Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Emst

Denk je erover om je huis in Emst te verkopen? Op deze pagina van HuisVerkopen.nl vind je de meest actuele informatie over de huizenmarkt in Emst. Met data over bijvoorbeeld gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningtransacties, krijg je een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken per april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Emst

De gemiddelde verkoopprijs in Emst is in de laatste 3 maanden € 535.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 497.833 euro. Deze prijzen representeren de actuele woningmarkt en kunnen ons inzicht geven in de verhouding tussen wat verkopers hopen te ontvangen en wat kopers uiteindelijk bereid zijn te betalen. In de direct volgende grafiek kun je de fluctuaties in deze prijzen over de afgelopen maanden bekijken:

Huizenprijzen in Emst

Afgelopen 3 maanden

€ 294.000
€ 440.000
€ 585.000

Wanneer je een voorspelling wilt maken over de waarde van je huis in Emst, dan kan je de prijs per vierkante meter als uitgangspunt nemen. Vermenigvuldig het aantal vierkante meters van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Deze aanpak geeft je een ruwe schatting van de potentiële verkoopwaarde. Het beeld van de huizenmarkt in Emst wordt verder opgehelderd met een blik op onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Emst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 3.300
€ 5.100

Prijsontwikkeling Emst laatste 12 maanden

De woningprijzen in Emst hebben de afgelopen 12 maanden beweging getoond. Verschillende factoren hebben hiertoe kunnen bijdragen, maar welke dat precies zijn en welke effecten ze hebben gehad, dat blijft een kwestie van speculatie. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Emst bedroeg afgelopen maand € 535.000 euro. De woningmarktcijfers van het afgelopen jaar in Emst wordt hieronder extra belicht:

Wat is mijn woning in Emst waard?

Wanneer je overweegt je huis in Emst te verkopen, is een van de factoren die invloed heeft op je beslissing de verwachte verkoopprijs. Het bedrag dat je woning in de huidige markt zou opleveren, is vaak de doorslaggevende variabele. Kennis over de verwachte woningwaarde kan steun bieden bij het maken van deze grote beslissing.

Denk je aan verkoop en wil je een inschatting krijgen van wat je kunt verwachten? Dan is het een verstandige zet om een gratis waardebepaling van je woning aan te vragen. Hiermee krijg je inzicht in het potentiële verkoopbedrag en kun je beter overwegen of dit het juiste moment is om je huis te koop te zetten.

Deze kosteloze waardebepaling wordt uitgevoerd door een vakbekwame makelaar. Hij of zij baseert zich op informatie over je woning, de marktontwikkeling en vergelijkbare verkochte huizen in Emst. Je kunt er verstandig aan doen om bij meerdere makelaars een waardebepaling aan te vragen, omdat elke makelaar vanuit een verschillend perspectief kijkt en de geschatte waarde per makelaar kan variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te constateren dat er aanzienlijke variaties zijn in de huizenprijzen van verschillende Nederlandse plaatsen. In dit kader zie je dat de prijzen in Emst enigszins afwijken van die in de omringende plaatsen. Deze variabiliteit in woningprijzen is mede afhankelijk van verschillende factoren, waaronder onder meer de locatie en de lokale marktomstandigheden. Het is behulpzaam om je te realiseren dat elke plaats zijn eigen unieke vastgoedmarkt heeft met specifieke prijsniveaus.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Emst

Jij zit nu op een platform dat continu de cijfers en statistieken van makelaars in Emst in de gaten houdt. Deze informatie gaat van hoe snel een makelaar woningen verkoopt tot de gemiddelde verkoopprijs die ze behalen. Wij zetten al deze data op een rij om je te helpen de beste makelaar voor jou in Emst te vinden.

Het selecteren van een geschikte makelaar kan een groot verschil voor je maken. Dit omdat makelaars die goed presteren een woning vaak sneller verkopen en bovendien een betere prijs ervoor krijgen. Daarom adviseren wij je om altijd meerdere makelaars te benaderen, om zo een goed beeld te krijgen van wat elke makelaar te bieden heeft.

Vergelijk makelaars in Emst Of lees meer over makelaars in Emst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Emst

Als je overweegt om jouw huis in Emst te verkopen, is kennis van de gemiddelde makelaarstarieven cruciaal. In Emst ligt het gemiddelde tarief van makelaars, ook wel courtage genoemd, op 1,11% van de verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Emst, betekent dit opgeteld een gemiddeld courtage van € 5.939.

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het handig verschillende makelaars te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de courtage, maar ook op de werkwijze, verkoopstrategie en aanpak van de makelaar. Het kan namelijk een groot verschil maken hoe jouw woning wordt gepresenteerd aan potentiële kopers.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Emst

In Emst bevinden zich een diversiteit aan koopwoningen, waarvan het aantal met de tag 1005 wordt bijgehouden. Naast dat je deze woningen kunt kopen om er zelf in te gaan wonen, bieden ze je ook de mogelijkheid om ze te verhuren. Echter, realiseer je dat van het totale aanbod in Emst maar een beperkt deel beschikbaar is voor aankoop of huur op een bepaald moment. Dus, of je nu zoekt naar een thuis voor jezelf of een investering voor verhuur, de markt in Emst vraagt om gerichte aandacht en timing.

Aantal verkochte woningen in Emst

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Emst verschillende woningtransacties plaatsgevonden. Het aantal 16 dat in deze periode van eigenaar is verwisseld, toont een boeiend overzicht van de lokale huizenmarkt. Voor de details en een maandelijkse uiteenzetting van zowel aanmeldingen als transacties, raadpleeg je de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Emst te verkopen?

Het verkopen van je huis in Emst kan best wat voeten in de aarde hebben, met diverse aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een realistische waardebepaling door een makelaar, het vergelijken van verschillende makelaarstarieven en het inzichtelijk maken van de kosten van de verkoop van jouw huis. Bovendien is het van grote waarde om te beseffen hoe je jouw woning voor de hoogste prijs kunt verkopen.

Met het juiste stappenplan voor de verkoop van je huis verandert de complexe taak in een overzichtelijke reeks stappen. Het gebruik van een stappenplan zorgt dat je niks vergeet in het proces, van de initiële waardebepaling tot de laatste onderhandelingen. Met een plan maak je de verkoop van jouw huis in Emst dus een stuk eenvoudiger.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om jouw huis in Emst te verkopen? Dan ben je op Huis Verkopen absoluut op het juiste adres. Op dit platform vind je actuele en met zorg samengestelde woningcijfers in Emst. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de huidige stand van de huizenprijzen in de regio. Deze gegevens worden steevast actueel gehouden, zodat je deze waardevolle inzichten kunt gebruiken om het perfecte verkoopmoment in de huidige huizenmarkt te bepalen.

Slimme tools voor woningverkoop

Huis Verkopen gaat verder dan het aanbieden van woningcijfers. Het platform dient als jouw bron van hulp bij de verkoop van je woning. Wij zorgen ervoor dat je zo min mogelijk regelwerk hebt. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling of verkoopadvies, tot het vergelijken van de beste makelaars in Emst. Bovendien kun je makelaarstarieven opvragen wat je kan helpen bij het besparen op makelaarskosten. Onze gebruiksvriendelijke website en de reeks aan handige diensten dragen bij aan een soepele verkoop van jouw woning. Zo maak je de verkoop van je huis eenvoudig en zonder hoofdbrekens in orde!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen