Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Helmond

Je huis verkopen in Helmond? Een goede makelaar kan dit proces efficiënt en soepel laten verlopen. Zorg dat je een makelaar kiest met lokale marktkennis, sterke communicatieve vaardigheden en een persoonlijke benadering.

Over makelaars in Helmond

Het voorbereiden van de verkoop van je woning in Helmond vergt het zetten van meerdere belangrijke stappen. Een cruciale beslissing daarin is het selecteren van een geschikte makelaar. Maar dat is niet de enige stap. Andere stappen zijn bijvoorbeeld het opstellen van een verkoopstrategie, het voorbereiden van je woning op bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs. Een overzichtelijk stappenplan kan je hierbij helpen.

Ons platform biedt ondersteuning bij de zoektocht naar de meest geschikte verkoopmakelaar in Helmond. We nemen hierbij meerdere factoren in acht. Denk aan de vraagprijs die de makelaar voorstelt, het netwerk van de makelaar en de ervaring die de makelaar heeft met het verkopen van soortgelijke woningen in jouw buurt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die bijdraagt aan een succesvolle verkoop van jouw woning.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.889
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.445
Besparing (gem.)
€ 1.508

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs in Helmond ligt momenteel op € 456.956 euro en de gemiddelde prijs per m² is € 3.610 euro. Door de constante updates van de huizenprijzen in Helmond blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Het gemiddelde courtage dat makelaars in Helmond rekenen ligt op dit moment op 1,07%. Het is verstandig om dit mee te nemen in je afweging wanneer je overweegt om je huis te verkopen.
 • Omdat de tarieven van makelaars sterk kunnen variëren, is het zinvol om deze te vergelijken. Dit kan je een gemiddelde besparing opleveren van € 1.508 euro. Om snel en eenvoudig de tarieven van verschillende makelaars in Helmond te vergelijken kan je gebruik maken van de handige vergelijkingstool.

Uitgelichte makelaars in Helmond

In Helmond vind je een diversiteit aan makelaars die hun diensten aanbieden om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Het is echter niet raadzaam om lukraak een makelaar te selecteren zonder eerst grondig onderzoek te doen. Het loont de moeite om de verschillende makelaars in Helmond op een objectieve manier te vergelijken, waarbij je kijkt naar aspecten zoals hun marktkennis, tarieven en dienstverlening.

Logo Broeckx Makelaars

Broeckx Makelaars

Broeckx Makelaars is een betrokken makelaar die met zorg en expertise jou helpt met alle aspecten van woonplezier. Ze zien iedere woning als een ‘warme jas’ en willen die perfect rond jou laten passen. Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 en meer dan 50 jaar ervaring, zijn ze experts in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze bieden ook hulp bij financiële vraagstukken. Met zeven ervaren medewerkers staan ze voor je klaar op de Mierloseweg in Helmond.
Logo Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs is een betrouwbare partner voor verkoop, verhuur, taxaties en aankoop van vastgoed. Met 21 gedreven medewerkers en kantoren in Helmond en Eindhoven staan ze voor je klaar. Ze blinken uit in nieuwbouw, onteigening en herbestemmen. Reviews laten zien dat ze erg gewaardeerd worden door hun klanten. Afhankelijk van jouw behoefte, kun je bij hen ook in het Engels terecht. Ze zijn aangesloten bij de NVM en bezitten certificaten zoals VastgoedCert, NWWI, NRVT.
Logo André Relou Makelaardij Helmond

André Relou Makelaardij Helmond

André Relou Makelaardij is een betrokken en flexibel makelaarskantoor. Door hun verstand van huizen en gevoel voor mensen, zorgen ze voor persoonlijk en op maat gesneden advies. De makelaars hebben veel ervaring en kennen de markt goed. Ze zijn lid van de NVM, dus blijven ze altijd bijgeschoold. Hun aanbod is ook te vinden op Funda. Ze worden gemiddeld beoordeeld met een 9,5. Je vindt ze op de Burgemeester Krollaan in Helmond.
Logo ERA Focus makelaars Helmond B.V.

ERA Focus makelaars Helmond BV

ERA Focus Makelaars Helmond is een ervaren makelaar die zich sterk maakt door service. De makelaars beseffen dat het kopen en verkopen van een huis vaak voortkomt uit grote veranderingen in je leven. Ze zien het als hun uitdaging om je te helpen jouw woonwensen te realiseren. Met hun specialisme in nieuwbouw en een werkgebied dat het gehele Brainport gebied beslaat, zijn zij een betrouwbare keuze voor aankoop, verkoop, taxaties en verhuur.
Logo Makelaar de Vree in Helmond

Makelaar de Vree in Helmond

Makelaar de Vree in Helmond is een betrokken en enthousiaste makelaar met een passie voor het vak. Met aandacht voor jou en je woning, en unieke specialismen zoals herbestemmen en woningfotografie, onderscheidt dit kantoor zich van anderen. Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 ben je verzekerd van topkwaliteit dienstverlening tegen een schappelijke courtage. Maak kennis op Hortsedijk 23, want jouw tevredenheid is hun missie.
Logo MGM Makelaardij

MGM Makelaardij

MGM Makelaardij is een klantgericht makelaarskantoor. Ze streven ernaar niet alleen je huis, maar vooral jou centraal te stellen bij de aan- of verkoop van een woning. Hierbij zorgen zij voor persoonlijke aandacht en begeleiding van begin tot eind. De makelaar, aangesloten bij de NVM, biedt verkoop, aankoop, verhuur en taxatiediensten aan. Ook na de overdracht blijft MGM beschikbaar voor vragen of ondersteuning. Dit maakt hen een goede keuze wanneer je opzoek bent naar advies op maat.
Logo Raaijmakers Makelaardij. Qualis

Raaijmakers Makelaardij Qualis

Bij Raaijmakers Makelaardij sta je centraal. Gedreven door passie en met jarenlange ervaring richten ze zich op persoonlijke, flexibele dienstverlening voor een optimaal resultaat. Ze zijn gespecialiseerd in zowel de aankoop als verkoop van woonhuizen en appartementen. Als onderdeel van Qualis, hebben ze toegang tot een netwerk van exclusieve vastgoedmarkten. Met goed beoordelingen op Funda, praktische diensten zoals woningstyling en woningfotografie, kun je rekenen op professionele ondersteuning van Raaijmakers Makelaardij. Je vindt ze op Europaweg 93 in Helmond.
Logo Ramon Jongen Makelaardij

Ramon Jongen Makelaardij

Ramon Jongen Makelaardij is een persoonlijk en betrokken makelaarskantoor. Als specialist in recreatie, bedrijfsruimte en kantoren zijn zij in te schakelen voor verkoop, verhuur en taxaties. Met hun lidmaatschap bij de NVM en meerdere certificaten tonen ze aan ervaren en betrouwbaar te zijn. Ze onderscheiden zich door altijd alert en actief te zijn binnen de vastgoedmarkt. Kies je voor hen, dan profiteer je van hun uitgebreide kennis, wat bijvoorbeeld handig is bij het verkopen van jouw bedrijfspand.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Helmond! Hoewel je nu een goed beeld hebt van diverse makelaars, is het belangrijk om dit breder te bekijken. De meest geschikte makelaar voor jouw woning en situatie staat wellicht niet in de bovenstaande lijst. Door alle makelaars in Helmond te vergelijken bij Huis Verkopen, vind je de makelaar die echt bij je past.

Vergelijk makelaars in Helmond Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Helmond?

Een makelaar in Helmond rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 456.956 in Helmond komt dit neer op € 4.889 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars in Helmond hanteren een courtage wanneer je je huis wilt verkopen. Dit betekent dat de totale kosten voor de makelaar afhangen van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Deze werkwijze is gebruikelijk in Helmond en andere Nederlandse steden.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Helmond 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.508 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. In persoonlijke overleg met de makelaar kunnen er aanpassingen gemaakt worden op de courtage, waarmee het bedrag afgestemd wordt op jouw specifieke situatie.

Kosten van makelaars in Helmond

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Helmond

In Helmond rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Hiermee worden de kosten bedoeld die je betaalt voordat de verkoop van jouw woning daadwerkelijk van start gaat. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor het maken van foto's, plaatsen van de woning op huizensites en/of Funda, en het verzorgen van de brochure en het verkoopbord. Deze kosten zijn noodzakelijk om jouw woning op de juiste manier in de markt te zetten, maar zijn vaak een flinke hap uit het budget.

De opstartkosten zijn bij elke makelaar anders. Ook hangen ze af van de diensten die je kiest. Voor de ene verkoper is een uitgebreide marketingcampagne belangrijk en zij zullen daarom wellicht meer betalen. Anderen gaan voor een eenvoudiger en goedkoper pakket. Ondanks de kosten kan een makelaar er door zijn contacten en ervaring wel voor zorgen dat je huis sneller wordt verkocht en wellicht voor een betere prijs. Het is daarom goed om te overwegen of de opstartkosten voor jou de moeite waard zijn.

Intrekkingskosten van makelaars in Helmond

Als je besluit je woning in Helmond te verkopen via een makelaar, is het belangrijk om te weten welke kosten hieraan verbonden zijn. Naast courtage en eventuele advertentiekosten, kunnen makelaars ook intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die de makelaar rekent als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, wanneer je toch besluit om niet te verhuizen of als je wilt overstappen naar een andere makelaar.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren per makelaar. In Helmond liggen deze kosten gemiddeld rond de € 500. Het is verstandig om voorafgaand aan het verkooptraject duidelijke afspraken te maken met je makelaar over de kosten die in rekening worden gebracht bij vroegtijdige beëindiging van de overeenkomst. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Helmond met een vast tarief

Naast traditionele makelaars die werken op basis van courtage, zijn er tegenwoordig ook makelaars die werken met een vast tarief. Het verschil? Courtage betekent dat de makelaar een percentage krijgt van de verkoopprijs van jouw huis, terwijl bij een vast tarief je vooraf weet wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopprijs. Makelaars in Helmond hanteren gemiddeld bijvoorbeeld een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Het voordeel van een makelaar met een vast tarief is dus het feit dat je vooraf precies weet wat je moet betalen. Er zijn geen verrassingen of onvoorziene kosten achteraf. Nadeel is dat de makelaar minder gestimuleerd kan worden om de hoogste prijs voor je woning te realiseren, aangezien hun vergoeding hier niet van afhangt.

Tip: Het kan verleidelijk zijn om direct voor de goedkoopste makelaar te gaan, maar onthoud dat je een professionele bemiddelaar nodig hebt die jouw belangen behartigt. Het is daarom verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Je vindt dan de makelaar die het beste inspeelt op jouw behoefte en die van je woning, zowel op het gebied van kennis, expertise als qua tarief.

4 feitjes over makelaars in Helmond

 • Veel woningverkopers in Helmond hebben een voorkeur voor makelaars die de beste resultaten kunnen laten zien. Door deze top presterende makelaars te vergelijken krijgen zij het vertrouwen dat hun woning op de juiste manier wordt verkocht.
 • De meerderheid van de woningverkopers in Helmond kiest voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging. Dit geeft hen het vertrouwen dat de makelaar kennis van zaken heeft en betrouwbaar is. Een geschatte 94% kiest voor een makelaar die lid is van de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Verkoopmakelaars in Helmond hebben uiteenlopende methoden om de waarde van woningen te bepalen. Hierdoor kan de geschatte waarde van een woning zomaar 27.000 euro verschillen tussen makelaars. Daarom is het belangrijk om een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars.
 • Bij de verkoop van hun woning geven de meeste verkopers in Helmond de voorkeur aan een nuchtere aanpak, waarbij de makelaar werkt met een courtage. Dit transparante betalingsmodel zorgt ervoor dat de belangen van zowel koper als verkoper worden beschermd en zorgt voor een eerlijke verkoopprijs.

Wat levert de beste makelaar in Helmond op?

De prestaties van een makelaar in Helmond wegen zwaarder dan diens kosten. Waarom zo'n stelling? Omdat een capabele makelaar meer overwinning uit de verkoop van je woning kan halen dan wat je zou besparen met een lage commissie.

Maar hoe identificeer je die competentie? Hier zijn enkele kenmerken van de beste makelaars in Helmond:

 • Gewoonlijk behalen de superieure makelaars in Helmond de hoogste verkoopprijzen. Gemiddeld ligt de verkoopwaarde van de woningen die zij beheren boven de € 12.499.
 • Volgens onze data vinden de snelst verkopende huizen in Helmond hun nieuwe eigenaar 12 dagen eerder dan gemiddeld. Dit weerspiegelt de inzet en de efficiëntie van geëngageerde makelaars in hun verkoopstrategieën.

De beste makelaar in Helmond vinden

Wat vind je belangrijk bij een makelaar? Is het de verkoopstrategie, de inschatting van de woningwaarde, of toch de tarieven? Makelaars in Helmond verschillen hierin sterk. Het is van belang om te vergelijken welke het beste bij je past.

Bij de voorbereiding voor de verkoop van je woning speelt de keuze voor een makelaar een grote rol. Door zorgvuldig makelaars te matchen met jouw woning, situatie en wensen, zorgen we voor de beste match. Deze stap is uitermate bepalend voor jouw verkoopproces.

Waar moet je op letten bij makelaars in Helmond?

Als je jouw huis in Helmond wilt verkopen zijn er enkele zaken waarop je moet letten bij het selecteren van de juiste makelaar:

Kijk naar ervaring

Controleer of de makelaar over lokale kennis en ervaring beschikt. Een makelaar met ervaring in Helmond kent de huizenmarkt en de buurt goed.

Beoordelingen en referenties

Zorg ervoor dat je de beoordelingen en referenties van potentiële makelaars bekijkt. Dit kan je inzichten geven over de tevredenheid van eerdere klanten.

Let op de kosten

Het is belangrijk om te checken wat een makelaar kost in Helmond. De gemiddelde courtage in deze stad is 1,07%.

Controleer de communicatie

Een goede makelaar communiceert helder en duidelijk met je. Focus dus op makelaars die snel en professioneel reageren.

De presentatie van je woning

Ten slotte, bekijk hoe de makelaar de woningen presenteert die ze verkopen. Goede foto's en beschrijvingen kunnen potentiële kopers aantrekken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Overweeg je een verkoopmakelaar in te schakelen voor de verkoop van jouw woning? Dan zul je in aanraking komen met verschillende brancheverenigingen. Waaronder de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze verenigingen waarborgen de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun leden.

NVM-verkoopmakelaars genieten veel bekendheid, maar ook VBO en VastgoedPRO hebben uitstekende makelaars in hun bestand. Het onderscheid zit vaak in de lokale marktkennis en persoonlijke benadering. Overigens is iedere keuze voor een makelaar persoonsgebonden, dus laat je vooral goed informeren.

Wat doet een makelaar in Helmond?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van je woning in Helmond. Zij zijn immers de specialisten op de lokale woningmarkt, kennen de ins en outs en weten precies welke stappen ze moeten nemen om jouw woning aan de man te brengen.

Enkele functionele voorbeelden hiervan zijn: Het bepalen van de juiste vraagprijs op basis van de huidige markttrends in Helmond. Een aantrekkelijk, weloverwogen presentatiepakket samenstellen voor potentiële kopers. Maar ook het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerden op een manier die aansluit bij jouw verkoopwensen.

 • Waardebepaling van de woning
 • Samenstellen presentatiepakket
 • Onderhandelingen met potentiële kopers voeren
 • Afhandelen juridische en administratieve zaken
 • Adviseren over optimale verkoopstrategie

Waarom een makelaar in Helmond inschakelen?

Een goede verkoopmakelaar zorgt voor optimale ondersteuning bij de verkoop van je huis in Helmond. Terwijl een gemiddelde makelaar je begeleidt bij het basisproces, gaat de goede verkoopmakelaar een stap verder door rekening te houden met jouw individuele behoeften en de specifieke kenmerken van de plaatselijke onroerendgoedmarkt. Het is de combinatie van professionaliteit, ervaring en klantgericht handelen die een goede verkoopmakelaar onderscheidt.

Marktkennis van Helmond

Een goede verkoopmakelaar heeft gedegen kennis van de onroerendgoedmarkt in Helmond. Ze zijn op de hoogte van de prijstrends, de vraag naar bepaalde eigenschappen en de voorkeuren van kopers in het gebied. Deze informatie is onmisbaar bij het vaststellen van de ideale verkoopprijs en het ontwikkelen van een effectieve verkoopstrategie.

Persoonlijke benadering

Bij een goede makelaar ben je geen 'nummertje'. Er wordt geluisterd naar jouw specifieke situatie, verwachtingen en zorgen. Door een persoonlijke benadering en open communicatie, zorgt de professionele verkoopmakelaar ervoor dat je je gedurende het hele verkoopproces gesteund en geïnformeerd voelt.

Professionele presentatie

Een goede verkoopmakelaar weet als geen ander hoe belangrijk een eerste indruk is. Ze zorgen ervoor dat jouw huis op zijn best wordt gepresenteerd, door middel van professionele fotografie, duidelijke plattegronden en aantrekkelijke beschrijvingen, perfect afgestemd op de doelgroep.

Onderhandelingsvaardigheden

Wat een goede verkoopmakelaar echt onderscheidt, zijn zijn onderhandelingsvaardigheden. Ze nemen het voortouw in alle gesprekken en onderhandelingen met potentiële kopers, om ervoor te zorgen dat je jouw eigendom voor de best mogelijke prijs verkoopt.

Informatie over Helmond

Helmond, gelegen in het zuidoosten van Brabant, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het erfgoed is zichtbaar in de authentieke gebouwen en monumenten die Helmond rijk is.

De stad ontwikkelde zich tijdens de industriële revolutie snel. Textiel- en metaalindustrie bloeiden op en brachten welvaart. Tegenwoordig zijn diversiteit en groei nog steeds kenmerkend voor de lokale economie.

Met meer dan 90.000 inwoners biedt Helmond een mix van stedelijke voorzieningen en kleine dorpskernen. De goede bereikbaarheid en groene omgeving maken de stad populair voor woon- en werkverkeer.

Weetje: De afgelopen jaren laten de woningmarktcijfers in Helmond een interessante trend zien. Vanaf 2015 is er sprake van een gestaag stijgende lijn, wat resulteert in aanzienlijk hogere huizenprijzen.

Makelaars in Helmond vergelijken

Huis Verkopen biedt een eenvoudige manier om de beste makelaars in Helmond te vinden die bij jouw wensen aansluiten. Op basis van jouw voorkeuren en de kenmerken van je woning worden potentiële makelaars voorgesteld.

 • Gratis waardebepaling van je huis
 • Scherper makelaarstarief door vergelijking
 • Vind de makelaar met de grootste verkoopkans
 • Gratis verkoopadvies voor maximale winst

Het vergelijken van deze makelaars is eenvoudig en kosteloos. Door verschillende makelaars in Helmond te vergelijken, kun je niet enkel geld besparen op makelaarskosten, maar zorg je er ook voor dat je de makelaar kiest die je huis volgens jouw wensen en voor de beste prijs kan verkopen. Besparen was nog nooit zo makkelijk!

Vergelijk makelaars in Helmond Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Helmond

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Helmond zijn € 515. Het is een goed idee deze kosten te vergelijken bij verschillende makelaars.

Een woning in Helmond is gemiddeld binnen 41 dagen verkocht. Verkoopt de jouwe sneller of langzamer, houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is.

Door het vergelijken van makelaars kun je gemiddeld € 1.508 besparen op de verkoop van je woning.

De gemiddelde makelaarskosten in Helmond zijn € 4.889. Hierbij zitten uiteenlopende kosten inbegrepen, zoals opstart-, courtage- en intrekkingskosten.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Helmond is € 456.956. Elk huis is uniek en de exacte prijs hangt af van veel factoren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen