Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gouda

De huizenmarkt in Gouda kan soms wat ondoorzichtig zijn. In juni 2024 bieden woningmarktcijfers een transparant beeld over de stand van zaken. Van het aantal transacties tot de gemiddelde verkoopprijzen - krijg een volledig beeld van wat je kunt verwachten bij het verkopen van je huis in Gouda.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gouda

De gemiddelde verkoopprijs in Gouda is in de laatste 3 maanden € 405.234 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 404.874 euro. Door deze statistieken wordt de fluctuatie en stabiliteit van de huizenmarkt in Gouda goed in beeld gebracht. Het geeft je een actueel overzicht van hoeveel je zou kunnen verwachten moet je van plan zijn om je huis te verkopen. Om deze gegevens visueel beter te begrijpen, bekijk de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Gouda

Afgelopen 3 maanden

€ 287.000
€ 371.000
€ 455.000

In de komende grafiek wordt een beeld geschetst van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 van woningen in Gouda, over de afgelopen drie maanden. Je zult zien hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld, een waardevolle indicatie van de huidige trends op de woningmarkt van Gouda:

Huizenprijzen in Gouda per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.700
€ 4.100

Prijsontwikkeling Gouda laatste 12 maanden

Als je overweegt om een huis te kopen in Gouda, zou je de voortgang van de woningprijzen over de laatste 12 maanden in je achterhoofd moeten houden. Omdat de prijzen constant kunnen veranderen, helpt dit om een realistisch beeld te krijgen van de lokale woningmarkt. Kijk eens naar de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand: € 405.234. Kijk nu naar de ontwikkelingen in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Gouda waard?

De waarde van jouw woning in Gouda hangt af van diverse factoren. De locatie speelt een sterke rol, woningen dichtbij het centrum of in populaire wijken kunnen meer waard zijn. Ook de staat van de woning, denk aan recente vernieuwingen of noodzakelijke verbouwingen, kunnen de waarde beïnvloeden. Ten slotte hebben ook actuele marktontwikkelingen invloed, de huizenprijzen in Gouda zijn aan verandering onderhevig en daarmee ook de woningwaarde.

Als je een precies beeld wilt hebben van wat je huis waard is, dan is een gratis waardebepaling door een erkende makelaar een goed idee. Met deze waardebepaling heb je niet alleen een solide uitgangspunt bij eventueel besluit tot verkoop, maar ook als je slechts een indicatie wilt van de huidige waarde van je woning. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de webpagina waardebepaling aanvragen van huisverkopen.nl.

Wanneer je een gratis waardebepaling aanvraagt, komt een makelaar bij jouw woning langs om deze te beoordelen. Dit is geheel kosteloos. Het is een goede manier om onafhankelijk en professioneel advies te krijgen over de waarde van jouw woning. Zo heb je objectieve informatie die je kunt meewegen in het besluit om al dan niet te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een feit dat woningmarktcijfers per locatie sterk kunnen variëren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Gouda en de plaatsen in de nabije omgeving. De huizenprijzen kunnen hier aanzienlijk van elkaar verschillen en dat sculpteert het totaalbeeld van de woningmarkt.

Door naast Gouda ook de woningmarktcijfers van omliggende gemeenten te observeren, creëer je een breder en meer genuanceerd beeld van het huidige marktbeeld. In de onderstaande grafieken wordt dit visueel verduidelijkt aan de hand van gemiddelde verkoopprijzen (totaal en per m2):

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Gouda

Op HuisVerkopen.nl komt de woningmarkt in Gouda samen met de prestaties van lokale makelaars. Door te focussen op hun geschiedenis van verkopen, de snelheid waarmee ze een woning verkopen en de gemiddelde verkoopprijs die ze behalen, kunnen we je een duidelijk beeld geven van hun prestaties. Dit helpt je om een geïnformeerde keuze te maken bij het selecteren van een makelaar die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Een geschikte makelaar kan een wereld van verschil maken voor de ervaring die je hebt bij het verkopen van je woning. Je wint niet alleen tijd door een makelaar te kiezen die ervaring heeft met snel verkopen, maar je kan ook rekenen op een hogere verkoopprijs met de juiste strategieën en kennis van de lokale markt. Het kiezen van de meest geschikte makelaar kan dus voor veel voordelen zorgen bij het verkoopproces van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Gouda Of lees meer over makelaars in Gouda

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gouda

Er is iets waar je niet omheen kunt als je van plan bent om een woning in Gouda te verkopen, namelijk de courtage van makelaars. In Gouda ligt de gemiddelde courtage voor een makelaar rond 1,15% van de verkoopprijs. Dat betekent dat bij de huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Gouda, namelijk € 405.234, de kosten voor een makelaar oplopen tot gemiddeld € 4.660.

Als je een huis in Gouda wilt verkopen, is het verstandig om niet alleen op de courtage te letten, maar ook op wat de makelaar biedt voor dit tarief. Analyseer bij het kiezen van een makelaar of de diensten en de verkoopstrategie goed aansluiten bij jouw specifieke situatie. Houd in gedachten dat goedkoop soms duurkoop kan zijn, een makelaar die iets duurder is, kan wellicht een hogere verkoopprijs voor je huis realiseren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gouda

Even een stukje Goudse woningmarkt in beeld. Het totaal aantal koopwoningen binnen de stadsgrenzen ligt op 19125. Echter, slechts een fractie hiervan komt momenteel beschikbaar voor verkoop. Dit schept kansen! Met jouw huis nu op de markt, zullen geïnteresseerde kopers zich zeker melden.

Aantal verkochte woningen in Gouda

In de afgelopen 12 maanden is er op de woningmarkt in Gouda sprake geweest van diverse aanmeldingen en transacties. Het aantal aanmeldingen kan daarbij gezien worden als het aantal woningen dat te koop is aangeboden. Transacties daarentegen, betreffen woningen die daadwerkelijk zijn verkocht. Het aantal verkooptransacties in deze periode bedraagt 669. De onderstaande grafiek biedt hier een visuele weergave van:

Ben je van plan jouw huis in Gouda te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Gouda komt een heleboel kijken. Zo zal je rekening moeten houden met het bepalen van een realistische vraagprijs en het vaststellen van het juiste verkoopmoment. Ook zal je jouw huis in de juiste staat moeten brengen voor verkoop, wat onder andere kan inhouden dat je de woning opfrist of zelfs renoveert voor de verkoop.

Met zoveel verschillende zaken om aan te denken, kan een stappenplan enorm helpen in het soepel laten verlopen van de verkoopprocedure. Van het aanvragen van een energielabel, tot het kiezen van een geschikte makelaar, tot mogelijk het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het biedt je in één overzicht alle punten waar je aan moet denken bij de verkoop van je woning in Gouda.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom! Waar het gaat om actuele en nauwkeurige gegevens over de huizenmarkt in Gouda, ben je hier aan het juiste adres. Vanwege het veranderlijke karakter van de huizenmarkt, zorgen we ervoor dat onze gegevens op elk moment actueel en betrouwbaar zijn. Dit is vooral handig om een goed beeld van de huidige huizenmarkt in Gouda te krijgen. Dit kan je helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen, of je nu een huis wilt kopen of verkopen in de stad Gouda.

Hoe Huisverkopen.nl je bijstaat bij verkoop

Natuurlijk biedt HuisVerkopen.nl je meer dan alleen actuele marktcijfers. Als speciaal online platform hebben we talloze bronnen om jou het leven gemakkelijker te maken wanneer je jouw huis wilt verkopen. Geïnteresseerd in het begrijpen van de kosten die gepaard gaan met de verkoop? Je vindt deze waardevolle informatie hier. Nadenken over de vraag welke makelaar jou het beste kan helpen? Bekijk onze tool voor het vergelijken van makelaars. Behoefte aan gedetailleerd verkoopadvies van een ervaren makelaar? Je kunt eenvoudig een verkoopadvies aanvragen. In elk aspect van het verkoopproces zijn wij er om je op weg te helpen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen