Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heerde

In juni 2024 ervaren veel mensen de spanning binnen de huizenmarkt van Heerde. Door stil te staan bij actuele woningprijzen, vraagprijzen, en het aantal gerealiseerde transacties, krijg je een overzicht van je mogelijkheden. Het volgen van deze trends is slim omdat het helpt om verstandige beslissingen te nemen bij het verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heerde

De gemiddelde verkoopprijs in Heerde is in de laatste 3 maanden € 528.965 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 541.000 euro. Onder deze tekst vind je een grafiek die deze prijzen in de laatste drie maanden verduidelijkt. Zo kun je de verkoopprijzen beter begrijpen en analyseren:

Huizenprijzen in Heerde

Afgelopen 3 maanden

€ 384.000
€ 488.000
€ 591.000

Wanneer je speelt met het idee om je woning in Heerde te verkopen, is het handig om inzicht te krijgen in de prijzen per vierkante meter. Door het oppervlak van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, krijg je een indicatie van de mogelijke verkoopopbrengst. Zo krijg je een beter beeld van de huidige stand van de woningmarkt. Bekijk hieronder de laatste verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Heerde:

Huizenprijzen in Heerde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Heerde laatste 12 maanden

Als je de woningmarkt in Heerde wilt begrijpen, is een blik op de ontwikkeling van de huizenprijzen in het afgelopen jaar een goede eerste stap. Het is belangrijk om op te merken dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 528.965 bedroeg. Over het algemeen reflecteren de bewegingen in Heerde de brede trends in de Nederlandse woningmarkt. Het volgende beeld illustreert dit:

Wat is mijn woning in Heerde waard?

De woningmarkt in Heerde is voortdurend in beweging, net als de waarde van jouw woning. Economische ontwikkelingen, demografische tendensen en zelfs het seizoen kunnen invloed hebben op de huidige waarde van je woning. Daarom varieert de waarde van jouw huis continu.

Om een goed beeld te krijgen van de actuele waarde van jouw woning, kan een waardebepaling door een makelaar nuttig zijn. Deze objectieve taxatie verschaft je duidelijkheid en kan je helpen bij belangrijke beslissingen, zoals het al dan niet verkopen van je huis.

Tijdens een gratis waardebepaling komt de makelaar bij je thuis om de staat van je woning objectief te beoordelen. Dit proces is niet tijdrovend en biedt een concrete meerwaarde. In korte tijd krijg je een nauwkeurige inschatting van de waarde van je woning op de actuele markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Elke plaats heeft zijn eigen unieke woningmarktcijfers en Heerde is daar geen uitzondering op. Hoe de huizenprijs in Heerde zich ontwikkelt qua hoogte en tempo kan variëren in vergelijking met naburige gemeenten.

Vergelijken van deze cijfers is een essentieel onderdeel van het begrijpen van de huidige stand van de markt in een bredere context. Houd overigens onderstaande grafieken in de gaten waarin deze verhoudingen visueel worden gemaakt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Heerde

In Heerde zie je een grote diversiteit aan verkoopmakelaars. Wij houden de prestaties en statistieken van deze makelaars nauwgezet bij. Daardoor wordt het zichtbaar wie er uitblinkt in het snel verkopen van een woning, wie gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. Zo helpen wij je om jouw keuze te vereenvoudigen en de meest geschikte makelaar te vinden op basis van vergelijking.

Een goede keuze van makelaar kan een wereld van verschil brengen. Niet alleen in de verkoopsnelheid van jouw woning, maar ook in de prijs die je ervoor krijgt. Het is dan ook aan te raden om je goed te laten informeren door verschillende makelaars. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Vergelijk makelaars in Heerde Of lees meer over makelaars in Heerde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heerde

Je bent je misschien niet volledig bewust van courtages wanneer je jouw huis in Heerde wilt verkopen. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars rekenen in Heerde is 1,08%. Dit percentage verschilt sterk per makelaar. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heerde is € 528.965, en bij deze verkoopprijs zou je gemiddeld € 5.713 kwijt zijn aan makelaarskosten als het courtagepercentage 1,08% is.

Als je een makelaar in de arm neemt, blijf dan niet bij de eerste de beste hangen. Kijk rond, vergelijk tarieven en vraag naar inclusies en exclusies in hun dienstenpakket. Naast courtagekosten vragen veel makelaars ook opstartkosten om je woning in de verkoop te zetten. Let daarop! Hou in gedachten dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste optie is. Het gaat om de combinatie van kosten, kwaliteit en dienstverlening die het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heerde

In Heerde ligt het aantal koopwoningen op 3677. Dit kan verder onderverdeeld worden in verschillende bestemmingen die een woning kan hebben. Als je jouw woning verkoopt, kun je bijvoorbeeld denken aan een bestemming als permanente bewoning, maar er kan ook sprake zijn van een tweede woning of een vakantiehuis. Er zijn dus meerdere mogelijkheden en het is van belang om hierover na te denken bij de verkoop van je woning.

Aantal verkochte woningen in Heerde

In het afgelopen jaar zijn er in Heerde talrijke woningen in de verkoop gegaan en verkocht. Ben je benieuwd hoeveel er precies zijn verkocht? Dat kun je hier zien: 126. Dit aantal laat het resultaat van de transacties zien. Kijk naar de grafiek hieronder voor een gedetailleerd maandelijkse en jaarlijkse weergave van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Heerde te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Heerde komt er heel wat kijken. Er is een reeks aan zaken die je moet overwegen, zoals het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar, selecteren van een geschikte makelaar, regelen van een energielabel en dan nog eens het aanvragen van verkoopadvies. Daarnaast speelt een goede presentatie van je huis een cruciale rol om potentiële kopers te trekken.

Voor een succesvolle verkoop is het handig om een plan van aanpak te hebben. Maak gebruik van een stappenplan om alle nodige acties en activiteiten goed te organiseren. Zo'n stappenplan biedt overzicht, zorgt voor rust en zorgt ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien. Het onderstreept hoe een goede organisatie de kans op een tevreden verkoopresultaat kan invloeden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huizenprijzen in Heerde voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Op de plek waar je nu bent, houden we de prijsontwikkeling nauwlettend in de gaten. We presenteren je actuele data over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen als je overweegt om je woning te verkopen.

Handige tools voor succesvolle woningverkoop

Bij de verkoop van je huis komt meer kijken dan je verwacht. Gelukkig biedt HuisVerkopen.nl je tal van handige tools aan, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Daarmee vind je eenvoudig de beste makelaar in Heerde. Zelfs het opvragen van makelaarstarieven behoort tot de mogelijkheden en kan je helpen besparen. Aanvullende diensten zoals een energielabel of verhuizer regel je gemakkelijk. Op deze manier heb je alle informatie en diensten bij de hand om de verkoop van jouw huis in Heerde op de beste manier te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen