Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Alphen aan den Rijn

Op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Alphen aan den Rijn? Huis Verkopen kent de lokale woningmarkt als geen ander door jarenlang alle woningmarktdata te verzamelen. Maak jouw keuze eenvoudiger en krijg inzicht in de beste makelaars met behulp van deze waardevolle informatie.

Over makelaars in Alphen aan den Rijn

Wij houden alles voor je bij over makelaars in Alphen aan den Rijn. Of het nu gaat om de bereikbaarheid, de snelheid van verkopen of de prijs-kwaliteitverhouding: niets ontgaat ons. Door deze gegevens met elkaar te vergelijken, krijg je een helder beeld van welke makelaar het beste jouw belangen kan behartigen. Bovendien kan het je aardig wat kosten besparen.

Vraag je jezelf af welke makelaar de meeste ervaring heeft in jouw regio? Of wie de beste verkoopprijs kan realiseren? En wat te denken van persoonlijke service – wil je een makelaar die 24/7 voor je klaarstaat? Allemaal relevante vragen die de keuze voor een makelaar kunnen bepalen. Maak je geen zorgen, alle informatie die je nodig hebt om tot de beste keuze voor een makelaar in Alphen aan den Rijn te komen, vind je snel en makkelijk hier terug.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.996
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.739
Besparing (gem.)
€ 1.130

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Alphen aan den Rijn is € 434.456 euro en voor een m2 is dat € 4.106 euro. Voor meer details over de lokale huizenprijzen, kun je een kijkje nemen op onze website.
 • Voor de diensten van een makelaar betaal je in Alphen aan den Rijn op dit moment gemiddeld een courtage van 1,15%. Om meer te weten over de mogelijkheden van het verkopen van je huis in Alphen aan den Rijn, staan we voor je klaar.
 • Het is goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Alphen aan den Rijn flink kunnen variëren. Door tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.130 euro besparen op de uiteindelijke makelaarskosten.

Uitgelichte makelaars in Alphen aan den Rijn

Als je je woning in Alphen aan den Rijn wilt verkopen, heb je de keuze uit meerdere verkoopmakelaars. We bieden je een handig overzicht van verschillende makelaars in deze regio. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken omdat je hiermee inzicht krijgt in de verschillende dienstverleningen, verkoopstrategieën en tarieven, en je zo de beste match voor jouw situatie kunt vinden.

Logo B&L Vastgoed

B&L Vastgoed

B&L Vastgoed is een bevlogen en betrokken makelaar met ruim 20 jaar ervaring. Je kunt op 7 zekerheden vertrouwen met hun dienstverlening: een ongedwongen en persoonlijke aanpak, lage kosten, snelle verwerking, integriteit, en een ruim aanbod. Je kunt elke moment contact met hen opnemen, ook buiten kantooruren, voor onder andere verkoop, verhuur, aankoopbegeleiding, advies, taxaties en waardebepalingen. Ze zijn gecertificeerd door de NVM en gevestigd op de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn.
Logo Angela den Hartog makelaardij B.V.

Angela den Hartog makelaardij BV

Bij makelaardij Angela den Hartog staat een persoonlijke benadering voorop. Het karakter van dit kleine, actieve kantoor is onderscheidend dankzij de vrouwelijke touch. De makelaar begrijpt dat verhuizen meer is dan een financiële stap; het heeft ook een emotionele impact. Daarom worden zowel zakelijke als emotionele aspecten van de verkoop, aankoop en taxatie van je woning met zorg behandeld. Angela den Hartog is lid van NVM en beschikt over de certificaten VastgoedCert en NRVT.
Logo Deerenberg & Van Leeuwen Makelaars

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaars

Bij Deerenberg & Van Leeuwen Makelaars begint je verhuisproces goed. Ze combineren sterke vakkennis met een uitgebreid netwerk en gedreven professionals. Met diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en verhuur, en specialismen in woningstyling en nieuwbouw leveren ze je optimale ondersteuning. Hun recente resultaten tonen hun ervaring: de afgelopen 12 maanden hebben ze 62 huizen verkocht, 21 aangeboden en aangekocht en 2 verhuurd. Een betrouwbaar NVM-lid dat je verhuizing naar wens laat verlopen.
Logo Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn

Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn

Drieman Garantiemakelaars in Alphen aan den Rijn biedt vol vertrouwen al meer dan 40 jaar hulp bij koop, verkoop, verhuur en taxaties van woningen. Met hun specialisme in nieuwbouw en connecties met hypotheekverstrekkers, vormen zij de ideale makelaar voor iedere fase in je wooncarrière. Klanttevredenheid en kwaliteit staan centraal, wat bevestigd wordt door een gemiddelde beoordeling van 9,4 op Funda. Ben je op zoek, of wil je eens praten? Ze staan altijd klaar.
Logo De Koning makelaars - ERA én NVM

De Koning makelaars - ERA én NVM

De Koning makelaars zijn experts in het waarmaken van jouw woondromen. Ze luisteren aandachtig naar je wensen en motivatie voor een woning, waardoor ze je optimaal kunnen begeleiden bij de verkoop of aankoop. Met vestigingen in diverse steden en expertise in zowel bestaande als nieuwbouwwoningen, bieden ze een complete service, inclusief verhuur, taxaties en financieel advies. Ze zijn aangesloten bij ERA en NVM, wat hun deskundigheid onderstreept. Je bent welkom op het kantoor aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn.
Logo HOLLAND WEST MAKELAARDIJ

HOLLAND WEST MAKELAARDIJ

Als je op zoek bent naar een betrouwbare makelaar, dan is Holland West Makelaardij een goede optie. Actief sinds 1937 en aangesloten bij de NVM, bieden ze tal van diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Hun focus ligt op een persoonlijke aanpak, respect voor klanten en het maken van realistische beslissingen zonder tijdsdruk. Ze zetten kennis, professionaliteit en enthousiasme in om je naar je droomhuis te leiden.
Logo Koppes Makelaardij B.V.

Koppes Makelaardij BV

Koppes Makelaardij is een specialistische en vooraanstaande makelaar, met bijna vijf decennia ervaring in Alphen aan den Rijn en omliggende regio's. Of je nu een huis wil verkopen, kopen, verhuren of een nieuwbouwwoning zoekt, je vindt alle diensten onder één dak. Dankzij uitgebreide kennis van de lokale markt en een toegewijd team van 16 medewerkers, gaat Koppes Makelaardij altijd voor het beste resultaat. Ze zijn gevestigd op de Julianastraat 133.
Logo Makelaardij Van Brussel

Makelaardij Van Brussel

Makelaardij Van Brussel is een NVM-makelaar dat zich kenmerkt door een persoonlijke en bevlogen aanpak. Met deskundigheid en passie biedt het diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties aan. Het kantoor zet zich in voor een betekenisvolle relatie met zijn klanten en besteedt extra aandacht aan woningstyling en -fotografie, wat ten goede komt aan het resultaat. Afgelopen jaar werden er 75 woningen verkocht en 22 aangekocht.

Let op: het gegeven overzicht betreft niet alle verkoopmakelaars actief in Alphen aan den Rijn. Het is mogelijk dat de makelaar die het beste bij jouw specifieke situatie past, nog niet genoemd is. Wil je zeker zijn van je keuze, ga dan de verschillende opties vergelijken. Met een uitgebreide vergelijking van Huis Verkopen weet je zeker dat je de meest geschikte makelaar selecteert.

Vergelijk makelaars in Alphen aan den Rijn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Alphen aan den Rijn?

Een makelaar in Alphen aan den Rijn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 434.456 in Alphen aan den Rijn komt dit neer op € 4.996 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Als je jouw huis verkoopt, zijn de kosten voor een makelaar misschien wel de grootste uitgave die je moet doen. Het is echter belangrijk om in te zien dat een kundige makelaar zijn kosten altijd terugverdient. Des te belangrijker is het om de makelaar te selecteren die in staat is om jouw huis voor de beste prijs te verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Alphen aan den Rijn 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.130 besparen door makelaars te vergelijken. En weet je wat het mooie eraan is? Het vergelijken van makelaars kost je helemaal niets, het is compleet kosteloos en zonder verdere verplichtingen!

Kosten van makelaars in Alphen aan den Rijn

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn hanteren de meeste makelaars het principe van opstartkosten. Opstartkosten zijn kosten die je aan de makelaar betaalt voordat hij jouw woning te koop zet. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor professionele fotografie, het inmeten van de woning en het maken van plattegronden. Deze activiteiten zijn nodig om jouw woning aantrekkelijk te presenteren op huizensites en op Funda.

Opstartkosten zijn dus een voorinvestering die je doet om je woning zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Houd er rekening mee dat deze kosten meestal niet bij de courtage (de provisie) zijn inbegrepen en dat je deze dus vooraf betaalt. Dit maakt opstartkosten een belangrijk aspect in je budgetplanning bij het verkopen van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Alphen aan den Rijn

Vroegtijdige verkoopstop is iets dat je wellicht overweegt als de omstandigheden veranderen en je het proces van het verkopen van jouw woning in Alphen aan den Rijn wilt stoppen. Wees je ervan bewust dat de meeste makelaars in deze situatie intrekkingskosten kunnen berekenen. Deze kosten worden in rekening gebracht omdat de makelaar tijd, moeite en middelen heeft besteed aan het proberen te verkopen van jouw woning.

Intrekkingskosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de afspraken die je aan het begin van het proces met hen hebt gemaakt. Bijvoorbeeld, stel je besluit dat je niet langer wilt verhuizen omdat je een nieuwe baan dichtbij huis krijgt, of simpelweg dat de vastgoedmarkt niet naar jouw gunst is. In dergelijke gevallen, wanneer je besluit om jouw huis vroegtijdig van de markt te halen, worden intrekkingskosten in rekening gebracht als compensatie voor de inspanningen en kosten die de makelaar tot dan toe heeft gemaakt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Alphen aan den Rijn met een vast tarief

Er zijn verschillende soorten makelaars als het gaat om betalingsstructuren. Sommigen werken op basis van courtage, wat betekent dat ze een percentage van de verkoopprijs van je huis krijgen. Er zijn echter ook makelaars die met een vast tarief werken, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Bijvoorbeeld, de gemiddelde vaste vergoeding die makelaars in Alphen aan den Rijn hanteren ligt op € 3.250 (update: mei 2024).

Nu kan je je afvragen, wat zijn de voor- en nadelen van een makelaar met een vast tarief? Een duidelijk voordeel is dat je vooraf weet wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Maar houd in gedachten dat als je woning sneller verkoopt dan verwacht of voor een hogere prijs, je misschien meer betaalt dan bij een makelaar die met courtage werkt.

Tip: Het is altijd verstandig om meerdere makelaars naast elkaar te leggen. Door een vergelijking te maken, kun je de makelaar vinden die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie en die van je huis. Zo ben jij er zeker van dat je de optimale deal sluit!

4 feitjes over makelaars in Alphen aan den Rijn

 • Het is een algemene trend in Alphen aan den Rijn dat de meeste makelaars hun diensten aanbieden op basis van courtage. Hierdoor hebben woningverkopers het genoegen om pas te betalen bij een geslaagde verkoop, een voorkeur die door velen wordt gedeeld.
 • Een interessant feit is dat de inschatting van de waarde van woningen door verschillende verkoopmakelaars in Alphen aan den Rijn soms sterk kan verschillen. Dit verschil kan soms oplopen tot €31.000. Voor een nauwkeuriger beeld, kun je altijd een waardebepaling aanvragen.
 • Verrassend genoeg geven 94% van de woningverkopers in Alphen aan den Rijn de voorkeur aan een makelaar die lid is van een gerenommeerde branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit geeft net die extra zekerheid over de professionaliteit en kunde van de makelaar.
 • Wanneer woningverkopers in Alphen aan den Rijn makelaars vergeleken, bleek dat de meesten prefereerden een makelaar die bewezen beter presteerde dan hun concurrenten. Voor een gemakkelijke vergelijking van de verschillende makelaars, kun je hier terecht.

Wat levert de beste makelaar in Alphen aan den Rijn op?

Als je in Alphen aan den Rijn je huis wilt verkopen, is het slim om op zoek te gaan naar een makelaar die bovengemiddeld presteert. Deze makelaars leveren je namelijk meer op dan andere makelaars.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Alphen aan den Rijn:

 • Vaak verkopen de beste makelaars in Alphen aan den Rijn, volgens onze statistieken, jouw woning voor een bedrag dat boven de initiële verkoopprijs ligt. Dit bedraagt gemiddeld € 12.507 extra voor jou.
 • Daarnaast blijkt uit onze cijfers dat de snelste makelaars in Alphen aan den Rijn jouw huis gemiddeld 15 dagen eerder weten te verkopen dan andere makelaars. De snelheid van verkoop kan een groot verschil maken en stress verminderen.

De beste makelaar in Alphen aan den Rijn vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? De een verzorgd de bezichtigingen terwijl je bij de ander deze zelf moet leiden. Voor je de juiste keuze maakt, is een vergelijking belangrijk.

Het kiezen van een makelaar is de eerste, belangrijke stap in de voorbereiding op het verkopen van je eigen woning. Door te vergelijken krijg je inzicht in de strategie, tarieven en mogelijke waardebepaling van diverse makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Alphen aan den Rijn?

Verkoop je jouw huis in Alphen aan den Rijn en zoek je een betrouwbare makelaar? Hier zijn vijf punten waar je op kunt letten:

Ervaring in Alphen aan den Rijn

Hoe meer ervaring een makelaar heeft in Alphen aan den Rijn, hoe beter dit voor je kan uitpakken. Ze kennen de lokale markt en weten wat potentiële kopers willen.

Commissie

De courtage van makelaars kan verschillen. Informeer je goed voordat je jouw keuze maakt. Een lager tarief is niet noodzakelijk beter als dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Communicatie

Een makelaar die goed communiceert, maakt alle stappen in het verkoopproces duidelijk. Dit helpt je om jouw verwachtingen goed te managen.

Werkwijze

Het is belangrijk dat de werkwijze van de makelaar bij jou past. Vraag naar de strategie, welke kanalen ze gebruiken voor marketing en hoe ze omgaan met bezichtigingen.

Referenties en beoordelingen

Het controleren van referenties en beoordelingen kan heel waardevol zijn. Leer van de ervaringen van anderen voordat je jouw keuze maakt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Alphen aan den Rijn zijn diverse makelaars actief, waaronder verschillende die lid zijn van de NVM, de VBO en VastgoedPRO. Sommige mensen zien het nut in van het kiezen voor een makelaar die aangesloten is bij een van deze brancheverenigingen.

Als eerste biedt zo'n keuze meer zekerheid. Aangesloten makelaars moeten zich namelijk houden aan bepaalde procedures en werkwijzen. Zo waarborgen ze de kwaliteit van hun diensten. Ten tweede biedt het meer vertrouwen; deze makelaars staan bekend om hun deskundige en integer handelen. Zij weten wat er speelt in de huizenmarkt van Alphen aan den Rijn.

Wat doet een makelaar in Alphen aan den Rijn?

Een goede makelaar kan een wereld van verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Alphen aan den Rijn. Het betrekken van een deskundige in dit proces draagt bij aan naadloze onderhandelingen en een realistische inschatting van de marktwaarde.

Enkele diensten die jouw makelaar kan leveren zijn onder andere: het bepalen van de vraagprijs, het verzorgen van professionele foto's en plattegronden, het regelen van bezichtigingen en het begeleiden van de koopovereenkomst. Een makelaar neemt dus veel verantwoordelijkheid van je over.

 • Beoordelen en in kaart brengen van de woning
 • Realistische vraagprijs bepalen
 • Aantrekkelijke presentatie samenstellen
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Alphen aan den Rijn inschakelen?

Het kiezen van een geschikte makelaar is een belangrijke stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning in Alphen aan den Rijn. Een goede makelaar in Alphen aan den Rijn kan namelijk een aanzienlijke invloed hebben op hoe snel je woning verkocht wordt en voor welke prijs. Deze professional zal strategieën hanteren om het maximale uit de verkoopprijs te halen en zal verder ervoor zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt. In dit informatieve stuk wordt nader ingegaan op de manier waarop een goede makelaar dit alles realiseert.

Kennis van de markt

Een lokale makelaar in Alphen aan den Rijn heeft diepgaande kennis van de woningmarkt in de regio. Dit betekent dat hij, beter dan wie ook, kan inschatten wat een reële vraagprijs is. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs ervoor zorgt dat je geld misloopt.

Professionele presentatie

Een andere factor die bijdraagt aan een snellere verkoop van je woning is de presentatie daarvan. Een goede makelaar zal professionele foto's laten maken en een aantrekkelijke beschrijving schrijven. Deze aspecten vergroten de kans dat geïnteresseerden daadwerkelijk een bezichtiging willen inplannen.

Netwerk en onderhandeling

Een ervaren makelaar in Alphen aan den Rijn heeft een uitgebreid netwerk van potentiële kopers. Dit kan helpen om je woning sneller onder de aandacht te brengen bij de juiste partijen. Daarnaast is hij bedreven in de kunst van het onderhandelen waardoor hij in staat is om de hoogste verkoopprijs te realiseren.

Stappenplan volgen

Als laatste adviseren we je om het stappenplan van Huis Verkopen te volgen. Dit plan leidt je door het gehele verkoopproces, en door dit plan samen met je makelaar te volgen, zal je woning zo voordelig mogelijk verkocht worden.

Informatie over Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn, gelegen in de provincie Zuid-Holland, heeft een verrijkende historie. Al ver voor het begin van onze jaartelling werd deze plaats bewoond.

De stad Alphen aan den Rijn staat bekend om het 'Archeon'. Dit openluchtmuseum geeft je een impressie van de drie belangrijkste perioden uit de Nederlandse geschiedenis.

Met haar centrale ligging in de Randstad, biedt Alphen aan den Rijn een aantrekkelijke combinatie van stads- en natuurelementen. Je vindt hier dus zowel rust als levendigheid.

Weetje: In Alphen aan den Rijn is er een opmerkelijke trend waarneembaar op de woningmarkt. De huizenprijzen zijn in relatief korte tijd gestegen. Meer details over deze ontwikkeling vind je op de pagina van woningmarktcijfers Alphen aan den Rijn.

Makelaars in Alphen aan den Rijn vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar in Alphen aan den Rijn begint bij een goede vergelijking. Een vergelijking die past bij jouw woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

 • Ontvang een gratis waardebepaling.
 • Ontdek de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.
 • Krijg gratis verkoopadvies voor een volledig inzicht.
 • Vind de makelaar die aansluit bij jouw individuele behoeften.

Vergelijken op Huis Verkopen is eenvoudig en kosteloos. Je vult je adres en wensen in, waarna verkoopmakelaars in Alphen aan den Rijn die het beste aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren zich bij je melden. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de makelaar die jouw huis succesvol kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Alphen aan den Rijn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn liggen de gemiddelde makelaarskosten op € 4.996. Deze kosten zijn inclusief courtage, opstartkosten en intrekkingskosten. Daarom raden we aan om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Kijk zeker naar de gemiddelde verkoopsnelheid van de makelaar, die is in Alphen aan den Rijn 31 dagen. Daarnaast is het belangrijk om de gemiddelde makelaarskosten van € 4.996 in acht te nemen.

Het is aan te raden om de tarieven, verkoopsnelheid en ervaringen van anderen te vergelijken. Hierbij kan de pagina makelaars vergelijken zeer nuttig zijn.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Alphen aan den Rijn zijn € 515. Dit is echter slechts een gemiddelde, de werkelijke kosten kunnen variëren.

Een betrouwbare makelaar is transparant over zijn kosten, heeft aantoonbare ervaring en een snelle verkoopsnelheid. Gemiddeld duurt het in Alphen aan den Rijn 31 dagen om een huis te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen