Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Emst

Als je van plan bent om je woning in Emst te verkopen, gebruik dan ons uitgekiende stappenplan om de beste prijs te behalen. Door een slimme mix van traditionele verkoopmethoden en moderne marketingtechnieken, ben je verzekerd van een succesvol traject. Maak je verkoopproces zo efficient mogelijk, laat ons je hierbij helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Emst

Als je jouw woning gaat verkopen in Emst, dan heb je verschillende doelen. Uiteraard wil je de beste verkoopprijs behalen, en zo snel mogelijk je woning verkopen zonder al te veel stress. Hierin speelt de keuze voor een goede makelaar een belangrijke rol. De juiste makelaar weet namelijk precies hoe jouw woning gepositioneerd moet worden in de markt en hoe je potentiële kopers aantrekt. De juiste begeleiding kan een wereld van verschil maken in de verkoop van jouw huis.

Vanzelfsprekend heb je ook allerlei vragen. Hoe lang duurt het voordat woningen in het algemeen worden verkocht in Emst? Wat kan ik verwachten qua gemiddelde verkoopopbrengst? En niet onbelangrijk: hoe kan ik besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Het kan geen kwaad om deze vragen te stellen tijdens een gesprek voor een gratis verkoopadvies van een makelaar. Maar ook hieronder geven we je graag actuele cijfers over de woningmarkt in Emst:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
7 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 535.000
Besparing (gem.)
€ 1.204

Je huis snel verkopen in Emst

De verkoop van woningen gaat behoorlijk snel in Emst. Het duurt gemiddeld slechts 58 dagen voordat de verkoop rond is. Wil je dat jouw woning nog sneller verkocht wordt? Met de volgende tips kun je dit bereiken.

 1. Onderzoek de woningmarkt. Zorg dat je precies weet wat de sterke en zwakke punten van jouw huis zijn. Laat eventueel een waardebepaling doen door een makelaar. Zo krijg je helder wat jouw woning waard is en kun je een aantrekkelijke vraagprijs bepalen.
 2. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Dit plan helpt je om niets over het hoofd te zien bij de verkoop van je huis. Volg de stappen nauwgezet voor een snelle en vlekkeloze verkoop. Je vindt het stappenplan hier.
 3. Zorg voor een goede presentatie van jouw woning. Maak professionele foto's en schrijf een wervende tekst. Een verzorgd huis met duidelijke foto's verkoopt sneller dan een rommelig huis of onduidelijke foto's.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Emst

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Emst op?

In Emst hangt de gemiddelde verkooprijs van een huis, die momenteel op € 535.000 staat, af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de locatie binnen Emst en de ontwikkelingen in de woningmarkt. De woningmarkt is continu in beweging, en zo ook de gemiddelde verkoopprijs. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van deze dynamiek als je jouw huis wilt verkopen.

Ook de gemiddelde prijs per m2 is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In Emst ligt deze momenteel op € 4.023. Deze prijs varieert echter ook continu, aangezien vraag en aanbod op de woningmarkt geen statische gegevens zijn. Als je overweegt om jouw huis te verkopen in april 2024, is het dus van belang deze prijzen en hun ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Emst

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 3.300
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Emst bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Emst.

Tips om je woning te verkopen in Emst

De verkoop van je huis in Emst kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste strategie maak je een grotere kans op succes. Hier zijn enkele effectieve tips om je daarbij te helpen.

 • Onderhoud werkzaamheden: Zorg ervoor dat de tuin, buitenkant en binnenkant van je huis er piekfijn uitziet. Kleine onderhoudswerkzaamheden en reparaties kunnen een groot verschil maken voor potentiële kopers.
 • Professionele fotografie: Hoogwaardige, professioneel gemaakte foto's van je huis trekken meer aandacht op online vastgoedplatformen en geven een goede eerste indruk van je huis.
 • Persoonlijke bezittingen: Verwijder te opvallende persoonlijke items en familiefoto’s uit zicht. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen visualiseren in je huis.
 • Flexibiliteit bezichtigingen: Maak het potentiële kopers zo gemakkelijk mogelijk om je huis te bezichtigen. Zorg voor flexibele bezichtigingstijden.
 • Reële vraagprijs: Zorg dat je vraagprijs in lijn is met de huidige marktprijzen in Emst. Een realistische prijs trekt meer geïnteresseerden aan.

Ontdek jouw stappenplan in Emst:

 • Precies op maat gemaakt voor jouw woning
 • Bespaar kosten door goede vergelijkingen
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Emst?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Emst kost je als verkoper gemiddeld € 7.600. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Emst In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 535.000) € 5.939
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.600

Kosten van makelaars in Emst

Als je jouw woning in Emst wilt verkopen, dan krijg je te maken met de kosten van een makelaar. Gemiddeld betaal je een courtage van 1,11% over de verkoopprijs van je woning. Deze courtage is de beloning voor de makelaar voor de werkzaamheden die verricht worden tijdens het verkoopproces. In Emst ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 535.000 euro.

Het courtage van 1,11% betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 535.000 dat je gemiddeld € 5.939 euro aan makelaarskosten betaalt. Dit kan flink variëren per makelaar. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes op te vragen en de makelaar thuis uit te nodigen, zodat je een scherpere prijs kunt onderhandelen.

Lees meer over makelaars in Emst.

Andere kosten bij verkoop

Zoals we eerder beschreven, zijn de kosten van een makelaar in Emst rond de € 5.939. Deze kosten zijn gebaseerd op de gemiddelde courtage 1,11% en een gemiddelde verkoopprijs in Emst van € 535.000. Maar de kosten van de verkoop van je woning stoppen niet bij de makelaar. Er zijn nog andere zaken om rekening mee te houden.

Kosten voor het energielabel

Je bent verplicht om bij de verkoop van je huis een energielabel te overhandigen aan de koper. Hierin staat hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten van een energielabel kunnen variëren, dus het is aan te raden om prijzen te vergelijken.

Als je geen energielabel overhandigt bij de verkoop, kun je een boete krijgen. Deze kan oplopen tot duizenden euro’s, dus het is absoluut de moeite waard om hierin te investeren.

Verhuiskosten

Aan het verhuizen naar een nieuwe woning zijn vaak kosten verbonden. Denk hierbij aan de huur van een verhuiswagen, de kosten van een verhuisbedrijf of misschien de kosten van opslagruimte voor jouw bezittingen tijdens de overgang.

Daarnaast moet je misschien klusmaterialen kopen om je oude woning in goede staat achter te laten en de nieuwe woning naar jouw wens te maken. Ook dit zijn kosten die op kunnen lopen tijdens het verkoopproces.

Overbruggingskrediet

Heb je een nieuwe woning gekocht voordat je oude huis is verkocht? Dan moet je wellicht overwegen om een overbruggingskrediet af te sluiten. Dit is een korte en vaak tijdelijke lening om deze periode te overbruggen.

Een overbruggingskrediet is doorgaans duurder dan een gewone hypotheek vanwege de kortere looptijd. Je betaalt hiervoor dus aanzienlijke rentekosten. Het is belangrijk om bij het verkopen van je woning rekening te houden met deze extra kostenpost.

Wanneer mijn huis verkopen in Emst?

Wil je in april 2024 je huis in Emst verkopen? De huidige woningmarkt kan in je voordeel werken. Het is een markt waarin verkopers het voor het zeggen hebben. Echter, je vraagt je misschien af: 'Is dit de perfecte tijd om mijn huis op de markt te zetten?'. Makelaars in Emst kunnen je hier uitstekend over adviseren en staan klaar om je van deskundige begeleiding te voorzien.

De oriëntatie voor de verkoop van je woning begin je vaak met het weten wat je woning nu waard is. Een plaatselijke makelaar kan deze waarde gratis bij je thuis komen bepalen. Om dit te realiseren kun je op onze website een waardebepaling aanvragen. Hiermee zet je een eerste stap in de juiste richting naar een succesvolle woningverkoop.

Vergelijk makelaars in Emst Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bespaar kosten en vereenvoudig jouw huisverkoopproces met het gebruik van Huis Verkopen. Met een gemakkelijk te volgen stappenplan loodsen we je door het hele proces - van het regelwerk tot het vinden van de juiste professionals. Het gebruik van ons platform is gratis, vrijblijvend en zeer efficiënt, waardoor je veel geld bespaart. Smart verkopen begint met Huis Verkopen.

Regel alles op één plek

Van het aanvragen van een energielabel tot het vinden van de juiste makelaar, Huis Verkopen helpt je om alle zaken omtrent de verkoop van je huis in één keer te regelen. Niet meer zoeken naar alles op het internet, maar eenvoudigweg alles op één plek.

Vind lokale specialisten

Ons platform zorgt ervoor dat je ook de beste lokale specialisten kunt vinden in Emst. Dit betreft niet alleen makelaars, maar ook ontruimers en verhuizers. Zo geniet je van de beste dienstverlening tegen de laagste prijs.

Kies voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Het maakt niet uit of je jouw huis snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, ons platform helpt je om de prijs/kwaliteit-verhouding van verschillende makelaars te vergelijken. Zo maak je altijd de juiste keuze.

Maak slimme beslissingen

Met alle beschikbaar gestelde informatie over woningverkoop op ons platform, behoud je het overzicht en maak je weloverwogen beslissingen. Het verkopen van je huis in Emst was nog nooit zo eenvoudig!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Emst

De eerste stap bij het verkopen van je huis in Emst is het bepalen van de vraagprijs. Dit kan je doen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Een onafhankelijke makelaar kan je hierbij helpen.

Om een goede makelaar in Emst te vinden, is het belangrijk om recensies te bekijken, tarieven te vergelijken, en gesprekken aan te gaan met potentiële makelaars. Ook is het slim om te vragen naar recent verkochte woningen in Emst.

Een aantrekkelijke vraagprijs, goede foto's en een uitgebreide beschrijving kunnen helpen bij een snelle verkoop van je huis in Emst. Ook kan het handig zijn om tips om een woning snel te verkopen door te nemen.

De kosten van het verkopen van je huis in Emst kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel en notariskosten. Lees meer over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Een goede verkoopprijs voor je huis in Emst hangt af van factoren zoals de staat van je woning, de vraag in de markt en de situatie in jouw buurt. Op onze site vind je tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen