in jouw vastgoedtransacties.

Let op: Dit is slechts een selectie van de verkoopmakelaars in en rondom Staphorst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Staphorst mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet in bovenstaande lijst, maar vind je door deze grondige vergelijking.

Vergelijk makelaars in Staphorst Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Staphorst?

Een makelaar in Staphorst rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 410.288 in Staphorst komt dit neer op € 4.472 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Staphorst constant in beweging zijn, fluctueren ook de tarieven van makelaars. De actuele kosten van een makelaar kunnen dus variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige vastgoedmarkt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Staphorst 0,64% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.313 besparen door makelaars te vergelijken. Door verschillende makelaars tegen elkaar af te wegen, verhoog je je kans op besparing op de makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Staphorst

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Staphorst

Waar je misschien nog niet van op de hoogte bent, is het feit dat de meeste makelaars in Staphorst opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn kosten die makelaars in rekening brengen nog voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt geplaatst wordt. Ze dekken zaken zoals professionele foto's, plattegronden, een verkooptekst en het plaatsen van jouw woning op relevante huizensites. Het bedrag van deze opstartkosten kan flink variëren, maar ligt gemiddeld rond de € 515.

Het loont om vooraf een duidelijk beeld te krijgen van de verwachte opstartkosten. Dit kan je helpen in jouw beslissing van welke makelaar het beste aansluit bij jouw behoeften en budget. Een handige tool om een helder overzicht te krijgen, is door direct online de tarieven op te vragen bij makelaars in Staphorst. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Het kan je een overzicht geven van de tarieven per makelaar, inclusief de mogelijke opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Staphorst

Als je in Staphorst je woning te koop zet bij een makelaar, dan is het belangrijk om te weten wat intrekkingskosten zijn. Dit zijn de kosten die je moet betalen als je beslist om je woning uit de verkoop te halen voordat deze is verkocht. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat je tussentijds besluit om toch niet te verhuizen, of vanwege een onverwachtse omstandigheid die ervoor zorgt dat de verkoop niet meer mogelijk is.

De meeste makelaars in Staphorst rekenen deze kosten. Ze doen dit als compensatie voor de tijd en het werk dat zij al in de verkoop van je woning hebben gestoken. De hoogte van de intrekkingskosten kan per makelaar verschillen. Echter, in Staphorst ligt het gemiddelde rond de € 500 euro. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je je woning te koop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Staphorst met een vast tarief

Wist je dat er in Staphorst ook makelaars actief zijn die met een vaste tarief werken? Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet hoeveel jouw makelaarskosten van tevoren zullen worden. Bij deze makelaars betaal je gemiddeld een vaste vergoeding van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel de transparantie van een vaste vergoeding aantrekkelijk lijkt, kan het in sommige gevallen in jouw nadeel werken. Stel je voor dat je huis verkoopt voor 200.000 euro. Met een courtage van 2% betaal je 4.000 euro aan de makelaar. Als een andere makelaar een vast tarief hanteert - hoger dan gemiddeld, bijvoorbeeld 5.000 euro - dan ben je met een courtage goedkoper uit.

Tip: Breng jouw verwachte verkoopprijs in kaart en vergelijk local makelaarstarieven - zowel vaste tarieven als courtagekosten. Als je verwacht dat jouw woning binnen de gemiddelde prijsklasse valt en je wilt duidelijkheid over de kostprijs, dan kan een vast tarief de beste keuze zijn. Maar als je denkt dat je woning misschien veel hoger zal verkopen, zal een courtage doorgaans meer in jouw voordeel zijn.

4 feitjes over makelaars in Staphorst

 • Door gebruik te maken van een makelaar, verkopen woningen in Staphorst een merkbare 12% meer winstgevend dan wanneer men kiest om dit eigenhandig te doen.
 • Binnen het segment van verkoopmakelaars te Staphorst zijn er wel degelijk verschillen te merken in de waardering van huizen. Het bedrag kan soms zelfs tot €27.000 verschillen. Voor een correcte evaluatie kan je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Wanneer je kijkt naar de kosten, hanteren makelaars in Staphorst gemiddeld een courtage van 1,09%.
 • Verkopers van huizen in Staphorst nodigen doorgaans gemiddeld 3 verschillende makelaars uit bij hen thuis, alvorens een keuze te maken welke makelaar ze willen inhuren voor de verkoop.

Wat levert de beste makelaar in Staphorst op?

Het selecteren van de juiste makelaar in Staphorst gaat verder dan puur kijken naar de kosten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om in te zetten op de laagste prijs, loont het vaak om juist te kiezen voor kwaliteit. Het verschil in opbrengst van de verkoop die een professionele, ervaren makelaar kan realiseren is meestal aanzienlijk hoger dan wat je kunt besparen bij een goedkopere, minder ervaren makelaar.

Maar hoe weet je welke makelaar de beste is? Let op de volgende punten:

 • Verkoopprijzen: Onze gegevens wijzen uit dat de beste makelaars in Staphorst, vergeleken met gemiddelde makelaars in dezelfde regio, woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 12.488 hoger ligt. Dit staat voor de extra waarde die zij kunnen genereren bij de verkoop van jouw huis.
 • Verkoopsnelheid: Daarnaast blijkt uit statistieken dat de snelste makelaars in Staphorst woningen gemiddeld 16 dagen sneller kunnen verkopen. Dit benadrukt het belang van het kiezen van een makelaar die zich actief inzet om de meest gunstige verkoopomstandigheden te creëren voor jouw woning.

De beste makelaar in Staphorst vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze voor een makelaar? Er zijn veel verschillen tussen makelaars in Staphorst. Denk aan specifieke ervaring, lokale marktkennis of hun specifieke verkoopstrategieën. Het is van groot belang om hierbij stil te staan.

Je moet weten dat de keuze voor een specifieke makelaar direct impact heeft op de uiteindelijke uitkomst van de verkoop van je huis. Een goed gekozen makelaar kan je bijstaan bij het bereiken van het beste verkoopresultaat. Vergelijk daarom meerdere makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Staphorst?

Bij het kiezen van een makelaar in Staphorst voor de verkoop van je huis, zijn er vijf belangrijke punten om rekening mee te houden:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met goede kennis van de lokale markt in Staphorst kan je huis beter positioneren en prijzen. Ze weten wat vergelijkbare huizen hebben opgebracht en hoe de vraag zich ontwikkelt.

Communicatie en beschikbaarheid

Het is belangrijk dat de makelaar goed met je communiceert en beschikbaar is wanneer je vragen of zorgen hebt. Een goed communicerende en beschikbare makelaar kan het verkoopproces soepeler laten verlopen.

Ervaring en reputatie

Controleer de ervaring en reputatie van de makelaar. Een ervaren makelaar met een positieve reputatie kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

Servicepakket

Let op wat er allemaal in het servicepakket van de makelaar zit. Worden bijvoorbeeld de fotografie en de promotie meegenomen? Het is belangrijk om te weten wat je precies krijgt voor je geld.

Kostenstructuur

Verdiep je in de kostenstructuur van de makelaar. Hoe worden de courtage en eventuele extra kosten berekend? Een transparante en eerlijke kostenstructuur is essentieel bij je keuze.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Hecht je veel waarde aan de kwaliteit van dienstverlening bij de verkoop van jouw woning? Een goede begeleiding en betrouwbare expertise zijn onmisbaar bij dit vaak intensieve proces. Zeker als de woningmarkt volop in beweging is, zoals in Staphorst.

Een NVM-verkoopmakelaar onderscheidt zich met grondige kennis van juridische, technische en financiële kwesties. Daarnaast is een goede NVM-makelaar op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen de VBO en VastgoedPRO. Kortom: onmisbaar wanneer je optimaal profijt wilt halen uit de verkoop van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Staphorst?

Een makelaar in Staphorst begeleidt je tijdens het gehele verkoopproces van jouw huis. Van het inschatten van de juiste verkoopprijs, tot de kernachtige presentatie op diverse kanalen. Zij hebben kennis van de lokale markt en weten precies hoe ze jouw woning optimaal in de markt moeten zetten.

Het verkoopproces wordt transparant en overzichtelijk dankzij je makelaar. Ze voeren de onderhandelingen, zorgen voor de afhandeling van de papieren en staan je bij tijdens de overdracht bij de notaris.

 • Marktkennis: Jouw makelaar weet wat vergelijkbare woningen in Staphorst opleveren.
 • Juridische expertise: Begrijp en navigeer de complexiteit van het verkoopproces.
 • Promotie: Ervaren makelaars weten jouw woning optimaal te presenteren naar potentiële kopers.
 • Onderhandeling: Sterke onderhandelingsvaardigheden kunnen een aanzienlijk verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs.
 • Afhandeling: Trakteer jezelf op gemoedsrust terwijl de makelaar de overdracht regelt.

Waarom een makelaar in Staphorst inschakelen?

Zodra je hebt besloten om jouw huis in Staphorst te verkopen, kun je het hele verkoopproces uit handen geven aan een makelaar. Je kunt verschillende makelaars contacteren om te vragen wat zij voor jou kunnen betekenen. Zodra je een makelaar hebt gekozen, zal deze een aantal stappen doorlopen om de verkoop van jouw woning te regelen. Het doel van de makelaar is om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw huis te krijgen, met zo min mogelijk rompslomp voor jou.

Vaststellen van de verkoopprijs

Een van de eerste dingen die een makelaar doet, is het vaststellen van de verkoopprijs. Dit gebeurt meestal na een grondige inspectie van de woning en een analyse van de lokale vastgoedmarkt. De makelaar kijkt hierbij naar vergelijkbare woningen die recent in Staphorst zijn verkocht.

Opstellen van de verkoopstrategie

Vervolgens gaat de makelaar aan de slag met het opstellen van de verkoopstrategie. Dit kan bijvoorbeeld het inzetten van professionele fotografie voor de verkoopbrochure zijn, maar ook bepalen op welke manieren de woning aangeboden wordt - bijvoorbeeld via de website van de makelaar, op woningplatformen of via sociale media.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Dan begint het echte werk voor de makelaar: de bezichtigingen en onderhandelingen. De makelaar zorgt ervoor dat potentiële kopers jouw huis op hun gemak kunnen bekijken. Bovendien leidt de makelaar alle contacten met geïnteresseerden, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

De finale afronding

Tenslotte zorgt de makelaar voor de finale afronding. Dit omvat de bevestiging van de verkoop, het opstellen van het koopcontract, de inspectie vlak voor de overdracht en de daadwerkelijke sleuteloverdracht bij de notaris.

Makelaars in Staphorst vergelijken

Wil je een makelaar inschakelen om je huis te verkopen in Staphorst? Vergelijken kan slim zijn. De reden is simpel: er zijn verschillen tussen makelaars, en die kunnen in jouw voordeel werken.

 • Gratis en vrijblijvend advies
 • Scherpe tarieven en optimaal verkoopresultaat
 • Kies de makelaar die het beste bij je past

Vergelijken bij Huis Verkopen is eenvoudig en helemaal gratis. Het geeft je inzicht in mogelijke verkoopprijzen, strategieën en begeleiding van verschillende verkoopmakelaars in Staphorst. Met deze kennis kun je de makelaar kiezen die jou de beste voorwaarden en kansen biedt.

Vergelijk makelaars in Staphorst Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Staphorst

De gemiddelde makelaarskosten in Staphorst zijn € 4.472. Je kunt deze kosten vergelijken met andere plaatsen op onze pagina voor makelaarsvergelijking.

Het vinden van een goede makelaar in Staphorst is heel persoonlijk. Je kunt vergelijkingen maken tussen makelaars op basis van tarieven, verkoopsnelheid en klantervaringen op onze zoekpagina.

Een huis in Staphorst wordt gemiddeld verkocht in 94 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de woning en de marktomstandigheden.

Als je huis in Staphorst niet snel verkoopt, kan het zinvol zijn om jouw verkoopstrategie te evalueren. Je kunt hierbij professioneel advies inwinnen via ons verkoopadvies.

Je kunt gemiddeld € 1.313 besparen door makelaars in Staphorst te vergelijken. Dit doe je eenvoudig via onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen