Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bornerbroek

In Bornerbroek heb je als woningverkoper ruime keuze uit verschillende verkoopmakelaars. Door deze diversiteit kun je selecteren op basis van specialistische ervaring, klantbeoordelingen en succesratio's. Dit biedt jou de mogelijkheid om de makelaar te kiezen die het beste past bij jouw wensen en situatie.

Over makelaars in Bornerbroek

Als het gaat om de verkoop van je woning in Bornerbroek, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar. Niet elke makelaar is hetzelfde en elk heeft unieke sterke punten die op verschillende manieren je verkoopervaring kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om te onderzoeken of de makelaar lokale marktkennis heeft, trackrecord van succesvolle verkoop en goede beoordelingen van vorige klanten. Ook wil je misschien weten hoe ze hun huisverkoop diensten prijzen.

Je kunt jezelf afvragen welke makelaar woningen het snelste verkoopt, of welke makelaar consequent de hoogste verkoopprijs behaalt. Misschien wil je een makelaar die extra services aanbiedt, zoals professionele fotografie of hulp bij het stage maken van je huis. Dit zijn allemaal belangrijke vragen om te stellen bij het kiezen van een makelaar. Dankzij het vergelijken van makelaars, kun je een makelaar vinden die voldoet aan jouw specifieke behoeften en wensen voor het verkopen van je woning in Bornerbroek.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.016
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.794
Besparing (gem.)
€ 1.100

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Bornerbroek op dit moment op 1,14% ligt. Doordat het aanbod van makelaars groot is, kunnen courtages variëren.
 • Het is interessant om te weten wat de huidige woningprijzen in Bornerbroek zijn. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 440.000. Als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs per m2, dan komt dat neer op € 2.316. Alle actuele informatie vind je op de pagina met woningmarktcijfers.
 • Naast courtages, berekenen makelaars ook andere tarieven. Op dit moment bedragen de gemiddelde kosten voor een makelaar in Bornerbroek € 5.016. Gezien de grote variatie in tarieven is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken voor je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Bornerbroek

In Bornerbroek zijn er talrijke makelaars waar je uit kunt kiezen, die allemaal hun eigen expertise hebben in het verkopen van woningen. Direct hieronder presenteren we je een overzicht van verschillende verkoopmakelaars die in Bornerbroek actief zijn. We raden je aan om deze makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van de variëteit in dienstverlening, kosten en ervaring die ze aanbieden.

Hoitink Makelaardij en Taxaties

Bij Hoitink Makelaardij en Taxaties krijg je betrouwbare makelaarsdiensten. Ze zijn lid van de branchevereniging Vastgoedpro, wat onderstreept dat kwaliteit en professionaliteit bij hen hoog in het vaandel staan. Met hun ervaring en deskundigheid kunnen ze je uitstekend ondersteunen bij al jouw onroerend goed behoeften.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Bornerbroek dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Bornerbroek mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet op de bovenstaande lijst, maar door te vergelijken kom je die zeker tegen.

Vergelijk makelaars in Bornerbroek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bornerbroek?

Een makelaar in Bornerbroek rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 440.000 in Bornerbroek komt dit neer op € 5.016 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage van een makelaar is een percentage van het verkoopbedrag van jouw huis. Als de makelaar in Bornerbroek je huis verkoopt, ontvangt hij/zij courtage op basis van de uiteindelijke verkoopprijs. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de te betalen courtage.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bornerbroek 0,50% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.100 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Omdat verschillende makelaars anders tariferen, levert deze vergelijking je altijd een besparing op.

Kosten van makelaars in Bornerbroek

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bornerbroek

In Bornerbroek hanteren de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor de initiële diensten die de makelaar levert om je woning op de markt te brengen. Denk hierbij aan het maken van foto's, het opstellen van de verkoopomschrijving, plattegronden ontwerpen en de woning presenteren op verschillende vastgoedplatforms. In feite dekken opstartkosten alle voorbereidende handelingen die nodig zijn om je woning verkoopklaar te maken.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren. In Bornerbroek liggen de gemiddelde opstartkosten van makelaars meestal tussen de € 400 en € 700. Het is raadzaam om dit te overleggen met je makelaar, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Over het algemeen geldt: hoe meer diensten de makelaar levert in de opstartfase, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Intrekkingskosten van makelaars in Bornerbroek

Wanneer je besluit om jouw woning in Bornerbroek in de verkoop te zetten, doe je dat waarschijnlijk met het idee dat de verkoop ook daadwerkelijk doorgaat. Maar er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen waardoor je ervoor kiest om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. In zulke situaties kunnen de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Dit betekent dat je een bepaald bedrag moet betalen voor de diensten die de makelaar verricht heeft, ook al is de woning niet verkocht.

De hoogte van deze intrekkingskosten is vaak afhankelijk van de gemaakte kosten en de inspanningen die de makelaar al geïnvesteerd heeft in de verkoop van jouw woning. Denk hierbij aan het maken van foto's, het verzorgen van bezichtigingen of het opstellen van verkoopdocumenten. In Bornerbroek liggen de gemiddelde intrekkingskosten momenteel op € 500. Het is altijd raadzaam om vooraf bij de makelaar na te gaan wat het kost als je de verkoop toch zou willen afbreken, om zo verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bornerbroek met een vast tarief

In Bornerbroek zijn ook makelaars actief die werken met een vast tarief, een vaste prijs voor de volledige begeleiding bij de verkoop van jouw woning. Dit heeft als voordeel dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden in jouw budget. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Bornerbroek hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je gaat jouw woning verkopen voor een prijs die beduidend hoger ligt dan waarvoor de makelaar het huis getaxeerd had. Bij een vast tarief profiteert de makelaar niet van deze hogere verkoopwaarde, wat kan zorgen voor minder motivatie om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren. Met een courtage, een percentage van de verkoopprijs, zou de makelaar in deze situatie wel extra gemotiveerd zijn.

Tip: Weeg de voordelen en nadelen van een vast tarief versus courtage goed tegen elkaar af en bespreek dit met potentiële makelaars. Het is belangrijk dat je een overeenkomst hebt met jouw makelaar waarbij zowel jij als de makelaar gebaat zijn bij een zo hoog mogelijke verkoopprijs.

4 feitjes over makelaars in Bornerbroek

 • Het is interessant om te merken dat 92% van de verkopers in Bornerbroek de voorkeur geeft aan een full-service makelaar boven een internetmakelaar. Deze verkopers waarderen de persoonlijke dienstverlening en expertise die een traditionele makelaar biedt.
 • Een belangrijk pluspunt van het inschakelen van een makelaar in Bornerbroek is dat huizen gemiddeld 45% sneller verkopen. Zonder hulp kan het verkoopproces veel langer en complexer zijn.
 • Wat opvalt, is dat in Bornerbroek de meerderheid van de verkopers niet automatisch kiest voor de goedkoopste makelaar. In plaats daarvan selecteren ze vaak de makelaar met de beste verkoopresultaten. Het maximaliseren van de verkoopprijs weegt zwaarder dan het minimaliseren van de makelaarskosten.
 • Daarnaast is er ook een significant financieel voordeel om een makelaar in te schakelen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bornerbroek is 8% hoger met de hulp van een makelaar dan zonder tussenkomst van een makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Bornerbroek op?

Het kan verleidelijk zijn om te zoeken naar de goedkoopste makelaar bij de verkoop van je huis in Bornerbroek. Nochtans, wat veel belangrijker is, is de waarde die een makelaar levert. Een hogere commissie kan zijn vruchten afwerpen als de makelaar in staat is om een hogere verkoopprijs voor je huis te bedingen en de verkoop soepel te laten verlopen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Bornerbroek herkent:

 • Financiële waarde: Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Bornerbroek huizen doorgaans verkopen voor een bedrag dat € 19.280 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs.
 • Snelheid van verkoop: Ook blijkt uit onze analyses dat de uitmuntende makelaars in Bornerbroek je huis gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in het dorp. Dit betekent dat je aanzienlijk sneller je huis kunt verkopen.

De beste makelaar in Bornerbroek vinden

Op zoek naar de ideale makelaar in Bornerbroek? Bedenk eerst goed wat bij jou past. De meest voortreffelijke makelaar is degene die aansluit bij jouw specifieke woning en persoonlijke omstandigheden. Hij kent jouw buurt als geen ander.

Maak vervolgens gebruik van onze handige tool waarbij je makelaars kunt vergelijken. Door je eigen voorkeuren en situatie duidelijk in kaart te brengen, maakt het vergelijkingsformulier de perfecte match tussen jou en een geschikte makelaar in Bornerbroek.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bornerbroek?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Bornerbroek voor de verkoop van je huis, zijn er diverse aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring

Onderzoek de ervaring van de makelaar. Heeft de makelaar succes gehad bij de verkoop van soortgelijke woningen in Bornerbroek? Ervaring in de lokale markt geeft een voorsprong.

Vergelijken van tarieven

Vraag tarieven op en vergelijk deze tussen verschillende makelaars. Dit kan gemakkelijk via de hier. Let op, de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze.

Voorwaarden

Lees de algemene voorwaarden goed door. Is er een opzegtermijn, zijn er extra kosten bij het intrekken van de opdracht? Zorg dat je weet waar je aan toe bent.

Presentatie

Hoe wordt je huis gepresenteerd? Goede foto's, duidelijke plattegronden en aantrekkelijke teksten kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van je huis.

Communicatie

Communicatie is essentieel bij de verkoop van je huis. Hoe wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang en via welke middelen praat de makelaar met potentiële kopers?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., kortweg NVM, werd opgericht in 1898 en is de grootste vereniging voor vastgoedprofessionals in Nederland. Met ruim 4200 aangesloten makelaars is de NVM een begrip voor wie een huis wil kopen of verkopen. Over heel Nederland, dus ook in Bornerbroek, zijn er talrijke NVM-makelaars actief.

NVM-makelaars in Bornerbroek staan garant voor kwaliteit en zekerheid. Hun taak is om je bij te staan bij de verkoop van je huis en dit op de best mogelijke manier. Ze geven advies over de vraagprijs, zorgen voor bezichtigingen en begeleiden de prijsonderhandelingen. Daarnaast zijn er nog andere makelaarsverenigingen zoals VBO en VastgoedPRO die eveneens zeer bekwaam zijn. Maar kiezen voor een NVM-makelaar betekent kiezen voor betrouwbaarheid en kennis: ze zijn immers op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunnen hier dankzij hun opleiding en ervaring perfect op inspelen.

Wat doet een makelaar in Bornerbroek?

Het verkopen van je woning in Bornerbroek kan een complex en stressvol proces zijn. Een kundige makelaar helpt je door dit proces en kan een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoop van je woning.

Je makelaar in Bornerbroek kan je adviseren over de juiste verkoopstrategie, afhankelijk van de huidige marktsituatie. Daarnaast zorgt je makelaar voor passende foto's en beschrijvingen van je woning, en begeleidt hij bezichtigingen.

 • Beoordelen van de woning - een waardebepaling en inschatting van de verkoopkansen
 • Verkoopstrategie bepalen - je makelaar adviseert over de beste aanpak
 • Presentatie van de woning - je makelaar zorgt voor goede foto's en omschrijvingen
 • Begeleiding van bezichtigingen - je makelaar begeleidt potentiële kopers rond
 • Onderhandelingen voeren - je makelaar onderhandelt over de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Bornerbroek inschakelen?

Stel je hebt besloten je huis in Bornerbroek te verkopen en je zoekt een geschikte makelaar om dit proces te leiden. Een lokale makelaar kent de markt goed en kan jou uitstekend begeleiden in dit proces. Op de website vergelijk verkoopmakelaars kun je makelaars vinden die bij jouw behoeften passen. Nu vraag je je wellicht af, wat doet een makelaar nou precies bij de verkoop van jouw woning? In dit stuk krijg je inzicht in dit proces.

Het vaststellen van de juiste vraagprijs

Om te beginnen voert de makelaar een grondige analyse uit om de juiste vraagprijs te bepalen. Hierbij wordt gekeken naar de staat van jouw woning, de ligging en andere marktgerelateerde factoren. Het is belangrijk dat de vraagprijs realistisch is en aantrekkelijk voor potentiële kopers.

De promotie van jouw woning

Vervolgens gaat de makelaar aan de slag met de marketing van jouw woning. De woning wordt aangemeld op populaire woningwebsites en er wordt professionele fotograaf ingehuurd om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

Het rondleiden van potentiële kopers

Als er interesse is in jouw woning, organiseert de makelaar bezichtigingen. Tijdens deze rondleidingen laat de makelaar zien wat de voordelen zijn van jouw woning, en beantwoordt hij alle vragen van potentiele kopers.

Het afhandelen van de verkoop

Tenslotte, als er een bod is gedaan dat je wilt accepteren, zorgt de makelaar voor de juridische afhandeling. Het koopcontract wordt opgesteld en de makelaar leidt de overdracht bij de notaris.

Makelaars in Bornerbroek vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Bornerbroek via Huis Verkopen biedt je waardevolle inzichten en duidelijke voordelen. Je krijgt bijvoorbeeld beter zicht op hun prestaties en je bespaart op makelaarskosten.

 • Betere inzicht in prestaties van makelaars
 • Besparen op makelaarskosten
 • Vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Kiezen op basis van jouw specifieke wensen

Of je nu je huis snel wilt verkopen of juist voor de maximale prijs, bij Huis Verkopen vind je de juiste makelaar voor jouw situatie. Het vergelijken van makelaars is gemakkelijk en gratis, en helpt je om de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie en voorkeuren aansluit. Verder kun je aan de hand van de vergelijking betere makelaarstarieven ontvangen en je hebt de garantie om gekoppeld te worden aan ervaren makelaars die succesvolle verkoopresultaten hebben behaald.

Vergelijk makelaars in Bornerbroek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bornerbroek

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Bornerbroek zijn € 515. Dit bedrag varieert per makelaar, dus het kan lonen om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven, ervaring en klantbeoordelingen. Aan de hand hiervan kun je de keuze maken voor een makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit. Maak gebruik van de mogelijkheid om op onze site makelaars te vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Bornerbroek liggen rond de € 5.016. Het is aan te raden om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, want deze kunnen aanzienlijk variëren.

Bij het niet naar wens verlopen van de verkoop, kun je overwegen om het contract met de makelaar in te trekken. Gemiddeld zijn de intrekkingskosten rond de € 500.

Door meerdere makelaars te vergelijken, kun je besparen op makelaarskosten. De gemiddelde besparing door te vergelijken in Bornerbroek is € 1.100. Start met vergelijken en vind de beste deal.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen