Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vaassen

Ben je van plan om je woning in Vaassen te verkopen en ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar? Met ons breed netwerk en kennis van de lokale markt, kunnen wij je helpen om je huis voor de beste prijs te verkopen. Voel je de behoefte aan professionele ondersteuning bij dit proces?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vaassen

Wanneer je als woningverkoper in Vaassen je huis op de markt gaat zetten, zijn er diverse doelen waar je naar streeft. Zo wil je natuurlijk een hoge verkoopprijs realiseren; elke euro telt immers. Ook is het prettig als de verkoop vlot verloopt, zodat je je kunt richten op de volgende stappen in jouw woonavontuur. Wat ook belangrijk is, is het regelen van alle zaken rondom de verkoop zelf; er komt vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Vaassen momenteel verkocht worden of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien ben je ook nieuwsgierig hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken, zodat je de optimale keuze kunt maken en het proces soepel laat verlopen. Om je hierbij te helpen volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Vaassen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
27 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 404.388
Besparing (gem.)
€ 1.274

Je huis snel verkopen in Vaassen

De huizenmarkt is dynamisch en het aantal dagen dat een woning te koop staat varieert. Op dit moment worden woningen in Vaassen gemiddeld binnen 53 dagen verkocht. Dit is relatief snel, maar er zijn zeker manieren om dit proces nog efficiënter te maken.

 1. Openbare verkoop kan bijdragen aan een snelle verkoop van je woning. Door je huis breed te adverteren op Funda en andere huizensites bereik je een groot publiek, wat kan resulteren in meerdere bieders en uiteindelijk een hoger verkoopbedrag.
 2. De eerste indruk is cruciaal wanneer potentiële kopers je woning bekijken. Zorg daarom dat je huis netjes en opgeruimd is. Wat kleine reparaties en een verse lik verf kunnen wonderen doen voor de uitstraling van je huis.
 3. De verkoopprijs is een belangrijk aspect. Stel een realistische vraagprijs vast die in lijn is met de waarde van vergelijkbare woningen in je buurt. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.

Tips in Vaassen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vaassen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Vaassen ligt momenteel rond de € 404.388 euro. Dit is een gemiddelde en dit betekent dat er natuurlijk ook huizen goedkoper of duurder zijn. Jouw uiteindelijke verkoopsom hangt af van meerdere factoren zoals de locatie van het huis, de staat van onderhoud, de marktcondities op het moment van verkoop en natuurlijk de grootte en indeling van het huis.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, ligt deze in Vaassen rond de € 3.908 euro. Echter, dit geeft geen volledig beeld. Zo wordt bijvoorbeeld de tuin niet meegerekend in deze vierkante meterprijs. Daarnaast wordt de prijs per m2 ook beïnvloed door de afwerking en de voorzieningen in het huis, denk aan een volledig uitgeruste keuken of een uitgebouwde woonkamer.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vaassen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.700
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vaassen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vaassen.

Feitjes over Vaassen

 • Vaassen ligt in de provincie Gelderland, gemeente Epe.
 • Het huis 't Velde, een landhuis, ligt in Vaassen.
 • Vaassen is bekend om de industrie van de ijzergieterij Vulcanus.

Tips om je woning te verkopen in Vaassen

Je huis verkopen in Vaassen kan een spannende en complexe taak zijn. Het betekent niet alleen afscheid nemen van je geliefde stulpje, maar ook de juiste strategieën toepassen om het snel en winstgevend te verkopen. Hier zijn een paar tips die je hierbij kunnen helpen.

 • Bepaal de juiste prijs: Het is van groot belang om je huis niet te hoog of te laag te waarderen. Doe grondig marktonderzoek en vergelijk soortgelijke woningen in je buurt om de juiste prijs te bepalen.
 • Conditie van de woning: Investeren in klein onderhoud kan je huis aantrekkelijker maken voor kopers. Denk hierbij aan een nieuw likje verf of het herstellen van kleine gebreken. Dit kan je in de onderhandelingen een sterke positie geven.
 • Professionele foto's: Een foto zegt meer dan duizend woorden. Investeer in goede kwaliteit foto's van je huis. Dit kan het verschil maken tussen een snelle verkoop of een woning die lang op de markt blijft.
 • Persoonlijke spullen: Zorg ervoor dat je huis er neutraal uitziet. Berg persoonlijke spullen op en zorg voor een opgeruimd huis. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers zichzelf in jouw woning kunnen zien wonen.
 • Flexibele bezichtigingen: Bied flexibele bezichtigingen aan, zodat een grotere groep geïnteresseerde kopers je huis kan bezichtigen. Hierdoor vergroot je de kans op een snelle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Vaassen:

 • Gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van essentiële stappen
 • Vergelijk makelaars en bespaar duizenden euro's
 • Het stappenplan is gratis, vrijblijvend en interactief
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vaassen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vaassen kost je als verkoper gemiddeld € 6.189. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vaassen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 404.388) € 4.408
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.189

Kosten van makelaars in Vaassen

Bij het verkopen van je huis in Vaassen krijg je te maken met makelaarskosten, welke bestaan uit courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning en het gemiddelde courtagepercentage is 1,09%. Het is belangrijk te weten dat makelaars niet alleen verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening.

Sommige makelaars nemen alles uit handen, terwijl je bij anderen zelf de handen uit de mouwen moet steken. Het vinden van een passende makelaar kan soms lastig zijn. Op deze website vind je een handige pagina waar je tarieven kunt opvragen bij makelaars in Vaassen om zo een passende keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Vaassen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Een belangrijk aspect om niet te vergeten zijn de onderhoudskosten. Deze kosten kunnen bestaan uit kleine reparaties of schilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan repareren, scheuren in muren opvullen of het huis opnieuw schilderen. Kleine investeringen kunnen al een groot verschil maken in hoe aantrekkelijk je woning overkomt op potentiële kopers.

Investeren in onderhoud kan je huis een verzorgde uitstraling geven. Dit kan in jouw voordeel werken, omdat potentiële kopers een goed onderhouden huis over het algemeen hoger waarderen. Hiermee kan je de verkoopprijs mogelijk verhogen en de investering dus terugverdienen.

Kosten voor energielabel

Verkopers zijn verplicht een energielabel te hebben bij de verkoop van hun woning. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen en laten registreren van een energielabel brengt kosten met zich mee, maar is wel een noodzakelijke stap.

Een goed energielabel kan daarnaast bijdragen aan een hogere verkoopwaarde. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning. Hierdoor kan de investering in een beter energielabel zich terugverdienen bij de verkoop.

Nieuwe inrichting

Soms kan het slim zijn om te investeren in een nieuwe inrichting om de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Dit kan variëren van het vervangen van verouderd meubilair tot een volledige keukenrenovatie. Het doel is dat kijkers zich kunnen inbeelden hoe het is om in jouw huis te wonen.

Een modern, aantrekkelijk interieur kan een positief effect hebben op de waarde van je huis. Het kan de verkoopprijs verhogen en daarmee deze investering de moeite waard maken. Belangrijk is dus dat je de kosten afweegt tegen de mogelijke waardevermeerdering van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Vaassen?

Is juli 2024 dan echt het juiste moment om je huis te verkopen in Vaassen? Het antwoord is: ja! Met de huidige marktdynamiek zien we dat de vraag naar woningen het aanbod overtreft, wat resulteert in een gunstige verkoopomgeving.

Vraag je je af hoe dit in Vaassen precies zit? De lokale makelaars hebben hier het beste zicht op. Ze kennen als geen ander de lokale marktomstandigheden en kunnen je helpen om optimaal te profiteren van de huidige kansen die de woningmarkt biedt.

Vergelijk makelaars in Vaassen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je bent van plan je huis te verkopen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Het kan voelen als een doolhof van regels, opplichtingen en keuzes. Gelukkig is Huis Verkopen hier om je te helpen. Met het handige en overzichtelijke stappenplan van Huis Verkopen wordt verkoopproces van je huis veel gemakkelijker en efficiënter. Bespaar tijd, energie en, het allerbelangrijkste, kosten door het stappenplan te volgen. Maak de slimme keuze door gebruik te maken van Huis Verkopen.

Makelen made easy

Wil je een passende makelaar vinden in Vaassen? Geen zorgen, Huis Verkopen heeft jou gedekt. Ontdek welke makelaar de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft en maak jouw keuze op basis van gefundeerde inzichten. De goede makelaar voor de juiste prijs, dat is het doel.

Efficiënte ontruiming en verhuizing

Zoek je hulp bij het ontruimen van jouw huis of de verhuizing? Via Huis Verkopen vind je snel en eenvoudig de juiste ontruimer of verhuizer. Je zult versteld staan hoeveel tijd en moeite je kunt besparen door het gebruik van onze service.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk de dienstverlening van verschillende woningverkoopspecialisten en kies de beste voor jouw specifieke behoeften. Met Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om te besparen op kosten en toch de beste kwaliteit te krijgen.

Inzicht in energielabels

Begrijp je de implicaties van verschillende energielabels niet volledig? Huis Verkopen biedt uitgebreide informatie over elk aspect van de woningverkoop, inclusief het belang en de impact van energielabels. Hierdoor maken we het makkelijker voor jou om de juiste beslissingen te nemen bij de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vaassen

Bij het verkopen van jouw huis in Vaassen moet je denken aan het bepalen van de vraagprijs, het regelen van de promotie, het rondleiden van potentiële kopers en het accepteren van een bod. Voor een uitgebreid overzicht, kun je terecht op onze pagina over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Een goede promotie voor je woning in Vaassen kan veel verschillende vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een 'te koop' bord, adverteren op sociale media, of een open huis organiseren. Overweeg ook om de verkoopmakelaars te vergelijken om een goede keuze te maken.

De kosten voor het verkopen van je huis in Vaassen kunnen variëren. Deze omvatten mogelijk makelaarstarieven, kosten voor het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen en kosten voor juridisch advies. Raadpleeg onze pagina over de kosten van het verkopen van een huis voor meer informatie.

Een goede makelaar kan je ondersteunen bij de verkoop van je huis in Vaassen. Het is belangrijk om een makelaar te vinden die verstand heeft van de lokale markt. Gebruik onze tool om een goede makelaar te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen