Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vaassen

Als je van plan bent je huis in Vaassen te verkopen, is het zinvol eerst op de hoogte te zijn van de huidige stand van zaken op de vastgoedmarkt. De huizenmarkt in Vaassen kent net zoals andere markten fluctuaties, en in april 2024 ziet deze er weer anders uit. Op deze pagina vind je actuele statistieken en uiteenlopende cijfers over de woningmarkt - denk aan gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal woningtransacties. Dit zijn gegevens waar ook makelaars vaak op vertrouwen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vaassen

De gemiddelde verkoopprijs in Vaassen is in de laatste 3 maanden € 486.785 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 452.309 euro. Deze prijzen vormen een belangrijke indicator voor de toestand van de lokale vastgoedmarkt. De vergelijking tussen verkoop- en vraagprijs kan indicatief zijn voor het onderhandelingsvermogen van potentiële kopers. Bekijk de onderstaande grafiek om een beter beeld te krijgen van de recente prijstrends:

Huizenprijzen in Vaassen

Afgelopen 3 maanden

€ 255.000
€ 396.000
€ 537.000

Ben je nieuwsgierig naar de financiële waarde van grond in Vaassen? Het is een interessante gedachte om de waarde per m2 tegen het licht te houden. Niet alleen krijg je op deze manier inzicht in de mogelijke opbrengst bij een huis verkopen, maar ook in wat je mag verwachten qua prijzen in de markt. Hieronder vind je een grafiek met de recente vraag- en verkoopprijzen per m2: actueel gemiddelde ligt rond de € 3.783 per m2:

Huizenprijzen in Vaassen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.400
€ 4.400

Prijsontwikkeling Vaassen laatste 12 maanden

De woningmarktcijfers zijn in Vaassen altijd een belangrijke graadmeter geweest. De prijsontwikkeling van huizen weerspiegelt algemene markttrends, zonder specifieke voorspellingen of aannames te doen.

In de afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs € 486.785. Voordat je verder gaat met het interpreteren van de gegevens, neem een moment om de onderstaande grafiek te bekijken:

Wat is mijn woning in Vaassen waard?

De waarde van jouw woning in Vaassen verandert doorlopend, grotendeels afhankelijk van de onvoorspelbare huizenmarkt. Factoren zoals economische omstandigheden, de populariteit van de buurt en zelfs jaarlijkse seizoensinvloeden kunnen een significante impact hebben op de waarde van jouw woning.

Het is wijs om een helder inzicht te hebben in de huidige woningwaarde. De reden hiervoor is dat deze informatie belangrijk is als je van plan bent om te verhuizen of je hypotheek over te sluiten. Een gratis waardebepaling door een professional is daarom een slimme stap.

Een gratis waardebepaling biedt niet enkel nuttige informatie, maar vindt ook plaats op een plek en tijdstip naar keuze: bij jouw woning. Dit maakt deze service zeer toegankelijk en laagdrempelig, zonder dat je daar zelf veel tijd aan kwijt bent.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt zien we dat cijfers aanzienlijk kunnen verschillen per locatie. Ook rondom Vaassen variëren de huizenprijzen in omliggende plaatsen. Door je lens breder te richten, krijg je een realistisch beeld van hoe de markt op dit moment in elkaar steekt.

Vergelijking van prijzen met nabije gemeenten kan een verhelderend beeld scheppen over de huidige stand van zaken op de huizenmarkt. Zo krijg je een beter zicht op de posities van Vaassen in relatie tot vergelijkbare locaties. Het biedt een uitgebreid perspectief op de huizenprijzen in de huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Vaassen

Je bent op zoek naar de best presterende makelaar om jouw huis in Vaassen te verkopen. Wij zien dat er verschillende verkoopmakelaars in Vaassen zijn die elkaar overtreffen op diverse vlakken. Sommige makelaars hebben een uitstekend netwerk, anderen blinken uit op het gebied van presentatie of hebben een bijzonder snelle verkoopsnelheid.

Het vinden van een goede verkoopmakelaar in Vaassen is bijzonder belangrijk. Een juist gekozen makelaar kan de verkoop versnellen en zelfs je verkoopprijs verhogen. Neem daarom je tijd voor het vergelijken van verschillende makelaars voordat je een definitieve beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Vaassen Of lees meer over makelaars in Vaassen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vaassen

Het is belangrijk om te weten dat courtages kunnen verschillen tussen makelaars. In Vaassen ligt de gemiddelde courtage van een makelaar rond de 1,09% van de definitieve verkoopprijs. Concreet betekent dit dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 486.785 je rekening moet houden met kosten rond de € 5.306. Dit percentage lijkt misschien klein, maar kan aanzienlijk zijn op het totaalbedrag van je huis.

Als je van plan bent je huis te verkopen, zoek dan een makelaar die past bij jouw wensen en budget. Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar de service, bereikbaarheid en het succesverleden van de makelaar. Verder is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten en kun je makelaars adequaat vergelijken. Een gedegen voorbereiding kan je helpen om de beste keuze te maken en later niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vaassen

In het pittoreske Vaassen zijn de meeste woningen koopwoningen, dat totaal komt neer op maar liefst 3435. Maar Vaassen heeft ook andere soorten woningen. Zo tref je er naast koopwoningen ook verschillende (sociale) huurwoningen aan, evenals woningen die een specifieke bestemming hebben. Dus ook als je niet van plan bent om te kopen, zijn er in Vaassen genoeg mogelijkheden om een passende woning te vinden.

Aantal verkochte woningen in Vaassen

In de afgelopen 12 maanden hebben diverse woningen de woningmarkt van Vaassen betreden en verlaten. De woningaanmeldingen vertellen het verhaal van huizen die te koop werden gezet. Maar interessanter nog, zijn het aantal transacties, de werkelijk verkochte woningen. Hoeveel dat er precies zijn? Dat zie je in de onderstaande grafiek: 103:

Ben je van plan jouw huis in Vaassen te verkopen?

Je huis in Vaassen verkopen kan een hele uitdaging zijn. Allereerst dien je rekening te houden met tal van factoren zoals de huidige woningmarkt, de vraag- en aanbodverhouding en de prominente rol van online zichtbaarheid. Sterke concurrentie en een snelle markt vragen om een doordachte strategie, waardoor de verkoop soms meer tijd en energie in beslag neemt dan je in eerste instantie misschien had verwacht.

Een goed gestructureerde aanpak kan echter jouw woonstress aanzienlijk verminderen. Begin jouw verkoopproces bijvoorbeeld met de juiste voorbereiding: verzamel alle benodigde documenten, stel de verkoopprijs zorgvuldig vast en zorg dat je woning verkoopklaar is. Om je hierbij te helpen, heeft de website een gedetailleerd stappenplan opgesteld, specifiek gericht op het verkopen van jouw woning in Vaassen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de immer fluctuerende huizenmarkt van Vaassen is het van groot belang dat je over de meest recente informatie beschikt. De gegevens over de lokale huizenmarkt zijn voortdurend in verandering en worden bijgehouden op onze website. Deze cijfers vormen een waardevolle bron van informatie. Ze bieden je belangrijke inzichten in de ontwikkelingen op de huizenmarkt en stellen je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen omtrent de verkoop of aankoop van een huis in Vaassen. Enerzijds helpen ze je om realistische verwachtingen te vormen over de verkoopprijs van een huis. Anderzijds kunnen ze je helpen bij het identificeren van een gunstig moment om je huis te kopen of verkopen.

Praktische tools voor huisverkoop

Verder is HuisVerkopen.nl een handige gids tijdens het gehele proces van de verkoop van je woning. Informatie over de kosten van het verkopen van je huis is makkelijk te vinden. Het platform maakt het mogelijk om via een handige tool makelaars te vergelijken of direct tarieven op te vragen. Om een goed idee te krijgen van de waarde van je huis kun je via het platform ook een gratis waardebepaling opvragen. Mocht je woning geen geldig energielabel hebben, dan kun je die ook eenvoudig aanvragen via onze energielabel-pagina. Daarnaast vind je op de website ook waardevolle tips die je helpen om je woning op een doordachte en effectieve manier te verkopen. Met ons stappenplan voor de verkoop van je huis weet je precies wat je moet regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen