Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Meppel

Een goede verkoopmakelaar in Meppel vinden kan lastig zijn, maar Huis Verkopen maakt dit proces simpeler. Zij helpen je om de makelaar te vinden die voldoet aan jouw specifieke behoeften, zodat je zorgeloos en met vertrouwen jouw woning kunt verkopen.

Over makelaars in Meppel

Makelaars in Meppel onderscheiden zich op allerlei manieren. Zo heeft de ene makelaar een bredere kennis van de stad dan de andere, terwijl een ander zich juist heeft gespecialiseerd in een specifieke wijk of woningtype. Dit kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van het advies dat je krijgt en daarmee ook op het uiteindelijke succes van jouw woningverkoop. Door actief verschillende makelaars te vergelijken via deze handige pagina, krijg je een goed beeld van de opties en kun je de makelaar kiezen die het best bij jouw situatie en wensen past.

Vraag je je af welke vragen je moet stellen om de juiste makelaar in Meppel te vinden? Wil je weten wat het verschil is tussen een makelaar die zich richt op appartementen in de binnenstad en een die gespecialiseerd is in vrijstaande woningen in de buitenwijken? Of ben je benieuwd naar de voordelen van een lokale makelaar ten opzichte van een landelijke keten? Op deze pagina zal je helderheid vinden over al jouw vragen en nog veel meer, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.177
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.487
Besparing (gem.)
€ 990

Actueel

 • De huizenprijzen in Meppel zijn zeer variabel. De gemiddelde verkoopprijs ligt op dit moment rond de € 360.097. Nog interessanter is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter: € 3.375. Voor meer informatie over de huizenprijzen in Meppel, kun je een kijkje nemen op de pagina over de woningmarkt.
 • Als je wilt weten hoeveel je aan courtage kwijt bent bij het verkopen van je woning in Meppel, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage op dit moment 1,16% is. Dit komt overeen met de situatie in juli 2024. Je kunt meer informatie vinden over de woningmarkt in Meppel.
 • Het is goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Meppel enorm uiteen kunnen lopen. Daarom is het vergelijken van tarieven verstandig voordat je een keuze maakt. Het kan je namelijk gemiddeld € 990 besparen. Voor een overzicht van de tarieven kun je op onze website terecht.

Uitgelichte makelaars in Meppel

Als je jouw woning op de markt wilt brengen, ben je in Meppel niet beperkt tot één keuze, er zijn verschillende makelaarskantoren die jouw huis kunnen aanbieden. Om je een handje te helpen, presenteren we een uitgebreid overzicht van de verschillende verkoopmakelaars in deze omgeving, compleet met een gedetailleerde beschrijving van hun diensten en aanpak. Het is een slim plan om deze makelaars eens te vergelijken, omdat je er op deze manier achter kunt komen welke verschillen er zijn in bijvoorbeeld de kosten, de aanpak en de tijden voor bezichtigingen.

Logo Boelens Jorritsma Makelaars

Boelens Jorritsma Makelaars

Boelens Jorritsma Makelaars is gespecialiseerd in het aanbieden van zowel woon- als werkplekken in Meppel. Ze begrijpen het belang van een plek waar je je thuis voelt en streven ernaar de ideale match te vinden. Met hun ervaren team bieden ze diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ze zijn ook aangesloten bij branchevereniging NVM en hebben diverse certificaten. Behalve Nederlands, kun je hier ook in het Duits en Engels terecht.
Logo Hup & Fidom Garantiemakelaars

Hup & Fidom Garantiemakelaars

Hup & Fidom Garantiemakelaars is een creatieve, betrokken en deskundige makelaar. Het sympathieke en toegankelijke team biedt optimale service en neemt de tijd om je woonwensen te begrijpen en te verwezenlijken. Of het nu gaat om verkoop, verhuur, taxaties of aankoop, je bent bij hen aan het juiste adres. Met vestigingen in Meppel, Hoogeveen, Beilen en Ruinen hebben ze uitstekende kennis van de regionale woningmarkt. Specialismen? Woningfotografie, woningstyling en nieuwbouw.
Logo Jan Weide Makelaars

Jan Weide Makelaars

Bij Jan Weide Makelaars staan ze klaar om je te helpen bij het vinden van jouw perfecte thuis. Met een professionele kijk en actuele kennis van de huismarkt, begeleiden ze je bij het aankoop- en verkoopproces. Hun specialistische kennis op het gebied van nieuwbouw komt hierbij goed van pas. Jan Weide Makelaars werkt met korte lijnen en optimale aandacht voor de klant. Loop gerust eens binnen bij hun kantoor aan de Groenmarkt 4 in Meppel.
Logo Oostergetel Makelaardij | NVM

Oostergetel Makelaardij | NVM

Als je op zoek bent naar een makelaar in Meppel en omgeving, dan is Oostergetel Makelaardij een goede keuze. Met ruim 35 jaar ervaring op het gebied van verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, bieden ze je een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. De vijfkoppige, professionele en enthousiaste team spreekt zowel Nederlands als Engels. Bovendien zijn ze gecertificeerd op diverse terreinen, waaronder Woningfotografie, monumenten, nieuwbouw en recreatie. Ze zijn bereikbaar op werkdagen en weekenden op afspraak.
Logo Roozeboom Makelaardij & Taxaties

Roozeboom Makelaardij & Taxaties

Roozeboom Makelaardij & Taxaties is een gepassioneerde makelaar die je ondersteunt bij het kopen, huren, verkopen of verhuren van een woning. Met een ruim netwerk en deskundige begeleiding wordt je woning op aantrekkelijke wijze gepresenteerd aan potentiële kopers. Ook voor een deskundige taxatie, voldoend aan strenge kwaliteitseisen, kun je terecht bij deze NVM makelaar met certificaten als VastgoedCert en NWWI. Kies voor kwaliteit en passie op de Blankenstein 110 B in Meppel.
Logo Van Dorsten Makelaars B.V.

Van Dorsten Makelaars BV

Van Dorsten Makelaars is gepassioneerd over huizen en viert al ruim 50 jaar succes in de regio. Met hun uitgebreide kennis van zowel de lokale markt als van verkoopprocessen, streven ze altijd naar het meest optimale resultaat voor je. Of je nu geïnteresseerd bent in de verkoop, aankoop, of taxatie - met hun specialismen in nieuw- en monumentgebouwen, beleggingen en kantoren, bieden ze je betrouwbare en deskundige hulp op maat.
Logo Van Ditshuizen Makelaardij O.G. B.V.

Van Ditshuizen Makelaardij OG BV

Bij Van Ditshuizen Makelaardij draait het om eerlijkheid, realisme en sterke communicatie. Als lokale experts met roots in Zuidwest-Drenthe en de Kop van Overijssel, kennen ze de markt goed. Hun klantbeoordeling van 9,5 op Funda onderstreept hun uitstekende dienstverlening. Ze bieden diensten als verkoop, aankoop, taxaties en verhuur en zijn aangesloten bij de NVM. Ze verstaan hun vak als makelaar: het is vooral mensenwerk, geen hogere wetenschap.
Logo Van Santen Makelaardij

Van Santen Makelaardij

Van Santen Makelaardij is een bevlogen, éénmanszaak gevestigd in Meppel. Deze makelaar staat bekend om haar persoonlijke aanpak en korte communicatielijnen. Met diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, helpt ze klanten op maat in de woonsector. Ze biedt vertrouwde kwaliteit, is lid van branchevereniging NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT. Kies voor een betrokken makelaar die steeds de juiste aanpak weet te vinden.

Let op: Er zijn nóg meer verkoopmakelaars actief in Meppel dan in de genoemde lijst. Dus de ideale makelaar voor jouw woning en situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Zorg ervoor dat je alle makelaars in Meppel meeneemt in jouw vergelijking om de meest geschikte te vinden.

Vergelijk makelaars in Meppel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Meppel?

Een verkoopmakelaar in Meppel rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 360.097 in Meppel komt dit neer op € 4.177 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar de grootste uitgave vormen bij verkoop, betaalt een vakkundige makelaar zichzelf terug. Ze brengen jouw huis op de markt en onderhandelen om het huis te verkopen tegen de beste prijs. Daarom is het belangrijk een makelaar te kiezen die het beste resultaat kan behalen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Meppel 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 990 door eerst tarieven op te vragen. Daarnaast is het ook belangrijk te weten dat makelaars vergelijken zonder kosten en zonder verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Meppel

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Meppel

Wanneer je jouw woning in Meppel wilt verkopen, is het goed om te weten dat de meeste makelaars hier opstartkosten rekenen. Wat zijn opstartkosten eigenlijk? Het zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw woning gereed te maken voor de verkoop. Denk hierbij aan het maken van foto's, het opstellen van de verkoopbrochure en de plaatsing van jouw woning op diverse online platforms.

Opstartkosten kunnen variëren per makelaar. Gemiddeld genomen liggen ze in Meppel tussen de € 400 en € 700. Het goede nieuws? Je kunt makkelijk een beeld krijgen van deze kosten door bij verschillende makelaars de tarieven op te vragen. Dat is eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Zo weet je direct meer over de mogelijke opstartkosten voor het verkopen van jouw woning in Meppel.

Intrekkingskosten van makelaars in Meppel

Wanneer je beslist jouw woning uit de verkoop te halen, moet je rekening houden met de kosten die makelaars in Meppel hiervoor kunnen rekenen. Dit zijn de zogeheten intrekkingskosten, ofwel een vergoeding voor de tijd en energie die de makelaar in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd. Het is belangrijk om te weten dat je deze kosten mogelijk moet betalen, ondanks dat er geen succesvolle verkoop heeft plaatsgevonden.

Intrekkingskosten worden dus in rekening gebracht als je besluit de verkoop van jouw woning vroegtijdig stop te zetten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je dit zou willen doen. Misschien krijg je een nieuwe baan aangeboden in een andere stad en heb je besloten om jouw huis toch te houden. Of misschien zijn de omstandigheden in de woningmarkt veranderd en denk je dat het beter is om de verkoop uit te stellen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Meppel met een vast tarief

Ook in Meppel vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf weet wat je betaalt voor de verkoop van jouw woning. Geen onverwachte kosten dus. Dit vaste tarief ligt in Meppel gemiddeld op € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief klinkt aantrekkelijk, maar kan nadelig zijn. Stel, je verkoopt je woning voor €300.000 met een vaste makelaarskosten van €3.500. Bij een courtage van 1.5% zou je €4.500 betalen. Echter, wanneer jouw huis voor een hoger bedrag wordt verkocht, bijvoorbeeld €400.000, dan houd je bij een vaste fee meer over. Met een courtage van 1.5% betaal je in dit geval €6.000 aan de makelaar.

Tip: De meeste woningverkopers in Meppel kiezen voor een makelaar die werkt op basis van een courtage. Dit is vooral omdat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan vaste kosten. Wie weet is dit ook iets voor jou om mee te nemen in jouw keuze voor een makelaar.

4 feitjes over makelaars in Meppel

 • Uit een recent onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van de huiseigenaren in Meppel de voorkeur geeft aan een full-service makelaar boven een online alternatief.
 • In Meppel is het zo dat bij de verkoop van een woning, een ervaren makelaar ervoor kan zorgen dat je woning 35% sneller van de hand gaat dan wanneer je zelf de verkoop regelt.
 • Hoewel het inschakelen van een makelaar uiteraard kosten met zich meebrengt, is het toch interessant om te zien dat verkopen in Meppel gemiddeld 15% winstgevender zijn met een makelaar dan zonder.
 • Als het op de verkoop aankomt, blijken de meeste huiseigenaren in Meppel niet primair op zoek te zijn naar de goedkoopste makelaar. In plaats daarvan zoeken ze naar de makelaar met de beste verkoopprestaties, waarbij ze bereid zijn om meer te betalen voor een hogere verkoopprijs.

Wat levert de beste makelaar in Meppel op?

De resultaten van makelaars in Meppel kunnen enorm uiteenlopen. Een vakbekwame makelaar kan een opmerkelijk verschil maken in de ervaring van je woningverkoop. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je zoekt naar de snelheid van de verkoop van je woning: de vaardigheden van een makelaar kunnen daar een grote rol in spelen.

De kenmerken van de beste Meppeler makelaars zijn als volgt:

 • Een van de belangrijkste prestatie-indicatoren van de beste makelaars in Meppel is de verkoopprijs van huizen. Onze onafhankelijke data laat zien dat deze toppers worden gekenmerkt door woningen te verkopen voor een prijs die gemiddeld € 11.583 boven de geschatte waarde ligt.
 • Nog een punt dat onze gegevens duidelijk maken, betreft de verkoopsnelheid. Gemiddeld blijken de meest efficiënte makelaars in Meppel een woning 15 dagen sneller te verkopen dan hun concurrenten in dezelfde stad.

De beste makelaar in Meppel vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Meppel? Bedenk dat elke makelaar jouw woning anders op waarde schat en unieke tarieven hanteert. Het vinden van een makelaar die past bij jouw specifieke situatie en wensen, is dus geen eenvoudige taak.

Om je deze taak te vergemakkelijken, kan het vergelijken van makelaars uit Meppel lonen. Met behulp van onze vergelijkingsformulier krijg je snel inzicht in onder andere de tarieven, verkoopstrategieën en tips van bovengemiddeld presterende makelaars in jouw omgeving.

Waar moet je op letten bij makelaars in Meppel?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Meppel voor de verkoop van je huis zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Makelaarservaring in Meppel

Een makelaar moet bekend zijn met de lokale markt. Hoe bekender de makelaar is met Meppel en de omliggende regio, hoe beter hij jouw huis kan verkopen.

Onderdeel zijn van een erkende brancheorganisatie

Maak je keuze voor een makelaar die is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie zoals VBO, NVM of VastgoedPRO. Dit biedt zekerheid en professionaliteit.

De beoordelingen van voorgaande klanten

Kijk naar de beoordelingen van vorige klanten om te zien hoe hun ervaring was met de makelaar. Hoogstaande klantenservice en tevredenheid zijn belangrijk.

Personele capaciteit van het makelaarskantoor

Het is van belang dat de makelaar genoeg tijd voor je heeft. Een overbelaste makelaar kan niet alle taken naar behoren uitvoeren.

De vergelijkingsmogelijkheid

Om ervoor te zorgen dat je de makelaar kiest die het beste bij jou past, kun je gebruikmaken van dit handige vergelijkingsformulier.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je in Meppel jouw woning wilt verkopen, is een NVM-makelaar een uitstekende keuze. Deze makelaars hebben een breed netwerk en kennen de lokale woningmarkt als geen ander. Laat je hierin echter niet beperken tot alleen NVM-makelaars. VastgoedPRO en VBO zijn ook waardevolle brancheverenigingen met competente makelaars.

Met een makelaar die niet bij een branchevereniging is aangesloten loop je een risico. Je mist bijvoorbeeld bepaalde garanties en kwaliteitsnormen. Hoewel deze makelaars vaak goedkoper zijn, is deze besparing het niet altijd waard vanwege de mogelijke risico's. Maak een weloverwogen keuze!

Wat doet een makelaar in Meppel?

Een makelaar in Meppel helpt je bij het verkopen van je huis. Dit doet de makelaar door je woning op de markt te brengen, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs.

Daarnaast ondersteunt de makelaar je ook bij het juridisch proces. Dit houdt in dat de makelaar de overdracht regelt bij de notaris en eventuele geschillen over de verkoop helpt oplossen.

 • Een realistische vraagprijs bepalen
 • Marketing strategieën ontwikkelen om je huis te promoten
 • Begeleiden tijdens bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Assistentie bij juridische stappen en het contract

Waarom een makelaar in Meppel inschakelen?

Als je overweegt om jouw huis in Meppel te verkopen met behulp van een makelaar, is het fijn om te weten welke stappen er over het algemeen genomen worden. Dit proces is namelijk niet altijd even duidelijk. Hieronder wordt het stapsgewijs voor je uitgelegd.

Marktanalyse van jouw woning

De eerste stap die een makelaar neemt, is het uitvoeren van een marktanalyse. Hij kijkt naar de conditie en locatie van jouw woning, vergelijkt deze met vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht in Meppel en stelt op basis daarvan een reële vraagprijs vast.

Voorbereiding voor de verkoop

Na de waardebepaling begint de voorbereiding voor de verkoop. De makelaar geeft tips voor een aantrekkelijke presentatie van jouw huis en regelt professionele foto's. Bovendien zorgt hij voor pakkende verkoopteksten en advertenties, gericht op de doelgroep.

Bezichtigingen begeleiden

Vervolgens gaat de makelaar bezichtigingen begeleiden. Dit is een essentiële stap omdat een makelaar percepties kan sturen en strategisch kan omspringen met eventuele negatieve aspecten van de woning. Zonder een makelaar zouden potentiële kopers zich bezwaard kunnen voelen en minder vragen stellen.

Afronding van de verkoop

Als laatste ronden ze de verkoop af. Hierbij krijg je hulp bij de onderhandelingen, de juiste papieren en het bureaucratisch proces. Probeer je dit zelf te doen, dan kan je belangrijke details over het hoofd zien en jezelf ernstig benadelen. Een professionele makelaar zorgt voor de nodige zekerheid in dit complexe proces.

Informatie over Meppel

Meppel is een charmante stad in het zuidwesten van Drenthe met een rijke geschiedenis. Het is een stad vol monumentale gebouwen, fraaie gevels en een intiem centrum waar veel bedrijvigheid is.

Deze historische stad werd voor het eerst genoemd in de archieven in 1141. Gedurende zijn geschiedenis was Meppel een belangrijk vervoersknooppunt, dankzij de nabijgelegen rivieren en kanalen.

Vandaag de dag is Meppel een gezellige stad met veel voorzieningen. Van culturele activiteiten tot een goed afgestemde horeca en winkelgebieden, alles is hier aanwezig voor een prettig leven.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Meppel zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 360.097 (update: juli 2024). Dit toont de kracht van de lokale woningmarkt.

Makelaars in Meppel vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van verkoopmakelaars in Meppel eenvoudig. Door ons objectieve en breed gedetailleerde overzicht, krijg je snel inzicht in de prestaties en prijs-kwaliteitverhouding van lokale makelaars.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Lagere makelaarskosten door vergelijking
 • Vind de makelaar die past bij jouw wensen

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen, of maximale opbrengst nastreeft, het vergelijken van makelaars biedt waardevolle inzichten. Je krijgt niet alleen een helder beeld van de geschatte verkoopprijs van je woning, maar ook van de potentiele makelaarskosten. Vergelijk de verkoopmakelaars en maak een bewuste keuze.

Vergelijk makelaars in Meppel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Meppel

Makelaars presteren verschillend per locatie en type woning. Door offertes aan te vragen bij verschillende makelaars op Huis Verkopen, kun je goed vergelijken wie de beste makelaar in Meppel is voor jouw woning.

Gemiddelde makelaarskosten voor de verkoop van een woning in Meppel zijn € 4.177. Toch kunnen deze kosten variëren per makelaar en woningtype.

In Meppel duurt het gemiddeld 53 voordat een huis verkocht is. Dit kan echter verschillen afhankelijk van de vraag-aanbodverhouding.

Bij de keuze voor een makelaar zijn verkoopsnelheid, tarieven, beoordelingen en persoonlijke klik belangrijk. Vergelijk daarom altijd verschillende makelaars voordat je een keuze maakt.

Een goed geprijsd en gepresenteerd huis vergroot de kans op een snelle verkoop. Check ons stappenplan om je huis klaar te maken voor de verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen