Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heerde

Wanneer je je huis in Heerde wilt verkopen, kan een vakkundige makelaar een significante impact hebben op dit proces. Met hun verregaande kennis van de lokale vastgoedmarkt en hun uitgebreide netwerk, kunnen zij jouw verkoopproces op waarde- en tijdefficiënte wijze realiseren. Maak het verschil met de juiste makelaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heerde

Wil je je huis in Heerde verkopen? Dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Zo speelt de fase van de woningmarkt in Heerde een rol. Zitten we in een kopers- of verkopersmarkt? Ook de staat van je woning en de vraagprijs die je vraagt zijn van belang. Vergeet ook niet te kijken naar de verkoopstrategie en de promotie van je woning. Het zijn allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de succesvolle verkoop van jouw pand.

Waarschijnlijk ben je als mogelijke woningverkoper ook benieuwd naar zaken zoals: Hoe snel worden woningen in Heerde verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Wat is de huidige woningwaarde? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Al deze vragen zijn begrijpelijk en relevant. Een manier om antwoord te krijgen op de laatste vraag is door een kijkje te nemen op deze pagina, speciaal voor het vinden van een geschikte makelaar in Heerde. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Heerde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
73 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 488.278
Besparing (gem.)
€ 1.270

Je huis snel verkopen in Heerde

In Heerde worden woningen gemiddeld binnen 70 dagen verkocht. Dit is redelijk snel, maar met enkele strategieën kan je jouw huis mogelijk nog sneller verkopen.

 1. Professionele fotografie: Goede foto's trekken meer kijkers en verhogen dus de kans op een snelle verkoop. Investeer tijd en geld in professionele foto's van je huis voor maximale aantrekkingskracht.
 2. Zorg voor zichtbaarheid: Zet je woning op een openbare verkoopwebsite zoals Funda. Meer zichtbaarheid betekent meer bieders, wat kan leiden tot een hoger verkoopbedrag én snellere verkoop.
 3. De juiste prijs: Wees realistisch in de vraagprijs van je woning. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot snelle verkoop, maar mogelijk een lager verkoopbedrag.

Tips in Heerde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heerde op?

Wil je weten welke prijs je voor jouw huis kunt vragen in Heerde? Het is goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 488.278 is. Deze verkoopprijs hangt af van diverse aspecten zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie binnen de gemeente Heerde.

Om een meer specifiek idee te krijgen van de huisprijzen in Heerde, kan je ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Momenteel ligt deze gemiddelde prijs in Heerde op € 4.447. Niet alleen de nota's van het huis zelf beïnvloeden de prijs, maar ook aspecten zoals een eventuele tuin of de nabijheid van voorzieningen kunnen van invloed zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heerde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.800
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heerde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heerde.

Feitjes over Heerde

 • Heerde is een dorp in de provincie Gelderland met ruim 7300 inwoners.
 • Het dorp is omgeven door prachtige natuur zoals de Veluwe.
 • Heerde heeft een rijk historisch erfgoed zoals de Bonenburgermolen.

Tips om je woning te verkopen in Heerde

Het verkopen van je huis in Heerde kan een uitdagend proces zijn. Het is niet altijd even makkelijk om de juiste koper te vinden die bereid is om de maximale verkoopprijs te betalen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om je huis op een effectieve manier te verkopen.

 • Marktanalyse: Het eerste wat je moet doen is begrijpen hoe de huizenmarkt in Heerde werkt. Vergelijk prijzen van gelijksoortige huizen in de buurt om een realistische vraagprijs te bepalen.
 • Foto's en presentatie: Besteed aandacht aan het maken van hoogwaardige foto's en de presentatie van je huis. Een eerste indruk is cruciaal voor potentiele kopers.
 • Reparaties: Zorg ervoor dat alle noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd voordat kijkers langskomen. Een goed onderhouden huis trekt meer kopers en leidt tot een hogere verkoopprijs.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel qua bezichtigingstijden, dit kan helpen om meer geïnteresseerde kopers aan te trekken.
 • Professionele hulp: Overweeg om een ervaren makelaar in te schakelen. Zij hebben vaak waardevolle marktkennis en kunnen onderhandelen voor een maximale verkoopprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Heerde:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heerde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heerde kost je als verkoper gemiddeld € 7.498. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heerde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 488.278) € 5.273
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.498

Kosten van makelaars in Heerde

Vraag jij je af wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar bij het verkopen van een huis in Heerde? Je betaalt de makelaar meestal een courtage. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Heerde is de gemiddelde courtage 1,08% van de verkoopprijs. De courtage wordt echter op maat voor jouw situatie berekend en kan dus verschillen per woning en locatie.

Maar wat betekent dat concreet in euro's? Stel, de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heerde is € 488.278. Bij een gemiddelde courtage van 1,08% zou dat betekenen dat de makelaarskosten gemiddeld uitkomen op € 5.273. Houd er rekening mee dat de courtage slechts een deel van de totale kosten vormt. Denk aan eventuele kosten voor fotografie, promotie en juridisch advies.

Lees meer over makelaars in Heerde.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor verkoopgereed maken

Bij het verkopen van jouw woning wil je natuurlijk dat deze in topconditie is. Dat betekent dat er wellicht investeringen nodig zijn voor onderhoud en kleine reparaties. Denk aan een likje verf, het herstellen van de tuin of het repareren van een lekkage.

Deze kosten verschillen per woning en situatie. Je hoeft niet per se alles aan te pakken, maar let wel op dat achterstallig onderhoud een negatief effect kan hebben op de verkoopprijs. Overleg met je makelaar welke investeringen de moeite waard zijn.

Vastgoedfotograaf en plattegronden

Goede foto's en plattegronden zijn van grote waarde tijdens de verkoop van je woning. Potentiële kopers beslissen vaak op basis van foto's of ze een woning willen bezichtigen. Het inschakelen van een professionele vastgoedfotograaf kan dus een goede investering zijn.

Ook het laten maken van digitale plattegronden is een plus. Hiermee krijgen geïnteresseerden direct een goed overzicht van de indeling van de woning, zonder deze te hoeven bezoeken. De kosten hiervoor variëren, maar zijn meestal relatief beperkt.

Kosten voor het energielabel

Een geldig, definitief energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Zonder dit label kun je een boete krijgen. Controleer dus goed of jouw woning een definitief energielabel heeft voordat je de woning te koop zet.

Het aanvragen van een energielabel kost ook geld. Het precieze bedrag is afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt om het label vast te stellen. Zorg dat je dit op tijd regelt, zodat je zeker bent van een correct energielabel bij verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Heerde?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Heerde te verkopen? Absoluut! De woningmarkt kent momenteel spanningen door de grotere vraag dan het aanbod. Deze context vergroot de kans dat je huis vlot en tegen een aantrekkelijke prijs wordt verkocht.

Misschien vraag je jezelf af: "hoe kan ik hier optimaal van profiteren?" Het antwoord ligt in het kiezen van de juiste aanpak en de juiste makelaar. Niet alle makelaars zien dezelfde kansen en mogelijkheden. Het kan dus zinvol zijn verschillende makelaars in Heerde te vergelijken en voor degene te gaan die de beste strategie heeft voor de verkoop van jouw woning in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Heerde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je de verkoop van jouw woning in één keer goed aanpakken? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. Dankzij ons overzichtelijke stappenplan weet je precies wat je moet regelen en wanneer. Dit biedt jou zekerheid en bespaart je een hoop tijd. Denk hierbij aan het organiseren van een energielabel, het vinden van een makelaar of het inschakelen van een verhuizer. Met Huis Verkopen heb je alles op één plek. Dit maakt de verkoop van jouw woning overzichtelijk, stressvrij en vooral heel gemakkelijk.

Vergelijken van lokale makelaars

Bij Huis Verkopen hebben we alle makelaars in Heerde voor jou op een rij gezet. Door het vergelijken van lokale makelaars op basis van hun verkoopopbrengsten en snelheid vind je eenvoudig de beste match. Zo kun je bij de verkoop van je woning rekenen op het beste resultaat.

Maximale kostenbesparing

Met ons stappenplan vergelijk je verschillende dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Je vindt zo niet alleen de gewenste professional, maar bespaart ook op de kosten. Hierdoor houd je meer over aan de verkoop van jouw woning.

Volledige onafhankelijkheid

Huis Verkopen is een 100% objectief en onafhankelijk platform. Wij hebben geen banden met makelaars of andere dienstverleners. Ons doel is het voorzien van betrouwbare informatie, zodat jij weloverwogen keuzes kunt maken bij de verkoop van je woning.

Overzichtelijk stappenplan

Middels ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht in het verkoopproces. Iedere stap die je voltooit, vink je eenvoudig af. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en welke stappen je nog moet nemen. Huis Verkopen maakt het verkopen van jouw woning eenvoudig en overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heerde

De verkoopprijs van je huis in Heerde wordt bepaald op basis van meerdere factoren, zoals de staat van het huis, de grootte, de locatie en de huidige marktwaarde. Ook de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt worden meegenomen in de bepaling. Je kunt een waardebepaling aanvragen bij een locale makelaar om de verkoopprijs te bepalen.

Effectieve verkoop van je huis in Heerde kan zowel online als offline plaatsvinden. Een professionele makelaar kan bij dit proces enorm van toegevoegde waarde zijn. Zo'n makelaar kan bijvoorbeeld een optimaal stappenplan voor de verkoop hanteren.

Bij de verkoop van je huis in Heerde krijg je te maken met diverse kostenposten. Te denken valt aan notariskosten, advieskosten, energielabel afgiftekosten en mogelijk courtage voor de makelaar. Bekijk alles over de kosten van huisverkoop op onze website.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar het kan het verkoopproces wel aanzienlijk vergemakkelijken. Een makelaar heeft kennis van de lokale markt, beschikt over een groot netwerk en kan je helpen bij onderhandelingen. Met onze makelaarsvergelijker kan je de beste makelaar in Heerde vinden.

Momenten zijn er waarin verkoop van je huis de betere keuze lijkt. Toch varieert dit per situatie. Een makelaar in Heerde kan je hier het beste over adviseren, na kennis te hebben genomen van je persoonlijke situatie en voorkeuren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen