Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bodegraven

Bij het verkopen van je woning in Bodegraven wil je het liefst een makelaar kiezen die net zo scherp is als jij. Deze makelaar moet in staat zijn om een goede prijs voor je woning te realiseren, maar er ook voor zorgen dat dit niet onnodig lang duurt. Bij de keuze van een makelaar zijn deze twee punten dan ook belangrijk.

Over makelaars in Bodegraven

In Bodegraven hebben makelaars ieder hun eigen manier van werken, communicatie en kostenstructuur. Ook hun verkoopresultaten kunnen sterk variëren. Deze verschillen zijn niet altijd even duidelijk. Door makelaars met elkaar te vergelijken krijg je niet alleen een beter beeld van wat er mogelijk is, maar vind je ook de makelaar die het best past bij jouw wensen en situatie. Een goede match kan veel voordelen opleveren zoals een soepele verkoop en de beste verkoopprijs voor jouw woning.

Je vraagt je misschien af hoe je tussen al die makelaars in Bodegraven de juiste keuze maakt. Wat is belangrijk? Hoe verschillen de kosten? Welke makelaar zorgt voor de beste verkoopprijs? Is er een makelaar die uitblinkt in communicatie en service? Welke makelaar heeft de meeste kennis van de lokale markt? Dat zijn vast vragen die bij je opkomen. Op deze pagina ga je precies dat vinden wat nodig is om optimaal geïnformeerd de best mogelijke keuze te maken voor een makelaar in Bodegraven.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.995
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.486
Besparing (gem.)
€ 1.459

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Bodegraven is nu € 530.518 en de verkoopprijs per vierkante meter is € 4.112. Voor een actueel overzicht van de woningprijzen kun je terecht op onze website.
 • In mei 2024 ligt de gemiddelde courtage van makelaars in Bodegraven op 1,13%. Dit betekent dat je bij het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van jouw huis rekening kunt houden met deze courtage.
 • De tarieven van makelaars in Bodegraven kunnen behoorlijk variëren. Daarom kan het zinvol zijn om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Het vergelijken van tarieven kan je momenteel zelfs een gemiddelde besparing van € 1.459 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Bodegraven

Als je van plan bent om jouw huis in Bodegraven te verkopen, heb je een variëteit aan makelaars waaruit je kunt selecteren. We presenteren een gedetailleerd overzicht van diverse makelaars die actief zijn in Bodegraven, elk voorzien van een uitgebreide beschrijving om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. Door de makelaars te vergelijken krijg je inzicht in de verschillende diensten, tarieven en succespercentages, wat waardevolle informatie biedt bij het kiezen van de makelaar die het best bij je past.

Logo Drieman Bodegraven Lugthart

Drieman Bodegraven Lugthart

Drieman Bodegraven Lugthart is een ervaren makelaarskantoor dat zich richt op het leveren van kwalitatief hoogstaande diensten. Ze zijn sinds 2006 actief en kunnen je helpen bij de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Ze hebben ook ervaring met nieuwbouw en bedrijfsonroerend goed. Met vestigingen in vijf steden bieden ze een royaal woningaanbod. De tevredenheid van hun klanten staat hoog in het vaandel, waardoor je je door hen goed ondersteund zult voelen in je zoektocht naar een nieuw huis.
Logo Riggeling Makelaars

Riggeling Makelaars

Bij Riggeling Makelaars is jouw succes het doel. Met meer dan 40 jaar ervaring beschikt dit team van vijf gepassioneerde makelaars over diepgaande marktkennis en creativiteit. Ze zijn experts in verkoop, aankoop, taxatie en verhuur en hebben sterke certificeringen zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Ze werken toegewijd om je de beste resultaten te geven, niet alleen wat de prijs betreft, maar ook in termen van voorwaarden. Hun hoge gemiddelde beoordeling op Funda bevestigt hun vakmanschap en toewijding.
Logo Vreeken & Meijer makelaardij (ERA)

Vreeken & Meijer makelaardij (ERA)

Vreeken & Meijer makelaardij is een professionele ERA makelaar in Bodegraven, met een sterke focus op service en kennis van de lokale onroerend goed markt. Met een brede aanpak, variërend van opvallende 'te koop'-borden tot omwonenden mailings en uitgebreide online aanwezigheid, streven ze ernaar om je belangen te optimaliseren en het beste verkoopresultaat te behalen. Ze staan ook klaar voor aankoopbegeleiding, taxaties en verhuur. Dankzij hun NVM-lidmaatschap en VastgoedCert, NWWI certificering kan je rekenen op betrouwbaarheid.

RegioMakelaer

RegioMakelaer is een jong, daadkrachtig makelaarskantoor dat betrouwbaarheid, betrokkenheid en hard werken hoog in het vaandel heeft. Ze regelen de verkoop van jouw woning van A tot Z, zodat je zorgeloos kunt verhuizen. Ook voor taxaties kun je er terecht. Boog daarbij op de korte communicatielijnen en het maatwerk dat RegioMakelaer biedt. Het team bestaat uit drie gecertificeerde medewerkers. Alle diensten worden in het Nederlands aangeboden.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Bodegraven dan je wellicht denkt. Bij Huis Verkopen nemen we ook alle overige makelaars in de regio mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou staat misschien niet in de lijst die je nu voor je hebt. De enige manier om die te vinden is door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Bodegraven Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bodegraven?

Een makelaar in Bodegraven rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 530.518 in Bodegraven komt dit neer op € 5.995 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Courtages zijn vaak lager als de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt doordat in een markt waar huizen snel verkocht worden, makelaars minder tijd en moeite hoeven te investeren om een succesvolle verkoop te realiseren. Hierdoor kunnen ze genoegen nemen met een lager tarief.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bodegraven 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.459 besparen door makelaars te vergelijken. Door het vergelijken van offertes van verschillende makelaars krijg je altijd het beste aanbod voor jouw specifieke situatie.

Kosten van makelaars in Bodegraven

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bodegraven

Als je van plan bent om je huis in Bodegraven te verkopen, is het belangrijk dat je bewust bent van de opstartkosten die de meeste makelaars in deze regio rekenen. Opstartkosten zijn kosten die je vooraf betaalt aan de makelaar voordat de verkoop daadwerkelijk begint. Deze kosten omvatten bijvoorbeeld het opstellen van het verkoopcontract, de woningfotografie en -video, de aanmelding op Funda en de onderhandelingen met potentiële kopers. De opstartkosten variëren per makelaar.

De vraag is, wat bedragen deze opstartkosten ongeveer in Bodegraven? De gemiddelde opstartkosten zijn € 515. Bedenk wel, de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de gekozen makelaar en wat voor type diensten je precies in het pakket opneemt. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen en meerdere offertes aan te vragen om je vooraf bewust te zijn van mogelijke extra kosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Bodegraven

In de wereld van onroerend goed in Bodegraven is het belangrijk om rekening te houden met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door de meeste makelaars in rekening worden gebracht als je ervoor kiest om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, stel dat je tijdens het verkoopproces van gedachten verandert en besluit de woning zelf te behouden. Of een onvoorziene situatie doet zich voor die het onmogelijk maakt de verkoop door te zetten. Dan kunnen makelaars in Bodegraven intrekkingskosten rekenen.

De intrekkingskosten in Bodegraven kön je zien als een soort compensatie voor de makelaar voor het werk dat tot dan toe is verricht, maar ook voor het verlies van de verwachte courtage bij succesvolle verkoop van de woning. Om je een idee te geven, ligt het gemiddelde bedrag van intrekkingskosten bij makelaars in Bodegraven rond € 500. Dit bedrag kan echter variëren afhankelijk van de specifieke makelaar en de gemaakte afspraken in de bemiddelingsovereenkomst.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bodegraven met een vast tarief

In Bodegraven zijn er verschillende makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je aan kosten kunt verwachten. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. Deze makelaars rekenen gemiddeld € 3.250 (update: mei 2024) voor hun diensten.

Maar een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je hebt een huis dat je verkoopt voor 300.000 euro. Met een courtage van 1,5% betaal je de makelaar 4.500 euro. Maar als de makelaar een vast tarief van, laten we zeggen, 5.000 euro rekent, dan ben je duurder uit. Je betaalt dus meer, ondanks dat de verkoopprijs lager is dan wat je oorspronkelijk had voorgesteld.

Tip: Houd bij het kiezen van een makelaar niet alleen rekening met de hoogte van het tarief, maar kijk ook naar de diensten die inbegrepen zijn. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je voor betaalt. Het gaat er tenslotte om dat je een goede prijs krijgt voor jouw huis en dat het verkoopproces soepel verloopt.

4 feitjes over makelaars in Bodegraven

 • In het vaststellen van hun voorkeur, kiezen nog steeds 92% van de huiseigenaren in Bodegraven voor een full-service makelaar boven een online makelaar.
 • Vergeleken met zelfstandige verkoop, worden huizen in Bodegraven 35% sneller verkocht met de inzet van een vakkundige makelaar.
 • De meeste huiseigenaren in Bodegraven gaan liever voor een makelaar met uitstekende verkoopprestaties dan de goedkoopste optie. Het behalen van een hogere verkoopprijs weegt zwaarder dan het besparen op makelaarskosten.
 • Interessant is dat met de hulp van een makelaar, huizen in Bodegraven gemiddeld 10% winstgevender worden verkocht in vergelijking tot verkoop zonder makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Bodegraven op?

Er zijn een aantal verkoopmakelaars in Bodegraven die duidelijk het verschil maken in vergelijking met de rest. Het gaat hierbij om de verkoopprijzen die ze weten te realiseren en de tijd waarin ze een woning verkopen. Het zit hem dus in zowel de snelheid van de verkoop als het bedrag dat ermee gemoeid is.

Dit is hoe je de beste makelaars in Bodegraven herkent:

 • Op basis van onze verzamelde data zien we dat de top makelaars in Bodegraven vaak een hogere verkoopprijs realiseren dan hun collega's. Dit doen ze door de prijsklasse van de woning correct in te schatten. Het extra bedrag dat ze hiermee opleveren is gemiddeld € 12.356 boven de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars in Bodegraven.
 • Daarnaast blijkt uit onze statistieken dat de meest vooraanstaande makelaars in Bodegraven woningen aanmerkelijk sneller weten te verkopen. Dit doen ze gemiddeld 15 dagen sneller dan de rest. Dit komt doordat deze makelaars in staat zijn de juiste waarde aan een woning toe te kennen, waardoor een verkoop sneller gerealiseerd wordt.

De beste makelaar in Bodegraven vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Verschillen zitten hem vaak in de details. Zo kan de één een uitgebreide kennis van de lokale markt hebben, terwijl de ander uitblinkt in een overtuigende verkoopstrategie.

De keuze van een makelaar vormt een onmisbare stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning. Dit is geen makkelijke taak, maar met behulp van de juiste hulpmiddelen, zoals een vergelijking van verschillende makelaars, wordt het een stuk eenvoudiger.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bodegraven?

Bij het selecteren van een makelaar in Bodegraven voor het verkopen van je huis zijn er enkele belangrijke factoren waar je aandacht aan moet besteden:

Betrouwbaarheid

Een betrouwbare makelaar is essentieel. Verkoop je huis met een makelaar die je vertrouwt en die respect heeft voor jouw belangen en die van de koper.

Kennis van de lokale markt

Goede kennis van de Bodegraafse woningmarkt is een must. Je makelaar moet op de hoogte zijn van de laatste trends, prijzen en vraag in de omgeving.

Transparante tariefcommunicatie

Je makelaar moet helder communiceren over de kosten. Ongewenste financiële verrassingen kunnen voorkomen worden door van tevoren tarieven op te vragen via deze link.

Verkoopstrategie

De makelaar moet een heldere en effectieve verkoopstrategie hebben die past bij jouw woning en doelstellingen. Een plan van aanpak is hierbij cruciaal.

Communicatietijden

Goede communicatie is key. Je wilt een makelaar die bereikbaar is, ook buiten kantooruren. Duidelijke afspraken hierover zijn van belang.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Bodegraven zijn diverse NVM-makelaars gevestigd. Deze gecertificeerde makelaars hebben een grondige kennis van de vastgoedmarkt en kunnen je begeleiden in het verkoopproces van je huis. Voor vertrouwen en zekerheid, zijn NVM-makelaars een duidelijke keuze.

Voor alternatieve opties kun je ook overwegen om met een VBO of VastgoedPRO makelaar in zee te gaan. Zij kunnen je eveneens bijstaan bij de juridische, administratieve en financiële aspecten van je woningverkoop. Echter, de keuze is geheel aan jezelf welke type makelaar het beste bij je past. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt bij je keuze.

Wat doet een makelaar in Bodegraven?

Wanneer je jouw woning in Bodegraven wilt verkopen, kiezen de meeste mensen voor een verkoopmakelaar. Dit komt doordat de verkoop van een woning een complex proces kan zijn en advies van een expert in dit vakgebied erg waardevol kan zijn.

In onderstaande lijst duiken we dieper in de verschillende taken die een makelaar uit Bodegraven uitvoert om je bij de verkoop van je huis te helpen.

 • Bepalen van de vraagprijs op basis van marktonderzoek
 • Potentiële kopers aantrekken met gerichte marketingstrategieën
 • Verzorgen van bezichtigingen en onderhandelingen met geïnteresseerden
 • Afstemmen van de juridische aspecten rond de verkoop
 • Coördineren van het verkoopproces tot aan de overdracht

Waarom een makelaar in Bodegraven inschakelen?

Als je je huis in Bodegraven wilt verkopen, kan een makelaar het hele proces voor je overzien en managen. Een lokale, deskundige makelaar weet precies wat de woningmarkt in Bodegraven te bieden heeft en hoe daar het beste op in te spelen. Deze professionele ondersteuning helpt om waarde toe te voegen aan je woning, de verkoop te versnellen en optimale resultaten te bereiken.

Opstellen van de verkoopstrategie

De makelaar begint met het opstellen van een effectieve verkoopstrategie voor je woning. Daarbij overweegt hij verschillende factoren zoals de huidige marktklimaat, de unieke kenmerken van je woning en jouw persoonlijke doelstellingen. Deze strategie wordt verfijnd door de ervaring en uitgebreide kennis die de makelaar heeft van de woningmarkt in Bodegraven.

Bepalen van een realistische prijs

De volgende stap die de makelaar neemt, is het bepalen van de vraagprijs. Hij maakt een gedetailleerde waardebepaling van je woning en bepaalt op basis hiervan in overleg met jou de ideale vraagprijs. Ze zullen je adviseren over wat een realistische prijs is dat kopers aantrekt, maar ook je belangen optimaal behartigt.

Marketing van de woning

Vervolgens zorgt de makelaar ervoor dat je woning onder de aandacht komt bij potentiële kopers. Hij maakt gebruik van verschillende marketingtactieken, zoals professionele fotografie, virtuele rondleidingen en online promotie. Dit alles om ervoor te zorgen dat je woning opvalt tussen de andere huizen die in Bodegraven te koop staan.

Onderhandelen en de verkoopakte

Last but not least, zal de makelaar namens jou onderhandelen met potentiële kopers. Hij vertegenwoordigt jouw belangen in alle gesprekken en stelt het eindcontract op. Het deskundige oog van de makelaar zorgt ervoor dat je optimaal profiteert van de verkoop van jouw woning in Bodegraven.

Informatie over Bodegraven

Bodegraven is een historisch stadje gesitueerd in de provincie Zuid-Holland. Door haar centrale ligging in het Groene Hart ademt het rust en natuur, zonder de levendigheid van de Randstad te verliezen.

Bodegraven heeft een rijke geschiedenis. Het speelde een cruciale rol in de kaasproductie en -handel. Getuige hiervan zijn de vele oude kaasfabrieken en pakhuizen die je kunt bewonderen.

Met haar authentieke centrum, waterrijke omgeving en de vele wandel- en fietsroutes is het een geliefde plek om te wonen. Ideale factoren die bijdragen aan een hoge levenskwaliteit.

Weetje: de huizenprijzen in Bodegraven hebben flinke stappen gemaakt. Tussen 2015 en 2021 is er een stijging van bijna 60% waargenomen. Wil je meer te weten komen over deze prijsontwikkeling? Bekijk de woningmarktcijfers van Bodegraven.

Makelaars in Bodegraven vergelijken

Met Huis Verkopen wordt het vergelijken van makelaars in Bodegraven een fluitje van een cent. Op basis van jouw wensen en situatie koppelen we je aan de beste makelaars.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Een goed beeld van de vraagprijs
 • Gratis verkoopadvies en inzicht
 • Scherper makelaarstarief door vergelijken

Je vult je adres en wensen in op Huis Verkopen. Vervolgens koppelen we je aan verkoopmakelaars in Bodegraven die het beste aansluiten bij jouw situatie. Deze makelaars geven je duidelijkheid over de mogelijke verkoopprijs en -strategie. En dankzij het vergelijken van makelaars krijg je een voordeliger makelaarstarief. Zo krijg je niet alleen een goed inzicht in de mogelijkheden, maar bespaar je ook nog eens op de makelaarskosten.

Vergelijk makelaars in Bodegraven Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bodegraven

Je kunt de beste makelaar vinden door te vergelijken. Zet de tarieven, diensten en beoordelingen van verschillende makelaars tegen over elkaar. Wij raden vergelijken van makelaars aan voor de beste resultaten.

De gemiddelde kosten van makelaars in Bodegraven zijn € 5.995. Vergelijk de kosten van verschillende makelaars om de meest gunstige deal te vinden.

Het kan voorkomen dat je huis niet meteen verkoopt. Overweeg de vraagprijs bij te stellen, of vraag een verkoopadvies aan bij een nieuwe makelaar via deze link.

Houses in Bodegraven zijn gemiddeld binnen 54 dagen verkocht. De snelheid hangt uiteraard af van factoren zoals vraagprijs en de woningmarkt.

De gemiddelde prijs van de afgelopen drie maanden voor huizen in Bodegraven is € 530.518. Deze prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de woning of de ligging.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen