Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leeuwarden

Zoek je een goede verkoopmakelaar in Leeuwarden? Kies voor iemand met ruime ervaring in de lokale woningmarkt, dit vormt een cruciale factor voor een succesvolle verkoop. Deze kennis ondersteunt bij het realiseren van een optimale verkoopprijs en zorgt voor een vlot verkoopproces.

Over makelaars in Leeuwarden

Verkoopmakelaars kunnen op talloze manieren van elkaar verschillen. Dit kan variëren van hun strategie voor marketing en onderhandeling tot hun specialisme in bepaalde types woningen. Zo kan een makelaar expertise hebben in de verkoop van boerderijen, terwijl een andere makelaar zich voornamelijk richt op appartementen in de stad. Verder spelen factoren zoals de persoonlijke werkstijl van de makelaar en zijn of haar lokale kennis een grote rol in hoe succesvol de verkoop zal zijn. Het is essentieel om dit allemaal in overweging te nemen bij jouw keuze voor een makelaar.

Met betrekking tot de makelaars in Leeuwarden kunnen we je helpen. We volgen nauwgezet alle ontwikkelingen, prestaties en trends van makelaars in deze stad. Hierdoor hebben we een goed inzicht in wie de beste prestaties levert als het gaat om het behalen van een hoge verkoopprijs. Met deze informatie kunnen we je verzekeren van de best mogelijke keuze als het gaat om makelaars in Leeuwarden. Door onze kennis te benutten kun je er zeker van zijn dat je de beste verkoopresultaten kunt verwachten.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.437
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.452
Besparing (gem.)
€ 1.309

Actueel

 • april 2024: Overweeg je om je huis te verkopen, denk dan aan de mogelijke makelaarscourtage. De gemiddelde courtage bedraagt momenteel in Leeuwarden 1,09%. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je kostenplaatje.
 • Er is veel interesse in de huidige stand van de huizenmarkt, met name de huizenprijzen in Leeuwarden. Deze blijken nu gemiddeld op € 315.327 te liggen. Daarnaast is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 2.805. Wil je je verder verdiepen in de details, neem een kijkje op de pagina met de woningmarktgegevens.
 • Ten slotte is het verstandig om de huidige tarieven van de makelaars goed te bekijken. In Leeuwarden bedragen deze gemiddeld € 3.437. Het is slim om deze tarieven te vergelijken. Je wilt immers de beste waarde voor je geld, en elke besparing kan helpen bij de financiering van je volgende huis.

Uitgelichte makelaars in Leeuwarden

Als je op het punt staat jouw huis te verkopen, dan heb je in Leeuwarden de keuze uit een groot aantal makelaars. We bieden een uitgebreid overzicht met daarin diverse makelaars uit Leeuwarden, ieder voorzien van een duidelijke beschrijving zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is aan te raden om een vergelijking te maken tussen de makelaars, zodat je inzicht krijgt in onder andere de variatie in kosten, diensten en ervaringen.

Logo BOSMA DE WITTE MAKELAARS

BOSMA DE WITTE MAKELAARS

Bosma De Witte Makelaars is een team van NVM geregistreerde professionals, gevestigd in Leeuwarden sinds 1989. Met een nuchtere, no-nonsense aanpak bieden ze diensten aan zoals het kopen en verkopen van onroerend goed, taxaties en adviezen. Ze onderscheiden zich met specialismen in woningstyling, woningfotografie en monumenten en leggen de focus op gedegen en vertrouwd werken. Je kunt rekenen op lokale kennis en een frisse benadering.
Logo ABO Makelaars Peter de Vries

ABO Makelaars Peter de Vries

ABO Makelaars Peter de Vries is een betrokken en actief makelaarskantoor in Leeuwarden en omgeving. Ze ondersteunen je niet alleen bij de aankoop en verkoop van je woning, maar ook bij taxaties. Met hun kennis en ervaring letten ze op zowel emotionele als zakelijke aspecten van het proces. Daarbij hebben ze speciale aandacht voor woningstyling, bedrijfsruimten, beleggingen en winkels. Ze zijn aangesloten bij de NVM en beschikken over diverse certificaten.
Logo De Vos Makelaardij B.V.

De Vos Makelaardij BV

Bij De Vos Makelaardij kun je terecht voor aankoop, verkoop, taxaties, verhuur en financieel advies. Het team van 5 medewerkers, aangesloten bij de NVM, staat bekend om hun doelgerichte aanpak en scherpe onderhandelingen. Naast Nederlands spreken ze Engels, Duits en Fries. De waardering van klanten ligt boven de 9 en een waardebepaling van jouw woning is altijd gratis. Ze hebben ervaring met beleggen en monumenten. Een no-nonsense makelaar die doet wat ze zeggen.
Logo Duinstra Melis Makelaars

Duinstra Melis Makelaars

Duinstra Melis Makelaars is een klantgerichte en innovatieve NVM-makelaar met 11 medewerkers. Ze zetten alles op alles om de beste service te bieden en streven naar maximale klanttevredenheid. Hun aanpak is laagdrempelig en ze zijn altijd op zoek naar creatieve manieren om voorop te blijven in de markt. Ze bieden diensten aan in verkoop, aankoop en verhuur. Je vindt ze aan de Balthasar Bekkerwei in Leeuwarden.
Logo Hellema Makelaars

Hellema Makelaars

Hellema Makelaars is al 125 jaar een vertrouwd gezicht in en rond Leeuwarden. Ze opereren vanuit hun laagdrempelige kantoor met zeven enthousiaste medewerkers. Kwaliteit, transparantie en eerlijk tarief staan centraal in hun dienstverlening. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of beleggen in vastgoed, ze staan voor je klaar. Ook voor woningstyling en -fotografie kun je bij hen terecht. Ze zijn ook na kantoortijden bereikbaar. Met hun lidmaatschap van de branchevereniging NVM ben je verzekerd van professionaliteit.
Logo Faber Makelaardij

Faber Makelaardij

Faber Makelaardij biedt een totaalpakket bij de aan- of verkoop van je woning. Vanuit een unieke, frisse aanpak zorgen de inhouse stylisten en professionele fotografen voor een sprankelende woningpresentatie, ondersteund door een team van makelaars en online marketeers die voor een soepel verkoopproces zorgen. Ook voor financieel advies en taxaties kun je bij Faber terecht. Persoonlijke wensen vinden ze heel belangrijk, dus aanpassingen in hun service zijn altijd mogelijk.
Logo FRANS HETTEMA MAKELAARDIJ

FRANS HETTEMA MAKELAARDIJ

Als je de aandacht voor jouw woning wil trekken, is Frans Hettema Makelaardij de juiste keuze. Deze NVM makelaar weet hoe hij jouw woning perfect op Funda en sociale media moet positioneren. Met toegankelijke, transparante communicatie en uitgebreide kennis van de lokale markt wordt het beste resultaat behaald. Naast verkoop zorgen ze ook voor aankoop, taxaties, verhuur en financieel advies. Ook bij specifieke zaken als winkels, bedrijfsruimte en herbestemming ben je hier goed.
Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Bij Lamberink Makelaars & Adviseurs staat je woning centraal. Dit familiebedrijf met tien vestigingen in Noord-Nederland gaat verder dan een standaard verkoop: ze zetten een uitgebreid marketingpakket in, maken gebruik van uitgebreide netwerken en bieden persoonlijke begeleiding om zo de beste deal voor je woning te sluiten. Naast woningverkoop, bieden ze ook aankoopbegeleiding, taxatierapporten, hypotheekadvies en meer. Met hun ervaring en specialismen in diverse vastgoedsectoren, wordt alles onder één dak geregeld.

Let op: In en rondom Leeuwarden zijn er meer verkoopmakelaars actief dan je in eerste instantie zou denken. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar niet in de eerder getoonde lijst staat. Bij Huis Verkopen hebben we alle makelaars in Leeuwarden meegenomen in onze vergelijking. Alleen zo vind je de makelaar die perfect aan jouw behoeften voldoet.

Vergelijk makelaars in Leeuwarden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leeuwarden?

Een verkoopmakelaar in Leeuwarden rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 315.327 in Leeuwarden komt dit neer op € 3.437 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de makelaarskosten een van de grootste uitgaven zijn bij de verkoop van je huis, moet je niet vergeten dat een goede makelaar zijn gewicht in goud waard kan zijn. Het kiezen van de juiste makelaar kan ervoor zorgen dat je huis tegen de hoogste prijs verkocht wordt, waardoor eventuele hoge kosten gecompenseerd worden.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leeuwarden 0,83% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.309 door eerst tarieven op te vragen. Het is belangrijk te vermelden dat deze vergelijking geheel kosteloos en zonder verplichtingen wordt aangeboden.

Kosten van makelaars in Leeuwarden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 3.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leeuwarden

Het verkopen van je woning in Leeuwarden gaat vaak gepaard met de term 'opstartkosten'. Dit zijn kosten die je betaalt aan de makelaar voordat hij of zij daadwerkelijk begint met de verkoop van je woning. Denk aan het maken van foto's, het opstellen van verkoopbrochures en de publicatie van je woning op de website van de makelaar of op een andere online platform. Opstartkosten zijn niet te vermijden, aangezien dit een gebruikelijke praktijk is bij de meeste makelaars in Leeuwarden.

Maar hoeveel bedragen deze opstartkosten precies? Gemiddeld variëren de opstartkosten tussen € 400 en € 700. Iedere makelaar kan echter verschillende opstartkosten hanteren. Om een exact beeld te krijgen van wat je kunt verwachten bij verschillende makelaars in Leeuwarden, kun je de tarieven opvragen. Dit proces is gratis, vrijblijvend en helpt je verder bij het maken van een keuze.

Intrekkingskosten van makelaars in Leeuwarden

Zodra je een huis in Leeuwarden te koop zet via een makelaar en je besluit om de woning voortijdig uit de verkoop te halen, moet je rekening houden met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je als verkoper moet betalen aan de makelaar voor de tijd en moeite die hij al in de verkoop heeft geïnvesteerd. Bijvoorbeeld, als na een paar bezichtigingen je besluit om aan jouw woning vast te houden of je krijgt een plotse baanoverplaatsing en je wilt jouw huis toch niet verkopen .

In zulke situaties kunnen makelaars in Leeuwarden gemiddeld € 500 aan intrekkingskosten in rekening brengen. Dit bedrag kan variëren, afhankelijk van de makelaar en hoeveel werk er al in de verkoop van jouw huis is gestoken. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te informeren naar deze kosten voordat je een makelaar kiest. Zo voorkom je onverwachte kosten en onaangename verrassingen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leeuwarden met een vast tarief

Er zijn twee verschillende typen makelaars die je kunt overwegen wanneer je je huis wilt verkopen. Sommige makelaars vragen een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. Aan de andere kant zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld ligt deze vaste prijs in Leeuwarden op € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief heeft zowel voor- als nadelen. Eén van de grootste voordelen is dat je vanaf het begin weet hoeveel de diensten van de makelaar je zullen kosten. Het kan echter ook betekenen dat je makelaar minder gemotiveerd is om een hogere prijs voor je huis te krijgen, omdat zijn vergoeding niet verandert. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een makelaar.

Tip: Het is slim om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je inzicht in de verschillen tussen makelaars en kan je een weloverwogen keuze maken. Zo ben je zeker dat je een makelaar kiest die niet alleen bij jouw budget past, maar ook de beste dienst kan leveren voor de verkoop van jouw specifieke woning.

4 feitjes over makelaars in Leeuwarden

 • Als je van plan bent om je huis in Leeuwarden te verkopen, kan het interessant zijn om een makelaar in te schakelen. Het blijkt namelijk dat woningen met de hulp van een makelaar gemiddeld 12% winstgevender verkopen dan zonder makelaar.
 • Waardebepalingen van verkoopmakelaars in Leeuwarden kunnen flink verschillen; soms wel tot een bedrag van €27.000. Het is dus zeker de moeite waard om een goed overzicht te krijgen van alle schattingen voor jouw woning.
 • De duurste makelaar in Leeuwarden vraagt een courtage van 1,61%. Niet schrikken, de meeste makelaars zijn een stuk goedkoper. Doorgaans ligt de courtage een stuk lager dan bij deze dure uitzondering.
 • Voordat Leeuwarders een makelaar kiezen, vragen zij gemiddeld bij 3 makelaars om verkoopadvies. Het kan dus zeker geen kwaad om even rond te vragen voordat je een definitieve keuze maakt.

Wat levert de beste makelaar in Leeuwarden op?

De beste makelaars in Leeuwarden leveren niet alleen een uitstekende service op basis van lovende beoordelingen, maar blinken ook aantoonbaar uit in harde cijfers. Hieruit blijkt dat ze de woningverkoop doorgaans versnellen en de verkoopprijzen verhogen.

Hoe onderscheid je deze topmakelaars in Leeuwarden:

 • € 8.839 euro. Dat is het bedrag waarmee de beste makelaars adhv onze onafhankelijke statistieken, de verwachte verkoopprijs van woningen in Leeuwarden weten te overtreffen. Het zijn harde cijfers die op een solide expertise en succesvolle verkoopstrategie wijzen.
 • Daarnaast weten de vlotste makelaars in Leeuwarden woningen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan hun collega's. Deze cijfers uit onze database illustreren hoe deze makelaars efficiëntie en resultaatgericht handelen combineren tot uitmuntend vakmanschap.

De beste makelaar in Leeuwarden vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Leeuwarden? Het gaat erom de makelaar te vinden die perfect aansluit bij jouw woning en situatie. Niet alleen de makelaar met het hoogste slagingspercentage, maar degene die het beste begrijpt wat jij nodig hebt.

Via het vergelijkingsformulier kunt je de juiste makelaar vinden. Vul je adres, situatie en voorkeuren in en laat ons een match maken. Zo krijg je een makelaar die volledig aansluit bij jouw behoeften.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leeuwarden?

Bij het kiezen van een makelaar in Leeuwarden voor de verkoop van je huis zijn er meerdere aandachtspunten waar je op moet letten:

Ervaring en kennis van de markt

Heeft de makelaar voldoende ervaring en kennis van de woningmarkt in Leeuwarden? Dit is essentieel voor een succesvolle verkoop.

Communicatie en service

Is de makelaar goed bereikbaar en is de communicatie duidelijk? Goede service maakt het verkoopproces soepeler en minder stressvol.

Vergelijk de tarieven

Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.309 besparen. Bekijk en vergelijk de tarieven hier:

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met je makelaar is belangrijk. Je moet je prettig voelen bij de persoon die je helpt bij zo'n grote stap als de verkoop van je huis.

Kijk naar reviews

Controleer de waarderingen en ervaringen van voorgaande klanten. Dit geeft vaak een goed beeld van de werkwijze van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het belangrijk dat de verkoop van jouw huis vlot verloopt en dat je goed begeleid wordt in dit proces? Een verkoopmakelaar kan in deze situatie een belangrijke ondersteuning zijn. Maar waar moet je dan aan denken?

In Leeuwarden zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief. Zij kenmerken zich door een hoge kwaliteit van dienstverlening. Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO. Het voordeel van een NVM-makelaar is dat deze altijd deskundig is, volgens strikte gedragsregels werkt en continu wordt bijgeschoold.

Wat doet een makelaar in Leeuwarden?

Bij de beslissing om jouw huis in Leeuwarden te verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Zo'n makelaar heeft de kennis en ervaring om je te begeleiden in dit proces.

Maar, je vraagt je misschien af: wat doet een makelaar precies? Laten we er eens dieper op ingaan door middel van een overzichtelijke opsomming:

 • Waardeschatting: Bepaalt de realistische verkoopwaarde van je huis.
 • Promotie en marketing: Maakt jouw woning zichtbaar voor potentiële kopers.
 • Bezichtigingen: Leidt potentiële kopers rond en beantwoordt hun vragen.
 • Onderhandelingen: Voert de gesprekken met geïnteresseerden om de beste verkoopprijs te realiseren.
 • Afronding van de verkoop: Helpt bij de juridische afwikkeling en het tekenen van de koopakte.

Waarom een makelaar in Leeuwarden inschakelen?

Een goede makelaar in Leeuwarden kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe snel jouw woning wordt verkocht en voor welke prijs. Afhankelijk van jouw wensen en de unieke eigenschappen van de woning, kan deze professional de juiste strategieën toepassen voor een succesvolle en winstgevende verkoop. Laten we hieronder enkele kernaspecten van hun service bespreken.

Kennis van de lokale markt

Diepgaande kennis van de lokale markt is een van de sterke punten van een ervaren makelaar. Hij kent de huidige trends, prijzen en de vraag in Leeuwarden. Met deze informatie kan hij jouw huis nauwkeurig waarderen om een aantrekkelijke, maar concurrerende prijs vast te stellen.

Effectieve marketingstrategieën

Bij het verkoopproces hoort ook het toepassen van effectieve marketingstrategieën. Jouw makelaar kan de juiste verkoopkanalen kiezen, prikkelende beschrijvingen opstellen en professionele foto's maken van jouw huis om de aandacht van potentiële kopers te trekken.

Persoonlijke benadering

Een goede makelaar luistert aandachtig naar jouw wensen en behoeften en zorgt dat deze worden gerealiseerd. Hij maakt tijd voor je vragen, respecteert jouw keuzes, adviseert waar nodig en bewaakt jouw belangen tijdens het complete verkoopproces.

Expert in onderhandelingen

Met een deskundige makelaar aan jouw zijde ben je verzekerd van sterke onderhandelingen. Hij zorgt voor het realiseren van de maximale verkoopprijs, door effectief te onderhandelen met geïnteresseerden, zonder dat het ten koste gaat van de snelheid van de verkoop.

Informatie over Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van provincie Friesland. Met meer dan 90.000 inwoners is het een stad met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd.

De stad is bekend om zijn culturele erfgoed, variërend van oude kerken tot moderne architectuur. Ook de Prinsentuin, een mooie stadstuin, draagt bij aan de charme van Leeuwarden.

Leeuwarden heeft een levendig stadscentrum. Hier bevinden zich talloze winkels, restaurants en cafés. Het is een stad die zowel moderne als traditionele kanten in zich verenigt.

Weetje:

De huizenmarkt van Leeuwarden is zeker geen stilstaand water. Er is de laatste tijd veel verandering te zien in de woningmarktcijfers van de stad. Er heerst een interessante go-with-the-flow op de markt.

Makelaars in Leeuwarden vergelijken

Je staat op het punt om jouw huis te verkopen in Leeuwarden, een spannende maar belangrijke stap. Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de juiste makelaar voor jouw situatie.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in verkoopadvies en -strategieën
 • Betere tarieven door vergelijking
 • Ervaren en succesvolle makelaars

Het vergelijken van makelaars op Huis Verkopen is eenvoudig en levert direct inzichten op. Niet alleen in prijs, maar ook in voorwaarden en de aanpak van de makelaar. Dit maakt de keuze voor de makelaar die het beste bij jouw situatie en wensen past, des te gemakkelijker.

Vergelijk makelaars in Leeuwarden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leeuwarden

Je kunt kijken naar de ervaring van de makelaar, recensies van klanten lezen en de kosten vergelijken. Het is ook goed om te vergelijken en advies op te vragen bij verschillende makelaars in Leeuwarden. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 1.309 besparen.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Leeuwarden zijn € 3.437. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je nodig hebt en de waarde van je huis. Op onze website kun je de tarieven opvragen bij verschillende makelaars.

Het gemiddelde aantal dagen dat het duurt om een huis in Leeuwarden te verkopen is 48 dagen. Dit kan echter variëren, afhankelijk van veel factoren zoals de marktomstandigheden.

Op onze website kun je makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, ervaring en klantbeoordelingen. Je kunt hier gratis en vrijblijvend een makelaarsvergelijking aanvragen.

Een goede makelaar kan je helpen om de best mogelijke prijs voor je huis te krijgen. Het kan ook nuttig zijn om verkoopadvies aan te vragen om te begrijpen hoe je je huis aantrekkelijker kunt maken voor kopers.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen