Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Eefde

Als je overweegt je huis in Eefde te verkopen, dan kan het handig zijn om op de hoogte te zijn van de huidige woningmarkt in deze plaats. We bieden je op deze pagina een reeks actuele vastgoedstatistieken en cijfers. Om je het beste inzicht te geven, houden we de informatie op deze pagina altijd bij de tijd.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Eefde

De gemiddelde verkoopprijs in Eefde is in de laatste 3 maanden € 494.505 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 665.571 euro. Wanneer de verkoopprijs hoger ligt dan de vraagprijs, betekent dit dat de woningen over het algemeen voor meer geld worden verkocht dan de oorspronkelijke vraagprijs. Het is belangrijk om je bewust te zijn van dit verschil wanneer je overweegt om een huis te verkopen of te kopen in Eefde. Bekijk nu de hieronder weergegeven grafiek voor meer informatie:

Huizenprijzen in Eefde

Afgelopen 3 maanden

€ -21.000
€ 347.000
€ 716.000

Wanneer je overweegt om je woning in Eefde te verkopen, is het verstandig om inzicht te hebben in de lokale huizenmarkt. Een belangrijk gegeven dat je als verkoper kan helpen, is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Door het oppervlak van je woning te vermenigvuldigen met deze gemiddelde prijs, krijg je een ruwe schatting van de mogelijke opbrengsten. Verderop zie je een weergave van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Eefde gedurende de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Eefde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.700
€ 4.000

Prijsontwikkeling Eefde laatste 12 maanden

In het afgelopen jaar hebben we gezien dat de woningprijzen in Eefde aan verandering onderhevig zijn. Dit vertaalt zich niet direct in opvallende schommelingen en daarom blijft het belangrijk om de ontwikkeling nauwlettend in de gaten te houden.

De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedraagt € 494.505 euro. Onderstaand vind je de woningmarktcijfers van het afgelopen jaar, gepresenteerd in een overzichtelijke grafiek:

Wat is mijn woning in Eefde waard?

De woningwaarde in Eefde is iets dat continu aan verandering onderhevig is. Factoren als vraag en aanbod, de staat van de woning en de huizenmarkt hebben een niet te onderschatten invloed op deze fluctuerende waarden. Voor een nauwkeurig beeld van de waarde van jouw woning, is kennis van de gemiddelde verkoopprijs in Eefde onvoldoende.

Als je overweegt om je woning te verkopen, is het raadzaam om een helder zicht te hebben op de huidige woningwaarde. Deze informatie kan je onder andere helpen bij het vaststellen van een passende vraagprijs. Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt je deze helderheid.

Een waardebepaling aan huis is een procedure waarbij een expert jouw woning persoonlijk inspecteert. Hierdoor kan de makelaar je een nauwkeurige schatting geven van de woningwaarde. Hoewel het een beetje tijd uit je dag vraagt, is een waardebepaling een stap die nuttige inzichten biedt en je verder op weg helpt in het verkoopproces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Heb je je ooit afgevraagd waarom de prijzen voor huizen per plaats kunnen variëren? Tussen Eefde en de omringende gebieden is er bijvoorbeeld een merkbaar verschil in de huizenprijzen. Dit is te wijten aan tal van factoren, waaronder de specifieke kenmerken van de lokale woningmarkt, zoals vraag en aanbod, ligging en voorzieningen. Dus als je kijkt naar de huizenprijzen in Eefde, bedenk dan dat dit niet per se representatief is voor de rest van het land.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Eefde

Op ons online platform blijven we continu op de hoogte van de prestaties van verkoopmakelaars in Eefde. We maken onderscheid tussen de snelle verkoopmakelaars, de makelaars die consequent een hogere verkoopprijs behalen, en natuurlijk houden we ook bij wie gemiddeld de meeste woningen verkoopt. Al deze informatie gebruiken we om je te helpen de makelaar te vinden die perfect bij jouw situatie en wensen past.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een flink verschil maken bij het verkopen van jouw woning in Eefde. Een goede makelaar kan het verschil betekenen tussen een snelle verkoop, een hogere verkoopprijs of gewoonweg een prettig verloop van het hele verkoopproces. Wij helpen je graag bij het maken van deze belangrijke beslissing.

Vergelijk makelaars in Eefde Of lees meer over makelaars in Eefde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Eefde

Geen besluit is te licht als het om courtages gaat. Gemiddeld brengen makelaars in Eefde een courtage in rekening van 1,12% over de verkoopprijs van jouw huis. Dit kan behoorlijk oplopen en je dient het zeker in je budgettering mee te nemen. Er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs, van belang is om hier scherp op te zijn.

Het verschil in courtages tussen verschillende makelaars kan oplopen tot duizenden euro's, daarom is het belangrijk dat je goed onderhandelt over de courtage bij het inschakelen van een makelaar. Vergeet niet dat de courtage slechts één van de kosten is die gepaard gaan met de verkoop van jouw woning. Houd hier dus rekening mee bij de keuze voor een makelaar; een lagere courtage betekent niet per se dat je goedkoper uit bent.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Eefde

In Eefde ligt het aantal koopwoningen op 1339. Nu is er echter slechts een beperkt deel van deze huizen beschikbaar op de markt. Dit betekent dat als je overweegt jouw huis te koop aan te bieden, er waarschijnlijk al direct geïnteresseerden klaarstaan, gezien de huidige beperkte keuze aan koopwoningen.

Aantal verkochte woningen in Eefde

In het afgelopen jaar hebben veel woningen in Eefde een nieuwe bewoner gevonden. Dit resulteert in een totaal van 47 transacties. Tegelijkertijd zijn er ook veel woningen nieuw in de verkoop gezet. Voor de verdeling van deze gegevens per maand kun je de onderstaande grafiek bekijken:

Ben je van plan jouw huis in Eefde te verkopen?

Als je bezig bent met de verkoop van je woning in Eefde, zijn er heel wat zaken waar je bij stil moet staan. Denk hierbij aan zaken als het in orde maken van het energielabel, het zetten van de juiste vraagprijs, het vinden van een deskundige makelaar en de presentatie van je huis. Verder zijn juridische zaken zoals de overdracht en de afhandeling van de hypotheek zaken die zeker jouw aandacht verdienen.

Een goed stappenplan kan je helpen om het verkoopproces in goede banen te leiden. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van de noodzakelijke stappen die je moet nemen en wanneer je wat moet regelen. Zo vergeet je geen essentiële zaken en kun je het maximale halen uit de verkoop van jouw woning in Eefde.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, jouw betrouwbare online platform voor alles wat te maken heeft met het verkopen van je woning. We willen dat je goed geïnformeerd bent; daarom worden de woningcijfers van Eefde hier nauwkeurig bijgehouden. Deze betrouwbare data geeft je een duidelijk beeld van de huidige situatie in de huizenmarkt van Eefde. Het is slim om deze pagina te bookmarken, zodat je op de hoogte blijft van de laatste woningtrends en een weloverwogen beslissing kunt maken over het perfecte moment om jouw huis te verkopen.

Handige tools van het Huis Verkopen platform

Huis Verkopen is niet alleen jouw informatiebron, we hebben ook handige tools en diensten om het verkoopproces te vergemakkelijken. Zo kun je een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars in Eefde vergelijken om de beste keuze te maken. Ben je benieuwd naar de tarieven van makelaars in jouw omgeving? Onze tool om makelaarstarieven op te vragen kan je daar bij helpen. Ook kun je ons handige stappenplan volgen om niks te missen in de voorbereiding op de verkoop. Huis Verkopen staat voor je klaar om jouw verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen