Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Terwolde

Op de huizenmarkt van Terwolde speelt er veel. Als je je huis wil verkopen, is het goed om op de hoogte te blijven van de actuele woningprijzen, vraagprijzen en verkoopprijzen. Daarnaast is het aantal transacties in Terwolde iets om rekening mee te houden. Zo krijg je een goed beeld van de vastgoedcijfers en statistieken van juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Terwolde

De gemiddelde verkoopprijs in Terwolde is in de laatste 3 maanden € 607.375 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 657.062 euro. Deze cijfers geven een inzicht in de huidige markt. Het is interessant om te zien dat de prijzen in Terwolde continu fluctueren, iets wat het gevolg is van diverse invloeden. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een visuele weergave van deze prijzen:

Huizenprijzen in Terwolde

Afgelopen 3 maanden

€ 375.000
€ 541.000
€ 707.000

De onderstaande grafiek geeft een interessant beeld van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Terwolde van de afgelopen maanden. Door deze data is het mogelijk om inzichtelijk te maken hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld. Belangrijk om te vermelden is dat verkoopprijs en vraagprijs per m2 altijd verschillen. Kijk en vergelijk:

Huizenprijzen in Terwolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.200
€ 4.200

Prijsontwikkeling Terwolde laatste 12 maanden

De woningmarkt is constant in beweging, en inzicht in huizenprijzen kan je een indicatie hiervan geven. Terwolde is hier geen uitzondering op: de prijzen van woningen zijn elementen die de richting waarin de markt zich beweegt aantonen.

In Terwolde was de gemiddelde verkoopprijs van een woning vorige maand € 607.375 euro. Maar hoe heeft deze prijs zich ontwikkeld over de laatste 12 maanden? Bekijk de onderstaande grafiek om dit te ontdekken:

Wat is mijn woning in Terwolde waard?

Overweeg je je huis in Terwolde in de verkoop te zetten? Dan speelt ongetwijfeld de vraag: 'Wat is mijn huis waard?' Deze vraag is van grote invloed op je keuze om te verhuizen. Immers, de potentiële opbrengst van je woning in de huidige woningmarkt kan doorslaggevend zijn.

Denk je aan het verkopen van je woning? Overweeg dan een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit kan je een idee geven van wat je kunt verwachten van de verkoop. Zo'n waardebepaling kan je inzicht geven in de mogelijke verkoopprijs en helpt je bij het maken van een doordachte keuze.

Een gratis waardebepaling door een makelaar werkt relatief eenvoudig. De makelaar bezoekt je huis, bekijkt de staat van het onderhoud, de ligging, de ruimte en andere kenmerken die de waarde beïnvloeden. Het is zinvol om meerdere makelaars te vragen een waardevaststelling uit te voeren, omdat schattingen kunnen variëren. Je kunt altijd aangeven dat je meerdere schattingen wilt ontvangen. Zo krijg je een beter beeld van de waarde van je huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat de huizenprijzen aanzienlijke verschillen kunnen vertonen, afhankelijk van de plaats waar je kijkt. Terwolde is daar geen uitzondering op en kent unieke huizenprijzen die afwijken van de omliggende gebieden. Verschillen in de prijzen van huizen kunnen ontstaan door diverse geografische, economische en culturele factoren, zoals de nabijheid van werkgelegenheid, lokale voorzieningen en de aantrekkelijkheid van het gebied.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Terwolde

In Terwolde kan het kiezen van een verkoopmakelaar een uitdaging zijn, gezien de variatie in prestaties. Dit is waar wij als online platform tussenkomen. Door adequaat cijfers van de woningmarkt en prestaties van makelaars bij te houden, helpen wij je de makelaars beter te begrijpen. Wij weten welke makelaars hogere verkoopprijzen behalen, wie de snelle verkopers zijn en hoeveel woningen ieder van hen verkoopt.

Het belang van het kiezen van de juiste verkoopmakelaar kan niet genoeg benadrukt worden. Een ervaren en succesvolle makelaar kan een groot verschil maken in de prijs waartegen jouw woning wordt verkocht en hoe snel je het verkoopt. Vertrouw op onze vergelijking om je te leiden naar de meest geschikte makelaar voor jou in Terwolde.

Vergelijk makelaars in Terwolde Of lees meer over makelaars in Terwolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Terwolde

Let erop dat courtages een belangrijk onderdeel zijn van de makelaarskosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van jouw huis. In Terwolde is het gemiddelde courtagepercentage ongeveer 1,13%. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis dat je aan de makelaar betaalt. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 607.375 in Terwolde kunnen deze kosten aanzienlijk zijn.

Vraag van tevoren altijd naar de tarieven van verschillende makelaars, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Hierbij helpt het om van de makelaars te horen wat hun verkooptarieven zijn. Advies is om bij het tarieven opvragen te letten op zaken zoals opstartkosten en intrekkingskosten. Zo vermijd je verrassingen en ben je in staat goede keuzes te maken over de verkoop van jouw huis in Terwolde.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Terwolde

Met een huidige voorraad van 751 koopwoningen is er een divers woningaanbod in Terwolde. Afhankelijk van je wensen en behoeften kunnen deze woningen onderverdeeld worden in bijvoorbeeld gezinswoningen, starterswoningen of seniorenwoningen. Voor elk type verkoper, en dus ook voor jou, is er een gepaste bestemming mogelijk.

Aantal verkochte woningen in Terwolde

In de afgelopen 12 maanden hebben zich in Terwolde diverse verkoopactiviteiten voorgedaan. Woningen zijn in de verkoop gezet en transacties zijn voltooid. 15 woningen wisselden daadwerkelijk van eigenaar. Deze informatie geven we vorm in de volgende grafiek, met de maandelijkse en jaarlijkse verkoopaantallen:

Ben je van plan jouw huis in Terwolde te verkopen?

Je overweegt vast en zeker om je huis in Terwolde te verkopen. Dit is geen beslissing die je zomaar neemt en het is meer dan begrijpelijk dat je op zoek bent naar een sterke houvast bij deze ingrijpende stap. Gelukkig is er het handige stappenplan van Huis Verkopen, dat je stap voor stap begeleidt bij het gehele verkoopproces van jouw woning.

Elke stap in dit proces is van groot belang, en dat begint al bij het kiezen van de juiste makelaar. Deze professional helpt je niet alleen bij het bepalen van de beste vraagprijs, maar ook bij het regelen van alle formaliteiten en uiteraard bij het vinden van de perfecte koper. Wil je er zeker van zijn dat je bij de verkoop van je huis niets over het hoofd ziet? Raadpleeg dan het stappenplan, zodat je iedere stap zorgvuldig regelt en niets aan het toeval overlaat.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest recente gegevens over de woningmarkt in Terwolde. De cijfers veranderen continu en we zorgen ervoor dat deze up-to-date blijven, zodat je altijd de meest betrouwbare en relevante informatie tot je beschikking hebt. Woningmarktcijfers geven namelijk inzicht in hoe de woningmarkt zich ontwikkelt. Deze informatie kan je helpen bij het maken van een strategische keuze als je overweegt je woning in Terwolde te verkopen.

Waarom kiezen voor Huis Verkopen

HuisVerkopen.nl is ontwikkeld speciaal voor huiseigenaren zoals jij, om je online de juiste handvatten te bieden bij de verkoop van je woning. Met onze gratis waardebepaling tool en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, is het vinden van de beste makelaar in Terwolde een eitje. Bovendien kun je kosten besparen door tarieven van makelaars op te vragen en ze met elkaar te vergelijken. Via ons stappenplan zorgen we ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning. Kortom, Huis Verkopen maakt het regelen van jouw woningverkoop in Terwolde zo makkelijk en efficiënt mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen