Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Deventer

Indien je je huis in Deventer wilt verkopen, is het van belang om te vergelijken. Door meerdere offertes van makelaars te bekijken, kan je aanzienlijk besparen op de verkoopkosten. Een weloverwogen keus kan je financieel ten goede komen in dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Deventer

Als woningverkoper in Deventer heb je diverse doelen wanneer je je huis te koop zet. Natuurlijk wil je de woning zo snel mogelijk verkopen, maar dat is niet het enige belangrijke aspect. Het realiseerbaar maken van de volgende stap in je wooncarrière bijvoorbeeld, of het genereren van een zo hoog mogelijk rendement op je investering. Maar bovenal wil je jouw woning voor een zo hoog mogelijke verkoopprijs van de hand doen om optimaal te profiteren van de huidige gunstige woningmarkt.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Deventer worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, of wat de voordelen kunnen zijn om makelaars te vergelijken. Misschien vraag je je af hoeveel je kunt besparen door het juiste makelaarsbureau uit Deventer te kiezen, of hoe je de best presterende makelaar kunt vinden. Om dit te onderzoeken, raden we je aan om een kijkje te nemen op de pagina waar je kunt makelaars vergelijken. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Deventer:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 398.192
Besparing (gem.)
€ 1.095

Je huis snel verkopen in Deventer

Ben je klaar om je woning in Deventer te verkopen? Weet dat woningen hier gemiddeld binnen 43 dagen van de markt worden gehaald. Om dit te versnellen hebben wij een aantal tips voor je.

 1. Grondig schoonmaken geeft potentiële kopers de mogelijkheid om de echte waarde van jouw woning te zien. Vermijd rommel en persoonlijke spullen die afleiden van de charme van je vastgoed.
 2. Het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar kan inzicht geven in de invloed van de vraagprijs op de verkoopsnelheid van je woning. Door deze realistisch in te stellen zorg je voor meer interesse van potentiële kopers.
 3. Het promoten van je huis d.m.v. professionele fotografie en een pakkende woningbeschrijving kan de verkoopsnelheid van je huis aanzienlijk verhogen. Zorg voor voldoende belichting en leg de focus op de unieke kenmerken van jouw huis.

Tips in Deventer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Deventer op?

Bij de verkoop van jouw huis in Deventer kun je verwachten dat de gemiddelde verkoopprijs op het moment rond de € 398.192 ligt. Dit is echter een gemiddelde en jouw huis kan meer of minder waard zijn. Onder andere de locatie in Deventer, de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en het bouwjaar van de woning kunnen deze prijs beïnvloeden.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook interessant om te kijken naar de opbrengst per vierkante meter. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Deventer ongeveer € 3.595. Let op, dit is daadwerkelijk de verkoopprijs en geen vraagprijs. De vraagprijs van een woning ligt regelmatig hoger dan de verkoopprijs, aangezien deze ruimte laat voor onderhandelingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Deventer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Deventer bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Deventer.

Feitjes over Deventer

 • Deventer is een van de oudste steden van Nederland.
 • De stad is bekend om het jaarlijkse Dickens Festijn.
 • Deventer heeft de grootste boekenmarkt van Europa.

Tips om je woning te verkopen in Deventer

Het verkopen van je huis in Deventer kan soms spannend zijn, maar met een goede voorbereiding kun je zelf een groot verschil maken. Verkoopstrategieën variëren, maar de volgende tips kunnen je helpen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, de verkoopprijs te optimaliseren en het verkoopproces soepel te laten verlopen.

 • Woningpresentatie: Zorg dat je huis er op zijn best uitziet. Maak alles schoon, voer kleine reparaties uit en verwijder persoonlijke spullen om de woning er ruim en uitnodigend uit te laten zien.
 • Fotografie: Professionele, duidelijke foto's helpen je huis op te laten vallen in online vastgoedlijsten. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren voor de beste resultaten.
 • Energiecertificaat: Zorg dat je een actueel energiecertificaat hebt. Dit is verplicht en geeft potentiële kopers informatie over de energiezuinigheid van de woning.
 • Prijsbepaling: Bepaal een realistische prijs op basis van recente verkoopgegevens van vergelijkbare woningen in Deventer. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, een te lage prijs kan je winst verminderen.
 • Makelaar: Kies een betrouwbare en ervaren makelaar die bekend is met de lokale markt in Deventer. Zij kunnen je helpen met alle aspecten van de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Deventer:

 • Specifiek op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Interactief en gratis: beheer alles vanuit één plek
 • Vergeet geen stappen bij het regelen van de verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Deventer

Deventer, een historische Hanzestad aan de IJssel, biedt een rijkdom aan bezienswaardigheden, die de stad een aantrekkelijke woonplek maakt. De architectonische hoogstandjes, unieke winkeltjes, culinaire hotspots en het bruisende culturele leven leveren aan potentiele kopers een garantie voor een hoge levensstandaard. Dus, het verkopen van je huis in Deventer zou geen obstakel moeten vormen dankzij de aantrekkelijkheid van deze stad.

De volgende Deventer-bezienswaardigheden voegen extra aantrekkelijkheid toe voor kopers:

 • De Waag: Een historisch museum gevestigd in een 16e-eeuws gebouw, waar bezoekers de rijke geschiedenis van de stad kunnen ontdekken.
 • Sint-Lebuïnuskerk: Deze imposante gotische kerk beschikt over een klimbare toren die een adembenemend uitzicht over Deventer biedt.
 • Bergkwartier: Een charmante oude woonwijk met pittoreske straatjes, unieke boetieks en gezellige cafés.
 • Havenkwartier: Deze voormalige industriële site is nu een creatieve en levendige buurt met tal van ateliers, winkels en restaurants.
 • Deventer Koekhuis: De bakermat van de beroemde Deventer koek, een perfecte stop voor culinaire liefhebbers.

Wat kost een huis verkopen in Deventer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Deventer kost je als verkoper gemiddeld € 5.839. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Deventer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 398.192) € 4.619
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.839

Kosten van makelaars in Deventer

Als je van plan bent je huis in Deventer te verkopen, moet je rekening houden met makelaarskosten. Gebruikelijk betaal je een makelaar een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. De gemiddelde courtage in Deventer ligt op 1,16% van de verkoopprijs.

Om te illustreren wat dit in geld termen betekent: Stel dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Deventer € 398.192 is, dan betaal je bij een courtage van 1,16% dus gemiddeld € 4.619 aan je makelaar. Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren, dus zorgvuldig vergelijken is aan te raden.

Lees meer over makelaars in Deventer.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kun je niet om de marketingkosten heen. Deze kosten bestaan uit de uitgaven voor de promotie van je huis. Denk hierbij aan professionele foto's, video's, 360 graden foto's, plattegronden en woningvermeldingen op verschillende websites.

Dit is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces en draagt bij aan het aantrekken van potentiële kopers. Het is daarom essentieel dat je ook goed nadenkt over de marketingstrategie voor jouw woning en begroot hoeveel je hierin wilt investeren.

Notariskosten

Verder zijn er de notariskosten die niet mogen worden vergeten. Dit zijn de kosten die je betaalt aan de notaris voor de diensten die deze voor jou verricht. Eén van deze diensten is het doorhalen van de hypotheek. De gemiddelde kosten hiervoor bedragen € 350.

Een ander deel van de notariskosten bestaat uit de kosten voor de overdrachtsakte. Dit betreft het opstellen van de akte van levering die nodig is om de woning officieel op naam van de koper te krijgen. Wettelijk is de koper hiervoor verantwoordelijk, maar het komt voor dat verkopers deze kosten op zich nemen.

Diverse kosten

Bij de verkoop van een woning zijn er nog diverse andere kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Deze kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle mogelijke uitgaven. Op de pagina over verkoopkosten lees je er meer over.

Het bijhouden van de diverse kosten bij de verkoop van je huis helpt je om niet onverwacht voor hoge uitgaven te komen staan. Daarnaast is het nuttig voor het bepalen van de vraagprijs en uiteindelijk ook voor het berekenen van de netto-opbrengst van de woningverkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Deventer?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Deventer te verkopen? Het simpele antwoord is: ja. In de huidige markt is er een hoge vraag naar woningen, wat het aantrekkelijk maakt om nu jouw huis te verkopen. Je kunt hierdoor sneller dan verwacht de overstap maken naar jouw nieuwe droomhuis.

Maar hoe zit het dan met mogelijke toekomstige waardestijgingen van je huis? Hoewel het onmogelijk is om harde toekomstvoorspellingen te doen, tonen de huidige trends wel aan dat de huizenprijzen vermoedelijk stabiel zullen blijven. Zo kun je met een gerust hart jouw woning te koop zetten, ook als je rekening houdt met mogelijke toekomstige marktontwikkelingen.

Vergelijk makelaars in Deventer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning is een goede voorbereiding essentieel. Het kan de verkoopsnelheid, de verkoopprijs en zelfs het gehele verkoopproces beïnvloeden. Hier komt het stappenplan van Huis Verkopen van pas: een overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel waarmee je eenvoudig de verkoop van je woning kunt regelen, ongeacht of je snel wilt verkopen of streeft naar de maximale vraagprijs. Het stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien en stelt je in staat om de juiste keuzes te maken voor een succesvolle verkoop.

Eén plek voor al je regelwerk

Met Huis Verkopen heb je alles onder één dak! Van het regelen van het noodzakelijke energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar, hier kan je alles gemakkelijk regelen. Je bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite omdat je niet bij verschillende partijen hoeft aan te kloppen.

Vind de juiste specialisten

Huis Verkopen maakt het zoeken naar specialisten in Deventer gemakkelijk. Of je nu een betrouwbare verhuizer of een bekwaam ontruimer nodig hebt, met een paar klikken vind je bij ons de beste dienstverlening tegen de laagste prijs.

Maak juiste keuzes met informatie

Goed geïnformeerd zijn is belangrijk. Daarom biedt Huis Verkopen een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo kun je cruciale beslissingen sturen aan de hand van betrouwbare en volledige informatie.

Bespaar kosten met vergelijking

Vergelijk bij ons snel en eenvoudig de diensten van specialisten. Zo kun je kiezen voor niet alleen de beste kwaliteit, maar ook de beste prijs. Met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning in Deventer dus slim én voordelig aan.

Appartement verkopen in Deventer

Nu je overweegt om je appartement in Deventer te verkopen, moet je onthouden dat het anders is dan het verkopen van een standaard woonhuis. Net als bij andere transacties, kan de keuze van een makelaar aanzienlijk bijdragen aan je succes. Er zijn makelaars die specifiek beter presteren bij de verkoop van appartementen, dus het loont om je tijd te nemen om de juiste professional te selecteren.

Vergeet niet dat je appartement er op zijn best uit moet zien voor potentiële kopers. Hiervoor kun je overwegen om te investeren in een kleine verbouwing of professionele fotograferen. Het tonen van de unieke eigenschappen en voordelen van je appartement kan de verkoop bevorderen. Bovendien is het belangrijk om een realistische maar winstgevende prijs voor je appartement vast te stellen met behulp van je makelaar.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Deventer

De eerste stap is het inschatten van de woningwaarde. Dit kan gedaan worden door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Op basis van deze informatie kan je een strategie bepalen voor de verkoop van je huis.

Dat is afhankelijk van diverse factoren zoals de huidige huizenmarkt, jouw persoonlijke situatie en het type woning. Om dit goed te kunnen beoordelen, is het raadzaam om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen.

De kosten voor de verkoop van een woning kunnen sterk variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kan je op onze website terecht.

Een snelle verkoop hangt af van veel factoren. Een verkoopstrategie op maat, een goede presentatie van de woning en een realistische vraagprijs zijn een paar van die factoren. Op onze website vind je tips om je woning snel te verkopen.

Dit is voornamelijk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en situatie. Op onze website kun je verschillende makelaars vergelijken en zo de makelaar vinden die het beste bij je past.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen