Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hattem

Het verkopen van je huis in Hattem is een belangrijke stap. Door deze zorgvuldig te plannen en de juiste makelaar te kiezen, kan dit proces soepel verlopen. Het vooraf vergelijken van verschillende makelaars is een essentiële stap in deze planning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hattem

Als je je huis in Hattem gaat verkopen, heb je diverse doelen voor ogen. Misschien wil je je woning snel verkopen om te kunnen verhuizen naar een nieuwe stad of land. Of wellicht is je belangrijkste doel om een maximale verkoopopbrengst te behalen, zodat je van de winst kunt profiteren. Een ander essentieel aspect waar je op focust, zijn de kosten. Je wilt immers voorkomen dat onverwachte uitgaven je winstmarge verkleinen.

Als mogelijke woningverkoper in Hattem, ben je waarschijnlijk benieuwd naar verschillende facetten van de lokale onroerendgoedmarkt. Hoe snel worden huizen in Hattem gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Overweeg je een makelaar in te schakelen en ben je op zoek naar een uitgebreid advies voor de verkoop van je woning? Overweeg dan om op deze pagina een gratis verkoopadvies aan te vragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Hattem:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 626.694
Besparing (gem.)
€ 1.786

Je huis snel verkopen in Hattem

Je overweegt om je woning in Hattem op de markt te brengen? Bedenk dan dat de gemiddelde verkooptijd van een woning in Hattem 45 dagen is. Tijd om te onderzoeken hoe je dit kunt versnellen met enkele slimme tips.

 1. Presenteer je woning zo gunstig mogelijk. Scheurvrije, goed onderhouden woningen wekken sneller interesse. Doe kleine reparaties en hang gordijnen op of schilder muren in neutrale kleuren zodat potentiële kopers zich het huis beter kunnen voorstellen als hun nieuwe thuis.
 2. Maak gebruik van de kracht van professionele foto's. Professionele, heldere foto's kunnen een wereld van verschil maken en het proces van de verkoop van de woning versnellen. Zorg voor aantrekkelijke, goed belichte foto's die de unieke kenmerken van jouw huis benadrukken.
 3. Een openbare woningverkoop via online platforms zoals Funda trekt een grote doelgroep aan en kan bijdragen aan het bereiken van een hogere verkoopprijs én een snellere verkoop. Het is een effectieve methode om je woning onder de aandacht te brengen bij een groot aantal potentiële kopers.

Tips in Hattem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hattem op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis in Hattem kunt vragen? Als we kijken naar de huidige gemiddelde verkoopprijs in Hattem, ligt die rond de € 626.694. Het exacte bedrag dat je voor je woning kunt krijgen, hangt af van diverse factoren zoals de grootte en staat van het huis, de ligging en de actuele vraag en aanbod situatie in Hattem.

Overweeg je jouw huis per vierkante meter te verkopen? De gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt in Hattem momenteel op € 4.305. Dit geeft je een indicatie van de mogelijke opbrengst bij verkoop, met name als je huis aanzienlijk verschilt in grootte vergeleken met de gemiddelde woning in Hattem. Bedenk wel dat de waarde per m2 kan fluctueren, afhankelijk van de specifieke kenmerken en kwaliteiten van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hattem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hattem bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hattem.

Feitjes over Hattem

 • Hattem heeft drie nationale monumenten waaronder de molen.
 • De historische binnenstad is een beschermd stadsgezicht.
 • 't Weemeland is een natuurgebied van 200 hectare bij Hattem.

Tips om je woning te verkopen in Hattem

Wanneer je overweegt je huis in Hattem te verkopen, wil je uiteraard dat dit op de best mogelijke manier gebeurt. Het is vaak een intensief proces, maar door de juiste stappen te volgen kan je de verkoop vlot laten verlopen. Hier volgen enkele nuttige tips om hierbij te helpen.

 • Voorbereiding: Een goede voorbereiding is het halve werk. Stel je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor aan potentiële kopers. Dit kan van kleine opknapklusjes tot een complete poetsbeurt zijn.
 • Prijsbepaling: Doe onderzoek naar de lokale vastgoedmarkt. Wat is een realistische vraagprijs gezien de locatie, de grootte en de staat van je huis?
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je woning. Deze geven de eerste indruk aan potentiële kopers. Bovendien trekken goede foto's meer kijkers op online platforms.
 • Persoonlijke bezittingen: Minimaliseer het aantal persoonlijke items in je huis. Kopers kunnen zich zo beter voorstellen dat zij er zelf wonen.
 • Makelaar: Heb je overwogen om een makelaar in te schakelen? Een makelaar kent de lokale markt en kan je helpen de verkoop van je huis te versnellen.

Ontdek jouw stappenplan in Hattem:

 • Stappenplan speciaal afgestemd op jouw woning
 • Gemakkelijk bijhouden van verschillende stappen
 • Voorkomt overslaan van belangrijke punten
 • Mogelijkheid tot besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hattem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hattem kost je als verkoper gemiddeld € 7.173. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hattem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 626.694) € 6.643
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.173

Kosten van makelaars in Hattem

Als je overweegt om je huis te verkopen in Hattem, dan komen daar kosten bij kijken. Het inschakelen van een makelaar kost gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopprijs. De exacte kosten variëren echter per makelaar, omdat iedere makelaar een andere kostenstructuur hanteert.

Bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hattem van € 626.694 euro, betekent een courtage van 1,06%% dat je gemiddeld € 6.643 euro aan makelaarskosten betaalt. Het is daarom erg belangrijk om makelaars zorgvuldig te vergelijken om de beste deal voor jouw specifieke situatie te vinden.

Lees meer over makelaars in Hattem.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

De presentatie van jouw huis is van groot belang bij de verkoop. Het geven van een goede eerste indruk kan namelijk de verkoopprijs positief beïnvloeden. Een grondige schoonmaak, een likje verf waar nodig en misschien zelfs de inzet van een verkoopstylist kunnen hierbij helpen.

Gemiddeld investeren woningverkopers het volgende bedrag in verkoopstyling en klein onderhoud: € 875. Natuurlijk kan dit bedrag variëren, afhankelijk van de staat van jouw huis en wat er nodig is om de presentatie te verbeteren.

Energielabel

Heeft jouw woning al een geldig en definitief energielabel? Voordat je de woning te koop aanbiedt, ben je namelijk verplicht om dit in orde te hebben. Een goed energielabel kan het huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, omdat het aanduidt hoe energiezuinig de woning is.

Het checken of jouw huis een geldig energielabel heeft, kun je eenvoudig doen aan de hand van de website. Hier kun je controleren of jouw woning in het bezit is van een definitief energielabel. De kosten van het aanvragen van een energielabel kunnen verschillen.

Overige verkoopkosten

Naast de makelaarskosten, verkoopstyling en het eventueel aanvragen van een energielabel, zijn er nog meer kosten om rekening mee te houden bij de verkoop van jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan notariskosten, kosten voor het verwijderen van een hypotheek en advertentiekosten.

Het is belangrijk om zicht te houden op deze bijkomende kosten bij de verkoop van jouw huis. Een onverwachte uitgave kan namelijk een flinke hap uit jouw uiteindelijke winst nemen, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Hattem?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Hattem in de huidige markt? Gezien de vraag naar woningen zou je kunnen stellen dat het nu een gunstige periode is om te verkopen. De specifieke woningwaarde van je huis is hierbij een belangrijk aspect. Voor een accurate woningwaarde is het verstandig om een makelaar in Hattem te raadplegen.

Wil je weten wat de waarde van je woning in Hattem is? Het is eenvoudig om een waardebepaling aan te vragen via deze link. De lokale makelaar kan je het beste adviseren over de huidige verkoopmarkt, rekening houdend met de unieke eigenschappen van jouw huis en de specifieke marktomstandigheden van mei 2024.

Vergelijk makelaars in Hattem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar is het belangrijk om de verkoop van je woning op een doordachte manier aan te pakken. Hier kan de website Huis Verkopen ontzettend bij helpen. Dit online platform specialiseert zich in het voorbereiden en regelen van woningverkoop en wordt maandelijks door duizenden woningeigenaren gebruikt. Dankzij het gebruiksvriendelijke design, de diverse tools en een schat aan informatie, weet je zeker dat je goed voorbereid bent voor de verkoop van je huis.

Makkelijk makelaars vergelijken

Vergelijken van makelaars was nog nooit zo simpel. Huis Verkopen selecteert voor jou de beste lokale makelaars uit Hattem, zodat je op een gemakkelijke manier de beste keuze kunt maken voor de verkoop van jouw woning.

Besparen op makelaarskosten

Op zoek naar manieren om zo veel mogelijk te besparen op makelaarskosten? Door via Huis Verkopen tarieven op te vragen van lokale makelaars, weet je precies wie de beste deal heeft.

Stappenplan voor woningverkoop

Het duidelijke stappenplan van Huis Verkopen helpt je om niets over het hoofd te zien tijdens het verkoopproces. Van energielabels tot verhuizers, alles is eenvoudig te regelen via onze site.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hattem

Het bepalen van de correcte waarde van je huis in Hattem kan een complex proces zijn. Het is aangeraden om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zij beschikken over de juiste expertise en kennis van de lokale markt om dit accuraat te doen.

De tijd die het kost om je huis in Hattem te verkopen kan variëren en hangt af van verschillende factoren. Overweeg om na te denken over strategieën om je woning snel te verkopen om dit proces te versnellen.

Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van je woning. Maar een goed gekozen makelaar kan wel waardevol zijn bij het hele proces. Registreer je op onze site om de makelaar te ontdekken die het beste bij je past.

Een goede presentatie van je huis vergroot de kans op een succesvolle verkoop. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Ons overzicht van tips voor de verkoop van je huis kan je hier extra handvatten voor geven.

De kosten om je woning in Hattem te verkopen bestaan o.a. uit notariskosten en eventuele makelaarskosten. Je vindt een gedetailleerder uitleg op de pagina alles over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen