Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harfsen

In het pittoreske Harfsen heeft de huizenmarkt zich in mei 2024 op een opvallende manier ontwikkeld. Je ziet dat de vraagprijzen en het aantal transacties flink zijn veranderd. Als je plannen hebt om je woning te verkopen, is het raadzaam om deze waardevolle data in de gaten te houden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harfsen

De gemiddelde verkoopprijs in Harfsen is in de laatste 3 maanden € 561.193 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 567.000 euro. Deze prijzen reflecteren de huidige woningmarkt in dit gebied. Hoe beter je deze prijzen begrijpt, hoe beter je in staat zal zijn om je huis te verkopen tegen een gunstige prijs. Bekijk onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Harfsen

Afgelopen 3 maanden

€ 431.000
€ 524.000
€ 617.000

Als je overweegt om een huis te kopen of verkopen in Harfsen, is het van belang om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Deze geeft een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in dit gebied. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Harfsen is € 3.793. In onderstaande grafiek kun je de recente prijsontwikkelingen per vierkante meter bekijken:

Huizenprijzen in Harfsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Prijsontwikkeling Harfsen laatste 12 maanden

Om een goed beeld te krijgen van de huizenmarkt in Harfsen, is het inzichtelijk om de huizenprijzen van de laatste 12 maanden te volgen. Hou hierbij in gedachten dat de prijzen kunnen fluctueren zonder duidelijke trends weer te geven. Zo was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 561.193. Nu volgt een overzicht van deze prijsontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Harfsen waard?

De overweging om jouw woning in Harfsen te verkopen hangt vaak nauw samen met de potentiële opbrengst. In de huidige woningmarkt kan dit bedrag snel veranderen, afhankelijk van diverse factoren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en prijzen in de lokale en nationale vastgoedmarkt.

Als je serieus nadenkt over de verkoopcijfers van je woning, is het slim om een gratis waardebepaling te doen. Het kan je een goed inzicht geven in wat je kunt verwachten bij een mogelijke verkoop. Een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar kan hierbij waardevolle informatie bieden.

In een gratis waardebepaling analyseert de makelaar je woning en vergelijkt deze met gelijkaardige woningen die recent verkocht werden in Harfsen. Er wordt hierbij rekening gehouden met zaken zoals locatie, grootte, staat van onderhoud en eventuele unieke attributen van je woning. Het kan dus zeer interessant zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars, aangezien hun schattingen kunnen variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Huizenprijzen ook een indicatie geven van de algemene trend op de woningmarkt, geven ze niet altijd een volledig beeld. Woningmarktcijfers kunnen namelijk aanzienlijk verschillen per plaats, dit geldt bijvoorbeeld ook voor Harfsen en de plaatsen eromheen.

Kijk daarom niet alleen naar de gemiddelde verkoopprijzen in Harfsen, maar ook naar die in de omliggende gemeenten. Hierdoor krijg je een uitgebreider en realistischer beeld van de huidige huizenmarkt. Middels de onderstaande grafieken willen we je dit marktbeeld inzichtelijker maken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Harfsen

In de zoektocht naar de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Harfsen, zul je zien dat er verscheidene makelaars zijn in de regio die zich onderscheiden op bepaalde vlakken. Dit kan gaan om de snelheid waarmee ze een huis verkopen, de gemiddelde verkoopprijs die ze behalen en de klantenservice die ze leveren. Het is dus goed om op deze punten te letten wanneer je een makelaar kiest.

De keuze voor een goede makelaar in Harfsen is van groot belang. De verkoop van je huis is een grote stap en de juiste makelaar kan het hele proces een stuk aangenamer en zorgelozer maken. We raden je aan om hierin een weloverwogen keus te maken en verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Harfsen Of lees meer over makelaars in Harfsen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harfsen

Belangrijk om te weten is dat courtages flink kunnen variëren. In Harfsen ligt de courtage van makelaars gemiddeld rond de 1,11%. Omgerekend betekent dit voor een gemiddelde verkoopprijs van € 561.193 dat je aan een makelaar ongeveer € 6.229 kwijt bent.

Het is handig om bij het verkopen van je huis te letten op de totale kosten waar je mee te maken krijgt. Vergeet niet dat de goedkoopste makelaar niet per se de beste keus is. Het is verstandig om verschillende makelaars in Harfsen en omgeving met elkaar te vergelijken op basis van hun tarieven, werkwijze en resultaten. Op deze manier kun je de meest geschikte makelaar kiezen en voorkom je nare verrassingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harfsen

Als je jezelf in het pittoreske dorp Harfsen ziet wonen, dan is de kans groot dat je droomhuis een koopwoning is. Met een aanzienlijk aantal van 652 koopwoningen, heeft dit het leeuwendeel van de woningmarkt in handen. Dat betekent echter niet dat er geen alternatieven zijn. Harfsen herbergt namelijk ook een scala aan (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming om iedere woonbehoefte te accommoderen.

Aantal verkochte woningen in Harfsen

In de afgelopen 12 maanden zijn er aardig wat woningen te koop gezet in Harfsen. Maar hoeveel woningen zijn er daadwerkelijk verkocht in dit tijdsbestek? Dat is de vraag die de onderstaande grafiek beantwoordt. Deze data laat het aantal 22 transacties zien in Harfsen: ze laat je de woningverkoop van de afgelopen 12 maanden doorgronden.

Ben je van plan jouw huis in Harfsen te verkopen?

Overweeg je om jouw huis in Harfsen te verkopen? Het is begrijpelijk als je wat overweldigd bent door alles wat je moet regelen. Gelukkig biedt dit platform handige hulpmiddelen voor dit proces, zoals een speciaal voor jou opgestelde stappenplan die je kan begeleiden bij het organiseren van alle belangrijke verkoopactiviteiten.

Makelaarskennis mag absoluut niet worden onderschat bij de verkoop van jouw woning. Een kundige makelaar kan het verschil maken in hoe snel je huis verkocht wordt en tegen welke prijs. Wees daarom zorgvuldig bij het controleren en afronden van elke stap, niet alleen bij het kiezen van je makelaar, maar bij elke fase van het verkoopproces. Jouw huis verkopen is een belangrijke beslissing, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen weten we hoe belangrijk accurate en betrouwbare woningcijfers voor je zijn, daarom hebben we deze woningcijfers van Harfsen met toewijding en precisie samengesteld. Continu houden we de woningmarktgegevens bij, om je van de meest recente en relevante informatie te voorzien. Dit zorgt ervoor dat je jezelf uitstekend kunt oriënteren en je verkoopstrategie kunt bepalen op basis van de actuele huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen jou kan helpen

Huis Verkopen is niet alleen een bron van woningmarktgegevens, maar ook je digitale partner in het verkoopproces. We helpen je bijvoorbeeld met het bepalen van de waarde van je huis door middel van een gratis waardebepaling. Daarnaast hebben we een handige stappenplan die je vertelt wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis. Zo kan je eenvoudig een energielabel aanvragen, een verhuizer regelen of woningstyling aanvragen. Met Huis Verkopen hou je zelf de touwtjes in handen, regel je alles efficiënt en houd je het overzicht op een nuchtere en moderne manier, passend bij jouw wensen en behoeften.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen