Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harfsen

In Harfsen een huis verkopen vergt aandacht en zorgvuldigheid. Als je een succesvolle verkoop wilt, is het cruciaal om elk detail goed te regelen, van de professionele fotografie tot de correcte prijsstelling. Een goed georganiseerde verkoop kan het verschil maken in de concurrerende vastgoedmarkt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harfsen

Als woningverkoper in Harfsen heb je diverse doelen wanneer je je huis aan de markt aanbiedt. Je wilt bijvoorbeeld een hoge verkoopprijs realiseren. Dit is een belangrijke factor voor hoeveel winst je maakt op je investering. Daarnaast wil je uiteraard ook een snelle verkoop realiseren. Niets is meer frustrerend dan maandenlang wachten voordat er serieuze interesse is. Tenslotte wil je het verkoopproces zo soepel en makkelijk mogelijk laten verlopen, zodat je zo min mogelijk stress ervaart.

Maar hoe zorg je dat je dit alles bereikt? Hoe snel worden huizen in Harfsen gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoe veel kun je besparen door de juiste makelaar in te schakelen? Dit zijn dingen die je jezelf waarschijnlijk afvraagt. Hierover vind je meer op de pagina waar je makelaars kunt vergelijken. Laten we eens een blik werpen op de actuele cijfers over de woningmarkt in Harfsen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 538.395
Besparing (gem.)
€ 1.211

Je huis snel verkopen in Harfsen

In het pittoreske Harfsen gaan huizen vlot van de hand. Gemiddeld duurt het slechts 76 dagen voordat een huis wordt verkocht. Dit is opmerkelijk snel, wat mogelijk te verklaren is door de sfeer en voorzieningen van het dorp.

 1. Presentatie en beelden zijn heel belangrijk bij de verkoop van je woning. Zorg dus voor goede, uitnodigende foto's en een heldere, aantrekkelijke beschrijving van je huis. Dit trekt potentiële kopers aan en geeft ze een goed beeld van je woning.
 2. Zorg voor een realistische vraagprijs. Onderzoek ook wat vergelijkbare huizen in jouw buurt opbrengen. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs de verkoop kan bespoedigen maar je mogelijk winst kan kosten.
 3. Maak gebruik van een openbare woningverkoop, zoals Funda of andere huizensites. Dit verhoogt de zichtbaarheid van je woning, wat kan leiden tot een hoger verkoopbedrag en bijdraagt aan een snelle verkoop.

Tips in Harfsen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harfsen op?

In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Harfsen op € 538.395. Deze prijs is uiteraard geen vaststaand gegeven. Het hangt van diverse factoren af, zoals de locatie van het huis, de grootte, de staat van onderhoud en de huidige marktcondities.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2 dan ligt die momenteel in Harfsen op € 3.884. Hou er rekening mee dat deze prijzen gebaseerd zijn op de afgelopen drie maanden. Dit betekent dat de prijzen variëren en flexibel zijn volgens de trends op de vastgoedmarkt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harfsen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 3.200
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harfsen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harfsen.

Tips om je woning te verkopen in Harfsen

Als je je huis in Harfsen wilt verkopen, zijn er verscheidene aspecten waar je rekening mee moet houden om dit succesvol te doen. Het verkopen van een huis is meer dan alleen een bord in de tuin zetten; een goed voorbereide en doordachte aanpak kan u veel opleveren. Hier zijn enkele essentiële tips voor elke huizenverkoper.

 • Voorbereiden op bezichtigingen: Zorg dat je huis klaar is om te schitteren. Een goede eerste indruk is onontbeerlijk. Maak alles goed schoon en zorg dat alle kleine klusjes zijn gedaan.
 • Investeer in professionele foto's: Het oog wil ook wat. Kwalitatief goede foto's kunnen potentiële kopers aantrekken. Hire een professionele fotograaf om je huis in het beste licht te presenteren.
 • Stel een realistische vraagprijs op: Klopt de prijs niet met de marktwaarde, dan zal je huis langer te koop staan. Verdiep je in vergelijkbare woningen in Harfsen om een correcte verkoopprijs te bepalen.
 • Werk aan je online zichtbaarheid: De meeste kopers zoeken online naar woningen. Je online zichtbaarheid is daarom uiterst belangrijk. Promoot je huis op social media en vastgoedwebsites.
 • Benadruk de unieke kenmerken van je huis: Elk huis heeft iets unieks. Of het nu de zonnige tuin, de authentieke details of de recent gerenoveerde keuken is, zorg dat deze kenmerken opvallen in je advertenties.

Ontdek jouw stappenplan in Harfsen:

 • Stappenplan op maat voor jouw woningverkoop
 • Kostenbesparing door vergelijkingen in het plan
 • Verhoog de verkoopwaarde met optionele stappen
 • Zorgeloze verkoop met handig overzicht van alle taken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harfsen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harfsen kost je als verkoper gemiddeld € 7.680. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harfsen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 538.395) € 5.976
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.680

Kosten van makelaars in Harfsen

Als je overweegt jouw huis in Harfsen te verkopen, dan zul je in veel gevallen een makelaar inschakelen. Doorgaans rekenen makelaars een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,11%. Het is goed om te weten dat dit tarief niet vaststaat en onderhandelbaar is.

Naast de courtage, brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening. In Harfsen liggen deze kosten gemiddeld op: € 515. Het kan lonen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, omdat de tarieven en geboden diensten kunnen variëren. Het vinden van een betaalbare makelaar met uitstekende dienstverlening zou kunnen resulteren in een voordeligere en prettigere verkoopervaring van jouw huis.

Lees meer over makelaars in Harfsen.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je overweegt om je woning in Harfsen te verkopen, zal je te maken krijgen met diverse kosten. Zoals gezegd, horen hier de makelaarskosten ook bij. In Harfsen is de gemiddelde courtage van de makelaar 1,11%. Dat houdt in dat de totale makelaarskosten op basis van de gemiddelde verkoopprijs van € 538.395 in Harfsen gemiddeld
€ 5.976 bedragen. Maar er zijn nog andere kosten waar je rekening mee moet houden tijdens de verkoop van je woning.

Energieprestatiecertificaat

Als woningverkoper ben je verplicht om een energieprestatiecertificaat, ook wel energielabel genoemd, te leveren. Dit is een document dat inzicht geeft in de energiezuinigheid van je woning. Het is immers belangrijk dat de potentiële koper weet wat hij of zij kan verwachten qua energieverbruik.

Aan de aanvraag van dit energielabel zijn kosten verbonden. Deze kosten variëren, afhankelijk van de instantie waar je het energielabel aanvraagt. Bij het bepalen van deze kosten wordt er onder andere rekening gehouden met de grootte van je woning en de complexiteit van de opdracht.

Onderhoud

Een andere investering die je wellicht moet overwegen, is het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud. Een nieuwe verflaag, het repareren van kapotte ramen of het aanpakken van andere achterstallige onderhoudszaken kan het verschil maken voor de koper.

De kosten hiervoor zijn sterk afhankelijk van de staat van je woning. Het kan verstandig zijn om met een professional te bepalen wat essentiële onderhoudspunten zijn. Houd er wel rekening mee dat investeringen in onderhoud niet altijd direct terug te zien zijn in een hogere verkoopprijs.

Notariskosten verkoopakte

Na de verkoop van je woning moet deze overdracht officieel vastgelegd worden. Dit gebeurt bij de notaris. De kosten voor de opmaak van de verkoopakte komen voor jouw rekening als verkoper.

Het bedrag dat je aan de notaris moet voldoen is sterk variabel. Nota bene, de kosten zijn vrij en kunnen dus per notariskantoor verschillen. Zorg dus dat je vooraf goed geïnformeerd bent over deze kosten om onverwachte verrassingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Harfsen?

Je denkt erover om je huis in Harfsen te verkopen en je vraagt je af of de huidige woningmarkt daar gunstig voor is. Die twijfel is begrijpelijk, want de woningmarkt kan soms onvoorspelbaar zijn. Gelukkig is er één ding wat we je met zekerheid kunnen vertellen: het is momenteel over het algemeen een goede markt voor verkopers.

Vraag je je af hoe het dan precies zit met jouw woning in Harfsen? Een lokale makelaar kan je hier perfect over adviseren. De expert weet precies hoe de lokale markt eruitziet en hoeveel vraag er is naar woningen zoals die van jou in Harfsen. Weet dat het antwoord op je verkoopkansen dichterbij is dan je denkt!

Vergelijk makelaars in Harfsen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper sta je voor veel keuzes. Van het zoeken naar een betrouwbare makelaar tot het vinden van de juiste energieadviseur. Bij Huis Verkopen begrijpen we dat je het overzicht wilt behouden zonder vast te zitten aan tijdrovende vergelijkingen en complexe beslissingen. Daarom hebben we een gemakkelijk en transparant stappenplan ontwikkeld, dat je eenvoudig kunt volgen en waarin alles wat je moet regelen voor de verkoop van je woning, stapsgewijs wordt uitgelegd. Met Huis Verkopen wordt de verkoop van je huis in Harfsen een stressvrije ervaring.

Prestaties lokale makelaars

We houden nauwkeurig statistieken bij van alle makelaars in Harfsen. Dit maakt het mogelijk om ze te vergelijken op belangrijke prestaties, zoals de verkoopopbrengst en de snelheid van verkoop. Zo weet je altijd welke makelaar het beste bij jou past.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen vergelijk je ook makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit helpt je om makelaarskosten te besparen. Door te kiezen voor de meest betaalbare dienstverlener die tegelijk op kwaliteit presteert, blaas je nooit onnodig geld.

Onafhankelijk en objectief

Als het grootste platform op het gebied van woningverkoop, zijn we volledig onafhankelijk en objectief. We werken alleen voor jou als verkoper en verspreiden geen misinformatie. We helpen je de juiste keuzes te maken en je belang voorop te stellen.

Overzicht met stappenplan

Ons interactieve stappenplan biedt een uitstekend overzicht zodat jij weet waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Zo ben je altijd volledig geïnformeerd en kun je iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harfsen

Het startpunt bij het verkopen van je huis is meestal het bepalen van de waarde. Daarna kies je een goede makelaar, dit kun je doen door verkoopmakelaars te vergelijken. Van daaruit kun je het verkoopproces verder inrichten samen met je makelaar.

De vraagprijs van je huis wordt meestal bepaald door een taxatie. De makelaar kan je hierbij helpen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de staat van je huis, de locatie en de markt in Harfsen. Op de pagina woningwaarde vind je meer informatie.

Ten eerste heb je het eigendomsbewijs nodig. Dit krijg je bij de koop van het huis. Verder is een energielabel verplicht bij verkoop. Ook informatie over asbest, verbouwingen en erfdienstbaarheden is relevant. Bekijk hier wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, advertentiekosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. De makelaarskosten verschillen per makelaar. Hier vind je meer informatie over de kosten van het verkopen van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen