Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lochem

Het vinden van een goede makelaar in Lochem voor de verkoop van je woning kan uitdagend zijn. Daarom is het essentieel om tijd te nemen om je keuze te maken. Jij wilt immers de topprijs voor je woning behalen en de makelaar moet daarbij kunnen ondersteunen door bijvoorbeeld een solide marketingstrategie.

Over makelaars in Lochem

Als je jouw huis in Lochem wilt verkopen en een makelaar wilt kiezen, zijn er verschillende dingen waar je goed op moet letten. Je wilt tenslotte een makelaar die zowel het proces soepel kan begeleiden als een mooie verkoopprijs kan realiseren. Kijk bijvoorbeeld naar zaken zoals de ervaring van de makelaar, de manier van communicatie, en de verkoopresultaten van huizen die ze eerder hebben verkocht. Ook referenties van voorgaande klanten kunnen behulpzaam zijn in je beslissingsproces.

Natuurlijk wil je ook antwoorden op vragen die je waarschijnlijk als verkoper hebt. Welke makelaar verkoopt huizen het snelst in Lochem? Wie haalt gemiddeld de hoogste verkoopprijs? Deze vragen krijgen een antwoord wanneer je makelaars gaat vergelijken. Juist om deze reden kan het heel zinvol zijn om een bezoekje te brengen aan de pagina makelaars vergelijken om zo de makelaar te vinden die het best aan jouw wensen en verwachtingen voldoet.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.882
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.426
Besparing (gem.)
€ 929

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van woningen in Lochem is op dit moment € 431.999 en de gemiddelde prijs per m² is € 3.479. Voor specifiekere informatie over de huizenprijzen, kun je een kijkje nemen op de pagina met woningmarktcijfers.
 • Als je overweegt om je huis te verkopen, dan is het handig om te weten dat het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Lochem momenteel is 1,13%. Leer meer over het verkopen van je huis op onze pagina over Lochem.
 • Wist je trouwens dat de tarieven van makelaars in Lochem enorm kunnen verschillen? Door deze tarieven te vergelijken, kun je een gemiddelde besparing realiseren van € 929.

Uitgelichte makelaars in Lochem

Als je op het punt staat om je huis te verkopen, dan heb je in Lochem diverse makelaars tot je beschikking. Om het je eenvoudiger te maken, presenteren we een uitgebreid overzicht met verschillende verkoopmakelaars in deze regio. Het is verstandig om de makelaars te vergelijken, omdat dit je kan helpen om de beste match te vinden voor jouw specifieke wensen en verwachtingen.

Logo Beltman Makelaars

Beltman Makelaars

Beltman Makelaars staat bekend om de persoonlijke betrokkenheid. Dit Lochemse kantoor, open zes dagen per week, kent elke klant en richt zich op een gedegen kennis van de lokale woningmarkt. Met diensten als verkoop, verhuur, aankoop en taxaties, willen ze je optimaal begeleiden. Hun unieke analysemethode bepaalt objectief de woningwaarde. Ze hebben ook expertise op het gebied van woningfotografie en monumentaal, recreatief en nieuwbouw vastgoed. Ook in het Engels kunnen ze je helpen.
Logo De Haan Schippers Makelaars | Baerz & Co

De Haan Schippers Makelaars | Baerz & Co

Bij De Haan Schippers Makelaars ontvang je persoonlijke aandacht en begeleiding in elke stap van het verkoop- of aankoopproces van je woning. Dit makelaarskantoor onderscheidt zich door gedegen kennis van de regionale markt en een uitgebreid netwerk. Niet alleen voor de verkoop of aankoop van je woning, maar ook voor verhuur, taxaties en financieel advies kun je hier terecht. Met een gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda, is dit kantoor gevestigd aan de Larenseweg in Lochem een vertrouwde partner.
Logo Thoma Post Makelaars Lochem

Thoma Post Makelaars Lochem

Thoma Post Makelaars Lochem is een makelaarskantoor met een persoonlijke aanpak, gericht op het realiseren van jouw woonwensen. Door gebruik van een duidelijk 8-stappenplan, loopt het (ver)koopproces soepel en nauwkeurig. Met toegang tot een breed aanbod van woningen en nieuwbouwprojecten, plus ruime kennis over trends, bouwkundige aspecten en hypotheken, zijn zij optimaal uitgerust om je te adviseren. Ook zijn ze gespecialiseerd in monumentaal vastgoed. Ze zitten niet alleen in Lochem, maar ook in andere steden zoals Amsterdam en Almelo.

MakelaardijDesk Lochem

MakelaardijDesk Lochem is een onafhankelijke makelaar. Zonder aansluiting bij een branchevereniging, zetten ze in op een persoonlijke aanpak. Met hun diensten zorgen ze dat je woning op de best mogelijke manier verkocht wordt. Dit maakt ze een ideale keuze als je jouw woning in Lochem wilt verkopen en waarde hecht aan een individuele benadering.

Let op: In en rondom Lochem zijn diverse verkoopmakelaars actief. Misschien staat de ideale makelaar voor jouw situatie nog niet in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Lochem mee in onze vergelijking. Door alle opties te bekijken, ontdek je de meest geschikte makelaar voor jou.

Vergelijk makelaars in Lochem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lochem?

Een verkoopmakelaar in Lochem rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 431.999 in Lochem komt dit neer op € 4.882 aan makelaarskosten (update april 2024).

Je gaat merken dat courtages vaak neigen naar de lagere kant wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt door het feit dat er bij een snelle verkoop minder tijd geïnvesteerd hoeft te worden door de makelaar. Een win-win situatie voor zowel jou als de makelaar.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Lochem 0,43% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 929 door eerst tarieven op te vragen. Maar laten we het nog sterker stellen: het vergelijken van makelaars kan je sowieso verrassen met een flinke besparing.

Kosten van makelaars in Lochem

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lochem

Als je jouw huis in Lochem wilt verkopen, is het handig om kennis te hebben van de kosten die dit met zich meebrengt. De meeste makelaars in Lochem rekenen namelijk opstartkosten. Deze kosten dekken de basiswerkzaamheden die de makelaar uitvoert om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het inmeten van de woning of het maken van een oogstrelende plattegrond.

Opstartkosten zijn binnen het vakgebied een gangbaar begrip en de hoogte ervan kan variëren. Gemiddeld liggen deze kosten in Lochem tussen de € 400 en € 700. Het is verstandig om hier rekening mee te houden in je budgettering voor de verkoop van jouw woning. Informeer vooraf bij verschillende makelaars wat deze kosten inhouden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Lochem

Intrekkingskosten zijn een aspect dat gemakkelijk over het hoofd gezien kan worden wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen. Het is belangrijk om te weten dat sommige makelaars in Lochem deze kosten kunnen rekenen als je besluit jouw woning uit de verkoop te halen voor het einde van de afgesproken termijn. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je een hoger bod krijgt van een geïnteresseerde buiten de verkoop om of als je je bedenkt en besluit de verkoop stop te zetten.

Deze kosten, ook bekend als intrekkingskosten, worden door de makelaar berekend om de tijd en moeite die hij heeft gestoken in het proberen te verkopen van jouw woning te dekken. De hoogte van deze kosten kan variëren, maar de gemiddelde intrekkingskosten die gerekend worden door makelaars in Lochem zijn € 500. Dit is een bedrag dat je meestal veel liever in jouw zak zou houden, dus het is goed om dit in overweging te nemen voordat je besluit jouw huis uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lochem met een vast tarief

In Lochem zijn er ook makelaars die met een vast tarief werken. Dit betekent dat je vooraf een vastgesteld bedrag betaalt, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Meestal zijn diensten zoals het bepalen van de vraagprijs, presenteren van je woning, onderhandelen en de juridische afronding bij dit bedrag inbegrepen. Het gemiddelde vaste tarief in deze stad is € 3.250 (update: april 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief brengt echter ook risico's met zich mee. Een van de mogelijk riskante scenario's kan bijvoorbeeld zijn dat de makelaar mogelijk minder gemotiveerd is om een hoge verkoopprijs voor jouw woning te realiseren. Dit komt omdat zijn vergoeding niet afhankelijk is van de uiteindelijke verkoopprijs. Je loopt de kans dat je minder voor jouw woning krijgt dan bij een makelaar die werkt op basis van een percentage van de verkoopprijs.

Tip: Het kan heel zinvol zijn om de makelaars in jouw omgeving op een rijtje te zetten en hun aanbod zorgvuldig te bestuderen. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat de verschillende tarieven en tariefsoorten voor impact kunnen hebben op jouw positie als woningverkoper. Voor een handige vergelijking van de makelaarstarieven kun je natuurlijk altijd terecht op onze website.

4 feitjes over makelaars in Lochem

 • Interessant om te weten is dat een ruime meerderheid van de huizenverkopers in Lochem, namelijk 92%, eerder geneigd is om voor een full-service makelaar te kiezen dan een internetmakelaar.
 • Opmerkelijk is dat, volgens recente gegevens, huizen in Lochem 52% sneller verkocht worden wanneer dit gebeurt met de hulp van een makelaar, in vergelijking met verkopen zonder makelaar.
 • 20% meer winst bij de verkoop van een huis in Lochem, dat is het voordeel dat verkopers kunnen bereiken als ze besluiten een makelaar in te schakelen, in plaats van het zelf te doen.
 • Tot slot, het kiezen van de beste verkoopprestaties boven de laagste kosten, dat is de strategie waar de meeste verkopers in Lochem voor kiezen. Ze geven de voorkeur aan een hogere verkoopprijs dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Lochem op?

In de wereld van vastgoed draait het niet per se om wat een makelaar kost, maar vooral wat een makelaar voor je opbrengt. Als je je woning in Lochem wilt verkopen, is het slim om niet direct voor de goedkoopste makelaar te kiezen. Een goede makelaar kan namelijk een hoger bedrag voor je woning krijgen, waardoor je uiteindelijk meer winst behaalt dan wanneer je bespaart op makelaarskosten.

Maar hoe herken je dan de beste makelaars in Lochem?:

 • Verkoopresultaten: Topmakelaars in Lochem lukt het om woningen gemiddeld te verkopen voor een hoger bedrag dan hun collega's. In feite zijn de beste makelaars in staat om de verkoopprijs te verhogen met € 14.759.
 • Verkoopsnelheid: Uit onze data blijkt dat de meest efficiënte makelaars in Lochem huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de regio. Deze snellere verkoop is meestal het resultaat van proactieve inspanning en verkoopstrategieën van de makelaar.

De beste makelaar in Lochem vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Makelaars verschillen sterk in hun expertise, aanpak en tarieven. Laten we zeggen dat de ene makelaar gespecialiseerd is in landelijke woningen, terwijl de andere bekendheid heeft met stadsappartementen.

De keuze van de juiste makelaar in Lochem heeft een grote impact op het verkooppresultaat van je woning. Door makelaars te vergelijken krijg je een volledig beeld van je situatie, verkoopkansen en mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lochem?

Een makelaar kiezen die jouw huis in Lochem verkoopt, vraagt enige voorbereiding. Let op deze vijf punten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met goede kennis van de lokale huizenmarkt kan jouw belangen beter behartigen. Zorg dat jouw makelaar Lochem op zijn duimpje kent.

Eerdere verkoopervaring

Zoek een makelaar met ervaring in het verkopen van huizen die vergelijkbaar zijn met de jouwe. Dit verhoogt de kans op een succesvolle en snelle verkoop.

Aanbod van diensten

Kijk naar het aanbod van diensten. Biedt de makelaar alleen bemiddeling bij verkoop, of ook bijvoorbeeld professionele fotografie, marketing en hulp bij onderhandelen?

Kostenstructuur

De kostenstructuur van makelaars kan verschillen. Sommigen rekenen een vaste prijs, terwijl anderen werken op basis van een percentage van de verkoopprijs. Vergelijk deze goed.

Persoonlijke klik

Onderschat de persoonlijke klik met een makelaar niet. Je moet immers vertrouwen hebben in deze persoon en je prettig voelen bij de samenwerking.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van de makelaardij onderscheiden NVM-makelaars zich vaak door hun diepgaande kennis en ervaring. Specifiek in Lochem, onderscheidt een lokale NVM-makelaar zich door zijn onmisbare kennis van de lokale markt.

Naast NVM-makelaars, zijn er in Lochem ook makelaars aangesloten bij andere brancheverenigingen, zoals VBO en VastgoedPRO. Het is belangrijk om hierbij te beseffen dat elke vereniging bepaalde eisen stelt aan hun leden en zo de kwaliteit bewaakt.

Weetje: Wist je dat de Nederlandse Vereniging van Makelaars, beter bekend als de NVM, de meest omvangrijke branchevereniging is in de Nederlandse makelaardij? Met een indrukwekkend ledenaantal is de NVM toonaangevend in dit vakgebied. Lees hier meer over de NVM.

Wat doet een makelaar in Lochem?

Een makelaar in Lochem ondersteunt en begeleidt je tijdens het gehele proces van het verkopen van jouw woning. Zij zorgen voor een gedegen marktanalyse, prijsstelling en verkoopstrategie om zo het beste resultaat voor jou te behalen.

Naast deze technische aspecten, helpt een makelaar ook met de presentatie van jouw woning. Dit omvat zowel professionele fotografie als de creatie van aantrekkelijke vastgoedadvertenties om potentiële kopers aan te trekken.

 • Marktanalyse om jouw woning te prijzen
 • Creëren van een effectieve verkoopstrategie
 • Professionele fotografie en woningpresentatie
 • Promotie en advertenties van jouw woning
 • Begeleiding en ondersteuning tijdens bezichtigingen en onderhandelingen

Waarom een makelaar in Lochem inschakelen?

Als je een woning in Lochem wilt verkopen, kan een makelaar je daarbij helpen. Een goede makelaar neemt de tijd om te begrijpen wat je wenst en om jouw doelstellingen duidelijk te identificeren. Een makelaar is een expert in de woningmarkt en kan je begeleiden door het complete proces, vanaf het eerste consult tot aan de uiteindelijke verkoop.

Makelaar kiest de verkoopstrategie

De makelaar ontwikkelt een op maat gemaakte strategie voor de verkoop van de woning, op basis van de marktcondities, de kwaliteiten van de woning en je persoonlijke wensen. Dit kan onder andere het bepalen van een competitieve vraagprijs omvatten en het optimaliseren van de woningpresentatie voor potentiële kopers.

Inzet professionele marketing

Met jouw goedkeuring zet de makelaar vervolgens professionele marketingtools in. Dit omvat het vastleggen van hoogwaardige foto's en mogelijk een virtuele tour, het schrijven van een aantrekkelijke woningomschrijving en de promotie van de woning via verschillende kanalen, voor een zo breed mogelijk publiek.

Verzorgen bezichtigingen en opvang biedingen

Vervolgens organiseert de makelaar de bezichtigingen met geïnteresseerde kopers. Hij of zij beantwoordt eventuele vragen en zal ook de biedingen van potentiële kopers ontvangen. Onderhandelingen over de verkoopprijs zijn een belangrijke stap in dit proces.

Afhandeling van de verkoop

Tenslotte, na het aanvaarden van een bod, zorgt de makelaar voor de administratieve afhandeling van de verkoop. Dit omvat het opstellen van de verkoopovereenkomst, contact met de notaris en het afsluiten van de verkoop op een zo soepel mogelijke manier.

Makelaars in Lochem vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Lochem via Huis Verkopen kan je veel voordelen bieden. Het kiezen van de beste makelaar vormt immers een cruciaal onderdeel in het verkoopproces van jouw woning.

 • Hogere verkoopopbrengst.
 • Snelheid van de verkoop.
 • Kostenbesparing op makelaarskosten.
 • Jouw persoonlijke voorkeuren en situatie.

Dankzij de gedetailleerde en objectieve informatie die Huis Verkopen biedt, kun je makelaars in Lochem vergelijken op basis van hun prestaties en dienstverlening. Of je nu je woning snel wilt verkopen of voor een zo hoog mogelijke prijs, door te vergelijken maak jij de beste keuze.

Vergelijk makelaars in Lochem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lochem

De gemiddelde kosten van een makelaar in Lochem zijn ongeveer € 4.882. Dit is inclusief courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten.

Begin je zoektocht online en vergelijk verschillende makelaars op basis van hun diensten, reputatie en tarieven. Op onze website kan je makelaars in Lochem vergelijken.

De gemiddelde snelheid van huisverkoop in Lochem is ongeveer 48 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de marktcondities.

Let op hun ervaring, reputatie, verkoopsnelheid en kosten. Vraag ook altijd naar referenties van eerdere klanten en bekijk online beoordelingen.

Ja, door vergelijking kun je gemiddeld € 929 besparen op makelaarskosten. Zo vind je de beste deal voor jouw specifieke situatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen