Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lochem

Overweeg je je huis in Lochem te verkopen? Voor een doordacht en efficiënt proces, biedt HuisVerkopen.nl de juiste ondersteuning. Van prijsstelling tot marketingstrategie, we helpen je alles voor de verkoop zorgvuldig voor te bereiden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lochem

Als woningverkoper in Lochem heb je diverse doelen die je wilt nastreven bij de verkoop van je huis. Zaken die vaak hoog op het wensenlijstje staan zijn bijvoorbeeld een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen en een vlotte afhandeling van de verkoop. Je wilt belangrijke zaken absoluut niet over het hoofd zien en zorgt daarom dat elke stap secuur wordt genomen. Zo hebben woningeigenaren optimale controle over het verkoopproces.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Lochem worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst in deze stad is. Je bent waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen, bijgewerkt met de meest recente cijfers over de woningmarkt in Lochem:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 425.615
Besparing (gem.)
€ 915

Je huis snel verkopen in Lochem

Woningen in Lochem worden gemiddeld binnen 48 dagen verkocht. De aantrekkelijke omgeving en goede woongelegenheden maken Lochem een gewilde locatie. Maar om je huis sneller te verkopen, zijn er enkele zaken waar je rekening mee kunt houden.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een aantrekkelijke, opgeruimde woning en voer eventuele kleine reparaties uit. Kijk ook naar je huis vanuit het perspectief van een mogelijke koper. Lees meer over hoe je je woning voorbereid op ons stappenplan.
 2. Ken de woningwaarde van je huis. Dit is niet enkel belangrijk voor de onderhandelingen, maar ook voor het bepalen van een realistische vraagprijs. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen bij HuisVerkopen.nl.
 3. Schakel een makelaar in die ervaring heeft met de lokale markt in Lochem. Deze kan je voorzien van professioneel advies en de juiste begeleiding bieden tijdens het verkoopproces. Vergelijk verschillende makelaars op onze website.

Tips in Lochem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lochem op?

Huizen in Lochem worden in deze periode gemiddeld verkocht voor € 425.615 euro. Dit bedrag is natuurlijk een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren zoals de staat van het huis, de locatie binnen Lochem en de vraag en aanbod situatie in mei 2024.

Om een nog beter beeld te krijgen van de huidige situatie, kun je ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Lochem. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 3.488 euro. Dit geeft een indicatie van wat je kunt verwachten als je op het punt staat een huis te kopen of te verkopen in Lochem.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lochem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lochem bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lochem.

Feitjes over Lochem

 • Lochem ligt in de Achterhoek, provincie Gelderland.
 • Het stadspark van Lochem heet De Geestige Wandeling.
 • Jaarlijks vindt in Lochem het evenement "Lochem Pop Meets Harmony" plaats.

Tips om je woning te verkopen in Lochem

Het verkopen van je huis in Lochem kan een uitdagend proces zijn, maar door goede voorbereidingen kun je een hoop invloed uitoefenen op hoe het verloop van de verkoop gaat. Het is een taak die een aantal slimme strategische keuzes vereist. Hier zijn enkele tips om je daarmee te helpen.

 • Prijsbepaling: Zorg dat je huis niet te hoog of te laag geprijsd is. Baseer de vraagprijs op een realistische marktwaarde. Een makelaar kan je hiermee helpen.
 • Onderhoud: Kijk kritisch naar eventuele reparaties of verbeteringen die je huis nodig heeft. Een goed onderhouden huis maakt een betere indruk op potentiële kopers.
 • Fotografie: Professionele foto's van je huis kunnen echt het verschil maken. De eerste indruk van een huis komt meestal van de online foto's.
 • Huisbezichtiging: Maak je huis klaar voor de kijkers. Ruim op, maak schoon en zorg voor een aangename sfeer.
 • Promotie: Denk aan het gebruik van social media of online advertenties om de zichtbaarheid van je huis te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Lochem:

 • Ontvang een stappenplan op maat voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkom dat je belangrijke stappen overslaat
 • Makkelijk bijhouden wat de stand van zaken is
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lochem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lochem kost je als verkoper gemiddeld € 6.907. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lochem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 425.615) € 4.809
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.907

Kosten van makelaars in Lochem

Overweeg je je huis in Lochem te verkopen? Dan moet je je realiseren dat het inschakelen van een makelaar kosten met zich meebrengt. Whitewhatsapp, op basis van courtage, rekenen makelaars gemiddeld een percentage van 1,13% over de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Het is dus belangrijk je van deze kosten bewust te zijn.

Makelaarskosten kunnen flink oplopen, vooral op basis van de gemiddelde verkoopprijs in Lochem. Een courtage van 1,13% op een huis met de gemiddelde verkoopprijs van € 425.615, kost je dus € 4.809. Het is daarom zeer aan te raden om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Lochem.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en verkoopstyling

Bij de verkoop van je woning kan je inzetten op verschillende zaken die helpen om de verkoopprijs te verhogen. Onderhoud en verkoopstyling sluiten hier perfect bij aan. Een woning die er verzorgd uitziet, zowel van binnen als van buiten, maakt een betere indruk op potentiële kopers. Laat bijvoorbeeld loszittend behang vastzetten, verf afgebladderd houtwerk opnieuw en geef de woonkamer een frisse, neutrale make-over.

De gemiddelde kosten van dergelijke voorbereidingen hangen af van de hoeveelheid werk en het materiaal dat nodig is. Maar investeren in zo'n opknapbeurt betaalt zich vaak terug. Niet alleen in de uiteindelijke verkoopprijs, maar ook in de tijd die het kost om de woning te verkopen. Denk aan gemiddelde uitgaven van € 875 voor een goede verkoopstyling en het nodige onderhoud.

Verhuiskosten

Een kostenpost die je wellicht niet direct voor ogen hebt bij de verkoop van je woning, zijn de verhuiskosten. Dit betreft niet alleen de factuur van het verhuisbedrijf, maar ook de kosten voor eventuele tijdelijke opslag van je inboedel, transportverzekering en de aanschaf van verhuismateriaal. Houd hier rekening mee in je begroting.

De bedragen lopen uiteen, afhankelijk van zaken als afstand en de hoeveelheid te verhuizen spullen. Toch kun je ervan uitgaan dat je voor een volledige verhuizing een aanzienlijk bedrag kwijt zal zijn. Deze investering is onvermijdelijk om naar je nieuwe woning te kunnen verhuizen.

Energielabel

Als je je woning wilt verkopen, ben je verplicht een definitief energielabel te laten vaststellen. Dit label laat zien hoe energiezuinig je huis is. Woningen met een groen energielabel (A of B) zijn over het algemeen aantrekkelijker voor kopers én kunnen vaak voor een hogere prijs verkocht worden dan woningen met een rood energielabel.

Het aanvragen van een energielabel kan online en kost geld. Deze kosten zijn voor jouw rekening als verkoper. Toch kan het een goede investering zijn. Een gunstiger energielabel kan namelijk de verkoopbaarheid van jouw woning verbeteren en mogelijk bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Lochem?

Twijfel je of je nu je huis in Lochem moet verkopen? Het lijkt een goed moment gezien de meer vraag dan aanbod op de woningmarkt. Een lokale makelaar in Lochem kan je adviseren over de voor- en nadelen van dit moment. Zo weet je zeker of je de juiste keuze maakt.

Je vraagt je misschien af, wanneer is dan het juiste moment om je woning in de verkoop te plaatsen? Het helpt om in een vroeg stadium een gesprek aan te gaan met een makelaar. Dergelijke experts kunnen ervoor zorgen dat je woning op het perfecte moment de markt op gaat, om het maximale uit de verkoop te halen. Dit helpt om je zorgen te verminderen en zorgt voor een zo soepel mogelijke verkoop!

Vergelijk makelaars in Lochem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper kan het overweldigend zijn om te bedenken wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis. Daarom maakt Huis Verkopen het jou gemakkelijker met een eenvoudig te volgen stappenplan. Dit stappenplan leidt je door het hele proces, terwijl je direct gelinkt wordt aan de relevante serviceproviders. Of je nu een energielabel nodig hebt, een makelaar wilt vinden, of een ontruimer of verhuizer zoekt, Huis Verkopen helpt je met alles regelen op één plek.

De beste lokale makelaars

Huis Verkopen houdt statistieken bij van makelaars in Lochem. Hierdoor kun je makelaars gemakkelijk vergelijken op basis van hun prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid, en vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Kosten besparen met ons stappenplan

Dankzij het stappenplan van Huis Verkopen kun je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid vergelijken. Zo bespaar je op makelaarskosten en maak je de verkoop van je woning financieel gezien slimmer.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen is het grootste platform op het gebied van woningverkoop en 100% objectief en onafhankelijk. We bestrijden misinformatie in de markt en staan voor de belangen van woningverkopers zoals jij.

Georganiseerde woningverkoop

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen hoef je nergens meer aan te denken. Alles wordt op een overzichtelijke manier georganiseerd. Iedere voltooide stap vink je eevoudig af. Zo houd je het overzicht en weet je altijd wat je nog moet regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lochem

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk te letten op kennis, ervaring en persoonlijke klik. Daarnaast speelt het tarief een rol. Gebruik onze tool om makelaars in Lochem te vergelijken en de beste keuze te maken.

Een waardebepaling is essentieel voor een succesvol verkoopproces. Het helpt je een realistische vraagprijs vast te stellen. Via HuisVerkopen.nl kan je een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Een snelle verkoop hangt af van aantal factoren zoals presentatie, prijs en makelaar. Een duidelijk plan kan helpen. Bekijk onze tips om je woning snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren op basis van de makelaar, de woning en de gekozen diensten. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis.

Een realistische prijs, goede presentatie en de juiste makelaar zijn de sleutels. Onze tips helpen je bij het verkopen van je huis voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen