Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Epe

In juli 2024 is de huizenmarkt in Epe er eentje om in de gaten te houden. Van fluctuerende woningprijzen tot het aantal transacties; de woningmarkt in Epe kent enkele interessante cijfers. Hier vind je statistieken en vastgoedcijfers die relevant zijn bij het verkopen van je huis in Epe.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Epe

"De gemiddelde verkoopprijs in Epe is in de laatste 3 maanden € 521.409 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 631.629 euro. Dit is het verschil dat je als koper of verkoper kunt verwachten. De onderstaande grafiek geeft een duidelijk beeld van deze prijzen en de trends in de markt:"

Huizenprijzen in Epe

Afgelopen 3 maanden

€ 148.000
€ 415.000
€ 682.000

Het kan interessant zijn om de waarde per vierkante meter in Epe in ogenschouw te nemen. Het werpt simpelweg een ander licht op de vastgoedmarkt en kan bijdragen aan de strategie om een huis te verkopen of aan te schaffen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Epe is € 4.302. In de onderstaande grafiek krijg je hier een duidelijk beeld van. Let daarbij eens op de verschillen tussen de vraag- en verkoopprijs per m2:

Huizenprijzen in Epe per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.100
€ 4.500

Prijsontwikkeling Epe laatste 12 maanden

Een inzicht krijgen in de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Epe is een reflectie van marktbewegingen. De verkoopprijzen van woningen in een bepaalde periode geven een duidelijk voorbeeld van deze bewegingen.

Onthoud dat de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Epe afgelopen maand € 521.409 was. Om preciezer te zijn over deze bewegingen, wordt hieronder een grafiek gepresenteerd:

Wat is mijn woning in Epe waard?

De waarde van jouw woning in Epe staat niet vast. Deze is aan verandering onderhevig door factoren zoals marktontwikkelingen, de staat van je woning en recente verkoopresultaten van vergelijkbare huizen. Kennis van deze veranderende woningwaarde kan verwarrend zijn voor huiseigenaren.

Het is van belang om een helder beeld te hebben van de actuele waarde van je woning. Bijvoorbeeld als je overweegt te verhuizen, te verbouwen of je hypotheek wilt aanpassen. Gelukkig kun je voor een gratis waardebepaling bij een professionele makelaar terecht.

Een gratis waardebepaling aan huis is een zorgeloze optie. De makelaar komt bij je thuis, bekijkt de woning, de omstandigheden en voert een waardebepaling uit. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten, een kortstondige inspanning die jou een weloverwogen beeld van je woningwaarde geeft.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is goed om te weten dat huizenprijzen niet overal gelijk zijn. Ze variëren namelijk per locatie, ook in jouw omgeving. Zo zijn er merkbare verschillen tussen de vastgoedcijfers van Epe en die van omliggende gemeenten. Soms zijn de prijsverschillen subtiel, maar ze zijn er zeker. Dit is een belangrijk aspect om in overweging te nemen wanneer je overweegt om te gaan wonen in Epe of omstreken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Epe

Wanneer je overweegt jouw huis te verkopen, is jouw keuze in makelaar in Epe van groot belang. Er zijn variërende prestaties tussen makelaars wat betreft snelheid van verkoop, de behaalde verkoopprijzen en de hoeveelheid verkochte woningen. Wij houden deze cijfers zorgvuldig bij, zodat je een overzicht krijgt van de succesvolle makelaars in jouw omgeving op basis van pertinente statistieken.

Door onze gegevens uit Epe en omgeving te vergelijken, kun je een geschikte makelaar selecteren die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het kiezen van de juiste makelaar kan een treffend verschil maken in zowel de verkoopprijs als de snelheid van jouw woningverkoop. Wij bieden de mogelijkheid om de juiste keuze te maken op basis van onze statistieken en informatie.

Vergelijk makelaars in Epe Of lees meer over makelaars in Epe

Gemiddelde tarieven van makelaars in Epe

Je kent waarschijnlijk de uitdrukking "Je krijgt wat je voor betaalt", en dat geldt op zijn zachtst gezegd ook voor makelaarsdiensten. In Epe ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,12%. Dit lijkt misschien een pittig percentage, maar houd in gedachten dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Epe momenteel € 521.409 euro bedraagt.

Zorg ervoor dat je niet alleen focusseert op het courtage, maar ook rekening houdt met de prijs/kwaliteitsverhouding. Goedkoop kan soms duurkoop zijn. Als je de mogelijkheden aan het verkennen bent en overweegt om wat tarieven van makelaars in Epe te vergelijken, dan is het mogelijk een goed idee om de tarieven op te vragen. Hier krijg je namelijk een net beeld van welke kosten je kunt verwachten als je jouw huis gaat verkopen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Epe

In Epe vormt een deel van de huizen het aanbod aan sociale huurwoningen, echter tref je hier voornamelijk koopwoningen aan. Ter illustratie, het feitelijke aantal koopwoningen in Epe is 4709. Dus mocht je interesse hebben in het koopsegment, dan is er in Epe voldoende keuze om jouw ideale woning te vinden.

Aantal verkochte woningen in Epe

In de afgelopen twaalf maanden zijn er in Epe diverse huizen op de markt aangeboden. Elk van deze aanmeldingen representeert een thuis, een kans voor een nieuwe eigenaar. Met betrekking tot transacties, het aantal huizen dat daadwerkelijk van eigenaar wisselde, was er eveneens activiteit. De specifieke cijfers hiervoor worden getoond in 212. Ontdek de specifieke patronen en hoeveelheden in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Epe te verkopen?

Het verkopen van je huis in Epe komt met een aantal uitdagingen. De concurrentie kan er pittig zijn, vooral als de woningmarkt momenteel overspoeld wordt met aanbod. Onderscheiden is dan de sleutel. Het organiseren van open huisdagen, het krijgen van een gedegen energielabel en het goed in beeld brengen van je woning kan bergen verzetten, maar kan ook heel overweldigend zijn.

Verkoopstress is normaal, maar het kan gemakkelijker. Eenmaal een goed plan van aanpak en de juiste begeleiding kan het verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld een handig stappenplan raadplegen om je te helpen bij de verkoop, specifiek opgesteld voor woningverkoop in Epe. Dit omvat alles: van het selecteren van de juiste makelaar tot aan het regelen van een verhuisservice. Gebruik zo'n plan om gestructureerd en met vertrouwen je woning op de markt te zetten, en je zult het verschil merken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina vind je alle relevante informatie rondom de voortdurende ontwikkelingen in de huizenprijzen in Epe. Vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen; alles wordt up-to-date gehouden. Met als doel om jou, de woningverkoper, duidelijkheid te geven in de bewegingen van de lokale huizenmarkt als je overweegt je huis te verkopen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl voor het regelen van de verkoop van je woning

De website van HuisVerkopen.nl is een onmisbare hulpbron als je de verkoop van jouw woning wil voorbereiden of regelen. Allereerst kun je gebruik maken van de interessante tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo kun je op een handige manier de beste lokale makelaar in Epe vinden. Daarnaast zorgt het uitgebreide stappenplan ervoor dat er niks onbelicht blijft en je zeker weet dat je alles geordend hebt voor de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen