Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Goes

Wil je jouw huis in Goes verkopen? Wij bieden slimme tips en handige informatie om het verkoopproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Vertrouw op onze ervaren makelaars voor een zorgeloze verkoopervaring.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Goes

Als woningverkoper in Goes heb je allerlei doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Misschien wil je een hoge verkoopprijs behalen, of juist zorgen voor een snelle verkoop om een nieuwe start te maken. En natuurlijk wil je dat alles soepel verloopt, om stress en onzekerheden te vermijden.

Maar misschien vraag je je ook af hoe de woningmarkt in Goes presteert. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Voor een overzicht van belangrijke stappen bij de huisverkoop, kun je hier een praktisch stappenplan bekijken. Hieronder volgen actuele cijfers over de woningmarkt in Goes:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 337.139
Besparing (gem.)
€ 944

Je huis snel verkopen in Goes

In Goes worden woningen relatief snel verkocht. Gemiddeld duurt het slechts 59 dagen om een woning te verkopen. Een snelle verkoop is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de presentatie van de woning en de juiste prijsstelling.

 1. Prijsstelling: Het vaststellen van de juiste verkoopprijs is van essentieel belang. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een snelle verkoop, maar mogelijk minder winst.
 2. Presentatie van de woning: Een nette, opgeruimde woning spreekt tot de verbeelding van kopers. Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet, zowel in realiteit als op foto's. Dit kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 3. Makelaar kiezen: De keuze van een makelaar kan sterk bijdragen aan een snelle verkoop. Vergelijk verschillende makelaars in Goes en kies een professional wiens strategie en werkwijze passen bij jouw wensen en het type woning dat je verkoopt.

Tips in Goes

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Goes op?

In Goes ligt de gemiddelde verkoopprijs voor woningen rond een bedrag van € 337.139. In het bepalen van deze prijs komen meerdere factoren om de hoek kijken. Het type huis, de staat van de woning en de locatie binnen Goes hebben bijvoorbeeld allemaal impact op de uiteindelijke verkoopwaarde van jouw huis.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Goes is momenteel ongeveer € 3.261. Let wel, dit is de prijs die daadwerkelijk wordt betaald, niet de vraagprijs. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ligt doorgaans hoger, omdat er vaak onderhandeld wordt over de prijs bij de verkoop van een huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Goes

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Goes bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Goes.

Feitjes over Goes

 • Goes wordt ook wel de shoppingstad van Zeeland genoemd.
 • De geschiedenis van Goes gaat terug tot het begin van de 14e eeuw.
 • Goes kent een rijke historie van scheepsbouw en handel.

Tips om je woning te verkopen in Goes

Je staat op het punt je huis in Goes te verkopen en wilt dit zo succesvol mogelijk uitvoeren, zonder teveel uitgaven te doen. Hieronder staan kostenefficiënte tips die je hierbij kunnen helpen en het verkooptraject aanzienlijk kunnen versnellen.

 • Kleine reparaties kunnen een groot verschil maken voor potentiële kopers. Vervang kapotte tegels, repareer lekkende kranen en geef de muren een frisse laag verf waar nodig.
 • Denk aan energiezuinige verbeteringen. Dit kan gaan van ledverlichting tot een waterbesparende douchekop, kleine investeringen die je huis aantrekkelijker kunnen maken en de energiekosten van de nieuwe bewoners zullen verlagen.
 • Een schoon, opgeruimd huis verkoopt beter. Een grondige schoonmaakbeurt kost wat inspanning, maar draagt sterk bij aan de uitstraling van je huis. Verwijder nalatige vlekken en maak het toilet en de keuken brandschoon.
 • Vergeet de buitenruimte niet: een goed onderhouden tuin geeft een uitnodigende eerste indruk. Snoei overwoekerde planten, onderhoud het gazon en zorg voor een verzorgde entree.

Ontdek jouw stappenplan in Goes:

 • Het stappenplan is specifiek voor jouw woning op maat
 • Met het stappenplan voorkom je het overslaan van belangrijke stappen
 • Je kunt met het stappenplan duizenden euro's besparen
 • Alle acties voor woningverkoop zijn overzichtelijk op één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Goes?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Goes kost je als verkoper gemiddeld € 5.536. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Goes In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 337.139) € 3.911
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.536

Kosten van makelaars in Goes

In Goes hangen de gemiddelde kosten van een makelaar bij het verkopen van een huis af van het courtagepercentage. Meestal rekenen makelaars een courtage, dat is een percentage van de verkoopprijs. Voor Goes is dit gemiddeld 1,16%.

Stel dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Goes € 337.139 bedraagt, dan betekent een gemiddelde courtage van 1,16% dat je ongeveer € 3.911 aan de makelaar betaalt. Let wel op, dit verschilt per makelaar. Sommige makelaars bieden volledige dienstverlening, terwijl je bij anderen zelf nog bepaalde handelingen moet verrichten.

Lees meer over makelaars in Goes.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je je huis wilt verkopen, kun je overwegen om het huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers door verkoopstyling en klein onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe verflaag, het opknappen van de tuin of het plaatsen van nieuwe meubels om sfeer te creëren. Dit soort aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat je huis voor een hogere prijs verkocht wordt.

De investering die je doet in verkoopstyling en klein onderhoud betaalt zich vaak terug. Het gemiddelde bedrag dat hieraan wordt uitgegeven € 875. Het is dus zeker het overwegen waard om te investeren in de presentatie en onderhoud van je huis vóór de verkoop.

Notariskosten

Niet alleen de makelaarskosten zijn belangrijk bij de verkoop van je huis, ook de notariskosten kunnen oplopen. Zo moet de hypotheek worden doorgehaald bij de notaris. Deze kosten zijn voor de verkoper van de woning, dus het is noodzakelijk hier rekening mee te houden.

Het is natuurlijk fijn om een idee te hebben van hoeveel dit gaat kosten. De gemiddelde prijs voor het doorhalen van een hypotheek bij de notaris bedraagt € 350. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je begroting van de totale verkoopkosten.

Diverse kosten

Naast de kosten die je maakt voor een makelaar en de notaris, zijn er ook diverse andere kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het opvragen van eigendomsbewijzen of energielabels. Deze kosten zijn niet altijd direct duidelijk, dus het is verstandig om hier goed zicht op te hebben.

Hier een goed overzicht van hebben helpt je om niet voor onverwachte uitgaven te komen staan tijdens het verkoopproces. Op onze pagina over verkoopkosten kun je uitgebreid lezen welke kosten er bij de verkoop van een huis komen kijken.

Wanneer mijn huis verkopen in Goes?

Is het mei 2024 een slim moment om je woning in Goes te verkopen? Het is volkomen normaal om hierover te twijfelen. Maar met de huidige krappe woningmarkt, waar de vraag groter is dan het aanbod, zitten je verkoopkansen in Goes over het algemeen genomen erg goed.

Maar, hoe zit het specifiek met jouw huis? Dat kun je vrij eenvoudig uitzoeken. Door contact op te nemen met een lokale makelaar of een waarderapport aan te vragen, krijg je snel inzicht in de potentiële verkoopwaarde en -snelheid van jouw woning. Overweeg deze opties om nog beter beslagen ten ijs te komen bij de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Goes Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Stel, je wilt jouw woning in Goes verkopen. Je vraagt je af: 'Waar begin ik ?' Of sterker nog, 'Hoe maak ik de juiste keuzes?' Geen zorgen, Huis Verkopen heeft daar het antwoord op. Ons innovatieve platform biedt een duidelijk en overzichtelijk stappenplan aan, speciaal ontworpen voor aanstaande woningverkopers zoals jij. Met dit stappenplan vergemakkelijk je niet alleen het verkoopproces, maar maak je ook weloverwogen keuzes voor de verkoop van jouw woning.

Specialisten vergelijken

Op Huis Verkopen ontdek je specialisten in de vastgoedsector in Goes. Of het nu om het vinden van een verhuizer, ontruimer of makelaar gaat, je vindt ze allemaal op één platform, gratis en zonder enige verplichting. Zo hou je de controle en je beslist zelf met wie je in zee gaat.

Kosten besparen

Middels Huis Verkopen vergelijk je gemakkelijk specialisten op basis van hun prijzen. In een stad als Goes kan deze openheid van zaken leiden tot aanzienlijke besparingen op jouw uitgaven. En wie wil er nu niet op een slimme manier kosten besparen?

Volledige begeleiding

Huis Verkopen houdt niet op na het vinden van de beste specialisten. We bieden ook informatie over allerlei aspecten van de woningverkoop. Denk aan hoe je een energielabel regelt of wat de beste strategieën zijn om jouw woning voor een maximale prijs te verkopen. Zo word je van A tot Z volledig begeleid.

Eenvoud en gemak

Met Huis Verkopen wordt het proces van woningverkoop in Goes verrassend eenvoudig. De complexiteit van het traditionele verkoopproces wordt tot een minimum beperkt. Je hebt altijd alles bij de hand, zonder zorgen. Omdat gemak en effectiviteit voorop staan bij Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Goes

Voor de verkoop van je huis moet je verschillende zaken regelen. Denk aan het bepalen van de verkoopprijs, het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen, het aanvragen van een energielabel en het zoeken van een goede makelaar. Je kunt hierover meer lezen op onze pagina Wat moet ik regelen voor de verkoop.

Het bepalen van de waarde van je woning in Goes gaat meestal middels een taxatie. Een taxateur zal de staat van je huis, de locatie, de marktsituatie en vergelijkbare verkochte huizen in de buurt in beschouwing nemen. Voor meer informatie, zie onze pagina over woningwaarde.

De beste manier om de verkoop van je huis in Goes aan te pakken, verschilt per situatie. Het is belangrijk om een goede makelaar te vinden, je woning zo attractief mogelijk te maken voor potentiële kopers en een realistische vraagprijs te bepalen. Je kunt op onze site terecht voor een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Het snel verkopen van je huis in Goes kan bereikt worden door een competitieve prijsstelling, goede presentatie en marketing van je woning. Een professionele makelaar kan je hierbij helpen. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina over snel je woning verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen