Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Coevorden

Het verkopen van je huis in Coevorden brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Een belangrijke eerste stap is het zorgvuldig vergelijken van verschillende vastgoedmakelaars. Deze keuze kan namelijk invloed hebben op de verkoopprijs en de snelheid van de verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Coevorden

Als je jouw huis in Coevorden gaat verkopen, zijn er een aantal dingen om op te letten. Je wilt natuurlijk dat de verkoop soepel verloopt en dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de huidige woningmarkt in Coevorden. Is het een kopers- of een verkopersmarkt? Daarnaast speelt de presentatie van je woning een grote rol. Goede foto's en een verzorgde woning kunnen het verschil maken. Ook het kiezen van een gespecialiseerde makelaar die aantoonbaar succesvol is in Coevorden, kan bijdragen aan een snelle verkoop van je huis.

Je zult waarschijnlijk ook benieuwd zijn naar zaken als: Hoe snel worden huizen in Coevorden gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van woningen in dit gebied? En niet te vergeten, hoeveel kun je besparen door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken? Het kan interessant zijn om een kijkje te nemen op deze pagina voor het vergelijken van makelaars, om zo een idee te krijgen van welke makelaar het beste past bij jouw situatie in Coevorden. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Coevorden:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
97 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 322.709
Besparing (gem.)
€ 984

Je huis snel verkopen in Coevorden

In Coevorden worden woningen gemiddeld binnen 87 dagen verkocht. Hoewel dit een redelijk snelle verkoopsnelheid betekent, heb je natuurlijk als doel je huis zo snel mogelijk te verkopen. Wij geven je hier drie handige tips om dit proces nog te versnellen!

 1. Correcte prijsstelling speelt een grote rol bij het zo snel mogelijk verkopen van je huis. Laat daarom een waardebepaling door een makelaar uitvoeren. Dit kun je gemakkelijk aanvragen via waardebepaling aanvragen. Zo zorg jij ervoor dat jouw huis niet over- of ondergeprijsd is.
 2. Geen betere manier om je woning snel te verkopen dan openbare woningverkoop. Hierbij wordt je huis gepromoot op de grote huizensites zoals Funda, wat meer exposure betekent en dus een bredere potentiële kopersgroep bereikt.
 3. Energie-efficiëntie is een belangrijke factor voor veel potentiële kopers. Zorg daarom dat je huis energiezuinig is en voldoet aan de nieuwste normen. Je kunt een energielabel aanvragen via energielabel aanvragen. Dit kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen!

Tips in Coevorden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Coevorden op?

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Coevorden neemt in de huidige periode een bepaalde waarde aan. Dit gemiddelde bedraagt € 322.709. Ondanks dit gemiddelde is elke woning uniek en kan de verkoopprijs variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het oppervlakte, de leeftijd van de woning, en de kwaliteit van de buurt waarin het huis staat, hebben allemaal invloed op deze prijs.

Als we inzoomen op de details, zien we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Coevorden momenteel € 2.639 bedraagt. Maar de werkelijke verkoopprijs van jouw woning hangt ook af van andere factoren. De staat van onderhoud van jouw huis, de ligging (denk aan de nabijheid van voorzieningen en bereikbaarheid) en de marktvraag kunnen eveneens grote invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Coevorden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Coevorden bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Coevorden.

Feitjes over Coevorden

 • Coevorden is de enige stad van Drenthe met een kasteel.
 • De plaatsnaam verwijst naar 'voorde bij de koen' (koeien).
 • In Coevorden wordt jaarlijks een Kerstmarkt georganiseerd.

Tips om je woning te verkopen in Coevorden

Je huis verkopen in Coevorden kan een flinke uitdaging zijn. Om je verkoopkansen te optimaliseren, zijn er diverse praktische tips en trucs die je kunnen helpen. Bovendien zijn er in Coevorden verschillende specialisten die je hierbij kunnen ondersteunen.

 • Professionele fotografie - Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Schakel een professional in om je huis optimaal in beeld te brengen. Goeie foto's trekken meer potentiële kopers.
 • Onderhoud je tuin - De eerste indruk van je huis is essentieel. Een goed onderhouden tuin kan bijdragen aan een positieve eerste indruk.
 • Ruim je huis op - Een opgeruimd huis komt groter over. Potentiële kopers kunnen zich dan beter voorstellen hoe ze zelf in het huis zouden wonen.
 • Verkoop op het juiste moment - In sommige perioden van het jaar zijn kopers actiever dan in andere. Informeer bij een lokale specialist naar het beste moment voor verkoop in Coevorden.
 • Nodig een taxateur uit - Laat je huis taxeren door een onafhankelijke taxateur. Zo weet je zeker dat je een realistische vraagprijs hanteert.
 • Schakel een makelaar in - Een lokale makelaar kent Coevorden en de huizenmarkt daar als geen ander. Dat kan je helpen je huis sneller te verkopen.

Ontdek jouw stappenplan in Coevorden:

 • Het stappenplan wordt speciaal voor jouw woning samengesteld.
 • Gratis, vrijblijvend en interactief: je trackt eenvoudig de voortgang.
 • Zorgt dat je niets over het hoofd ziet en bespaart tijd en moeite.
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Coevorden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Coevorden kost je als verkoper gemiddeld € 4.607. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Coevorden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 322.709) € 3.905
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.607

Kosten van makelaars in Coevorden

Overweeg je jouw huis in Coevorden te verkopen? Houd dan rekening met de makelaarskosten die hierbij komen kijken. De gemiddelde makelaar in Coevorden rekent een courtage, dat is het vergoedingspercentage van de verkoopprijs. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,21% van de verkoopwaarde van jouw woning. Sommige makelaars kunnen ook een vast tarief rekenen, in plaats van een courtage.

Dus, hoeveel ben je dan kwijt aan een makelaar in Coevorden? Stel dat de gemiddelde verkoopprijs in Coevorden € 322.709 bedraagt, dan betekent een gemiddeld courtage van 1,21% dat je ongeveer € 3.905 aan makelaarskosten betaalt. Vergeet niet dat dit bedrag nog kan variëren, afhankelijk van het definitieve verkoopbedrag en de afspraken met de makelaar.

Lees meer over makelaars in Coevorden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning gaat verkopen, krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn bedoeld voor het opmaken van de akte van levering en het inschrijven daarvan bij het Kadaster. Helaas zijn deze kosten onvermijdelijk en kunnen ze behoorlijk oplopen.

Een goedkope notaris kan aantrekkelijk lijken, maar houd er rekening mee dat de kwaliteit van de dienstverlening kan variëren. Voor meer informatie over notariskosten bij de verkoop van een woning kun je onze gedetailleerde pagina raadplegen.

Energieprestatiecertificaat

Kopers willen graag weten hoe energiezuinig jouw woning is. Daarom ben je verplicht om een energieprestatiecertificaat aan te leveren bij de verkoop van jouw woning. Dit certificaat geeft de energiezuinigheid van de woning aan.

Het aanvragen van het energieprestatiecertificaat brengt kosten met zich mee. Deze verschillen per aanbieder en het is verstandig om vooraf te informeren naar de kosten om verrassingen te voorkomen.

Verhuiskosten

Ongeacht of je flink hebt opgeruimd voor de verkoop, het is waarschijnlijk dat je nog steeds heel veel spullen moet verhuizen. En verhuizen kost geld, zelfs als je alles zelf doet.

Als je besluit om een verhuisbedrijf in te huren, dan kunnen deze kosten aanzienlijk oplopen. Het is belangrijk om deze kosten in gedachten te houden wanneer je jouw woning gaat verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Coevorden?

In het huidige klimaat van de woningmarkt, lijkt het erg gunstig om jouw huis in Coevorden te verkopen. Velen grijpen deze periode namelijk aan voor een grote stap in hun wooncarrière. Het is nu het moment om te profiteren van de dynamiek in de markt en om die maximale verkoopprijs naar binnen te halen.

Vraag je jezelf af of mei 2024 de juiste tijd is? In dit opzicht geldt: er is geen tijd als het heden! Stel het niet uit, maar maak gebruik van deze gelegenheid om jouw woning nu te koop te zetten. Het geeft je de kans om een mooie winst te halen uit wat je ooit met veel liefde hebt aangekocht.

Vergelijk makelaars in Coevorden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt een zeer bruikbaar en gemakkelijk te volgen stappenplan aan dat je door alle fasen van het verkoopproces leidt. Van het klaarmaken van je huis voor de verkoop tot de overdracht aan de nieuwe eigenaar. Het is ontworpen om het proces zo soepel en zorgeloos mogelijk te laten verlopen, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is - het verkopen van je huis voor de best mogelijke prijs.

Lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen kun je lokale makelaars in Coevorden rechtstreeks vergelijken op basis van hun prestaties. Hiermee ga je voor de beste verkoopopbrengst en snelheid, en kies je de juiste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, kun je aanzienlijk op je makelaarskosten besparen. Dit leidt tot een hoger netto resultaat bij de verkoop van je huis.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% objectief en onafhankelijk platform. Wij staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer, met Huis Verkopen heb je alles bij de hand. Dankzij ons interactieve stappenplan blijf je goed geïnformeerd en behoud je het overzicht.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Coevorden

De kosten voor het verkopen van je huis in Coevorden variëren. Denk aan kosten voor de makelaar, notaris en het energielabel. Voor een gedetailleerde uitleg nodigen we je uit om onze pagina over verkoopkosten te bekijken.

De waarde van je huis in Coevorden kan worden bepaald door een taxatie. Je kunt een waardebepaling aanvragen bij een makelaar om een idee te krijgen van de verkoopprijs.

Het snel verkopen van je huis in Coevorden hangt af van diverse factoren, zoals vraag en aanbod en de aantrekkelijkheid van je huis. Voor praktische tips kun je terecht op deze pagina.

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. Het is verplicht bij de verkoop van je huis in Coevorden. Het aanvragen van een energielabel kan via deze link.

Het vinden van een goede makelaar in Coevorden kan uitdagend zijn. Op onze website is het mogelijk om makelaars te vergelijken. Hierdoor vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen