Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kloetinge

Als je jouw huis in Kloetinge wilt verkopen, is het belangrijk dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Laat je begeleiden door een lokale makelaar die de markt door en door kent. Zo zorg je voor een soepele verkoop en de beste prijs voor jouw woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kloetinge

Als woningverkoper in Kloetinge heb je verschillende doelen voor ogen. Ieder huis en iedere verkoopsituatie is uniek, maar er zijn altijd een paar centrale doelstellingen waar je aan denkt. Misschien wil je een hoog verkoopbedrag behalen voor jouw woning, of streef je naar een snelle verkoop. Misschien wil je een soepel verkoopproces zonder obstakels of complicaties. Elk van deze doelen is haalbaar, vooral met de juiste ondersteuning.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Kloetinge worden verkocht of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien vraag je je af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Deze vragen zijn volkomen normaal en relevant. Door een geschikte makelaar te kiezen die zichzelf reeds heeft bewezen in Kloetinge, behaal je een goed verkoopresultaat. Om je hiermee te helpen, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Kloetinge:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
22 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 356.622
Besparing (gem.)
€ 909

Je huis snel verkopen in Kloetinge

Wil je je woning in Kloetinge verkopen? Wist je dat de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in deze regio 22 dagen is? We begrijpen dat je je woning net iets sneller wilt verkopen, dus hebben we enkele tips voor je.

 1. Prijsstrategie: Het bepalen van de juiste vraagprijs is essentieel om potentiële kopers aan te trekken. Ga niet zomaar uit van je eigen verwachtingen, maar oriënteer je grondig op de markt. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvende waardebepaling aan bij een makelaar.
 2. Presentatie: Zorg dat je huis er op zijn best uitziet voor foto's en bezichtigingen. Een opgeruimd en neutraal ingericht huis komt aantrekkelijker over. Kleine aanpassingen, zoals een vers likje verf, kunnen al een groot verschil maken.
 3. Stappenplan: Gebruik het handige stappenplan van HuisVerkopen.nl. Hiermee zorg je dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo efficiënt mogelijk kunt regelen. Zo houd je grip op het verkoopproces.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Kloetinge

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kloetinge op?

Als je in Kloetinge een huis wilt verkopen dan kom je in de huidige periode uit op een gemiddelde verkoopprijs van € 356.622. Natuurlijk is deze prijs geen garantie, omdat verschillende factoren hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en staat van je huis, de locatie binnen Kloetinge en de algemene vraag en aanbod verhoudingen op de woningmarkt.

Naast de totale verkoopsom, is ook de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter een interessante indicator. In Kloetinge ligt deze momenteel gemiddeld op € 3.682. Deze cijfers zijn gebaseerd op de transacties die de afgelopen 3 maanden in Kloetinge hebben plaatsgevonden. Hieruit blijkt opnieuw dat de markt in februari 2024 erg interessant is voor verkopers van een woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kloetinge

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kloetinge bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kloetinge.

Tips om je woning te verkopen in Kloetinge

Het verkopen van je woning in Kloetinge kan aanvoelen als een grote uitdaging, vooral als je dit voor het eerst doet. Maar met de juiste voorbereiding en door te weten wat huizenkopers bevalt, kun je ervoor zorgen dat je huis opvalt op de woningmarkt. Hier zijn enkele waardevolle tips om je te helpen.

 • Kies de juiste makelaar. Een ervaren en lokale makelaar zal kennis hebben van de woningmarkt in Kloetinge en kan je helpen jouw huis op de juiste manier te presenteren en te prijzen.
 • Investeer in goed fotomateriaal. Professionele foto's kunnen een wereld van verschil maken. Ze zorgen ervoor dat je huis eruit springt op woningwebsites en trekken meer potentiële kopers.
 • Repareer kleine defecten. Een lekkende kraan of een scheur in de muur kan potentiële kopers afschrikken. Zorg ervoor dat deze kleine zaken zijn opgelost voordat je jouw huis op de markt brengt.
 • Maak je huis neutraal. Extreem persoonlijke decoraties kunnen potentiële kopers afschrikken. Overweeg om je woning te depersonaliseren zodat kopers zichzelf gemakkelijker in de woning kunnen zien wonen.
 • Maak het schoon. Een schoon en fris huis oogt veel aantrekkelijker voor kopers. Zorg ervoor dat je huis grondig is schoongemaakt voordat je het op de markt brengt.

Ontdek jouw stappenplan in Kloetinge:

 • Gratis en interactief stappenplan specifiek voor jouw woning.
 • Voorkom overgeslagen stappen en bespaar duizenden euro's.
 • Zorgloos de verkoop van je woning regelen vanaf één plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kloetinge?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kloetinge kost je als verkoper gemiddeld € 6.657. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kloetinge In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 356.622) € 3.959
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.657

Kosten van makelaars in Kloetinge

Als je jouw huis wilt verkopen in Kloetinge, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Het courtage is vaak een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Dit percentage ligt gemiddeld rond 1,11%, maar de tarieven kunnen verschillen per makelaar. Om te weten wat een makelaar je zal kosten, is het handig om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Kloetinge is, en dat is € 356.622.

Een gemiddeld courtage van 1,11% betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 356.622 dat je ongeveer € 3.959 kwijt bent aan makelaarskosten. Het is belangrijk te beseffen dat niet alleen de kosten van de makelaar belangrijk zijn, maar vooral ook wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan namelijk een hogere verkoopprijs realiseren en de verkoop versnellen.

Andere kosten bij verkoop

Persoonlijke verkoopkosten

Bij het verkopen van je huis komen naast de makelaarskosten nog andere persoonlijke verkoopkosten kijken. Hieronder vallen bijvoorbeeld reiskosten, verhuiskosten en kosten voor tijdelijke opslag van je spullen. Deze kosten kunnen snel oplopen, dus het is raadzaam hier rekening mee te houden bij het bepalen van de vraagprijs voor je woning.

In zeldzamere gevallen heb je wellicht ook kosten voor professionele opslag van meubels of een tijdelijke woonruimte tijdens de verkoop. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze diverse kosten, omdat deze een onverwachte aanslag op je portemonnee kunnen zijn. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de kosten van de makelaar, maar moeten wel door jou als verkoper betaald worden.

Financiële kosten

Daarnaast zijn er financiële kosten zoals de boeterente, in geval je je hypotheek vervroegd aflost. De hoogte van deze boete verschilt per hypotheekverstrekker en de voorwaarden van je hypotheek. Het is dus goed om dit van tevoren uit te zoeken en in je verkoopplannen te verwerken.

Ook een eventuele overbruggingslening kan onder de financiële kosten vallen. Mocht jouw nieuwe huis duurder zijn dan de verkoopprijs van je huidige woning, dan kun je de overbrugging financieren met een overbruggingslening. Deze lening brengt echter wel kosten met zich mee, die je als verkoper voor je rekening neemt.

Verkoopklaar maken van de woning

Om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten, is het belangrijk je woning er op zijn best uit te laten zien. Dit betekent dat er mogelijk kosten zijn voor het opknappen of repareren van bepaalde onderdelen van je woning. Denk aan schilderwerk, een kapotte dakpan vervangen, of verouderde stopcontacten moderniseren.

Daarnaast kan het verstandig zijn om een professional in te huren voor een pre-sale inspectie. Zo'n inspectie kan verborgen gebreken aan het licht brengen die je beter vóór de verkoop kunt oplossen. Dit voorkomt verrassingen en mogelijke vertraging in het verkoopproces. Ook deze kosten komen voor jouw rekening als woningverkoper in Kloetinge.

Wanneer mijn huis verkopen in Kloetinge?

Je hebt misschien nagedacht over de vraag: is februari 2024 een geschikt moment om je huis in Kloetinge te verkopen? Het kan zeker een goede tijd zijn, eigenlijk is elke periode een prima gelegenheid zolang je je het goed aanpakt. Het belangrijkste is om goed onderzoek te doen, de markt te begrijpen en met behulp van de juiste professionals te werk te gaan.

Je vraagt je wellicht af hoe je de juiste professionals kunt vinden. Nou, dat is eenvoudiger dan je denkt. Door verschillende makelaars te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie. Deze stap kan je flink vooruit helpen bij een vlotte en succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Kloetinge Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoals je wellicht al weet, is het niet dagelijks dat je een huis verkoopt. Bij zo'n belangrijke gebeurtenis is het essentieel dat je het goed aanpakt, vooral omdat er zoveel aspecten bij betrokken zijn. Dat is waar het gebruik van Huis Verkopen van pas komt. Met behulp van het eenvoudig te volgen stappenplan ben je in staat om alle noodzakelijke stappen op een gestructureerde manier af te handelen, om te zorgen dat je nergens aan voorbij gaat. Het is zowel ontworpen voor gemak als om ervoor te zorgen dat je het meeste uit jouw woningverkoop haalt.

Complete checklist voor woningverkoop

Een groot voordeel van Huis Verkopen is de complete checklist. Deze checklist helpt jou om bij te houden wat er nog te regelen valt, zoals het verkrijgen van een energielabel of het zoeken naar een makelaar. Je kunt zo eenvoudig alles bijhouden wat je nodig hebt voor de verkoop van jouw huis.

Grote selectie aan specialisten

Niet alleen helpt Huis Verkopen je om de nodige stappen te identificeren, maar het helpt je ook bij het vinden van de beste specialisten. Of je nu een verhuizer of een ontruimer nodig hebt, Huis Verkopen heeft het allemaal voor je geregeld. Je vindt alles wat je nodig hebt op één plek, gratis en vrijblijvend.

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Wanneet het aankomt op het vinden van een makelaar, zorgt Huis Verkopen ervoor dat je alleen het beste vakmanschap voor de laagste prijs krijgt. Ons online platform vergelijkt specialisten in jouw omgeving, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke waarde krijgt voor jouw woning in Kloetinge.

Alle informatie op één plek

Naast het bieden van een stappenplan en connecties met specialisten, voorziet Huis Verkopen ook in een schat aan informatie over de verschillende facetten van woningverkoop. Zo weet je precies wat er komt kijken bij de verkoop van jouw woning, waardoor je in staat bent om de juiste beslissingen te nemen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kloetinge

Bij het verkopen van je huis in Kloetinge heb je diverse documenten nodig zoals een koopcontract, energielabel, lijst van zaken en eigendomsbewijs. Voor een volledige lijst, kun je hier kijken.

Het bepalen van de beste tijd om jouw huis in Kloetinge te verkopen hangt van diverse factoren af zoals economische situaties en persoonlijke omstandigheden. Kijk hier voor meer informatie.

Het bepalen van de vraagprijs voor jouw huis in Kloetinge hangt af van verschillende factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de huidige staat van de huizenmarkt. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar deze pagina.

Bij verkoop en verhuizing komen verschillende zaken kijken, zoals het opzeggen of overzetten van contracten en abonnementen, het regelen van financiering en de daadwerkelijke verhuizing. Een volledige checklist vind je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen