Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Gouda

Als je van plan bent om je huis in Gouda te verkopen, dan helpt Huis Verkopen je met het vinden van de juiste makelaar. Met onze diensten vergelijk je vrijblijvend lokale makelaars op prijs en kwaliteit, zodat je de keuze kunt maken die het best bij je wensen aansluit.

Over makelaars in Gouda

Als je jouw huis in Gouda wilt verkopen, zijn er enkele aandachtspunten bij het kiezen van een makelaar. Check bijvoorbeeld de expertise en ervaring van de makelaar in het specifieke gebied waar jouw huis staat. De verkoopsuccesrate en het communicatieniveau van de makelaar zijn ook zaken om te overwegen.

Wil je weten welke makelaar de meeste huizen verkoopt, of welke de hoogste verkoopprijs behaalt? Of ben je nieuwsgierig naar welke makelaar de beste recensies heeft of de beste service biedt op basis van jouw wensen en voorkeuren? Op Huisverkopen.nl vergelijk verkoopmakelaars kan je deze relevante aspecten in overweging nemen en de makelaars in Gouda vergelijken. Dit maakt het vinden van een makelaar die goed presteert in Gouda een stuk eenvoudiger.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.660
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.815
Besparing (gem.)
€ 1.054

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen, dan vind je het vast interessant om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Gouda momenteel 1,15% bedraagt.
 • De huidige stand van de woningmarkt in Gouda kan je ook helpen bij je besluit. De gemiddelde verkoopprijs in Gouda is nu € 405.234 per woning en € 4.025 per m2. Bekijk hier de actuele woningmarktcijfers voor Gouda.
 • Tenslotte is het belangrijk om te weten dat de tarieven van makelaars voortdurend fluctueren. Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je op dit moment gemiddeld € 1.054 besparen op de verkoop van jouw huis in Gouda. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Uitgelichte makelaars in Gouda

Er zijn talloze makelaars in Gouda die staan te popelen om je bij te staan bij het verkopen van jouw woning. Maar bedenk je goed: het is niet verstandig om zomaar met de eerste de beste in zee te gaan. Het is raadzaam om een objectieve vergelijking te maken tussen verschillende makelaars in Gouda, zeker op aspecten als ervaring, prijs en reputatie.

Logo Boer Makelaardij Midden-Holland B.V.

Boer Makelaardij Midden-Holland BV

Boer Makelaardij Midden-Holland is niet alleen deskundig en ervaren, maar ook gepassioneerd over huizen. Ze onderscheiden zich door hun optimale dienstverlening en resultaat, modern en traditioneel gebruik van beschikbare hulpmiddelen, en een uitgebreid netwerk verkregen door jaren van ervaring. Ze bieden diensten voor verkoop, aankoop, aan- en verhuur, taxaties, bedrijfshuisvesting, en consultancy. Ook zetten ze met succes innovatieve acties in de markt voor huisverkoop. Hun specialismen omvatten woningstyling, woningfotografie, nieuwbouw, herbestemmen en monumenten.
Logo Alpha Makelaardij B.V.

Alpha Makelaardij BV

Alpha Makelaardij is een team van zeven gepassioneerde vrouwen die je deskundig bijstaan bij de aan- of verkoop van je woning. Met hun kennis van de Goudse woningmarkt, expertise in woningstyling en -fotografie, en sterke focus op karakteristieke panden, streven ze ernaar dat je je snel thuis voelt. Ondersteund door verschillende certificeringen en een actieve marktpositie, bieden ze ook diensten in verhuur, aanhuur en taxaties.
Logo Dupree Makelaars

Dupree Makelaars

Bij Dupree Makelaars krijg je betrouwbaar en deskundig advies. Welke onroerend goed-gerelateerde keuze je ook maakt - aankoop, verkoop, verhuur, aanhuur of taxaties - je kunt rekenen op maatwerk en een persoonlijke benadering. Het team, met ervaring en kennis van de regionale marktsituatie, omvat 14 gekwalificeerde medewerkers die ook klaar staan voor diensten als financieel advies, monumentenzorg en woningstyling. Beschikbare talen: Nederlands en Engels.
Logo De Koning makelaars (NVM & ERA)

De Koning makelaars (NVM & ERA)

De Koning Makelaars staan klaar om jouw woondromen waar te maken - met goed luisteren, oprechte interesse in je motieven en grondige begeleiding bij de verkoop of aankoop van een woning. Met vestigingen in verschillende steden en een specialisatie in nieuwbouw, biedt dit NVM- en ERA-gecertificeerde team de lokale marktkennis en expertise om je te helpen de beste keuze te maken. Bezoek ze op Keerkring 7 in Gouda en ontdek wat er mogelijk is.
Logo Kolpa Lafeber Makelaars

Kolpa Lafeber Makelaars

Kolpa Lafeber Makelaars voert al meer dan 40 jaar een actieve rol in de makelaardij. Ze staan bekend om hun deskundige en persoonlijke benadering en hun voortdurende streven naar innovatie. Ze bieden een breed aanbod aan diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en bedrijfshuisvesting, vooral in de Gouda regio. Als lid van de NVM krijgen ze actuele marktinformatie. Met hun hoge klanttevredenheid en zichtbaarheid op toonaangevende woningwebsites, maken ze jouw vastgoedtransactie soepel en succesvol.
Logo Klein Makelaardij

Klein Makelaardij

Klein Makelaardij is niet zomaar een makelaarskantoor. Met ervaring in zowel stedelijk als buitengebied is deze makelaar een sterke partner voor woning- en onroerend goed transacties in de regio Gouda en omstreken. Naast de standaard diensten zoals verkoop en aankoop, biedt Klein Makelaardij ook taxaties en vastgoedadvies. Ze staan voor laagdrempeligheid en betrokkenheid, wat transacties persoonlijker en succesvoller maakt. Ideaal als je op zoek bent naar een makelaar die meer doet dan alleen het noodzakelijke.
Logo Makelaardij Henk van Wijngaarden

Makelaardij Henk van Wijngaarden

Makelaardij Henk van Wijngaarden is jouw lokale NVM makelaar in de regio Gouda. Met grondige kennis van de stad, helpt het je graag bij de verkoop van jouw huis voor de beste prijs en het vinden van jouw droomwoning in Gouda of omgeving. Naast verkoop en aankoop, voorziet het kantoor je ook in taxaties. Met twee persoonlijke medewerkers op kantoor en diverse certificeringen, staan ze klaar voor betrouwbare service.
Logo Van Herk Makelaars Gouda

Van Herk Makelaars Gouda

Van Herk Makelaars Gouda zet zich actief in voor je woningwensen. Of het nu gaat om verkoop, aankoop, verhuur, taxaties of financieel advies, met hun gekwalificeerde team bieden ze passende oplossingen. Ze staan bekend om hun aandachtvolle bezichtigingen en effectieve onderhandelingstechnieken. Daarbij zijn ze de eerste klimaat neutrale makelaar van Nederland. Hun aanpak wordt gewaardeerd met een 9,1 gemiddelde op Funda. Je kunt hen vinden op de Lange Tiendeweg 104 in Gouda.

Let op: er zijn in en rondom Gouda meer verkoopmakelaars actief dan die je in de bovenstaande lijst ziet. Mogelijk staat jouw ideale makelaar er niet tussen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Gouda mee in onze vergelijking. Alleen door te vergelijken, vind je de makelaar die echt bij je past.

Vergelijk makelaars in Gouda Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Gouda?

Een makelaar in Gouda rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 405.234 in Gouda komt dit neer op € 4.660 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars in Gouda werken met een percentage van de verkoopprijs als courtage. Dit betekent dat de kosten stijgen naarmate de verkoopprijs van de woning stijgt. Er zijn ook makelaars die werken met een vaste prijs, wat betekent dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn, ongeacht de verkoopprijs van je huis.

Let op: de courtages van makelaars in Gouda verschillen gemiddeld 0,52%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.054 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Gouda. Door tijd te nemen voor het vergelijken van makelaars zet je een waardevolle stap in de voorbereiding voor het verkopen van je huis.

Kosten van makelaars in Gouda

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Gouda

Wanneer je van plan bent om je woning in Gouda te verkopen, krijg je vaak te maken met opstartkosten. Dit zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw verkoopproces op te starten. Het zijn eigenlijk de voorbereidingskosten voor de verkoop van het huis. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor het maken van de fotografie, het opstellen van het huis, het uitwerken van de plattegronden en het schrijven van een aantrekkelijke verkooptekst.

Het is goed om te weten dat niet alle makelaars dezelfde opstartkosten hanteren. De kosten variëren van makelaar tot makelaar, afhankelijk van de diensten die ze aanbieden en hoeveel werk er in jouw specifieke situatie zit. De bedragen kunnen variëren van enkele honderden tot wel duizend euro. Het is raadzaam om van tevoren met verschillende makelaars te praten en hun prijzen en diensten te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Gouda

Je hebt besloten om je woning op de markt te brengen en een Goudse makelaar ingeschakeld. Dan is het goed om te weten dat de meeste makelaarskantoren in Gouda intrekkingskosten kunnen rekenen voor het geval je de verkoop van je woning vroegtijdig zou willen stopzetten. Dit betekent dat er kosten in rekening worden gebracht als je besluit je huis van de verkooplijst te halen voordat een koper is gevonden.

Intrekkingskosten zijn kosten die gemaakt zijn door de makelaar voor de marketing en promotie van je woning, het organiseren van bezichtigingen en alle andere werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de periode voordat je de verkoop besluit in te trekken. Dit kan gebeuren als je van gedachte verandert over het verkopen van je huis, als je zelf een koper vindt of om een andere reden de samenwerking met de makelaar wilt stoppen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Gouda met een vast tarief

In Gouda vind je ook makelaars die met een vast tarief werken. Het grote voordeel hieraan? Je weet van tevoren exact hoeveel jouw makelaarskosten zullen zijn. In Gouda ligt het gemiddelde vaste tarief momenteel op € 3.250 (update: mei 2024), ongeacht de verkoopwaarde van jouw huis.

Toch kan een vast tarief ook een nadeel hebben. Als jouw woning relatief laag geprijsd is, bijvoorbeeld €200.000, en je betaalt een vast tarief van €3.500, dan zijn jouw makelaarskosten relatief hoog. Bij een courtage van 1,5% zou je namelijk maar €3.000 betalen en dus €500 besparen.

Tip: Ga bij het kiezen van een makelaar niet alleen voor de laagste prijs. Een goede makelaar kan een hogere verkoopprijs realiseren, waardoor je per saldo voordeliger uit bent. Bespreek jouw opties met verschillende makelaars in Gouda en kies de makelaar die het beste past bij jouw situatie en behoeften.

4 feitjes over makelaars in Gouda

 • Een aanzienlijk percentage van 91% van de woningverkopers in Gouda geeft de voorkeur aan een reguliere makelaar, die aan het roer staat in het volledige verkoopproces, in plaats van een online makelaar die enkel de woning op het internet adverteert.
 • In Gouda is het een feit dat woningen over het algemeen 54% sneller worden verkocht wanneer er een makelaar bij betrokken is, vergeleken met woningverkopers die zelf proberen hun woning te verkopen.
 • Als je van plan bent een huis te verkopen in Gouda, kan het slim zijn om een makelaar in te schakelen. De verkoop van een huis met een makelaar levert gemiddeld namelijk 15% meer winst op dan wanneer je dit zonder makelaar doet.
 • Over het algemeen blijkt uit een vergelijking van makelaars dat woningverkopers in Gouda de voorkeur geven aan een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan de rest. Ga voor meer informatie naar onze makelaarsvergelijkingspagina.

Wat levert de beste makelaar in Gouda op?

Als het gaat om de verkoop van je woning in Gouda, kunnen de prestaties van makelaars behoorlijk variëren. Dit maakt het de moeite waard om verschillende makelaars te overwegen en te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Gouda herkent:

 • Uit de gegevens in onze database blijkt dat de snelste makelaars in Gouda woningen gemiddeld ongeveer 15 dagen eerder verkopen dan hun concurrenten. Dit suggereert dat degenen met een doordachte verkoopstrategie doorgaans een hogere verkoopsnelheid kunnen realiseren.
 • Het lijkt erop dat de meest succesvolle makelaars in Gouda ook in staat zijn om woningen te verkopen voor gemiddeld een € 12.702 hogere prijs vergeleken met andere makelaars. Dit onderstreept het idee dat een kwalitatieve makelaar zijn of haar kosten terugverdient door een hogere verkoopprijs te realiseren.

De beste makelaar in Gouda vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Kennis van de locale markt, effectieve communicatie of wellicht lage tarieven? Makelaars verschillen sterk in hun aanpak, expertise en prijs. Het is dus belangrijk om te bepalen wat jouw prioriteiten zijn.

De keuze van een makelaar neemt een cruciale rol in bij de verkoop van je woning. Een goede makelaar kan het verschil maken tussen winst of verlies, snel of traag verkoopproces. Via onze vergelijking vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Gouda?

Er zijn een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Gouda voor het verkopen van je huis:

Bekendheid in Gouda

De makelaar die je kiest, moet goed bekend zijn in Gouda. Met lokale kennis kan hij de marktwaarde van je huis beter inschatten.

Werkwijze

De ideale makelaar heeft een transparante werkwijze. Dit helpt je om het verkoopproces beter te begrijpen en stelt je op je gemak.

Reputatie en beoordelingen

De reputatie van een makelaar is van groot belang. Lees daarom altijd de beoordelingen van andere verkopers voor je een keuze maakt.

Prijs/kwaliteit verhouding

Zorg dat de makelaar een goede prijs/kwaliteit verhouding aanbiedt. Een hoge prijs betekent niet altijd betere service.

Communicatie

Tenslotte moet je makelaar open, eerlijk en toegankelijk in de communicatie zijn. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je jouw woning in Gouda wilt verkopen, komt een makelaar goed van pas. Makelaars kunnen het verkoopproces versnellen en helpen je om een goede prijs te krijgen. Makelaars die zijn aangesloten bij brancheorganisaties zoals NVM, VBO en VastgoedPRO, hebben de kennis en reputatie die je nodig hebt.

Hoewel het mogelijk is om te kiezen voor een makelaar die niet bij een brancheorganisatie is aangesloten, brengt dit bepaalde risico's met zich mee. Deze makelaars hebben wellicht minder kennis en ervaring, en hun reputatie kan onzeker zijn. Met een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar ben je verzekerd van een zorgvuldige en betrouwbare aanpak.

Wat doet een makelaar in Gouda?

Het verkopen van je woning in Gouda is een belangrijke stap. De meeste mensen kiezen ervoor om deze taak niet zelf te doen, maar huren een verkoopmakelaar in. Een makelaar heeft veel ervaring in dit soort zaken.

In de volgende opsomming gaan we kort in op welke taken een makelaar voor je uitvoert bij de verkoop van je huis:

 • Waarde bepalen: Een realistische prijs voor je huis vaststellen op basis van de huidige markt in Gouda.
 • Promotie: Jouw woning aantrekkelijk presenteren op vastgoedwebsites en social media.
 • Bezichtigingen regelen: Potentiële kopers rondleiden en hun vragen over jouw woning beantwoorden.
 • Onderhandelingen voeren: In jouw belang onderhandelen over de verkoopprijs met geïnteresseerde kopers.
 • Koopovereenkomst opstellen: Een juridisch correcte koopovereenkomst opstellen en de afhandeling regelen.

Waarom een makelaar in Gouda inschakelen?

Er komt veel kijken bij de verkoop van jouw huis, en het kan behoorlijk overweldigend zijn om het allemaal in je eentje te doen. Door een makelaar in Gouda in te schakelen, kan je deze druk van je schouders halen. Met hun uitgebreide kennis van de lokale markt en ruime ervaring in het veld zijn zij perfect uitgerust om je te begeleiden gedurende het gehele proces. Hun doel? Jouw woning snel en tegen de best mogelijke prijs verkopen.

Marktkennis en ervaring

Met de schat aan ervaring en diepe kennis van de lokale markt die een makelaar inbrengt, zijn ze uiterst geschikt om jouw woning tegen de juiste prijs in de markt te zetten en potentiële kopers te bereiken.

Begeleiding van A tot Z

Het verkoopproces kan ingewikkeld zijn. Een makelaar neemt je bij de hand en begeleidt je bij elke stap, van de waardebepaling en het opstellen van de verkoopstrategie tot aan de uiteindelijke transactie.

Professionele presentatie

Het is bewezen dat een professionele presentatie de verkoopkansen aanzienlijk verhoogt. Je makelaar zorgt voor kwalitatieve foto's en een aantrekkelijke beschrijving om jouw huis in het beste licht te presenteren.

Tijd- en stressbesparing

Het inschakelen van een makelaar bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel stress. Door de logistiek van bezichtigingen en onderhandelingen aan de professional over te laten, kan je je concentreren op andere zaken die ook aandacht vragen.

Informatie over Gouda

Gouda, gelegen in de provincie Zuid-Holland, staat bekend om z'n rijke historie. Van middeleeuwse architectuur tot de beroemde kaasmarkten, deze stad weet geschiedenis en cultuur perfect te combineren.

Gouda is echter meer dan alleen historische bezienswaardigheden en kaas. Je vindt er diverse musea, kerken en een gezellige binnenstad vol met unieke winkels en restaurants.

Naast het stadsleven, biedt Gouda ook allerlei natuurpareltjes. De vele grachten, parken en natuurgebieden om de stad heen, nodigen uit voor een rustige wandeling of een ontspannen fietstocht.

Weetje: De huizenmarkt in Gouda is recent in beweging gezet. Er is sprake van grote veranderingen en ontwikkelingen, iets om zeker in de gaten te houden.

Makelaars in Gouda vergelijken

Bij Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om makelaars in Gouda goed te vergelijken. Door onze uitgebreide statistieken kun je de prestaties van de lokale makelaars naast elkaar leggen. Hierdoor weet je zeker dat je de beste makelaar voor jouw situatie kiest.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Inclusief gratis waardebepaling door makelaars

In slechts een paar stappen kun je al makelaars vergelijken. Je vult simpelweg je adres en wensen in en wordt gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Gouda die het beste bij jouw situatie aansluiten. Dit levert niet alleen lagere makelaarskosten op, maar zorgt ook voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Ouwehoer niet - wees jezelf en vind de makelaar die bij je past met Huis Verkopen.

Vergelijk makelaars in Gouda Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Gouda

In Gouda zijn de gemiddelde makelaarskosten€ 4.660. Dit valt onder de opstartkosten en courtage. De precieze kosten kunnen per makelaar verschillen, dus het loont om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Gouda is 47 dagen. Het exacte aantal verkopingsdagen kan variëren, afhankelijk van factoren als de staat van de woning en de vraag en aanbod op de markt.

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap. Je kan makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van andere klanten. Bezoek deze pagina om makelaars in Gouda te vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Gouda zijn € 515. Deze kosten zijn voor initieel werk zoals marketing. Houd in gedachte dat tarieven variëren per makelaar.

Ja, door makelaars te vergelijken kan je tot gemiddeld € 1.054 besparen op de makelaarskosten. Bovendien vind je op deze manier de makelaar die het beste bij jou en je huis past.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen