Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bodegraven

Bekijk de recente stand van zaken in de Bodegraafse huizenmarkt, per juni 2024. Interessant zijn de actuele woningprijzen, het aantal succesvolle transacties en de tendens in vraagprijzen. Je bepaalt hiermee strategisch je eigen vraagprijs en blijft op de hoogte van de voortdurende veranderingen in je lokale markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bodegraven

De gemiddelde verkoopprijs in Bodegraven is in de laatste 3 maanden € 530.518 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 501.294 euro. Een goede kennis hiervan kan je onderhandelingspositie bij het kopen of verkopen van een huis aanzienlijk versterken. De onderstaande grafiek biedt een helder inzicht in deze gegevens, zodat je goed geïnformeerd bent over de huidige stand van zaken:

Huizenprijzen in Bodegraven

Afgelopen 3 maanden

€ 316.000
€ 448.000
€ 581.000

Bij het verkopen van je huis spelen meerdere factoren een rol, waaronder de waarde per vierkante meter. Deze waarde geeft een goed beeld van de potentiële opbrengst bij verkoop. Bepaal de totale oppervlakte van je huis en vermenigvuldig dit met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Bodegraven. Zo krijg je een ruwe indicatie van hoe de verkoop kan verlopen. In de onderstaande grafiek vind je de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Bodegraven per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Prijsontwikkeling Bodegraven laatste 12 maanden

Als je interesse hebt in de woningmarkt van Bodegraven, is het slim om de prijsevolutie over de afgelopen 12 maanden in de gaten te houden. De prijsbewegingen kunnen namelijk van belang zijn, zonder specifieke aannames te doen over de trend of bijzonderheden in prijsschommelingen. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 530.518. Duik eens in onze woningmarktcijfers en ontdek hieronder in de grafiek hoe de prijzen zich hebben ontwikkeld:

Wat is mijn woning in Bodegraven waard?

De gedachte aan een huis verkoop komt vaak naar boven wanneer je nadenkt over wat jouw huis op dit moment in Bodegraven zou opleveren. Het is niet ongewoon dat deze overweging grotendeels afhangt van de huidige staat van de woningmarkt. Dit kan namelijk sterk beïnvloeden wat jouw woning waard is en wat het zou kunnen opbrengen.

Ben je op dit moment de verkoop van jouw woning in Bodegraven aan het overwegen? Een goede eerste stap zou dan zijn om een gratis waardebepaling van een makelaar te laten uitvoeren. Dit helpt je niet alleen een beter idee krijgen van de waarde van je huis, maar biedt je tevens een reëel startpunt van waar je kunt gaan onderhandelen.

Een gratis waardebepaling is vrij eenvoudig. De makelaar komt naar je huis, neemt de staat en de kenmerken van je woning op, en geeft je een schatting van de verkoopprijs. Het is aan te raden om meerdere waardebepalingen aan te vragen, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een realistisch en eerlijk beeld hebt van de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om de complexiteit van de woningmarkt goed te begrijpen, is het belangrijk om woningmarktcijfers uit verschillende plaatsen te bekijken. Gemeentes in dezelfde regio als Bodegraven kennen bijvoorbeeld afwijkende huizenprijzen. Door deze gegevens naast elkaar te leggen, krijgen we een duidelijk beeld van de huidige situatie op de woningmarkt.

Dit inzicht in de markt is van groot belang voor zowel potentiële kopers als huidige huiseigenaren. Het biedt je als lezer een beter referentiepunt bij prijsonderhandelingen of het nemen van financiële beslissingen. Bekijk hieronder de grafieken voor een gedetailleerde vergelijking van de gemiddelde verkoopprijzen in Bodegraven en omgeving:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Bodegraven

Verschillen in makelaarsprestaties in de regio Bodegraven zijn onvermijdelijk. Iedere makelaar heeft een unieke aanpak, expertisegebied en klanttevredenheidsscore. Daardoor variëren de percentage verkochte huizen, verkoopsnelheid en de uiteindelijke verkoopprijzen aanzienlijk.

De kracht van een geschikte makelaar kan een groot effect hebben op de verkoop van jouw huis. Daarom is het waardevol om op zoek te gaan naar de makelaar die het meest bij je past. Ontdek en vergelijk betrouwbare makelaars binnen Bodegraven op onze makelaarsvergelijking pagina.

Vergelijk makelaars in Bodegraven Of lees meer over makelaars in Bodegraven

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bodegraven

In de wereld van huisverkoop is courtage dikwijls de grootste kostenbepalende factor. Het gemiddelde tarief dat makelaars in Bodegraven rekenen, ligt rond 1,13% van de verkoopprijs van je woning. Deze kostenpost lijkt wellicht niet groot, maar kan toch oplopen naarmate de verkoopprijs stijgt.

Bij het kiezen van een makelaar is het dus belangrijk om deze tarieven goed in je achterhoofd te houden. Echter, laat je keuze ook bepalen door de reputatie en de geleverde diensten van de makelaar, omdat een goede makelaar echt het verschil kan maken voor een succesvolle verkoop. Bij een meer gespecificeerd overzicht van verkoopkosten kan je ontdekken welke andere kosten er mogelijk aan de orde zijn bij de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bodegraven

In Bodegraven telt het aantal koopwoningen zich tot 5703. Het is boeiend om te zien dat maar een fractie van deze woningen op dit moment daadwerkelijk te koop staat. Het is een gunstig moment om juist nu je woning aan te bieden, omdat het schaarse aanbod zeker de aandacht zal trekken van potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Bodegraven

In de laatste 12 maanden is er een stroom van activiteit geweest in Bodegraven met betrekking tot de huizenmarkt. Er waren veel aanmeldingen, waarbij huizen te koop werden aangeboden. Daarnaast werd een aanzienlijk aantal woningen verkocht, zoals weergegeven door het aantal transacties. In de tag 179, houden we dit bij. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat een huis in een latere maand wordt verkocht dan de maand waarin het te koop wordt aangeboden:

Ben je van plan jouw huis in Bodegraven te verkopen?

Ben je van plan om jouw huis in Bodegraven te verkopen? Dat kan een uitdagend proces zijn met veel te regelen zaken. Gelukkig is er een handig stappenplan op Huis Verkopen om alles vlot en ordelijk te organiseren. Het fijne daaraan is dat je overzicht houdt over alle onderdelen van het traject.

En vergeet niet, het kiezen van een juiste makelaar is een sleutelfactor in het verkoopproces. Een goede makelaar kan je helpen de waarde van je huis vast te stellen, geïnteresseerden te trekken en de transactie soepel te laten verlopen. Volgens het stappenplan omvat dit proces nog andere belangrijke stappen zoals het regelen van een energielabel, het selecteren van een verhuisbedrijf en nog veel meer!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het gebied van woningverkoop is er altijd wat nieuws onder de zon - vooral in Bodegraven. De gegevens en trends van de huizenmarkt zijn constant in beweging. Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen, wordt de data op HuisVerkopen.nl voortdurend bijgewerkt. De bijgewerkte cijfers bieden je een gedetailleerd inzicht waarmee je bij het verkopen van je huis beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Of je nu wilt weten wat het beste moment is om je huis op de markt te brengen, of je benieuwd bent naar de laatste verkoopprijzen, de up-to-date marktgegevens zijn je betrouwbare bron van informatie.

Ondersteuning bij de verkoop van jouw woning

HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een bron van real-time marktgegevens. Het platform is ontworpen om je te ondersteunen bij elke stap van het verkoopproces van je woning. Zo kun je via het platform direct tarieven opvragen bij lokale makelaars en waardevolle inzichten krijgen in de kosten die komen kijken bij de verkoop van je woning. Hulp nodig bij het inschatten van de waarde van je woning? Je kunt gratis een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar via deze link. En dat is nog maar het begin. Of je nu zoekt naar een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, advies nodig hebt over hoe je de vraagprijs bepaalt, of wilt weten hoe je de waarde van je woning kunt verhogen, HuisVerkopen.nl helpt je op weg.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen