Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Epse

Wil je je huis in Epse verkopen en zoek je daarvoor een professionele en ervaren makelaar? Een partner die je bijstaat, adviseert en zorgt dat je de beste deal krijgt in deze steeds veranderende woningmarkt? Heb je behoefte aan een grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt in Epse?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Epse

Als je overweegt je huis in Epse te verkopen, zijn er verschillende dingen waarop je alert moet zijn. Je wilt natuurlijk de allerbeste prijs voor je woning krijgen en er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat je woning lang te koop staat, want dubbele woonlasten kunnen flink aantikken. Al deze aspecten spelen mee als je je woning in Epse efficiënt en zorgeloos wilt verkopen.

Je zult ongetwijfeld vragen hebben over de woningverkoop in Epse. Hoe snel worden huizen bijvoorbeeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En wat kun je besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn relevante vragen bij het voorbereiden van je verkoop. Om je van alle belangrijke informatie te voorzien, volgen hieronder de actuele cijfers over woningverkoop in Epse:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
32 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 1.416.666
Besparing (gem.)
€ 3.329

Je huis snel verkopen in Epse

Verkopen van je woning in Epse kan soms een langdurig proces zijn. De gemiddelde verkoopsnelheid ligt rond de 54 dagen. Toch zijn er verschillende manieren om dit proces te versnellen.

 1. Prijsstelling: stel de prijs van je woning op een realistisch niveau in. Raadpleeg hiervoor een expert of vraag een gratis waardebepaling aan. Een eerlijke prijs trekt meer geïnteresseerden en leidt snellere tot verkoop.
 2. Openbare verkoop: het publiceren van je woning op diverse huizensites zoals Funda kan bijdragen aan een snellere verkoop. Hierdoor bereik je een breder publiek en dit verhoogt vaak het verkoopbedrag.
 3. Uitstekende presentatie: zorg voor een opgeruimde en nette woning voordat je foto's laat maken voor de verkoop. Bezoekers kunnen zich hierdoor beter een voorstelling maken van hun toekomstige woonomgeving. Een aantrekkelijke presentatie versnelt het verkoopproces aanzienlijk. Lees meer over dit onderwerp in onze tips voor verkoop.

Tips in Epse

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Epse op?

In Epse word je op dit moment geconfronteerd met een gemiddelde verkoopprijs van € 1.416.666 wanneer je een huis op de markt brengt. Deze verkoopsom kan variëren en hangt af van verschillende factoren. Aspecten zoals de grootte en staat van je woning, de locatie in Epse en recente ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt spelen hierbij een complexe, maar duidelijke rol.

Mocht je het interessant vinden, de gemiddelde prijs per m2 voor een woning in Epse ligt op dit moment rond de € 4.926. Deze prijs fluctueert op basis van een breed scala aan factoren, net zoals de algemene verkoopprijs. Het is daarom altijd zinvol om de prijzen en trends in je lokale woningmarkt goed in de gaten te houden, zeker in een periode als mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Epse

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 4.100
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Epse bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Epse.

Tips om je woning te verkopen in Epse

Zoek je advies voor het verkopen van je huis in Epse? Met een aantal strategische stappen, kan je aanzienlijk meer uit de verkoop halen. Onderstaande tips kunnen een groot verschil maken voor je uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Onderhoud is een sleutelelement. Een goed onderhouden pand trekt kaaskopers. Behandel eventuele reparaties voordat je deze op de markt brengt.
 • Prijsstelling is cruciaal. Bepaal, eventueel samen met een makelaar, een realistische verkoopprijs gebaseerd op recente verkopen in Epse.
 • Maak gebruik van professionele fotografie. Dit benadrukt de beste kwaliteiten van je huis en helpt om de aandacht van potentiële kopers te trekken.
 • Een opgeruimd huis toont ruimer en aantrekkelijker. Ruim dus alle overbodige spullen op voordat de fotografie plaatsvindt.
 • De eerste indruk is bepalend. Zorg voor een verzorgde tuin en entree.

Ontdek jouw stappenplan in Epse:

 • Het stappenplan ontzorgt je bij de verkoop
 • Zorgvuldige inventarisatie van alle nodige stappen
 • Flexibel en interactief naar wens aan te passen
 • Helder en duidelijk overzicht, geen verrassingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Epse?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Epse kost je als verkoper gemiddeld € 6.813. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Epse In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 1.416.666) € 15.867
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.813

Kosten van makelaars in Epse

Je bent van plan je huis in Epse te verkopen en bent benieuwd naar de gemiddelde kosten van een verkoopmakelaar. De meerderheid van de makelaars rekenen een courtage fee, een percentage van de verkoopprijs van je woning. Dit percentage noemen we ook wel 1,12% courtage.

Daarnaast zijn er ook de opstartkosten om rekening mee te houden. In Epse liggen deze gemiddeld rond de € 515. Maar onthoud, het is niet alleen belangrijk om naar de kosten te kijken. Kijk vooral naar wat een makelaar je oplevert in termen van gemoedsrust, tijd en uiteindelijk de verkoopopbrengst van je woning.

Lees meer over makelaars in Epse.

Andere kosten bij verkoop

Diverse kosten bij de verkoop

Wanneer je jouw huis verkoopt, spelen er meerdere kosten een rol. Denk aan makelaarskosten, maar vergeet de overige uitgaven niet. Deze kunnen snel oplopen, dus behoud het overzicht. Dit voorkomt onaangename verrassingen.

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op de diverse kosten bij de verkoop van jouw huis, is het verstandig om een gedetailleerd overzicht van alle mogelijke kosten te raadplegen. Zo krijg je een helder beeld van wat je te wachten staat en kun je hier adequaat op inspelen.

Het regelen van een energielabel

Voordat je je huis kan verkopen, moet je een energielabel aanvragen. Het is sinds 2015 verplicht om bij de verkoop van je huis een geldig energielabel te hebben. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is.

Het aanvragen van een energielabel kan soms wat tijd kosten, dus het is zaak om dit tijdig te regelen. Zo maak je de verkoopprocedure soepeler en voorkom je mogelijke boetes. Het energielabel is 10 jaar geldig.

Marketing- en makelaarskosten

Naast de algemene makelaarskosten, kunnen er ook nog extra marketingkosten zijn. Hierbij kun je denken aan kosten voor professionele fotografie, een promotievideo of de plaatsing van jouw woning op prominente woningsites.

Deze marketingkosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten. Dat betekent dat het verstandig kan zijn om de makelaarstarieven te vergelijken. Zo kun je er zeker van zijn dat je niet teveel betaalt en krijg je de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Verkoopstyling en onderhoud

Klein onderhoud en een goede presentatie van je huis kunnen de verkoopkansen aanzienlijk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een opgeruimd huis, een maaibeurt voor de tuin of het schilderen van kozijnen. Hierdoor krijgt jouw woning direct een frissere en aantrekkelijkere uitstraling.

Het gemiddelde bedrag voor dergelijke verkoopstyling en klein onderhoud is € 875. Het lijkt misschien een investering, maar een goed gepresenteerde en onderhouden woning kan je een hogere verkoopprijs opleveren.

Wanneer mijn huis verkopen in Epse?

Als je in Epse woont en overweegt je huis te verkopen, bevind je je in een interessante situatie. De huidige woningmarkt is gunstig voor verkopers vanwege de vraag naar huizen. Bij het navigeren door deze markt kan het inschakelen van een lokale makelaar van enorme toegevoegde waarde zijn. Met de expertise en kennis van de lokale Epse-markt, kan een makelaar je begeleiden bij het verkoopproces.

Zit je wel eens met de vraag; "Wat is mijn huis eigenlijk waard in deze markt?" De eerste stap van je verkooporiëntatie begint vaak bij het bepalen van de huidige waarde van je woning. Een makelaar kan deze waarde gratis bepalen bij je thuis, om je zo goed mogelijk vooruit te helpen in deze gunstige woningmarkt.

Vergelijk makelaars in Epse Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je hebt besloten om je woning in Epse te verkopen en je wilt uiteraard dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Maar hoe? Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Een geweldige oplossing is ons stappenplan. Dit uitgebreide stappenplan van Huis Verkopen maakt het eenvoudig. Het is overzichtelijk en biedt alle informatie die je nodig hebt onder één digitaal dak. Het vertelt je stap voor stap wat je moet doen om je huis succesvol te verkopen, van inzicht in je woningwaarde tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Wil je snel starten en het maximale uit je woning halen? Raadpleeg dan onsstappenplan.

Alle zaken onder een digitaal dak

De verkoop van je woning kan ingewikkeld zijn. Er zijn veel dingen om aan te denken en te regelen. Huis Verkopen helpt je graag. Of je nu een energielabel nodig hebt, op zoek bent naar een makelaar of misschien wel een ontruimer of verhuizer - wij zijn er om je te helpen. En dat allemaal op één plek!

besparen op kosten

Wie wil dat nou niet, besparen op kosten bij de verkoop van een woning? Met Huis Verkopen kun je makkelijk en snel specialisten in Epse vinden die voordelige diensten van hoge kwaliteit aanbieden. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Geschikte specialisten vinden in Epse

Zoek je naar een makelaar of andere specialist in Epse? Huis Verkopen biedt je een overzicht van de beste specialisten in jouw regio. Of je nu op zoek bent naar de beste prijs, kwaliteit of een combinatie van beide, wij helpen je de juiste keuze te maken.

Maximaal resultaat uit je verkoop

Of je je woning nu snel wilt verkopen of je wilt de maximale verkoopprijs, met Huis Verkopen maximaliseer je het resultaat. Wij bieden hulp zodat jij de beste beslissingen kunt nemen en het meeste uit de verkoop van je woning haalt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Epse

Je wilt je huis in Epse verkopen. Dat betekent dat je dingen moet gaan regelen. Zo moet je een realistische prijs voor je huis bepalen, mag je het energielabel niet vergeten aan te vragen en is het slim om een goede makelaar in de arm te nemen die bekend is met de lokale markt.

De verkoopprijs van je huis in Epse hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van je huis, de locatie, de marktsituatie en vergelijkbare woningen in jouw gebied. Je kunt een indicatie krijgen door de woningwaarde op te zoeken en door verschillende makelaars om een prijsschatting te vragen.

Bij de verkoop van je huis in Epse moet je rekenen op verschillende soorten kosten. Naast de kosten van een makelaar, moet je misschien ook rekening houden met notariskosten, kosten voor het energielabel en eventuele kosten voor het verbeteren van je huis. Op onze pagina alles over de kosten van de verkoop van een huis vind je meer informatie hierover.

Een goede presentatie van je huis is cruciaal voor een snelle verkoop. Zorg voor kwalitatieve foto's, een volledige beschrijving en houd je huis netjes voor bezichtigingen. Het kan ook helpen als je een goede prijs voor je woning vraagt en jezelf proactief opstelt tijdens het proces. Onze tips om een woning snel te verkopen kunnen je hier verder mee helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen