Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Apeldoorn

Wil jij je woning in Apeldoorn voor een maximale prijs verkopen? Een uitstekende voorbereiding kan hierbij het verschil maken. Het helpt je jouw woning op de best mogelijke manier te presenteren en zo de hoogste opbrengst te realiseren. Is krijgen van de maximumprijs voor jou van belang?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Apeldoorn

Als woningverkoper in Apeldoorn heb je diverse doelen wanneer je besluit om je huis te verkopen. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijk verkoopbedrag ontvangen voor je woning. Ook kan het je doel zijn om je huis zo snel mogelijk te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als je al een ander huis hebt gekocht en niet met dubbele woonlasten wilt zitten. Bovendien kan je wens zijn om het verkoopproces zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen. Door een goede makelaar te kiezen die aantoonbaar presteert in Apeldoorn, kun je een snelle verkoop realiseren en op zoek gaan naar je volgende droomwoning.

Als potentiële woningverkoper zitten je waarschijnlijk met vragen als: Hoe snel worden huizen in Apeldoorn doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een woning in Apeldoorn? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Om meer inzicht te krijgen in dit soort vragen, kan het raadzaam zijn om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Apeldoorn:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 430.493
Besparing (gem.)
€ 1.248

Je huis snel verkopen in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn woningen over het algemeen vrij gewild. Desondanks blijkt uit statistieken dat woningen hier binnen gemiddeld 57 dagen verkocht worden. Dit is echter slechts een gemiddelde en betekent dat jij wellicht je huis sneller kunt verkopen met de juiste aanpak.

 1. Eerste indrukken zijn enorm belangrijk. Besteed aandacht aan de fotopresentatie van je woning en zorg dat de woning zowel binnen als buiten netjes en opgeruimd is. Een verzorgde entree en een mooie voortuin kunnen potentiële kopers al een positief gevoel geven voordat ze de woning betreden.
 2. Prijsstelling speelt een grote rol in de snelheid waarmee een woning wordt verkocht. Zorg voor een goede en realistische marktconforme prijs, dit trekt meer geïnteresseerden en bevordert de verkoopsnelheid. Een taxateur en/of makelaar kan je hierbij van dienst zijn.
 3. Maak gebruik van online marketing. In deze tijd is een goede online aanwezigheid nagenoeg onmisbaar. Regelmatig posten, delen en promoten over diverse online kanalen kan de zichtbaarheid van je woning verhogen en de verkoopsnelheid versnellen.

Tips in Apeldoorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Apeldoorn op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Apeldoorn ligt momenteel rond de € 430.493 euro. Dit bedrag komt tot stand door een mix van factoren, zoals de grootte van de woning, de staat waarin deze verkeert en de aantrekkelijkheid van de locatie. Bedenk je echter wel dat dit een gemiddeld bedrag is en mogelijke uitzonderingen bevat, daarom kan de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning hiervan verschillen.

Ook interessant om te weten is dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Apeldoorn op dit moment rond de € 3.774 euro ligt. Maar let op, de waarde van jouw huis wordt niet alleen bepaald door deze gemiddelde prijs per m2, het is slechts een van de vele factoren. Dingen zoals de staat van onderhoud, eventuele verbouwingen en de ligging in de wijk hebben eveneens een grote invloed.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Apeldoorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Apeldoorn bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Apeldoorn.

Feitjes over Apeldoorn

 • Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe.
 • Het Loo Palace, een voormalig koninklijk paleis, bevindt zich hier.
 • De stad is bekend om haar vele groen en parken.

Tips om je woning te verkopen in Apeldoorn

Als je van plan bent om je huis in Apeldoorn te verkopen, is het belangrijk om van tevoren enige voorbereidingen te treffen. Goede presentatie en strategie zijn cruciaal. Hier zijn een paar tips om het verkoopproces efficiënter te maken.

 • Makelaarskeuze: Het inschakelen van een lokale makelaar is belangrijk. Zij kennen de markt en weten wat potentiële kopers in Apeldoorn zoeken.
 • Presentatie: Zorg dat je huis er op zijn best uitziet. Een likje verf hier en daar kan wonderen doen. Ruim ook alle rommel op en zorg dat je tuin er netjes uitziet.
 • Juiste prijs: Stel een realistische prijs in. Jouw makelaar kan je helpen bepalen wat de waarde van je huis echt is.
 • Open huis: Overweeg om een open huis te organiseren. Dit zal meer potentiële kopers aantrekken die je woning komen bekijken.
 • Persoonlijke spullen: Bewaar persoonlijke spullen uit het zicht. Kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Apeldoorn:

 • Samengesteld op maat voor jouw woning en situatie
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Maakt woningverkoop efficiënt en eenvoudig te regelen
 • Jouw persoonlijke to-do-lijst voor de woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Apeldoorn, met haar rijke historie en verscheidenheid aan bezienswaardigheden, biedt potentiële huiskopers meer dan enkel een dak boven het hoofd. Het scala van unieke attracties draagt bij aan een aantrekkelijke leefomgeving, verhoogt de levenskwaliteit en kan daardoor de verkoopbaarheid van uw huis in Apeldoorn vergemakkelijken.

Apeldoorn herbergt de volgende interessante bezienswaardigheden voor potentiële kopers:

 • Paleis Het Loo: Een voormalig koninklijk paleis en tegenwoordig een nationaal museum, omgeven door prachtige tuinen en een groot park.
 • Apenheul: Een groene dierentuin waarin apen vrij rond kunnen lopen, bijzonder voor gezinnen met kinderen.
 • Park Berg & Bos: Een ruime natuurlijke omgeving, perfect voor wandelen, sporten, en picknicken.
 • Kroondomein Het Loo: Het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland, ideaal voor natuurliefhebbers.
 • CODA Museum: Een museum voor moderne kunst, met ambachten en literatuur, een plek voor cultuurliefhebbers.

Wat kost een huis verkopen in Apeldoorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Apeldoorn kost je als verkoper gemiddeld € 5.864. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Apeldoorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 430.493) € 4.735
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.864

Kosten van makelaars in Apeldoorn

Wanneer je jouw huis in Apeldoorn wilt verkopen, schakel je vaak een makelaar in. De kosten die je aan een makelaar betaalt worden doorgaans uitgedrukt in een courtage. De gemiddelde courtage in Apeldoorn is 1,10% van de verkoopprijs van je woning. Dit bedrag is nog exclusief de wettelijke 21% btw.

Let op, veel makelaars rekenen niet alleen courtage, maar ook opstartkosten bij het verkopen van een huis. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515. Omdat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren is het belangrijk om zorgvuldig te vergelijken. Zo verzekert jezelf dat je niet onnodig teveel betaalt en dat de diensten aansluiten bij jouw specifieke wensen.

Lees meer over makelaars in Apeldoorn.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling kosten

Verkoopstyling kan je helpen om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Door het inzetten van een professionele verkoopstylist, kan je huis sneller verkocht worden en mogelijk voor een hogere prijs. Denk aan een frisse lik verf op de muur of het herschikken van meubels.

De kosten van een verkoopstylist variëren sterk. Het hangt af van de grootte van je woning en hoeveel werk de stylist eraan heeft. Wees je bewust van deze mogelijke extra kostenpost en overweeg of de investering het waard is. Soms kan je zelf ook al veel doen door je huis netjes te maken en op te ruimen.

Advieskosten notaris

Naast de makelaar, heb je ook te maken met een notaris. Deze zorgt voor de juridische afhandeling van de verkoop van je woning. De wettelijke kosten hiervoor zijn voor de koper, maar er kunnen ook advieskosten zijn die voor jouw rekening komen.

Notariskosten zijn vastgesteld door de overheid, maar advieskosten zijn dat niet. Het is dus verstandig om daarvoor verschillende offertes aan te vragen. De kosten hangen af van de complexiteit van jouw situatie. Bijvoorbeeld als je in echtscheiding ligt of als de verkoop onderdeel is van een erfenis.

Energielabel kosten

Elke verkoper is verplicht een energielabel aan te leveren bij de verkoop van een woning. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Voor het aanvragen van dit label betaal je kosten.

Het energielabel moet definitief zijn, een voorlopig label is niet voldoende. Een energieadviseur stelt het definitieve energielabel vast. De kosten voor het opstellen van een definitief energielabel kunnen per adviseur variëren. Het is dus ook hier aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende energieadviseurs.

Waar op letten bij verkoop huis in Apeldoorn?

 • Bewustzijn van de lokale markt: Apeldoorn heeft een zeer specifieke woningmarkt, dus het is belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent. Inzicht in de prijzen voor gelijkwaardige woningen in Apeldoorn kan jou helpen de verkoopprijs van jouw eigen woning juist in te stellen.
 • De ecologische impact: Apeldoorn zet sterk in op duurzaamheid. Als verkoper is het daarom waardevol om te kijken naar de ecologische voetafdruk van jouw woning. Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om jouw huis duurzamer te maken voordat je het op de markt brengt? Dit kan het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 • De historische context: Met zijn rijkdom aan monumentale panden, speelt de historie van Apeldoorn een belangrijke rol in de woningmarkt. Als verkoper dien je op de hoogte te zijn van eventuele culturele of historische betekenissen die jouw woning kan hebben. Dit kan de verkoopwaarde beïnvloeden.
 • Parkeren en bereikbaarheid: Apeldoorn is een stad die sterk leunt op het gebruik van de auto. De parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid van jouw woning kunnen een belangrijke rol spelen voor potentiële kopers. Zorg dat je deze informatie altijd klaar hebt liggen bij de verkoopvoorbereiding.

Wanneer mijn huis verkopen in Apeldoorn?

Vraag je je af of het nu in mei 2024 een goed moment is om je huis in Apeldoorn te verkopen? Het korte antwoord is: ja, dat is het. De huidige woningmarkt staat duidelijk in het voordeel van de verkoper, met veel vraag en een beperkt aanbod, waardoor er kansen liggen voor een gunstige verkoop.

Wondering hoe je het beste aanpakt om je huis te verkopen in deze gunstige marktomstandigheden? Een goede makelaar kan je hierbij helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd en kunnen je adviseren over het juiste moment om je woning op de markt te brengen en te zorgen voor de beste verkoopstrategie.

Vergelijk makelaars in Apeldoorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Jouw huis verkopen kan als een enorme uitdaging voelen. Daarom is een goede voorbereiding niet alleen het halve werk, het kan daadwerkelijk veel invloed hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit proces eenvoudig en overzichtelijk. Ons interactief stappenplan gidst je moeiteloos door het hele traject. Zo weet je precies waar je aan toe bent, welke stappen er nodig zijn en welke beslissingen je moet nemen. Het gebruik van ons stappenplan zorgt dat je niks over het hoofd ziet en maakt de verkoop van jouw huis simpel en succesvol.

Statistieken van makelaars in Apeldoorn

Wil je jouw huis in Apeldoorn verkopen? Dan wil je daar natuurlijk de beste makelaar voor inschakelen. Dankzij onze uitgebreide statistieken kan jij makelaars gemakkelijk vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo maak je altijd de beste keuze.

Kosten besparen

Bij Huis Verkopen houden we rekening met jouw portemonnee. Via ons stappenplan kan je makkelijk dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op makelaarskosten en krijg je de beste deal.

100% onafhankelijk

Objectiviteit en onafhankelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Als grootste platform voor de verkoop van jouw huis voeren we ons werk 100% onafhankelijk uit. We staan voor het belang van verkopers en zetten misinformatie recht.

Het overzicht behouden

Waar zit je in het verkoopproces? Wat moet je nog regelen? Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je aan toe bent. Alles regel je op één plek. Het overzicht behouden was nog nooit zo gemakkelijk.

Appartement verkopen in Apeldoorn

Een appartement verkopen in Apeldoorn vraagt een andere aanpak dan het verkopen van een woonhuis. Het is allereerst belangrijk om te kiezen voor een makelaar die ervaring heeft met de verkoop van appartementen in deze regio en die beschikt over een uitgebreid netwerk. Neem de tijd om diverse makelaars te vergelijken op basis van hun courtage, hun verkoopplannen en de beoordelingen van voorgaande klanten, zodat je zeker weet dat je een makelaar kiest die bij jou en je appartement past.

Ook al heb je een goede makelaar gevonden, blijf zelf betrokken bij het verkoopproces. Zorg ervoor dat je appartement er piekfijn uitziet; kleine investeringen in bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer kunnen een groot verschil maken. Blijf daarnaast altijd realistisch over de vraagprijs; een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Jouw makelaar kan je helpen de juiste balans te vinden tussen een eerlijke prijs en de maximale opbrengst.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Apeldoorn

De eerste stap bij het verkopen van je huis in Apeldoorn is om een realistische vraagprijs vast te stellen. Het is zinvol om hierbij hulp in te schakelen van een professional. Je kunt op onze site eenvoudig kosteloos en vrijblijvend een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

De snelheid van huisverkoop hangt af van vele variabelen, waaronder de aantrekkelijkheid en locatie van de woning. Om de verkoop te versnellen, kun je gebruik maken van onze tips om een woning snel te verkopen.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het opmaken van het koopcontract. Op deze pagina vind je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het verkopen van je huis voor de hoogste prijs kan een uitdaging zijn. Het hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, staat van het huis en de marktcondities. Lees onze tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.

De beste aanpak is om je goed te oriënteren en je voor te bereiden. Het is nuttig om een gedegen stappenplan voor de verkoop van je huis te volgen en hulp in te schakelen van professionals waar nodig.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen