Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hattem

Het verkopen van je huis in Hattem vraagt om een bekwaamde makelaar. Je wil uiteraard dat het proces gladjes verloopt en dat de verkoop in goede handen is. Een ervaren, betrouwbare makelaar is hierbij onmisbaar, die jouw belangen voorop stelt en het maximale uit de verkoop haalt.

Over makelaars in Hattem

In Hattem en omgeving heb je een breed aanbod aan makelaars. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om te beslissen welke makelaar het beste bij jou past. Makelaars kunnen namelijk flink van elkaar verschillen. Zo varieert de manier waarop zij een woning in de markt zetten sterk, van traditionele methodes tot innovatieve marketingstrategieën. Ook de mate van persoonlijke begeleiding kan sterk uiteenlopen: sommige makelaars geven je alle aandacht, terwijl andere een meer hands-off aanpak hanteren.

We hebben verschillende hulpmiddelen ontwikkeld om makelaars in Hattem te vergelijken. Zo helpen we je bij het maken van een goed geïnformeerde keuze. Ben je benieuwd naar de verkoopsuccessen van verschillende makelaars? Wil je weten welke makelaar jouw persoonlijke wensen het beste kan vervullen? Of ben je eenvoudigweg op zoek naar handige tips en tricks om de beste makelaar te selecteren? Ga dan snel verder met het verkennen van deze pagina, hier vind je allerlei informatie over de makelaars in Hattem.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.947
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.354
Besparing (gem.)
€ 1.599

Actueel

 • Bij het overwegen om je huis te verkopen in Hattem is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde courtages van makelaars. Op dit moment ligt dat percentage rond de 1,06%. Hou er rekening mee dat de courtages kunnen variëren tussen makelaars.
 • Het is logisch dat je wilt weten wat de actuele woningprijzen in Hattem zijn. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 561.057. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per m2 ook een belangrijke indicatie, die momenteel € 4.064 bedraagt. Voor meer gedetailleerde informatie over de woningprijzen in Hattem kun je hier terecht.
 • Als laatste, zijn de tarieven van makelaars in Hattem een element om in acht te nemen. De gemiddelde kosten voor een makelaar zijn nu rond de € 5.947. Tarieven vergelijken is momenteel zeer zinvol, vanwege de veranderlijkheid van de huidige markt.

Uitgelichte makelaars in Hattem

Hieronder vind je een overzicht van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in Hattem. Het is echter goed om te weten dat er nog veel meer makelaars zijn in deze omgeving, die elk hun eigen specialisme hebben. Bedenk wel dat de meest geschikte makelaar voor jou degene is die perfect past bij jouw soort woning, huidige situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo PostHuis makelaardij & taxatie

PostHuis makelaardij & taxatie

Bij PostHuis makelaardij & taxatie draait het om jou en het vinden van een woning die past bij jouw levensfase. Dit makelaarskantoor gaat verder dan alleen koop en verkoop; ze adviseren en bemiddelen ook bij het huren, verhuren en taxeren van woningen en appartementen. Met hun specialisme in recreatie, zijn ze een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een vakantiehuis. Hun persoonlijke aanpak is gebaseerd op aandacht voor de klant en begrip voor jouw wensen en mogelijkheden.
Logo Veltkamp & Stam I Admono Makelaars

Veltkamp & Stam I Admono Makelaars

Met jarenlange ervaring staat Veltkamp & Stam | Admono Makelaars in Hattem bekend om hun betrokkenheid, heldere communicatie en kwalitatieve dienstverlening. Ze bieden verkoop, aankoop, verhuur en taxatiediensten aan met een team van vier professionals. Als lid van de NVM streven ze naar tevreden klanten en voortdurende verbetering. Ze spreken Nederlands, Engels en Duits en zetten graag een kop koffie voor je klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Lokuz makelaars

Lokuz makelaars is een compacte maar ervaren makelaardij die zich specialiseert in zowel de verkoop als aankoop van woningen. Ondanks dat ze geen lid zijn van een branchevereniging, zetten ze zich volledig in om je te helpen bij je woonwensen. Hoewel er in de laatste 12 maanden geen transacties zijn gedaan, staan ze te popelen om jou te ondersteunen bij het realiseren van je droomhuis.

Let op: In en rondom Hattem zijn meer verkoopmakelaars actief dan je mogelijk denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Hattem mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou staat misschien niet in bovengenoemde lijst. Alleen door te vergelijken kun je hem of haar vinden.

Vergelijk makelaars in Hattem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hattem?

Een makelaar in Hattem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 561.057 in Hattem komt dit neer op € 5.947 aan makelaarskosten (update april 2024).

Veel makelaars in Hattem hanteren een lagere courtage bij een hogere woningwaarde. Dit komt omdat de verkoop van een duurdere woning meer opbrengst genereert, zelfs met een lager percentage van courtage. Het loont dus zeker om dit te onderzoeken bij je keuze voor een makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hattem 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.599 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is dus zo dat je door een kleine moeite, zoals het vergelijken van verschillende makelaars, significant kan besparen op de kosten.

Kosten van makelaars in Hattem

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hattem

Bij de verkoop van jouw woning in Hattem kom je er al snel achter dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn namelijk de kosten die een makelaar rekent om jouw woning in de verkoop te kunnen zetten. Dit kan voor verschillende diensten zijn, bijvoorbeeld voor het maken van foto's van jouw woning, het schrijven van een pakkende verkooptekst, de plaatsing van jouw woning op verschillende huizensites en bijvoorbeeld de organisatie van een open dag.

Gemiddeld liggen deze opstartkosten in Hattem rond de € 515. Dit is natuurlijk wel een gemiddelde, het kan dus zo zijn dat bij sommige makelaars deze kosten hoger of juist lager liggen. Het is daarom altijd verstandig om bij een aantal makelaars de tarieven op te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijke kosten en kun je een afweging maken bij welke makelaar je jouw woning wilt verkopen.

Intrekkingskosten van makelaars in Hattem

Wanneer je in Hattem een huis verkoopt via een makelaar, is het goed om te weten dat het mogelijk is dat er intrekkingskosten gerekend worden. Deze kosten kunnen ontstaan als je besluit de verkoopopdracht in te trekken. Dit betekent dat je de verkoop van jouw woning voortijdig stopzet en de makelaar dus zijn taak niet meer kan en mag vervullen. Het bedrag van deze kosten verschilt per makelaar en kan dus flink oplopen.

Intrekkingskosten dekken deels het werk dat de makelaar al heeft verricht voordat je de verkoop annuleert. Denk hierbij aan voorbereidende werkzaamheden: zoals het opmaken van jouw woning voor foto's, administratieve handelingen en misschien zelfs al enkele bezichtigingen. Bijvoorbeeld als je na een proefperiode op de markt te hebben gestaan toch besluit jouw huis niet te verkopen, of als je besluit een aanbod te accepteren van iemand die niet via de makelaar bij je terecht zijn gekomen, kun je met deze kosten te maken krijgen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hattem met een vast tarief

Ook in Hattem is er een assortiment aan makelaars die werken met een vast tarief. Deze makelaars bieden meestal een compleet pakket aan dat bestaat uit diensten zoals advies, publiciteit en de onderhandelingen. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 3.250 (update: april 2024).

Toch moet je goed nadenken voordat je kiest voor een makelaar met een vast tarief. Stel: de verkoopproces van jouw woning neemt onverwacht meer tijd in beslag of er zijn extra werkzaamheden nodig. In zulke situaties kan het pakket met het vaste tarief onvoldoende zijn en kun je voor onverwachte extra kosten komen te staan.

Tip: Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken. Daardoor krijg je inzicht in de variërende tarieven en de bijbehorende diensten. Daarmee voorkom je verrassingen en kan je als woningverkoper de meest passende keuze maken.

4 feitjes over makelaars in Hattem

 • In Hattem blijkt er een sterke voorkeur te zijn voor traditionele makelaars. Maar liefst 95% van de woningverkopers kiest ervoor om het volledige verkoopproces aan deze professionals over te laten in plaats van te opteren voor een online variant.
 • De expertise van een makelaar kan een aanzienlijk verschil maken bij de verkoop van woningen in Hattem. Statistisch gezien, worden woningen hier 35% sneller verkocht met deskundige begeleiding dan zonder makelaar.
 • Het kan ook lucratief zijn om een makelaar in de arm te nemen. Gemiddeld leveren woningen in Hattem zo'n 15% meer op bij verkoop via een makelaar, dan wanneer huiseigenaren zelf hun huis verkopen.
 • De overgrote meerderheid van de verkopers in Hattem heeft een duidelijke voorkeur voor een bewezen effectieve makelaar. Kijk voor een overzicht van toppresteerders op onze makelaarsvergelijkingspagina.

Wat levert de beste makelaar in Hattem op?

Wat een makelaar in Hattem oplevert draagt veel meer gewicht dan wat hij kost. Een kwaliteitsmakelaar brengt namelijk meer winst met zich mee bij de verkoop van een woning, dan het geld dat je mogelijk zou besparen door te kiezen voor een goedkope makelaar.

Nu zullen we verduidelijken hoe je de beste makelaars in Hattem kunt identificeren:

 • Uit onze statistieken blijkt dat de snelste makelaars in Hattem huizen gemiddeld zo'n 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit is vooral te danken aan hun doeltreffende verkoopstrategieën.
 • Daarnaast stellen de cijfers ons ook in staat te bevestigen dat de beste makelaars in Hattem woningen voor een gemiddeld hoger bedrag verkopen. In feite ligt dit bedrag maar liefst € 15.491 hoger in vergelijking met andere makelaars in Hattem. Een topmakelaar betaalt zichzelf dus altijd terug.

De beste makelaar in Hattem vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Hattem? Dat is degene die perfect past bij jouw woning en situatie. Er is immers geen 'one-size-fits-all' oplossing in de wereld van vastgoedverkoop. Jouw ideale makelaar zal je ondersteunen van begin tot eind, geheel in lijn met jouw specifieke wensen en behoeften.

Makelaars in Hattem vergelijken doe je eenvoudig via ons online vergelijkingsformulier. Hiermee vind je een makelaar die naadloos aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo krijg je een volledig beeld van de verkoopkansen, de verkoopstrategie en de tarieven van de makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hattem?

Bij het selecteren van een ideale makelaar in Hattem zijn er diverse zaken om in overweging te nemen:

Bekendheid met de Hattemse markt

Prioriteit één is het kiezen van een makelaar die bekend is met de woningmarkt in Hattem. Dit zorgt voor een effectieve prijsstrategie en verkoopplan.

Transparantie

Punt twee, kies een makelaar die volkomen transparant is over de kosten en diensten. Dit helpt je om eventuele verborgen kosten te voorkomen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. De ideale makelaar informeert je op reguliere basis over de vooruitgang en eventuele knelpunten in het verkoopproces.

Snelle verkoop

Zorg voor een makelaar die weet hoe hij jouw huis snel kan verkopen. Lees hierover meer op huisverkopen.nl/snel.

Aanbevelingen

Een laatste punt is het raadplegen van aanbevelingen. Beoordelingen van eerdere klanten kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je overweegt om een huis in Hattem te kopen of verkopen, is het raadzaam een makelaar in te schakelen. De NVM-makelaars in deze stad hebben een breed netwerk en beschikken over relevante marktkennis.

Bij een NVM-makelaar ben je verzekerd van een betrouwbare en transparante dienstverlening. Het is overigens ook mogelijk om voor een VBO-makelaar of een makelaar aangesloten bij VastgoedPRO te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeftes.

Tip: De keuze voor een NVM-verkoopmakelaar biedt zekerheid. Zo ben je ervan verzekerd dat de makelaar aan hoge opleidingseisen voldoet, gehouden is aan een strict ethisch gedragscode en is verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Wat doet een makelaar in Hattem?

Een makelaar in Hattem helpt bij het coordineren van de verkoop van jouw huis. Dit gaat verder dan alleen de plaatsing van een bord in de tuin of een advertentie online. De makelaar zorgt ervoor dat het gehele proces soepel verloopt, van bezichtigingen tot aan de uiteindelijke verkoop.

Wat een full-service makelaar onderscheid van andere professionals in onze branche, is het complete aanbod aan diensten. Zo'n makelaar kan je helpen met elk onderdeel van het verkoopproces, zodat je bij elke stap vertrouwen en rust kunt ervaren.

 • Marktanalyse om de juiste vraagprijs te bepalen
 • Professionele fotografie voor online en gedrukte advertenties
 • Rondleidingen en open huis evenementen coördineren
 • Onderhandelen over prijs en voorwaarden met geïnteresseerden
 • Begeleiding bij afhandeling van de verkoop, inclusief juridische aspecten

Waarom een makelaar in Hattem inschakelen?

Je huis verkopen in Hattem is een groot project met veel verschillende stappen en aspecten om in overweging te nemen. Het is een proces dat, in its geheel, soms complex en overrompelend kan lijken. Een goede makelaar kan je echter hierin begeleiden om de verkoop zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Waardering van je woning

Een accurate waardebepaling is een fundamentele stap bij de verkoop van je huis. Een ervaren makelaar voert een grondige inspectie uit en gebruikt zijn kennis van de Hattemse onroerend goed markt om een realistische verkoopprijs vast te stellen.

Opstellen verkoopplan

Na de waardebepaling wordt een verkoopplan gemaakt. Dit plan bevat alle noodzakelijke stappen en strategieën om jouw huis succesvol te verkopen in Hattem. Een goede makelaar stelt dit samen met jou op, rekening houdend met je wensen en doelen.

Promotie van je woning

De promotie van je woning is de volgende stap. Een makelaar maakt professionele foto's, schrijft aantrekkelijke verkoopteksten en zet jouw huis prominent op diverse vastgoedwebsites. Zo wordt gewerkt aan het vinden en bereiken van potentiële kopers.

Bezichtigingen en verkoop

De makelaar coördineert vervolgens de bezichtigingen en bij interesse, helpt hij met de eindonderhandelingen om een sterke verkoopprijs te realiseren. Zo wordt je volledig ontzorgd en kun je je richten op wat voor jou van belang is: een succesvolle woningverkoop.

Makelaars in Hattem vergelijken

Bij het kiezen van de juiste verkoopmakelaar is een grondige vergelijking onontbeerlijk. Dit begint bij het in overeenstemming brengen van jouw woningdetails, situatie en voorkeuren.

 • Geheel onafhankelijk en objectief.
 • Duidelijk overzicht van lokale makelaarsprestaties.
 • Aangevuld met relevante beoordelingen.
 • Vindt de makelaar die bij jou past.

Met Huis Verkopen onder je knoppen begin je jouw vergelijking op sterke voet. Zowel tarieven, prestaties als beoordelingen worden meegenomen, resulterend in een uiterst volledige vergelijking. Hiermee wordt de optimale keuze voor jou binnen handbereik gebracht.

Vergelijk makelaars in Hattem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hattem

De gemiddelde makelaarskosten in Hattem liggen rond € 5.947. Het is het goed om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je mogelijk bespaart op deze kosten.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die jouw belangen behartigt en jouw woning zo voordelig mogelijk kan verkopen. Vergelijk verschillende makelaars en maak een weloverwogen keuze.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Hattem is ongeveer 47 dagen. Let op, dit kan variëren afhankelijk van de huidige woningmarkt.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Hattem is € 561.057. Je kunt een waardebepaling aanvragen om een accurate vraagprijs in te stellen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Hattem zijn € 515. Deze kosten kunnen variëren per makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen