Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers IJhorst

Als je overweegt om je woning in IJhorst te verkopen, is inzicht in de lokale woningmarkt essentieel. Hier vind je actuele statistieken en gegevens over bijvoorbeeld verkoopprijzen en de ontwikkeling van huizenprijzen. Deze informatie helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs voor je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in IJhorst

De gemiddelde verkoopprijs in IJhorst is in de laatste 3 maanden € 639.333 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 543.083 euro. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de huizenprijzen van IJhorst, of je nu een huis wilt verkopen of kopen. Met de onderstaande grafiek kun je de prijsontwikkeling in de afgelopen maanden goed volgen:

Huizenprijzen in IJhorst

Afgelopen 3 maanden

€ 202.000
€ 446.000
€ 689.000

In de komende grafiek wordt een helder beeld geschetst van de gemiddelde verkoop- en vraagprijzen per m2 over de afgelopen drie maanden in IJhorst. Deze statistieken kunnen inzicht geven in de lokale marktontwikkeling. Let speciaal op het prijsverschil tussen verkoop- en vraagprijs per m2. Hier volgt de illustratie:

Huizenprijzen in IJhorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.500
€ 4.100

Prijsontwikkeling IJhorst laatste 12 maanden

Als je kijkt naar de prijsontwikkeling van huizen in IJhorst, dan zie je daarmee een weerspiegeling van de bewegingen binnen de huizenmarkt. Deze prijsschommelingen geven inzicht in de markttrends zonder aannames te doen over de richting van woningprijzen.

De grafiek die volgt, toont de fluctuatie van huizenprijzen over de laatste 12 maanden. De gemiddelde verkoopprijs laatste maand was dan ook € 639.333:

Wat is mijn woning in IJhorst waard?

De waarde van je huis in IJhorst hangt af van diverse factoren. De kenmerken van je woning, zoals het type, de grootte en de huidige staat, doen ertoe. Daarnaast zijn ook marktomstandigheden doorslaggevend voor de prijs die je voor je woning kunt krijgen.

Ben je nieuwsgierig naar wat je huis in IJhorst waard is? Het beste wat je kunt doen is een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Een waardebepaling zorgt voor duidelijkheid, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen over de verkoop van je woning. Als woningverkoper wil je immers de meest optimale verkoopprijs voor je woning realiseren.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een zeer praktische stap in het verkoopproces. De makelaar komt bij je langs, inspecteert je woning en brengt op basis van zijn kennis en ervaring een advies uit over de waarde. Dit geeft je niet alleen inzicht in de mogelijke verkoopprijs, maar biedt ook een basis voor de vraagprijs bij verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt zijn de verschillen in huizenprijzen opvallend, niet alleen tussen steden en dorpen maar zelfs tussen vergelijkbare plaatsen. Neem IJhorst en haar omgeving: gemiddelde prijzen kunnen aanzienlijk variëren.

Door niet alleen te focussen op het prijsniveau in IJhorst zelf, maar ook de verkoopprijzen in omliggende gemeenten te observeren, wordt een vollediger marktbeeld geschetst. De volgende grafieken geven inzicht in deze verschillen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in IJhorst

Op HuisVerkopen.nl verzamelen we zorgvuldig gegevens over de prestaties van makelaars in IJhorst en omgeving. Deze gegevens zijn gebaseerd op de verkoopsnelheid van woningen, de uiteindelijke verkoopprijzen, de hoeveelheid verkochte woningen en de gemiddelde tijd die nodig is voor de verkoop. Met deze informatie helpen we je om een vergelijking te maken tussen de verschillende makelaars, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De keuze voor een makelaar kan een groot verschil maken voor jouw verkoopervaring. Een efficiënte, ervaren makelaar kan snel een hoge verkoopprijs realiseren. Ook kunnen makelaarstarieven sterk verschillen. Het is dus de moeite waard om je wat verder te verdiepen in de prestaties en kosten van de verschillende makelaars, zodat je optimale verkoopvoorwaarden kunt bereiken.

Vergelijk makelaars in IJhorst Of lees meer over makelaars in IJhorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in IJhorst

Je bent van plan je huis in IJhorst te verkopen, maar hoe bepaal je wat een eerlijke courtage is voor een makelaar? Het gemiddelde tarief dat makelaars in IJhorst hanteren is 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 639.333 betekent dit dat de kosten ongeveer € 7.161 bedragen.

Wanneer je een makelaar kiest, is het belangrijk om niet alleen naar de courtage te kijken. Let ook op service, klantenbeoordelingen en eerdere verkopen in jouw omgeving. Het kan handig zijn om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. Dit helpt je bij het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw huisverkoop.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in IJhorst

Je zult merken dat in IJhorst een groot aantal woningen eigendom zijn van hun bewoners. Hoewel er ook sociale huurwoningen beschikbaar zijn in dit dorp, bepalen koopwoningen de woonmarkt. Er zijn in totaal 434 koopwoningen, wat weerspiegelt dat de meeste inwoners ervoor kiezen om hun eigen huis te bezitten in plaats van te huren.

Aantal verkochte woningen in IJhorst

In de afgelopen 12 maanden komt IJhorst naar voren als een actieve locatie in de woningmarkt. Het aantal aangemelde woningen en gerealiseerde transacties is duidelijk af te lezen. De gegevens laten zien dat er 15 woningen verkocht zijn in de laatste periode. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht:

Ben je van plan jouw huis in IJhorst te verkopen?

Het verkopen van je huis in IJhorst kan enkele hordes met zich meebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld worstelen met de juiste prijsbepaling, gezien de uiteenlopende woningtypen en de landelijke ligging van het dorp. Ook kan het vinden van een geschikte makelaar die bekend is met de lokale markt behoorlijk lastig zijn. Gelukkig is er een handige gids die je kan helpen bij deze en andere uitdagingen.

Om het verkoopproces gemakkelijker te maken, is er een specifiek stappenplan beschikbaar voor de verkoop van jouw woning in IJhorst. Deze leidraad helpt je onder andere met het kiezen van een effectieve verkoopstrategie, het verkrijgen van een eerlijk geplaatst energielabel en eventueel zelfs het selecteren van een verhuisbedrijf. Door het volgen van dit stappenplan wordt het eenvoudiger om je huis in IJhorst succesvol op de markt te zetten en te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, jouw online gids bij het navigeren door de complexe wereld van de woningmarkt. Op deze pagina vind je de meest recente gegevens en statistieken met betrekking tot de woningmarkt in IJhorst. Ontwikkeld door onze experts die actuele woningdata verzamelen en analyseren, zodat jij optimaal geïnformeerd bent. Deze gegevens worden doorlopend bijgewerkt om jou te voorzien van de meest recente markttrends en prijsontwikkelingen.

Reductie van regelwerk bij huisverkoop

Huis Verkopen neemt het zware werk van het verkopen van jouw woning uit handen. Wij bieden bijvoorbeeld een platform om eenvoudig makelaars te vergelijken, waardoor je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in IJhorst vindt. Maar er is meer. Met Huis Verkopen kun je ook makelaarstarieven opvragen en daarmee besparen op de verkoopkosten. Ons eenvoudig te volgen stappenplan helpt je inzicht te krijgen in wat er allemaal geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Zo ben je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van jouw woningverkoop.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen