Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Terwolde

Als je overweegt om je woning in Terwolde te verkopen, is de keuze van een goede makelaar maatgevend voor een succesvolle verkoop. Het gaat immers om een belangrijke en persoonlijke zaak. Daarom is het noodzakelijk om zo dadelijk te kijken welke makelaar het beste presteert in Terwolde.

Over makelaars in Terwolde

In Terwolde en omstreken barst het van de makelaars. Hierdoor kan het maken van een goede keuze behoorlijk complex zijn. Zoek daarom eerst uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende makelaars. Zo variëren sommige makelaars in hun dienstenaanbod en hanteren anderen uiteenlopende courtages.

We hebben allerlei vergelijkingsmogelijkheden voor je klaargezet, zodat je in staat bent een verstandige en weloverwogen keuze te maken. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop of taxatie van een huis, wij helpen je graag verder. Alle nuttige info over makelaars in Terwolde kun je terugvinden op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.863
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.873
Besparing (gem.)
€ 1.458

Actueel

 • Als je overweegt om je huis in Terwolde te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars hier momenteel 1,13% bedraagt. Deze informatie houden we continu actueel en is gebaseerd op gegevens van mei 2024.
 • Voor de verkoop van je huis in Terwolde is het verder van belang om de huidige woningprijzen te kennen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt hier nu € 3.583. Wil je meer inzicht in de woningprijzen in Terwolde, dan kun je meer gedetailleerde informatie op onze website vinden.

Makelaars in de omgeving van Terwolde

In Terwolde zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Terwolde gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Terwolde verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Terwolde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Terwolde?

Een verkoopmakelaar in Terwolde rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 607.375 in Terwolde komt dit neer op € 6.863 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Interessant om te weten is dat veel makelaars bij een hogere woningwaarde soms een lagere courtage rekenen. Dit komt omdat de courtage een percentage is van de verkoopprijs. Dus als jouw woning meer waard is, kunnen de makelaarskosten relatief lager zijn.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Terwolde 0,48% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.458 door eerst tarieven op te vragen. Vergelijken van makelaars is dus zeer aan te raden, het helpt je de juiste keuze te maken en kosten te besparen.

Kosten van makelaars in Terwolde

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 7.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Terwolde

Wanneer je een huis wilt verkopen in Terwolde, is het nodig om rekening te houden met opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten, die een belangrijk onderdeel vormen van het totale budget. Het zijn kosten die gemaakt worden bij de start van de verkoop, nog vóórdat je huis daadwerkelijk op de markt komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fotografie, het plaatsen van je huis op verschillende websites en het maken van een brochure.

De hoogte van deze opstartkosten kan per makelaar sterk verschillen. Gemiddeld gezien variëren de opstartkosten in Terwolde tussen de € 400 en € 700. Dit betekent dus dat je vooraf een bepaald bedrag investeert in de verkoop van je huis. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in je totale budget en te vergelijken tussen verschillende makelaars, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Terwolde

Intrekkingskosten kunnen van toepassing zijn als je besluit om je huis in Terwolde voortijdig uit de verkoop te halen. Het is een vergoeding die je aan de makelaar betaalt voor de tijd en moeite die hij in de verkoop van jouw woning heeft gestoken. Deze variëren per makelaar, dus lees altijd de kleine lettertjes in het contract.

Voorbeeld van een scenario waarbij intrekkingskosten van toepassing zijn: je hebt je woning te koop gezet, maar na enkele weken besluit je om terug te trekken vanwege persoonlijke omstandigheden. In dit geval kan je makelaar je deze kosten in rekening brengen. Ook als je besluit om over te stappen naar een andere makelaar, kunnen er intrekkingskosten ontstaan. Het is dus belangrijk dat je hier van tevoren rekening mee houdt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Terwolde met een vast tarief

Er zijn in Terwolde diverse makelaars die met een vast tarief werken. Hierdoor weet je vooraf exact hoeveel je aan kosten kwijt bent, om eventuele verrassingen in een later stadium te vermijden. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Hoewel een vast tarief voordelen biedt, kan er ook een nadeel aan kleven. Hierbij een voorbeeld: Stel je woning staat te koop voor €300.000. Een makelaar die werkt op courtage vraagt bijvoorbeeld 1,5% verkooppercentage, wat neerkomt op €4.500. Kies je echter voor een makelaar met een vast tarief van €3.500, maar is de eindverkoopprijs door minder onderhandelingsvaardigheden €290.000 dan betaal je eigenlijk €13.500 (€10.000 minder opbrengst plus €3.500 makelaarskosten).

Tip: Omdat de verkoopprijs voor veel verkopers het belangrijkste is, kiezen de meeste woningverkopers in Terwolde voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Zij geloven dat de mogelijkheid van een hogere verkoopprijs de hogere courtagekosten rechtvaardigt.

4 feitjes over makelaars in Terwolde

 • Makelaars in Terwolde kennen het speelveld van de lokale woningmarkt en hebben hier ook ervaring in. Dit is een belangrijke factor waar woningverkopers rekening mee houden wanneer zij makelaars vergelijken.
 • Huizen die in Terwolde zonder de hulp van een makelaar worden verkocht, kunnen gemiddeld zo'n 17.000 euro minder opleveren dan wanneer ze via een makelaar worden verkocht. Het is daarom de moeite waard om de opties te overwegen.
 • Voordat je besluit om met een makelaar in Terwolde in zee te gaan, is het belangrijk om vooraf de tarieven goed in beeld te hebben. De opstartkosten en annuleringsvoorwaarden kunnen namelijk per makelaar verschillen.
 • De snelheid waarmee een makelaar in Terwolde een woning kan verkopen, varieert aanzienlijk. Over het algemeen staat een woning hier ongeveer 72 dagen in de verkoop.

Wat levert de beste makelaar in Terwolde op?

Het inzetten van een goed presterende makelaar in Terwolde kan echt het verschil maken bij het verkopen van je huis. Het kiezen van de juiste makelaar kan resulteren in zowel een snellere verkoop als een hogere verkoopprijs.

Laten we eens kijken waarin de beste makelaars in Terwolde zich onderscheiden:

 • Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de meest competente makelaars in Terwolde woningen verkopen voor een prijs die gemiddeld € 24.626 euro hoger ligt dan verwacht. Dit laat zien dat deze makelaars een goed inzicht hebben in de huizenmarkt en uitstekend kunnen onderhandelen.

 • Verder komt uit onze gegevens naar voren dat de snelste makelaars in Terwolde huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit toont aan dat ze over sterke verkoopstrategieën beschikken en efficiënt werken in belang van de verkopers.

De beste makelaar in Terwolde vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Terwolde? Wij kunnen je helpen! Met ons handige vergelijkingsformulier matchen we de meest geschikte makelaars aan jouw woning, situatie en wensen.

Ontdek wie jouw huis het beste kan verkopen. De geselecteerde makelaars bieden inzicht in hun tarieven, verkoopstrategie, de geschatte waarde van je huis en tips voor de verkoop. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt, handig in één overzicht!

Waar moet je op letten bij makelaars in Terwolde?

De keuze voor een makelaar in Terwolde kan een uitdaging zijn. Hieronder staan vijf punten waar je op moet letten tijdens dit proces:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar die kennis heeft van de lokale markt in Terwolde weet precies waar kopers naar op zoek zijn en wat een redelijke vraagprijs is voor jouw huis.

Eerdere ervaringen

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig te kijken naar ervaringen van anderen. Lees recensies online of vraag aan bekenden of zij een goede makelaar in Terwolde kennen.

Persoonlijke benadering

De makelaar is de schakel tussen jou en potentiële kopers. Het is daarom belangrijk dat je een persoonlijke klik hebt en dat de makelaar jouw wensen en behoeften begrijpt.

Marketingstrategie

De manier waarop jouw woning gepresenteerd wordt, bijvoorbeeld door middel van foto's en een online advertentie, is van groot belang. Zorg ervoor dat de makelaar een gedegen marketingstrategie hanteert.

Transparantie over kosten

Je wilt niet achteraf met onverwachte kosten worden geconfronteerd. Zorg voordat je een makelaar kiest, dat hij helder is over zijn tarief en wat je precies krijgt voor dat tarief.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een beroepsorganisatie voor makelaars en vastgoeddeskundigen, opgericht in 1898. Bij de NVM zijn zowel verkoop- als aankoopmakelaars aangesloten, waaronder natuurlijk ook talrijke vakmensen uit Terwolde.

De plaatstelijke NVM-verkoopmakelaars in Terwolde onderscheiden zich door diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Ze hebben als leden toegang tot de laatste cijfers, data en trends. Je kunt daarnaast rekenen op een eerlijke, transparante en standvastige begeleiding van begin tot eind.

Wat doet een makelaar in Terwolde?

Bij de verkoop van een eigen huis in Terwolde kiezen veel mensen voor de hulp van een verkoopmakelaar. Een makelaar heeft veel kennis van de woningmarkt en kan daardoor een solide inschatting maken van wat voor een bepaald huis een goede verkoopprijs is.

Zo'n makelaar doet nog veel meer dan dat. Hieronder staan vijf belangrijke taken van een makelaar bij de verkoop van jouw huis uiteengezet:

 • Waardebepaling van het huis op basis van eigenschappen en omgeving
 • Opstellen en optimaliseren van de verkoopadvertentie
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met potentiële kopers
 • Begeleiden bij de juridische afhandeling van de verkoop

Waarom een makelaar in Terwolde inschakelen?

Opgesloten in het hart van de Gelderland regio ligt het pittoreske dorp Terwolde, een ideale locatie om een huis te verkopen. Hoewel de verkoop zelf wellicht intimiderend lijkt, verbetert het inzetten van een verkoopmakelaar de ervaring aanzienlijk. Een getrainde professional managet alle details van de verkoop terwijl je zelf kan focussen op wat het belangrijkste is: de volgende stap in jouw leven.

Kennis van de lokale markt

Voornamelijk, bezit een verkoopmakelaar een diepgaande kennis van de lokale markt. Zij kennen de waarde van de huizen en hebben begrip van de marktdynamiek van Terwolde. Daardoor kunnen ze de best mogelijke prijs voor je huis bepalen en dit verhogen met effectieve marketingstrategieën.

Onderhandelen over de prijs

Bij de verkoop van een huis komt meer kijken dan alleen een prijs op plakken. Het vraagt om vaardigheden in onderhandeling en strategie - iets waar een verkoopmakelaar in uitblinkt. Zij zorgen dat je niet onnodig geld laat liggen en dat de koopovereenkomst in jouw voordeel opgesteld wordt.

Het regelen van papierwerk

Het papierwerk dat bij de verkoop van een huis komt kijken, kan overweldigend zijn. Van verkoopcontracten tot eigendomsoverdrachten, een verkoopmakelaar heeft de ervaring en kennis om deze papieren nauwkeurig te beheren en jou te vrijwaren van stress.

Betrokkenheid en ondersteuning

Laatstelijk, een verkoopmakelaar biedt een ongeëvenaarde mate van betrokkenheid en ondersteuning. Ze staan klaar om je te begeleiden gedurende het verkoopproces: van het moment dat je besluit om te verkopen tot het moment dat de nieuwe eigenaren hun intrek nemen.

Makelaars in Terwolde vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Terwolde? Een slimme keuze hangt af van een zorgvuldige vergelijking, passend bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • Gratis en onafhankelijke vergelijking
 • Besparing op makelaarskosten
 • Koppeling met lokale, ervaren makelaars
 • Eenvoudig en snel proces

Huis Verkopen maakt deze vergelijking graag voor je. We houden alle statistieken van makelaars in Terwolde bij en koppelen je snel en eenvoudig aan de beste makelaars voor jou. Vergelijken levert je naast een gratis waardebepaling en verkoopadvies, ook betere makelaarstarieven op. Zo vind je de makelaar die de grootste kans heeft jouw huis voor de maximale prijs te verkopen en sluit deze bovendien perfect aan bij jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Terwolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Terwolde

De gemiddelde kosten van een makelaar in Terwolde zijn € 6.863. Het is een slim idee om de kosten van meerdere makelaars te vergelijken, om zo de beste deal te krijgen.

Het vergelijken van verschillende makelaars is een effectieve manier om de beste makelaar te vinden. Je kunt makelaars in Terwolde vergelijken op basis van hun kosten, diensten en eerdere verkooptijden op deze pagina.

Verwacht verschillende kosten zoals de makelaarskosten in Terwolde die gemiddeld € 6.863 bedragen. Vergeet ook niet de opstartkosten die starten vanaf € 515. Check voor een volledig overzicht van de kosten deze pagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Terwolde is 72 dagen. Dit kan verschillen per makelaar en de huidige woningmarkt. Bekijk de tips om je huis snel te verkopen.

Ja, je kunt gemiddeld € 1.458 besparen door het vergelijken van makelaars. Bekijk deze pagina om snel makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen