Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zutphen

Wanneer je overweegt je huis in Zutphen te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele stand van zaken op de woningmarkt. In april 2024 biedt deze pagina je een uitgebreid overzicht van relevante vastgoedcijfers zoals de gemiddelde woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Zet een geïnformeerde stap in jouw verkoopproces met deze waardevolle data.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zutphen

De gemiddelde verkoopprijs in Zutphen is in de laatste 3 maanden € 379.464 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 393.903 euro. Het verschil tussen beide prijzen kan inzicht geven in hoe ver kopers en verkopers uit elkaar liggen in hun prijsverwachtingen. In de grafiek hieronder zie je hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Zutphen

Afgelopen 3 maanden

€ 229.000
€ 337.000
€ 444.000

Bij het inschatten van de potentiële opbrengst van je huis draait alles om de woningwaarde per vierkante meter in jouw specifieke regio. Voor Zutphen kan je deze informatie halen uit de volgende grafiek. Probeer zelf eens een schatting te maken, vermenigvuldig de vierkante meters van je huis met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Houd wel rekening met het feit dat de vraag- en verkoopprijs per m2 steevast van elkaar verschillen:

Huizenprijzen in Zutphen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.400

Prijsontwikkeling Zutphen laatste 12 maanden

Wil je de woningmarkt in Zutphen beter begrijpen? Blijf dan zeker op de hoogte van de ontwikkelingen in de laatste twaalf maanden. De gemiddelde verkoopprijs in de vorige maand bedroeg € 379.464. Vergeet niet dat elke koopmarkt zijn eigen flow heeft, net zoals de markt in Zutphen zich beweegt in lijn met de Nederlandse woningmarkt:

Wat is mijn woning in Zutphen waard?

De woningwaarde in Zutphen is geen statisch gegeven, maar verandert voortdurend. Dit heeft diverse redenen zoals de algemene marktcondities, de vraag en aanbodverhoudingen op de lokale markt en aanpassingen in jouw woning of directe omgeving. Je moet je ervan bewust zijn dat de waarde van jouw woning vandaag anders kan zijn dan een jaar geleden.

Met het oog op de verkoop van je huis in Zutphen of bijvoorbeeld voor het aanvragen van een hypotheek, is het verstandig om een accurate inschatting te hebben van de actuele waarde. Door het gebruik maken van een gratis waardebepaling door een erkende makelaar, krijg je snel en eenvoudig inzicht in de waarde van je huis. Een weloverwogen beslissing is op basis van betrouwbare informatie altijd beter.

Een waardebepaling is geen ingewikkeld of tijdrovend proces. De makelaar komt bij jou thuis, bekijkt jouw woning en de omgeving, en maakt vervolgens een rapport op. Het kost je weinig tijd en toch beschik je over accurate en essentiële informatie. Op die manier is de waardebepaling een eenvoudige manier om de juiste beslissingen te nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningsector variëren de cijfers sterk van locatie tot locatie. De huizenprijzen in de regio Zutphen kunnen bijvoorbeeld nogal verschillen met de prijzen in Zutphen zelf. Hierdoor kan het complex zijn om een volledig overzicht van de marktsituatie te krijgen.

Door je echter niet alleen te focussen op de trends in de prijzen in Zutphen, maar ook in de omliggende gemeenten, krijg je een beter en meer volledig beeld van de marktsituatie. Dit kan je helpen om de huidige marktdynamiek beter te begrijpen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Zutphen

Het kiezen van een makelaar voor het verkopen van jouw huis in Zutphen is een kritieke beslissing. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar de snelheid waarmee een makelaar het huis verkoopt, de uiteindelijke verkoopprijs die ze kunnen krijgen en hun kennis van de lokale markt. Duidelijke communicatie en betrouwbaarheid zijn ook punten die kunnen verschillen tussen makelaars en die de prestaties van een makelaar kunnen beïnvloeden.

De keuze voor een goede makelaar in Zutphen kan het verschil maken tussen een snelle, winstgevende verkoop en een lang, stressvol verkoopproces. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste makelaar geen eenvoudige taak is. Daarom raden we je aan om de makelaars te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Vergelijk makelaars in Zutphen Of lees meer over makelaars in Zutphen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zutphen

Wil je jouw huis in Zutphen verkopen? Dan is het belangrijk dat je weet dat makelaars in Zutphen gemiddeld 1,09% van de verkoopprijs als courtage rekenen. Dit zijn de kosten die je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 379.464, betekent een courtage van 1,09% dat je ongeveer € 4.136 kwijt bent aan makelaarskosten.

Hoewel het gemiddelde courtagepercentage je een goede indicatie geeft, kun je nog steeds fikse verschillen tussen makelaarskosten tegenkomen. Zorg dus dat je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt op basis van hun tarieven, diensten en expertise. Op die manier zorg je ervoor dat je niet onnodig veel betaalt en op een aangename manier jouw huis in Zutphen verkoopt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zutphen

In Zutphen staan op dit moment 10436 koopwoningen geregistreerd. Het is opvallend dat vandaag de dag slechts een fractie van deze woningen daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Dit betekent voor jou dat als je jouw woning nu op de markt brengt, er hoogstwaarschijnlijk veel interesse zal zijn van potentiële kopers. Dus, wanneer je overweegt om je huis te verkopen, is nu wellicht het uitgelezen moment.

Aantal verkochte woningen in Zutphen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Zutphen veel bedrijvigheid gekend. Er waren talrijke aanmeldingen van woningen die op de markt kwamen en ook veel transacties, waarbij huizen daadwerkelijk verkocht werden. Kijk voor een gedetailleerd beeld naar de verkoopcijfers van Zutphen voor de laatste 12 maanden hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Zutphen te verkopen?

Er zijn behoorlijk veel aspecten om bij stil te staan bij het verkopen van jouw huis in Zutphen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je een waardebepaling door een makelaar aanvraagt, om zo een realistisch beeld te hebben van de marktwaarde van jouw woning. Daarnaast is het uiterst verstanig om te werken aan de presentatie van je huis, zodat potentiële kopers een goede eerste indruk krijgen. En vergeet vooral niet het energielabel aan te vragen, aangezien dit verplicht is bij de verkoop van een woning.

Met een behoorlijke lijst aan te regelen zaken kan het soms wat overweldigend voelen om het verkoopproces van je huis te beginnen. Daarom kan het erg handig zijn om een duidelijk stappenplan bij de hand te hebben, zodat je met gemak door het proces loopt en niets over het hoofd ziet. Dit zorgt voor rust in je hoofd en vergroot de kans op een succesvolle en snelle verkoop van je woning in Zutphen. Een gestructureerde aanpak betaalt zich uiteindelijk altijd terug.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de pagina waar je nu bent vind je met zorg samengestelde woningcijfers in Zutphen. Deze cijfers en statistieken houden je op de hoogte van de meest recente stand van de woningmarkt in deze regio. In deze turbulente huizenmarkt kan het kiezen van het juiste moment om te verkopen een uitdaging zijn. Door continu up-to-date woninggegevens op deze pagina te bieden, helpt Huis Verkopen je in het maken van deze cruciale beslissing. Een weloverwogen keuze maak je met betrouwbare, bijgewerkte informatie.

Hulp bij woningverkoop

Huis Verkopen gaat verder dan alleen het leveren van actuele data. De website biedt je verschillende handige tools aan om de verkoop van je woning vlotter te laten verlopen. Denk aan het aanvragen van een waardebepaling of het vergelijken van makelaars in Zutphen. Bovendien kun je via het platform makelaarstarieven opvragen, zodat je bespaart op makelaarskosten. Hiermee wordt het regelen van de verkoop van je huis eenvoudiger en overzichtelijker. Dankzij deze brede aanpak biedt Huis Verkopen je de beste ondersteuning in het gehele verkooptraject.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen