Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Epe

Als je je huis in Epe wilt verkopen, kan het lastig zijn de juiste makelaar te vinden. Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudiger door je te helpen de meest passende verkoopmakelaar te vinden. Zo kun je zorgeloos en met vertrouwen je woning verkopen.

Over makelaars in Epe

In de regio Epe kan het als een uitdaging voelen om de juiste makelaar te selecteren, gezien het brede aanbod aan opties. Het is dan ook noodzakelijk om te verdiepen in wat de verschillen zijn tussen al deze makelaars. Dit kan zijn in de manier van service, bijvoorbeeld de een biedt meer persoonlijk contact, terwijl de ander meer gericht is op digitale ondersteuning. Of het kan liggen in het expertisegebied; sommige makelaars zijn gespecialiseerd in rijtjeshuizen, anderen in villa's.

We bieden je diverse middelen aan om deze vergelijking tussen makelaars in en rondom Epe gemakkelijker te maken. Je vindt bij ons bijvoorbeeld informatie over hun prestaties, tarieven en servicemodellen. Zo helpen we je om een goede keuze te maken uit deze zee van mogelijkheden, omdat de juiste makelaar voor jou een groot verschil kan maken. Alle informatie die je nodig hebt over makelaars in Epe staat overzichtelijk op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.366
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.757
Besparing (gem.)
€ 1.342

Actueel

 • Overweeg je jouw woning op de markt te brengen? Weet dat de gemiddelde courtages van makelaars in Epe op dit moment rond 1,12% liggen.
 • De huidige huizenprijzen in Epe liggen gemiddeld rond € 479.140 en per vierkante meter is dit gemiddeld € 4.120. Bekijk een gedetailleerd overzicht van de huizenprijzen in Epe.
 • Het is nuttig om op de hoogte te zijn dat de tarieven van makelaars in Epe momenteel rond de € 5.366 liggen. Vergelijken kan zeker geen kwaad in het streven naar een optimale verkoop van je woning.

Uitgelichte makelaars in Epe

In Epe zijn talrijke verkoopmakelaars waaruit je een keuze kunt maken. Hieronder wordt een selectie voor je uitgelicht. De excellente makelaar in Epe is diegene die perfect past bij jouw woning, omstandigheden en persoonlijke wensen. Daarom is een vergelijking zeer verstandig.

Logo De Haan Makelaars

De Haan Makelaars

De Haan Makelaars is een deskundig kantoor, gelegen in het hart van Epe. Ze zetten zich met passie in voor wonen op de Veluwe, waarbij persoonlijke betrokkenheid en expertise centraal staan. Ze verzorgen een op maat geschreven verkoopplan voor je woning, inclusief professionele fotorapportage en uitgekiende online presentatie. Met specialismen zoals woningfotografie, nieuwbouw, beleggen en woningstyling speelt dit NVM-kantoor effectief in op jouw wensen en de lokale markt.
Logo Makelaarskantoor Buitenkamp

Makelaarskantoor Buitenkamp

Makelaarskantoor Buitenkamp heeft een sterke worteling in Epe en de Veluwe, met een geschiedenis die teruggaat tot 1961. Met een expertise van meer dan 60 jaar en een klein, toegewijd team van experts, bieden ze een full-service ervaring, begeleidend bij zowel de aankoop als verkoop van jouw woning. Ze zijn gespecialiseerd in recreatie, winkels, nieuwbouw, kantoren en bedrijfsruimte. Transparantie, hard werken en persoonlijk contact staan centraal bij hun benadering.
Logo Schieven Keizer l Qualis

Schieven Keizer l Qualis

Schieven Keizer l Qualis, met meer dan 60 jaar ervaring op de Veluwe, biedt persoonlijke en vakkundige diensten voor jouw woongeluk. Van verkoop en aankoop, tot taxaties en financieel advies, ze grijpen je woonvraag aan en vinden de beste oplossing. Gevestigd aan de Lindehove in Epe, zijn ze bekend met de lokale cultuur en ontwikkelingen. Met een gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda, is dit makelaarskantoor een betrouwbare keuze.

Let op: het kan zo zijn dat de meest geschikte makelaar voor jou en jouw situatie niet in het vooraf getoonde overzicht staat. Er zijn namelijk nog veel meer makelaars actief in Epe. Wij van Huis Verkopen nemen ze allemaal mee in onze vergelijking. Zo vind je de makelaar die perfect bij jou past.

Vergelijk makelaars in Epe Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Epe?

Naast de courtage rekenen makelaars in Epe doorgaans ook opstartkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor de eerste werkzaamheden rondom het verkoopproces. Denk hierbij aan het nemen van foto's van het pand, het opstellen van de advertentietekst en het plaatsen van een verkoopbord.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Epe 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.342 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Met andere woorden, het is absoluut de moeite waard om even de tijd te nemen en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je de verkoop van je huis in handen geeft.

Kosten van makelaars in Epe

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Epe

Meeste makelaars in Epe rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt voordat ze beginnen met de verkoop van jouw woning. De opstartkosten zijn een soort vergoeding voor het opstarten van de verkoopactiviteiten. Ze worden vaak in rekening gebracht om de initiële kosten van de makelaar te dekken. Denk aan zaken zoals het maken van foto's voor de verkoopsite, het plaatsen van de advertentie op diverse vastgoedplatforms en het aanmaken van een brochure.

Opstartkosten zijn niet overal hetzelfde en sommige makelaars kunnen deze kosten zelfs helemaal kwijtschelden. Het is belangrijk dat je hier goed op let bij het selecteren van een makelaar. Soms kunnen opstartkosten deel uitmaken van de courtage, dit is de vergoeding die je aan de makelaar betaalt nadat jouw huis is verkocht. Andere keren worden deze kosten apart in rekening gebracht. Het is belangrijk om duidelijkheid te hebben over deze kosten voordat je met een makelaar in zee gaat.

Intrekkingskosten van makelaars in Epe

In de wereld van woningverkoop kunnen er soms onvoorziene situaties ontstaan waarbij je genoodzaakt bent om je huis voortijdig uit de verkoop te halen. In zo'n geval zou het kunnen dat je makelaar in Epe zogeheten 'intrekkingskosten' in rekening brengt. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening brengt wanneer je besluit de verkoop van je woning stop te zetten voordat deze is verkocht. Bijvoorbeeld, als je besluit dat je toch liever in je huidige huis wilt blijven wonen, of als je een betere offerte van een andere makelaar hebt ontvangen.

Ook al komen dit soort situaties niet dagelijks voor, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten. In Epe berekenen de meeste makelaars gemiddeld een bedrag van € 500 aan intrekkingskosten, als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is altijd raadzaam om van tevoren goed door te nemen welke kosten er verbonden zijn aan de diensten van je makelaar, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Epe met een vast tarief

In Epe zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als groot voordeel dat je vooraf precies weet waar je financieel aan toe bent: je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. De gemiddelde vaste fee die deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Dat is het geval wanneer je woning voor een hoge prijs verkocht wordt. Stel, je verkoopt je woning voor 400.000 euro. Bij een makelaar met een courtage van 1,5% betaal je dan 6.000 euro. Is de makelaar die je gekozen hebt er één met een vast tarief, dan kan dit bedrag hoger zijn dan de gemiddelde vaste fee van € 3.250.

Tip: Zet voor jezelf alle kosten op een rij voordat je een makelaar kiest. Hiermee voorkom je verrassingen achteraf, en zorg je ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt. Denk hierbij niet alleen aan de kosten van de makelaar, maar ook aan bijvoorbeeld notariskosten en kosten voor eventuele verbeteringen aan je woning.

4 feitjes over makelaars in Epe

 • Uit onderzoek onder woningverkopers in Epe blijkt dat de meerderheid een makelaar verkiest die over bewezen ervaring in Epe beschikt. Concreet kun je door je voorkeuren bij het vergelijken van makelaars in te vullen, worden gematcht met de meest geschikte makelaars gebaseerd op ervaring.
 • Interessant detail is dat huizen die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht in Epe, doorgaans een €31.000 lagere verkoopprijs behalen dan woningen die via een makelaar worden verkocht.
 • Het komt vaak voor dat makelaars in Epe aangesloten zijn bij bekende brancheorganisaties zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Sterker nog, de meerderheid van ongeveer 90% sluit zich aan bij een van deze organisaties.
 • Het valt op dat de gemiddelde woningverkoper in Epe bij ongeveer 3 makelaars verkoopadvies aanvraagt voordat zij een definitieve keuze maken. Dit toont aan hoe belangrijk het is om advies in te winnen voordat je de stap zet naar de verkoop van jouw woning.

Wat levert de beste makelaar in Epe op?

In Epe kan de keuze van je makelaar een groot verschil maken. Als je een huis wil verkopen, kan het meer opleveren als je met een makelaar werkt die beter presteert dan andere makelaars. Je huis kan sneller verkocht worden en mogelijk zelfs tegen een hogere prijs.

Maar hoe herken je nu de beste makelaars in Epe:

 • Je herkent de beste makelaars aan de gemiddelde verkoopprijs van de woningen die zij verkopen. In Epe weten de beste makelaars woningen gemiddeld voor een hoger bedrag te verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dat verschil kan oplopen tot een gemiddeld bedrag van € 12.991.
 • Uit onze statistieken blijkt bovendien dat de topmakelaars in Epe huizen ook sneller verkopen. Ze doen dit 14 dagen sneller dan andere lokale makelaars. Dat komt doordat ze zich actief inzetten om woningen zo goed en zo snel mogelijk te verkopen.

De beste makelaar in Epe vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Sommigen zijn sterk in promotie, anderen blinken uit in onderhandelen. De verscheidenheid aan makelaars in Epe maakt het allemaal een beetje verwarrend. Gelukkig kun je hier de ideale makelaar vergelijken aan de hand van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

De keuze voor de juiste makelaar kan flink wat impact hebben op de uiteindelijke verkoop van je huis. Deze professional moet niet alleen de waarde van je woning nauwkeurig inschatten, maar ook een effectief verkoopplan opstellen. Dit is een belangrijk moment in jouw leven, dus zorg dat je de beste beslissing maakt door makelaars grondig te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Epe?

De keuze van een makelaar in Epe voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Hier lees je vijf punten waar je op moet letten:

Ervaring in Epe

Kies voor een makelaar die ervaring heeft in de regio Epe. Deze kent de lokale huizenmarkt goed en kan daardoor een realistische vraagprijs voorstellen.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een andere aanpak. Vraag naar de verkoopstrategie en kijk of deze overeenkomt met jouw verwachtingen en wensen.

Transparantie van kosten

Informeer altijd naar de kosten. Niet alleen de courtage, maar ook bijkomende kosten. Transparantie is essentieel om later geen onaangename verrassingen te krijgen.

Snelheid van verkopen

Hoe snel kan de makelaar jouw huis verkopen? Voor meer informatie hierover, bekijk deze link: snelle verkoop.

Reviews en referenties

Kijk ook naar de beoordelingen van voorgaande cliënten. Je krijgt hiermee een goed beeld van de service en betrouwbaarheid van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-verkoopmakelaars in Epe zijn er om je te helpen bij de verkoop van je woning. Samen met VBO- en VastgoedPRO-makelaars vormen ze drie gerespecteerde brancheorganisaties, die hoge eisen stellen aan hun leden op het gebied van vakkennis, ervaring en professionaliteit.

Organisaties zoals NVM, VBO en VastgoedPRO zijn er in het leven geroepen om de belangen van woningverkopers en -kopers te waarborgen. Als je voor een bij een branchevereniging aangesloten makelaar kiest, weet je zeker dat je woning op de juiste manier verkocht wordt.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen zich makelaar mag noemen. Door te kiezen voor een makelaar aangesloten bij een branchevereniging, ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid in deze ongereguleerde sector.

Wat doet een makelaar in Epe?

Een huis verkopen kan een complex proces zijn, waarvoor de meeste mensen graag de hulp inschakelen van een ervaren verkoopmakelaar. Ook in Epe kan een makelaar je bij de verkoop van je huis helpen.

Nog specifieker, wat doet een makelaar in Epe voor je tijdens dit proces? Hier krijg je een kort overzicht.

 • Marktanalyse: De makelaar brengt je op de hoogte van de huidige marktontwikkelingen.
 • Advies woningwaarde: Hij of zij adviseert je over de verkoopprijs van je huis.
 • Verkoopstrategie: De makelaar stelt een optimale strategie op om het huis te verkopen.
 • Bezichtigingen: Hij of zij leidt potentiële kopers rond in je woning.
 • Onderhandelingen: De makelaar voert de onderhandelingen met geïnteresseerde kopers.

Waarom een makelaar in Epe inschakelen?

Als het gaat om het verkopen van jouw huis in Epe, kan een goede makelaar een wereld van verschil maken. Voor velen is het verkopen van een huis een complex en stressvol proces. Het gaat om een aanzienlijke financiële beslissing en er zijn tal van juridische en logistieke hindernissen te nemen. Om dit proces soepel en succesvol te laten verlopen, heb je een expert nodig die je kan begeleiden en ondersteunen. Een goede makelaar doet meer dan alleen een bord in je tuin zetten en de woning op een website plaatsen. Hier volgen vijf dingen die een goede makelaar onderscheiden van een gemiddelde makelaar.

Kennis van de markt

Een goede makelaar heeft in-depth kennis van de lokale markt. Dit houdt in dat hij of zij op de hoogte is van de huidige huizenprijzen in Epe, welke soort woningen snel verkopen en welke aspecten potentiële kopers aantrekkelijk vinden. Dergelijke kennis kan helpen om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en te prijzen.

Marketingstrategie

Uitstekende marketingvaardigheden zijn een tweede kenmerk van een goede makelaar. Ten slotte moet jouw huis opvallen tussen het brede scala aan beschikbare woningen. Een aantrekkelijke presentatie via professionele foto's, een pakkende woningomschrijving en het doelgericht inzetten van online en offline advertenties kan het verschil maken.

Communicatie en transparantie

Heldere communicatie en transparantie zijn essentieel in het verkoopproces. Een goede makelaar houdt je voortdurend op de hoogte van de voortgang, geeft advies bij het nemen van beslissingen en is eerlijk over de verwachte verkoopprijs en termijn. Hierdoor blijf je niet met vragen of onzekerheden zitten.

Onderhandelingsvaardigheden

Ten slotte onderscheidt een goede makelaar zich door sterke onderhandelingsvaardigheden. Hij of zij is in staat om stevig op te komen voor jouw belangen en een optimale verkoopprijs te realiseren. Geen twee onderhandelingen zijn hetzelfde en de vaardigheden van de makelaar kunnen bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat.

Makelaars in Epe vergelijken

Je wilt je huis verkopen in Epe en zoekt de juiste makelaar. Met Huis Verkopen vergelijk je lokale makelaars moeiteloos op basis van prestatiestatistieken, zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Scherpere makelaarstarieven dankzij vergelijking
 • Vergelijken inclusief gratis waardebepaling
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Garantie op ervaren, succesvolle makelaars

Vergelijken via Huis Verkopen levert je meer op dan je verwacht. Het aanbod wordt helder, je bespaart op makelaarskosten en je ontdekt welke makelaar perfect aansluit bij jouw wensen. Broei op dit belangrijke onderdeel niet in je eentje: Huis Verkopen maakt het vergelijken gemakkelijk.

Vergelijk makelaars in Epe Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Epe

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Epe zijn € 515. Deze kosten zijn belangrijk bij het vergelijken van makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Epe ligt rond de 75 dagen. Deze informatie helpt je om een realistische tijdlijn te hebben.

De gemiddelde courtage in Epe is 1,12%. Je kunt deze percentages vergelijken om te zien welke makelaar het meest voordelig is.

Je kunt gemiddeld € 1.342 besparen door makelaars in Epe te vergelijken. Daarvoor kun je gebruik maken van onze vergelijkingsdienst.

De gemiddelde makelaarskosten in Epe liggen rond de € 5.366. Hou hier rekening mee in je verkoopstrategie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen