Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in de Wijk

Overweeg je jouw huis in de Wijk te verkopen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij bieden een gedetailleerd stappenplan aan, waarin elke fase van het verkoopproces helder wordt uitgelegd. Dit helpt je om je huis succesvol op de markt te zetten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in de Wijk

Het verkopen van je huis in de Wijk is een belangrijke beslissing. Er zijn elementen waar je zeker rekening mee zou moeten houden voordat je de stap zet. Denk aan zaken als de huidige marktomstandigheden, de aantrekkelijkheid van je woning, en hoe goed deze in lijn ligt met de verwachtingen van potentiële kopers. Is je woning energie-efficiënt? Heeft het tijdloze, onderhoudsarme kenmerken? Dit zijn vragen die je jezelf zou moeten stellen.

Maar waar je vast vooral benieuwd naar bent: hoe snel worden huizen in de Wijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Wat is de huidige waarde van je woning? En misschien wel net zo belangrijk: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Wat de antwoorden op deze vragen ook mogen zijn, ze kunnen je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in de Wijk:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 461.368
Besparing (gem.)
€ 1.153

Je huis snel verkopen in de Wijk

Wil je weten hoe snel woningen doorgaans in de Wijk verkocht worden? Gemiddeld duurt het 40 dagen voordat een woning in de Wijk van de hand gaat. Een flitsende verkoop zou geweldig zijn, toch? Hieronder vind je 3 tips om dit realistisch te maken!

 1. Presentatie van je woning: Zorg ervoor dat je huis er piekfijn uitziet. Een opgeruimde, goed onderhouden woning oogt aantrekkelijker dan een huis dat wat werk nodig heeft. Overweeg kleine aanpassingen zoals een likje verf of herstellingen om je huis snel verkoopklaar te maken.
 2. Gratis waardebepaling: Neem contact op met een lokale makelaar voor een gratis waardebepaling. Dit geeft je een realistisch beeld van de mogelijke prijs van jouw woning en de impact van de vraagprijs op de snelheid waarmee je je huis kan verkopen.
 3. Goede promotie: Zet je huis in de kijker! Gebruik kwaliteitsfoto's, plaats je advertentie op populaire vastgoedwebsites en social media. Vergroot hiermee de zichtbaarheid van je huis bij potentiële kopers.

Tips in de Wijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in de Wijk op?

Wil je jouw huis in de Wijk verkopen? De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond de € 461.368 euro. Het is belangrijk te onthouden dat de uiteindelijke verkoopprijs afhangt van diverse factoren, zoals de staat van het huis, de ligging en de prijsontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

Om een beter inzicht te krijgen in de vastgoedmarkt van de Wijk, is het nuttig om de prijs per m2 te kennen. Deze bedraagt momenteel gemiddeld € 4.169 euro. Met deze informatie kun je eenvoudiger berekenen wat jouw huis op de huidige markt mogelijk zou opleveren. Een verkoopprijs die realistisch is in de huidige markt kan de verkoopsnelheid positief beïnvloeden. Zo sta je sterk in de onderhandelingen met potentiële kopers.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in de Wijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in de Wijk bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van de Wijk.

Tips om je woning te verkopen in de Wijk

Het verkopen van een huis kan overweldigend zijn, vooral in de Wijk. Om het proces efficiënter en rendabeler te maken, kun je een aantal tips volgen. Hier zijn enkele punten die een grote impact kunnen hebben.

 • Onderhoudswerkzaamheden: Pak kleine klusjes aan die een enorm verschil kunnen maken in de ogen van potentiële kopers. Dit hoeft niet duur te zijn, maar kan een frisse, verzorgde uitstraling geven.
 • Vraagprijs: Zorg ervoor dat je de marktwaarde van je huis in de Wijk goed begrijpt en een passende vraagprijs vaststelt. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.
 • Huisschoonmaak: Een grondige schoonmaak van het huis kan wonderen doen. Een schoon huis trekt meer kijkers en potentiële kopers aan, en kan daarmee de verkoopprijs verhogen.
 • Sfeervolle inrichting: Investeer wat tijd en moeite in het aantrekkelijk maken van je huis. Dit hoeft niet duur te zijn. Denk aan het moderniseren van accessoires en het herschikken van meubels.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis op zijn best te laten zien. Dit is een relatief klein bedrag, maar kan de interesse in je woning aanzienlijk vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in de Wijk:

 • Handige to-do-lijst voor de verkoop van jouw huis
 • Voorkomt dat je stappen overslaat tijdens de verkoop
 • Vergelijk eenvoudig en bespaar duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in de Wijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in de Wijk kost je als verkoper gemiddeld € 6.637. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in de Wijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 461.368) € 5.260
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.637

Kosten van makelaars in de Wijk

Bij de verkoop van een huis in de Wijk worden gemiddeld makelaarskosten berekend op basis van een courtage. Deze courtage is een bepaald percentage van de verkoopprijs van je woning, 1,14% is momenteel het gemiddelde percentage. Deze kosten kunnen per makelaar verschillen.

Bij het kiezen van een makelaar let je echter niet alleen op de kosten. Makelaars hanteren verschillende werkwijzen, diensten en voorwaarden. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken welke makelaar het beste bij jouw situatie en wensen aansluit, zowel qua kosten als dienstverlening.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning op de markt brengt, kunnen onderhoudskosten ontstaan. Een goed onderhouden woning kan een hogere verkoopprijs opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van loszittende dakpannen of het schilderen van kozijnen.

Ook het vervangen van verouderde installaties kan een betere verkoopprijs opleveren. Een oude cv-ketel of defecte thermostaat kan potentiële kopers afschrikken. Daarnaast draagt een goede energiezuinigheid bij aan de woningwaarde.

Verhuiskosten

Wanneer je je huis verkoopt, zul je ergens anders moeten gaan wonen. De verhuiskosten zijn daarom ook een aspect om rekening mee te houden. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je moet verplaatsen en de afstand naar de nieuwe woning.

Naast fysieke verhuiskosten, kunnen er ook kosten zijn voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe meubels of de installatie van internet en kabel in je nieuwe woning. Deze kosten kunnen snel oplopen en mag je niet onderschatten.

Makelaarskosten

De makelaarskosten zijn vaak een groot onderdeel van de kosten bij het verkopen van je woning. Onder de makelaarskosten vallen onder andere de kosten voor de woningopname, het opstellen van de verkoopbrochure en de onderhandelingen met potentiële kopers.

Het is belangrijk om te beseffen dat makelaarskosten sterk kunnen variëren. Het is daarom raadzaam om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een makelaar inschakelt. Op deze manier kun je flink besparen op de kosten van het verkopen van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in de Wijk?

De verkoop van je huis kan een spannend maar ook een winstgevend proces zijn, op voorwaarde dat de timing juist is. Is mei 2024 een geschikt moment voor je om je huis in De Wijk te verkopen? De balans tussen vraag en aanbod speelt hier een centrale rol en de huidige markt laat zien dat veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Vraag je je af of dit ook betekent dat je nu je huis moet verkopen? Een professionele makelaar kan je helder inzicht geven in de verkoopkansen voor jouw woning. Door deze kans te grijpen, maak je optimaal gebruik van de huidige omstandigheden in de woningmarkt.

Vergelijk makelaars in de Wijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Op het moment dat je besluit om je woning te verkopen, wil je dat het proces soepel en efficiënt verloopt. Het online platform Huis Verkopen maakt dit mogelijk met een handig stappenplan die je bijstaat vanaf het moment dat je besluit je huis te verkopen tot aan de uiteindelijke handtekening bij de notaris. Met dit stappenplan weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en dat je de verkoop van je woning in één keer goed regelt.

Alles regelen op één plek

Huis Verkopen is veel meer dan alleen een stappenplan. Het platform helpt je ook bij het vinden van specialisten zoals ontruimers en verhuizers in de Wijk, zodat je alles gemakkelijk op één plek kunnen regelen.

Vind de beste specialisten

Het platform helpt je om de beste specialisten te vinden in de Wijk. Zo krijg je transparantie over welke makelaar goed is en kun je kiezen voor een makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Maximaliseer je verkoopprijs

Of je jouw woning nu juist heel snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen helpt jou de juiste keuzes te maken. Zo verkoop je je huis niet alleen snel, maar ook tegen de hoogste prijs.

Bespaar kosten en pak het slim aan

Door het vergelijken van aanbieders op het platform van Huis Verkopen, bespaar je kosten en pak je de verkoop van jouw huis in de Wijk zo slim mogelijk aan. Dankzij de rijke informatie over alle aspecten van woningverkoop, ben je volledig voorbereid en neem je de juiste beslissingen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in de Wijk

Je kunt de waarde van je huis in de Wijk op verschillende manieren bepalen. Zo kun je de woning vergelijken met soortgelijke huizen in de omgeving, de waarde in het economisch verkeer bekijken of een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Er zijn verschillende manieren om je huis in de Wijk snel te verkopen. Zorg bijvoorbeeld voor goede foto’s, een uitgebreide omschrijving en prijs het huis goed. Maak ook gebruik van onze tips om je woning snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis in de Wijk kunnen variëren. Dit hangt af van de makelaar die je kiest, de vraagprijs van het huis en eventuele extra diensten die je wilt afnemen. Lees meer over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Een goede makelaar vinden voor het verkopen van je huis in de Wijk doe je door verschillende makelaars te vergelijken op basis van onder andere prijs, dienstverlening en de beoordelingen van andere klanten. Gebruik ons handige online tool om makelaars te vergelijken.

Ja, het is verplicht om een energielabel te hebben wanneer je je huis in de Wijk verkoopt. Het energielabel laat namelijk zien hoe energiezuinig je huis is. Je kunt een energielabel aanvragen via onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen