Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zwolle

Wanneer je jouw huis in Zwolle wilt verkopen, stellen we samen een verkoopstrategie op. Een deskundige aanpak en grondige voorbereiding kunnen leiden tot een aanzienlijk hogere verkoopprijs. Hoe belangrijk vind je het om jouw woning voor de maximale prijs te verkopen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zwolle

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Zwolle, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een makelaar, en moet de woning relatief snel worden verkocht om dubbele woonlasten te vermijden. Maar boven alles, is de keuze voor de juiste makelaar een bepalende factor. Een ervaren makelaar kan je namelijk helpen met al deze aspecten en zorgen dat je woningverkoop soepel en succesvol verloopt.

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de gang van zaken rond woningverkoop in Zwolle. Hoe snel worden huizen hier doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor die laatste vraag, kun je handig gebruik maken van de pagina op onze website waar je makelaars kunt vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers voor woningverkoop in Zwolle:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 457.403
Besparing (gem.)
€ 1.372

Je huis snel verkopen in Zwolle

Het verkopen van een woning in Zwolle kan gemiddeld 42 dagen duren. Echter, dit is slechts een gemiddelde en met de juiste aanpak kun je jouw huis sneller verkopen. Hieronder volgen drie tips die jou hierbij kunnen helpen.

 1. Zorg voor de juiste prijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken waardoor je huis langer te koop staat. Het is belangrijk om een realistische prijs voor je huis te bepalen, hiervoor kan een gratis waardebepaling door een makelaar van nut zijn.
 2. Pak achterstallig onderhoud aan. Een woning die in perfecte staat is, verkoopt vaak sneller dan een woning waar nog veel aan geklust moet worden. Maak een lijst van dingen die opgeknapt moeten worden en pak deze aan voor de verkoop van je huis.
 3. Promoot je woning online. Tegenwoordig begint de woningzoektocht van veel mensen op het internet. Creëer een aantrekkelijke online presentatie van je huis met goede foto’s en een duidelijke omschrijving, en overweeg het gebruik van social media om het bereik van je advertentie te vergroten.

Tips in Zwolle

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zwolle op?

Wil je weten wat je mogelijk kunt krijgen voor jouw huis in Zwolle in mei 2024? De gemiddelde verkoopprijs in Zwolle is momenteel € 457.403. Deze prijs wordt bepaald door factoren als het formaat en de staat van de woning, maar ook door de locatie ervan. Zo zal een huis in een populaire wijk of dichtbij het centrum doorgaans hoger in prijs zijn.

Als het gaat om de prijs per vierkante meter, ligt het gemiddelde momenteel op € 3.950 in Zwolle. Het is belangrijk om te realiseren dat deze prijs een vertekend beeld kan geven, want, bijvoorbeeld, de tuin wordt hierin niet meegenomen. Ook als je een huis met een luxe afwerking of bijzondere architectuur hebt, kan de daadwerkelijke verkoopprijs significant hoger liggen dan de aangegeven gemiddelde prijs per vierkante meter.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zwolle

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.800
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zwolle bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zwolle.

Feitjes over Zwolle

 • Zwolle heeft een bijzondere peperbus-toren uit de 14e eeuw.
 • De stad heeft de hoogste IJsseltoren in Nederland.
 • Zwolle is bekend vanwege het culinaire festival 'De Smaak van Zwolle'.

Tips om je woning te verkopen in Zwolle

Het verkopen van een huis kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om een huis in Zwolle. Hier zijn een aantal essentiële tips die je kunnen helpen bij het succesvol verkopen van je eigendom, door optimaal gebruik te maken van de expertise van een goede verkoopmakelaar.

 • Prijsstrategie: Een bekwame verkoopmakelaar helpt je bij het vaststellen van een marktconforme vraagprijs die past bij de condities en omstandigheden in Zwolle.
 • Promotie: Werken met een kundige verkoopmakelaar betekent dat je woning op de juiste manier gepresenteerd en gepromoot wordt op diverse platforms.
 • Netwerk: Profiteer van de lokale connecties en het netwerk van een ervaren makelaar in Zwolle om een groter potentiële koperspubliek te bereiken.
 • Onderhandelingen: Een makelaar kan je bijstaan in onderhandelingen om de best mogelijke prijs en voorwaarden uit de verkoop te halen.

Ontdek jouw stappenplan in Zwolle:

 • Stappenplan bespaart tijd en voorkomt fouten
 • Biedt overzicht en maakt verkoop beheersbaar
 • Veel keuzemogelijkheden in optionele stappen
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Zwolle

Zwolle is een stad rijk aan cultuur en erfgoed, met talloze bezienswaardigheden die een uniek karakter geven aan de plaats. Deze factoren creëren een levendige en aantrekkelijke sfeer die kopers aantrekt, waardoor het verkopen van een huis in Zwolle gemakkelijker wordt.

Hier zijn enkele interessante bezienswaardigheden in Zwolle die kopers mogelijk aanspreken:

 • Museum De Fundatie: Dit iconische kunstmuseum met zijn opvallende architectuur is een centrum voor Nederlandse en internationale kunst.
 • Peperbus: Een van de bekendste bouwwerken in Zwolle, deze historische kerk heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de stad.
 • Boekenstad Zwolle: Zwolle staat bekend om zijn vele boekwinkels en jaarlijkse boekenmarkt, waardoor het een paradijs is voor boekenliefhebbers.
 • Sassenpoort: Een prachtig stuk middeleeuwse architectuur en een embleem van de historische betekenis van de stad.
 • Stadspark De Wezenlanden: Een groene oase in de stad waar inwoners kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Wat kost een huis verkopen in Zwolle?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zwolle kost je als verkoper gemiddeld € 6.326. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zwolle In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 457.403) € 4.986
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.326

Kosten van makelaars in Zwolle

Het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis in Zwolle brengt kosten met zich mee. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn gemiddeld 1,09% van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs in Zwolle van € 457.403, komt dit neer op een bedrag van € 4.986.

Maar let op, de courtages variëren per makelaar en worden vaak op maat bepaald. Het voorgestelde percentage kan dus hoger of lager uitvallen, afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van de verkoop, jouw type woning en de locatie. Het is dan ook raadzaam om meerdere offertes op te vragen om een weloverwogen keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Zwolle.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te kunnen overhandigen. Dit label geeft informatie over de energieprestatie van jouw huis. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de mate van isolatie en het type verwarming.

De kosten van een energielabel kunnen verschillen en hangen af van verschillende factoren, zoals de omvang van jouw woning. Wanneer je geen geldig energielabel hebt bij de verkoop, kan dit resulteren in een boete. Het energielabel is tien jaar geldig.

Notariskosten

Bij de verkoop van een woning komen ook notariskosten kijken. De notaris voert diverse werkzaamheden uit, zoals het opstellen van de akte van levering. Deze kosten zijn meestal voor de koper, maar als je als verkoper een notaris inschakelt voor extra services, krijg je daarvoor ook een rekening.

Deze extra diensten kunnen bijvoorbeeld het verhelpen van een hypotheeksituatie zijn. Hou daarom rekening met deze kosten bij het budgetteren van de verkoop.

Reparatie en onderhoud

Reparatie- en onderhoudskosten zijn een andere potentiële uitgave bij het verkopen van een woning. Om een goede prijs voor je huis te kunnen krijgen, is het belangrijk dat eventuele gebreken worden verholpen. Ook speelt de algemene staat van onderhoud een rol bij de waarde van je woning.

Je kunt er voor kiezen om, voordat je de woning in de verkoop zet, professioneel onderhoud en reparaties te laten doen. Hierbij moet je rekening houden met de diverse kosten die kunnen oplopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Zwolle?

Overweeg je jouw huis in Zwolle te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is. In de huidige huizenmarkt, met een aanhoudende vraag naar woningen, zijn verkoopkansen vaak gunstig. Het kan daarom verstandig zijn om nu de stap te zetten.

Natuurlijk is het logisch als je twijfels hebt over de verkoopbaarheid van je woning. Maar gelukkig is het ook relatief makkelijk om hierover duidelijkheid te krijgen. Door een vrijblijvende waardebepaling van een lokale makelaar in te schakelen, krijg je al snel een goed beeld van je verkoopkansen in Zwolle. Het zou dus zomaar kunnen dat mei 2024 een uitstekend moment is om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Zwolle Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je staat op het punt je woning te verkopen en je wil dit zo goed mogelijk doen. Dit kan best ingewikkeld zijn en veel werk vergen, maar gelukkig is er Huis Verkopen. Dit online platform biedt een helder stappenplan dat je door alle belangrijke onderdelen van het verkoopproces leidt. Zo vergeet je niets en zorg je ervoor dat jouw woning zoveel mogelijk opbrengt.

Statistieken van lokale makelaars

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is het kiezen van de juiste makelaar. Op Huis Verkopen vind je actuele statistieken van makelaars in Zwolle. Zo krijg je inzicht in hun verkoopopbrengsten en snelheid en kun je de makelaar vinden die het beste bij jou past.

Kosten besparen

Huis Verkopen helpt je ook besparen. Via het platform vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo betaal je nooit meer dan nodig en houd je de kosten van het verkoopproces zo laag mogelijk.

100% onafhankelijk platform

Als verkoper wil je objectieve informatie. Daar kun je op rekenen bij Huis Verkopen. Het platform functioneert volledig onafhankelijk en staat voor jouw belangen als verkoper. Via Huis Verkopen kom je niet voor verrassingen te staan.

Overzichtelijk stappenplan

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je het overzicht in het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Zo kun je zonder stress je huis verkopen.

Appartement verkopen in Zwolle

Verkopen van een appartement in Zwolle heeft zijn eigen dynamiek ter vergelijking met het verkopen van een woonhuis. Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat de gemiddelde vraagprijs per m2 voor een appartement kan verschillen van de gemiddelde vraagprijs per m2 voor een woonhuis, ook al zijn ze in dezelfde stad gelegen. Daarom kan het handig zijn om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen om een realistische verkoopprijs voor je appartement te bepalen.

Bij het verkopen van je appartement is het wenselijk dat je ook focust op het energiezuinig maken van je appartement. Een goed energielabel trekt meer kopers aan omdat het lagere maandelijkse energiekosten impliceert. Daarnaast is het noodzakelijk dat alle documenten betreffende de Vereniging van Eigenaren (VvE) beschikbaar en up-to-date zijn. Dit kan een groot verschil maken in hoe snel je appartement wordt verkocht.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zwolle

Je kunt de waarde van jouw huis bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Ze kijken naar de huidige markt in Zwolle, de staat van jouw woning, de bouwjaar en vergelijkbaar aanbod.

Dat hangt van je persoonlijke wensen en voorkeuren af. Gelukkig kun je bij HuisVerkopen.nl makelaars vergelijken om de makelaar in Zwolle te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Het verkopen van je huis bestaat uit meerdere stappen. Om je optimaal te begeleiden hebben wij een handig stappenplan opgesteld waarin het hele proces duidelijk wordt uitgelegd.

Om het energielabel van jouw huis te controleren, kun je een energielabel aanvragen. Dit is verplicht bij de verkoop van je huis en geeft inzicht in de energiezuinigheid van jouw woning.

De kosten voor het verkopen van een huis variëren. Ook bij de verkoop van jouw huis in Zwolle. Op onze pagina over de kosten van het verkopen van een huis vind je meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen