Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Epe

Wil je je huis in Epe op de markt zetten en ga je voor de beste deal? Een professionele makelaar kan een flink verschil maken. Ben je op zoek naar een makelaar die de lokale markt door en door kent, je woning op waarde schat en op de juiste manier in de kijker zet?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Epe

Als je jouw woning in Epe gaat verkopen, heb je diverse doelen voor ogen. Natuurlijk wil je je woning zo snel mogelijk verkopen, maar je wilt ook een goede prijs voor je huis krijgen. Het vinden van de juiste balans tussen een snelle verkoop en een hoge verkoopprijs is dan ook essentieel. Ook wil je zo min mogelijk stress tijdens het verkoopproces en hoop je dat alles vlot en soepel verloopt.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel woningen in Epe momenteel worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Wellicht wil je ook weten wat jouw huidige woningwaarde is? Via dit handige stappenplan krijg je meer inzicht in het verkoopproces van jouw woning in Epe. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Epe:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
81 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 454.241
Besparing (gem.)
€ 1.272

Je huis snel verkopen in Epe

In de huidige vastgoedmarkt worden woningen in Epe gemiddeld binnen 75 dagen verkocht. Maar wil je je huis nog sneller verkopen? Hier zijn drie nuttige tips die je kunnen helpen dit te bereiken.

 1. Laat een waardebepaling uitvoeren door verschillende makelaars. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je woning werkelijk waard is en zul je realistischere verwachtingen hebben over de verkoopprijs. Vraag gratis en vrijblijvend een waardebepaling aan bij diverse lokale makelaars via deze link.
 2. Zorg dat je woning er op zijn best uitziet. Een opgeruimde, schone en nette woning maakt altijd een betere indruk op potentiële kopers. Vergeet niet om ook de tuin te onderhouden. Kijk hier voor meer handige tips.
 3. Zet moderne promotietechnieken in. Denk hierbij aan sociale media en 3D-visualisaties. Een professionele fotograaf kan helpen de kracht van je huis optimaal naar voren te brengen. Kijk hier voor tips over hoe je jouw woning snel kunt verkopen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Epe

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Epe op?

Ben je benieuwd naar de huizenprijzen in Epe? De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond de € 454.241 euro. De verkoopsom kan variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals de staat van het huis, de grootte en locatie. Zo zijn er huizen die voor een hogere prijs verkocht worden, maar er zijn ook huizen die voor een lagere prijs weggaan.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per m2 in Epe rond de € 3.922 euro. Dit geeft een duidelijker beeld van wat je kunt verwachten, onafhankelijk van de grootte van de woning die je van plan bent te verkopen in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Epe

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Epe bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Epe.

Feitjes over Epe

 • Epe bezit een prachtig hertenkamp in het centrum van het dorp.
 • Elk jaar wordt in Epe de Kopermolen Kunstroute georganiseerd.
 • De plaats Epe behoort tot de gemeente Epe in de provincie Gelderland.

Tips om je woning te verkopen in Epe

Als je jouw huis in Epe wilt verkopen en de best mogelijke deal wilt krijgen, kun je wel wat nuttige adviezen gebruiken. In de huidige concurrerende markt is een slimme strategie onmisbaar. Hier zijn enkele eenvoudige maar effectieve tips om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en om de verkoop te versnellen.

 • Prijsstelling: Bepaal een concurrerende prijs voor je woning. Baseer deze prijs niet alleen op je emoties of hoeveel je hebt geïnvesteerd, maar op de huidige marktwaarde en vergelijkbare woningen in de buurt.
 • Schoonmaak: Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede eerste indruk. Besteed aandacht aan details als de badkamer en keuken. Kleine inspanningen kunnen een groot verschil maken.
 • Fotografie: Professionele, lichte en aantrekkelijke foto’s kunnen de interesse van potentiële kopers wekken. Vergeet de buitenkant niet voor een compleet plaatje.
 • Renovaties: Als sommige delen van het huis aan renovatie toe zijn, overweeg dan om deze aan te pakken voordat je het huis op de markt brengt. Dit kan de waarde van het huis aanzienlijk verhogen.
 • Makelaar inschakelen: Een ervaren lokale makelaar kent de markt, weet wat kopers zoeken en kan helpen de verkoop op de meest efficiënte manier te organiseren.

Ontdek jouw stappenplan in Epe:

 • Specifiek afgestemd op jouw woning en situatie
 • Verzekerd van een volledig en doordacht proces
 • Ondersteuning bij het maken van weloverwogen keuzes
 • Kans op aanzienlijke besparingen door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Epe?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Epe kost je als verkoper gemiddeld € 6.264. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Epe In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 454.241) € 5.087
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.264

Kosten van makelaars in Epe

Wanneer je jouw huis in Epe wilt verkopen, komen er vaak kosten bij kijken die worden veroorzaakt door de makelaar. De gemiddelde kosten bedragen meestal een courtage van 1,12% van de verkoopprijs van de woning. Dit betekent dat bij een hogere verkoopprijs, de kosten voor jou ook hoger zullen uitvallen.

Maar let op, de courtage is niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Zo kunnen makelaars verschillende voorwaarden hanteren, zoals de opzegvergoeding en de duur van het contract. Het vergelijken van makelaars gaat dus niet alleen om de kosten, maar ook om de voorwaarden die zij hanteren.

Lees meer over makelaars in Epe.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Eén van de kostenposten waar je als verkoper mee te maken krijgt, is de verkoopstyling en onderhoud van je woning. Deze kosten hebben als doel je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Denk hierbij aan het schoonmaken, opruimen, repareren van kleine defecten en eventueel de inzet van een verkoopstylist. De gemiddelde kosten hiervoor liggen rond € 875.

Investeren in een opgeruimde en verzorgde woning kan het verschil maken bij de verkoop. Een huis dat er van binnen en buiten piekfijn uitziet, trekt sneller kijkers en mogelijk ook hogere biedingen. Deze investering verdien je dus vaak weer terug bij de verkoop.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor je woning. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is. Het aanvragen van dit energielabel kost gemiddeld € 315. Dit zijn kosten die je als verkoper draagt.

Een gunstig energielabel (A of B) kan voor potentiële kopers een positieve factor zijn. Dit label betekent namelijk lagere energiekosten, en is bovendien positief voor het milieu. Het aanvragen van een energielabel is dus niet alleen verplicht, maar kan ook een investering zijn die zichzelf terugverdient.

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten zijn nodig voor het opmaken van de notariële akte en eventueel de doorhaling van je hypotheek. Let op, deze kosten zijn voor de verkoper.

De kosten hiervan kunnen variëren en het is daarom raadzaam om notarisoffertes te vergelijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor de verkoop een investering zijn die zichzelf terugverdient. Met deze kosten zorg je ervoor dat de administratieve zaken rondom de verkoop goed geregeld zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Epe?

Vraag je je af of april 2024 een goed moment is om je huis in Epe te verkopen? De huidige vastgoedmarkt heeft een hoge dynamiek waarbij veel kopers op zoek zijn naar een nieuw thuis. Dit maakt het een gunstige periode om je woning in de verkoop te zetten.

Is het dan belangrijk welke makelaar je kiest voor de verkoop van je huis? Absoluut! Verschillende makelaars zien verschillende kansen in de huidige markt. Het vergelijken van makelaars kan dus zeker zinvol zijn, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor de verkoop van jouw woning in Epe.

Vergelijk makelaars in Epe Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van een woning is een spannend proces, waarbij veel komt kijken. Gelukkig heeft Huis Verkopen een stappenplan speciaal voor jouw huis. Dit handige overzicht legt helder en duidelijk uit wat er allemaal geregeld moet worden voor de verkoop van jouw woning. Voor jou als niet-doorgewinterde verkoper in Epe is dit stappenplan een perfect kompas, dat je niet alleen door het proces leidt, maar ook helpt om niets over het hoofd te zien. Het stappenplan van Huis Verkopen neemt je bij de hand en zorgt ervoor dat het verkopen van jouw woning een stuk eenvoudiger wordt.

Gratis waardebepaling

Moeite met het bepalen van de juiste verkoopprijs? Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan. Je krijgt hiermee inzicht in de actuele waarde van je woning, wat je helpt bij het bepalen van een passende vraagprijs. Dit verhoogt de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk.

Vergelijk makelaars

Op Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken op basis van tarieven en voorgaande prestaties. Zo weet je zeker dat je de beste match vindt voor de verkoop van jouw woning in Epe. Het vergelijken van makelaars kan je bovendien behoorlijk wat kosten besparen.

Onafhankelijk en gratis

De diensten van Huis Verkopen zijn geheel onafhankelijk en gratis. Je kunt dus zonder enige betaling of verbinding gebruik maken van alle tools en services zoals het stappenplan, het aanvragen van makelaarstarieven, of het regelen van aanvullende diensten.

Alles in één

Van een energielabel, tot een verhuizer of woningstyling, alles is makkelijk te regelen via Huis Verkopen. Zo regel je de verkoop van je woning modern en eenvoudig in één keer, zonder dat je iets over het hoofd ziet of te veel betaalt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Epe

De eerste stap bij het verkopen van je huis in Epe is het bepalen van de verkoopwaarde. Je kunt hiervoor een waardebepaling door een makelaar aanvragen om zo een realistische verkoopprijs te bepalen.

Je kunt makelaars vergelijken op basis van ervaring, tarieven en verkoopstrategie. Op onze website kun je makelaars vergelijken en zo de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

De kosten voor de verkoop van je huis in Epe kunnen variëren. Deze omvatten onder andere de makelaarskosten en notariskosten. Je vindt meer informatie over deze kosten op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis.

Ja, je moet een geldig energielabel hebben bij de verkoop van je huis in Epe. Dit label geeft informatie over het energieverbruik van je huis. Je kunt een energielabel aanvragen via onze website.

De beste aanpak hangt af van je persoonlijke situatie en de markt in Epe. Als uitgangspunt kun je het best beginnen met een stappenplan voor de verkoop van je huis op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen