Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schalkhaar

Op het moment dat je besluit om je huis in Schalkhaar te verkopen, stap je een lokale woningmarkt in die volop in beweging is. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van actuele markttrends en prijsontwikkelingen om een strategisch verkoopplan op te stellen. Deze pagina helpt je bij het verzamelen van relevante informatie en tips voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schalkhaar

Als je in Schalkhaar je huis wilt verkopen, zijn er een aantal zaken om alert op te zijn. Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke prijs voor je huis ontvangen en je wenst niet te veel te betalen voor de ingeschakelde makelaar. Daarnaast speelt ook de verkoopsnelheid van je woning een prominente rol, met name om het risico op dubbele woonlasten zoveel mogelijk te reducren. Een goed verkoopresultaat behaal je door een passende makelaar te selecteren die zich al bewezen heeft in Schalkhaar.

Als mogelijke verkoper van je woning ben je waarschijnlijk benieuwd naar de actuele stand van zaken in de huizenmarkt van Schalkhaar. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in dit gebied? En wat kan je besparen door kritisch makelaars te vergelijken? Om je op deze vlakken meer inzicht te geven, presenteren we hieronder de meest actuele cijfers over de woningverkoop in Schalkhaar:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 477.741
Besparing (gem.)
€ 1.242

Je huis snel verkopen in Schalkhaar

Als je in Schalkhaar woont en overweegt je huis te verkopen, zul je blij zijn te weten dat woningen hier gemiddeld in 46 dagen verkocht worden, redelijk snel vergeleken met andere regio's. Dit is goed nieuws, maar je wilt natuurlijk dat jouw woning zo snel mogelijk wordt verkocht. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen.

 1. Waardebepaling laten uitvoeren door een professionele makelaar. Dit is essentieel om een realistische en competitieve prijs voor je woning in te stellen. Een onjuiste prijs kan kopers afschrikken. Meer over waardebepaling en hoe het bijdraagt aan snelle verkopen vind je hier.
 2. Vergeet niet om je huis er op zijn best uit te laten zien voor elke potentiële koper. Dit betekent dat je eventuele kleine reparaties moet uitvoeren en je huis moet opruimen voor bezichtigingen. Eerste indrukken tellen! Tips voor een goede eerste indruk vind je hier.
 3. Promoten van je woning op verschillende platforms naast de standaard online vastgoedwebsites kan helpen de zichtbaarheid van je woning te vergroten, wat kan leiden tot snellere verkoop. Denk aan sociale media, blogs of lokale kranten. Tips over promotie van je woning vind je hier.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Schalkhaar

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schalkhaar op?

In Schalkhaar liggen de huizenprijzen momenteel op gemiddeld € 477.741 euro. Dit gemiddelde cijfer is berekend op basis van diverse factoren zoals de locatie, type woning, grootte van de woning en de vraag en aanbod op de woningmarkt. Houd er rekening mee dat elke woning uniek is en de verkoopsom hierdoor kan variëren in vergelijking tot dit gemiddelde.

Je wilt misschien ook weten wat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter (m2) is. Wel, in Schalkhaar ligt die gemiddelde verkoopprijs op € 3.765 euro per m2. Dit zijn de daadwerkelijke verkoopprijzen per m2 die in de afgelopen tijd zijn gerealiseerd. Het is interessant om te weten dat de vraagprijs per m2 vaak anders ligt, aangezien er een verschil is tussen vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schalkhaar

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.100
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schalkhaar bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schalkhaar.

Feitjes over Schalkhaar

 • Schalkhaar maakt deel uit van de gemeente Deventer.
 • Het dorp kent een rijke historie met een Saksische boerderij.
 • Er wonen ruim 5000 mensen in Schalkhaar.

Tips om je woning te verkopen in Schalkhaar

Je huis in Schalkhaar verkopen kan best een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk een goede prijs krijgen, maar ook geen eeuwigheid op een koper wachten. Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij een snelle en kostenbesparende verkoop van je huis in Schalkhaar.

 • Verzorgd exterieur: Besteed aandacht aan het onderhoud van je huis. Een frisse lik verf en een verzorgde tuin kunnen de waarde van je huis verhogen en meer potentiële kopers aantrekken.
 • Fotografie: Contracteer een professionele fotograaf die je huis op de beste manier weet vast te leggen. Goede foto's trekken meer potentiële kopers aan en kunnen er voor zorgen dat je huis sneller verkocht wordt.
 • Prijs bepaling: Doe goed onderzoek naar de huizenmarkt in Schalkhaar om de meest passende vraagprijs voor je huis te bepalen. Als je een realistische vraagprijs hanteert, vergroot je je kansen op een snel verkoopproces.
 • Schoonmaken: Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Investeer tijd in het grondig schoonmaken van je huis en zorg dat alles er piekfijn uitziet gedurende alle bezichtigingen.

Ontdek jouw stappenplan in Schalkhaar:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen bij het verkopen van je woning.
 • Bespaar duizenden euro's door effectief opties te vergelijken met ons stappenplan.
 • Regel de verkoop vlot en eenvoudig vanaf één plek met ons interactieve stappenplan.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schalkhaar?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schalkhaar kost je als verkoper gemiddeld € 7.556. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schalkhaar In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 477.741) € 5.160
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.556

Kosten van makelaars in Schalkhaar

Als je jouw huis in Schalkhaar wilt verkopen, dan komen er makelaarskosten bij kijken. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn vaak een percentage van de verkoopprijs van een woning. Over het algemeen kun je uitgaan van een courtagepercentage van 1,08%. Dit is een gemiddeld tarief, maar geen vaststaand gegeven. Makelaarstarieven zijn in veel gevallen onderhandelbaar, dus wees niet bang om hierover in gesprek te gaan met je makelaar.

Makelaars vergelijken kan je helpen om een goede keuze te maken en mogelijk kosten te besparen. Verschillende makelaars kunnen uiteenlopende courtages en services bieden. Door tarieven en diensten van verschillende makelaars in kaart te brengen, kun je een weloverwogen beslissing maken. Voor meer informatie kun je eens kijken op de pagina makelaars in Schalkhaar vergelijken.

Lees meer over makelaars in Schalkhaar.

Andere kosten bij verkoop

Verbeteringskosten

Naast de kosten van de makelaar, krijg je als woningverkoper in Schalkhaar ook te maken met verbeteringskosten. Dit zijn kosten voor het opknappen van je woning om het aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren of de renovatie van de badkamer.

Deze kosten kunnen hoog oplopen, dus het is belangrijk om een realistische inschatting te maken. Houd er rekening mee dat potentiële kopers mogelijk lagere biedingen doen als ze rekening moeten houden met het uitvoeren van deze verbeteringen.

Verhuiskosten

Bij de verkoop van je woning in Schalkhaar komen ook verhuiskosten kijken. Deze omvatten de kosten van het fysiek verplaatsen van uw bezittingen naar een nieuwe locatie. Je kan ervoor kiezen om zelf te verhuizen of om een professioneel verhuisbedrijf in te huren.

Naast de fysieke verhuizing, zijn er ook kosten verbonden aan het inschakelen van nutsbedrijven op je nieuwe adres. Denk bijvoorbeeld aan aansluitingskosten voor gas, water en elektriciteit. De exacte kosten hiervan kunnen variëren, dus het loont om prijzen te vergelijken en te onderhandelen waar mogelijk.

Wanneer mijn huis verkopen in Schalkhaar?

Als je overweegt jouw huis in Schalkhaar te verkopen, is de huidige woningmarkt mogelijk in jouw voordeel. Door de hoge vraag naar woningen kan het een goed moment zijn om te verkopen. Echter, de markt is dynamisch en het is belangrijk om je goed te laten adviseren door een makelaar in Schalkhaar, zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd.

Je vraagt je misschien af: is dit de juiste tijd om mijn woning te verkopen? Hoewel we geen exacte voorspelling kunnen doen, ben je mogelijkerwijs in het voordeel met de huidige marktomstandigheden. Maar dit kan van veel factoren afhangen. Daarom is de expertise van een lokale makelaar in Schalkhaar essentieel voor een succesvolle verkoop.

Vergelijk makelaars in Schalkhaar Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je staat op het punt om je woning te verkopen maar het proces lijkt overweldigend. Begrijpelijk, er komt immers heel wat bij kijken. Gelukkig biedt Huis Verkopen hiervoor een handige oplossing met hun slimme stappenplan. Dit is ontworpen om het verkoopproces overzichtelijk en actiegericht te maken. Dus waarom zou je voor het stappenplan van Huis Verkopen kiezen? Het biedt je helderheid en geeft je inzicht in wat er bij elke stap komt kijken. Zo weet je precies wat je moet doen en wanneer je het moet doen. Wat nog beter is, is dat je met het stappenplan ook nog eens kosten kunt besparen. Dat wil toch iedereen?

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen steunen we op een grote hoeveelheid data van alle makelaars in Schalkhaar. Op basis hiervan kun jij de prestaties van lokale makelaars vergelijken. Je vindt de beste makelaar voor jou op basis van verkoopopbrengst en snelheid, en zorgt zo voor de optimale verkoop van je huis!

Kosten besparen

Het vergelijken van tarieven helpt je om kosten te besparen. Dankzij ons stappenplan kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op beschikbaarheid en prijzen. Als verkoper kun je hierdoor aanzienlijk op je makelaarskosten besparen.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is het grootste platform dat zich richt op de belangen van verkopers. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk. We bestrijden misinformatie in de markt en helpen je om de beste beslissing voor jou te maken.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het verkoopproces. Alles wat je moet regelen voor de verkoop van je woning, regel je op één plek. Je bent altijd goed geïnformeerd en iedere voltooide stap vink je eenvoudig af. Dit maakt het proces makkelijk en stressvrij.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schalkhaar

Je kunt zelf een inschatting maken door de prijzen van recent verkochte, soortgelijke woningen in Schalkhaar te vergelijken. Echter, voor een nauwkeurige waardebepaling kun je het beste een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Bij de verkoop van je huis kunnen verschillende kosten komen kijken. Denk aan kosten voor een makelaar, notaris en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Een exact overzicht van alle mogelijke kosten vind je op deze pagina.

Het vinden van een goede makelaar in Schalkhaar begint met het vergelijken van verschillende makelaars. Vraag offertes op, let op de tarieven en beoordeel de service. Gebruik onze handige tool om makelaars te vergelijken.

Het snel verkopen van je huis hangt naast een goede marketingstrategie ook af van de vraagprijs, staat van onderhoud en hoe aantrekkelijk je woning wordt gepresenteerd. Bekijk onze tips voor een snelle verkoop van je huis.

De vraagprijs voor je huis wordt bepaald door diverse factoren, zoals de marktwaarde, vraag en aanbod in Schalkhaar en eigenschappen van de woning. Een specialistische woningwaarde bepaling kan hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen