Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lochem

Op de woningmarkt in Lochem is er constant beweging. Door de toenemende vraag zie je dat er duidelijke veranderingen zijn in de huizenprijzen en het aantal woningverkopen. Het is dan ook een goede tijd om je huis in Lochem te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lochem

De gemiddelde verkoopprijs in Lochem is in de laatste 3 maanden € 432.896 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 368.966 euro. De cijfers indiceren helder de huidige stand van de lokale woningmarkt, gebaseerd op recente real-time verkoop- en vraagprijzen. Deze statistieken bieden waardevolle inzichten voor zowel potentiële huizenkopers als huiseigenaren die hun huis willen verkopen. Hieronder ziet u de verhelderende visualisatie van deze data bevatten:

Huizenprijzen in Lochem

Afgelopen 3 maanden

€ 103.000
€ 293.000
€ 483.000

In de volgende grafiek presenteer ik een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Lochem over de afgelopen 3 maanden. Met deze data verstrekken we inzicht in de ontwikkelingen omtrent de verkoopwaarde en de gestelde hausse in deze gemeente:

Huizenprijzen in Lochem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.400

Prijsontwikkeling Lochem laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Lochem belangrijke marktbewegingen laten zien. Het afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lochem € 432.896 euro. Hieronder vind je een grafiek die de prijsontwikkeling in de afgelopen 12 maanden toont:

Wat is mijn woning in Lochem waard?

De waarde van je woning in Lochem kan continu fluctueren. Factoren zoals de woningmarkt, de staat van je huis en de vraag naar huizen in jouw buurt, hebben sterke invloed op deze waardeschommelingen. Het is daarom van belang dat je up-to-date blijft over de waarde van je huis.

Om de meest accurate waarde van je woning te achterhalen, is het verstandig om een professionele waardebepaling te laten uitvoeren. Daarmee krijg je niet alleen inzicht in de huidige waarde, maar het stelt jou ook beter in de gelegenheid om een gefundeerde verkoopbeslissing te maken. Door middel van een gratis waardebepaling door een makelaar, kun je deze duidelijkheid verkrijgen.

Wat het helemaal makkelijk maakt, is dat de gratis waardebepaling aan huis wordt uitgevoerd. De makelaar neemt alle nodige informatie op en geeft je een eerlijke en realistische waardebepaling zonder dat je het huis uit hoeft te gaan. Op deze manier is het krijgen van inzicht in de woningwaarde geen omslachtige opgave.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren sterk per locatie. Zo kunnen de huizenprijzen in gemeenten rondom Lochem sterk afwijken van de prijzen in Lochem zelf.

Het loont zeker om de cijfers van andere gemeenten onder de loep te nemen. Op deze manier krijg je een helder beeld van de actuele marktsituatie en hoe Lochem zich tot deze markt verhoudt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Lochem

Makelaars in Lochem variëren enorm in hun prestaties en laten uiteenlopende resultaten zien, onze website houdt deze nauwgezet bij. Uit statistieken blijkt dat makelaars verschillen in zaken als verkoopsnelheid, verkoopprijs en het aantal verkochte woningen. Het platform Huis Verkopen helpt je door deze makelaars stuk voor stuk te vergelijken, zodat je makkelijker een passende keuze kunt maken.

Bij het kiezen van een makelaar in Lochem kun je, misschien onverwacht, veel baat hebben. De keuze van je makelaar kan het verschil maken tussen een gemiddelde en een hoge verkoopprijs, of tussen een snelle verkoop en een lang verkoopproces. Het is dan ook belangrijk om je afweging te maken op basis van de unieke prestaties van elke makelaar.

Vergelijk makelaars in Lochem Of lees meer over makelaars in Lochem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lochem

Het oog springt natuurlijk direct op de courtage bij makelaars. In Lochem ligt de gemiddelde courtage bij het verkopen van een huis op 1,13%. Dit tarief wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Voor jouw begrip, het betekent dat als je een woning van € 432.896 zou verkopen, de gemiddelde makelaarskosten uitkomen op € 4.892.

Alhoewel het courtagepercentage een belangrijke factor is, is het niet het enige om naar te kijken. Wat ook telt is de kwaliteit van service die een makelaar biedt. Het is dus handig om van tevoren je eisen en wensen duidelijk te maken aan de makelaar en zijn aanpak daartegen af te wegen. Zorg dat je een makelaar kiest die een goede balans biedt tussen de kosten en de kwaliteit van diensten die je nodig hebt voor de succesvolle verkoop van jouw woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lochem

In Lochem zijn er in totaal 4181 koopwoningen. Als je jouw woning wilt gaan verkopen, is het belangrijk dat je weet dat er verschillende bestemmingen zijn die een woning kan hebben. Denk hierbij aan een woning voor eigen bewoning, maar jouw huis kan ook als tweede woning, als vakantiewoning, beleggingsobject of voor de verhuur aangekocht worden. Het is goed om rekening te houden met deze mogelijkheden, want dit kan invloed hebben op de verkoopstrategie die je kiest.

Aantal verkochte woningen in Lochem

In Lochem hebben zich in de afgelopen 12 maanden tal van woningtransacties voorgedaan. Daarnaast is er ook een flink aantal woningen aangemeld, wat heeft bijgedragen aan het aantal verkochte woningen. De hoeveelheid woningtransacties, oftewel het aantal verkochte woningen, in Lochem in de afgelopen 12 maanden staat hieronder weergegeven in de vorm van een grafiek: 159:

Ben je van plan jouw huis in Lochem te verkopen?

In het verkoopproces van jouw huis in Lochem loop je mogelijk tegen enkele obstakels aan. Zo kan het lastig zijn om een realistische verkoopprijs vast te stellen: ga je voor een hoge prijs en neem je het risico dat je huis lang te koop staat, of kies je voor een lagere prijs maar mogelijk minder winst? Daarnaast is het zoeken en kiezen van een betrouwbare makelaar ook een uitdaging op zichzelf.

Een effectieve oplossing kan zijn om wat tijd te investeren in het bekijken van een handig stappenplan dat je begeleidt in het verkoopproces. Zo krijg je inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je je het beste kunt voorbereiden. Vergeet niet dat je anderen in je omgeving kunt vragen naar hun ervaringen met het verkopen van hun huis. Persoonlijke aanbevelingen kunnen enorm helpen tijdens jouw verkoopproces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Lochem zijn constant aan het veranderen. Voor het meest recente beeld van de woningmarkt kun je op deze pagina terecht. Deze cijfers geven je inzicht in de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Het kan je helpen een goed geïnformeerde beslissing te nemen als het gaat om de verkoop van je woning. Het is altijd handig om te weten waar je staat voordat je een belangrijke stap zoals het verkopen van je woning maakt. Met deze informatie kun je het verkoopproces soepeler laten verlopen en weet je beter wat je kunt verwachten.

Handige tools van Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt handige tools die je kunnen helpen bij het klaarmaken van je woning voor verkoop. Zo is het mogelijk om een gratis waardebepaling aan te vragen om de beste prijs voor je woning te bepalen. We bieden je ook de kans om makelaars te vergelijken zodat je de beste makelaar in Lochem kunt vinden. Met behulp van onze tool om de tarieven van makelaars op te vragen, kun je besparen op de makelaarskosten. Daarnaast helpt ons stappenplan jou om geen enkele stap in het verkoopproces te missen. Alles wordt geregeld en je bent er zeker van dat je niets over het hoofd ziet. Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning makkelijker en overzichtelijker!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen