Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Reeuwijk

Je staat op het punt je huis in Reeuwijk te verkopen? Een goed inzicht in de actuele situatie is onmisbaar. In juli 2024 gaat het in Reeuwijk om meer dan alleen maar vraag en aanbod. Woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties zijn even belangrijk. Ontdek meer over deze en andere relevante vastgoedcijfers op de volgende pagina:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Reeuwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Reeuwijk is in de laatste 3 maanden € 689.334 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 823.330 euro. Deze getallen suggereren dat de huizenmarkt in Reeuwijk redelijk stabiel is en weinig fluctuaties kent, wat van belang is voor zowel kopers als verkopers. Hieronder vind je een grafiek die deze prijzen voor de afgelopen drie maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Reeuwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 260.000
€ 567.000
€ 873.000

Het analyseren van woningprijzen is een complex proces, waarbij de waarde per vierkante meter een cruciale factor is. Dit is zeker het geval in Reeuwijk. Wil je een globaal idee hebben van de potentiële opbrengst van je woning? Bereken dan de verwachte verkoopwaarde door het aantal m2 van jouw woning te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Reeuwijk. Hieronder vind je een gedetailleerde grafiek die de ontwikkeling van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Reeuwijk in de afgelopen drie maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Reeuwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.800
€ 5.900

Prijsontwikkeling Reeuwijk laatste 12 maanden

Als je overweegt om je huis in Reeuwijk te koop te zetten, is het nuttig om de ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt bij te houden. Kijk hoe de prijzen in de laatste 12 maanden zijn bewogen en beoordeel zo objectief de situatie. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 689.334. De marktcijfers voor het afgelopen jaar zie je in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Reeuwijk waard?

Als je je afvraagt wat de waarde van je huis in Reeuwijk is, zijn er verschillende factoren die een rol spelen. De stijl en omvang van het huis, de huidige staat van onderhoud, en zelfs de huidige trends in de vastgoedmarkt kunnen allemaal de prijs beïnvloeden. Het belangrijkste om te onthouden, is echter dat de marktwaarde van een huis continu kan fluctueren en afhankelijk is van de vraag en aanbod op dat moment.

Ben je nog steeds nieuwsgierig naar de waarde van je huis in Reeuwijk? Een gratis waardebepaling door een professionele makelaar zou je duidelijkheid kunnen geven. Deze informatie kan je helpen te beslissen of je de woning wilt verkopen of niet.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is gebaseerd op een grondige analyse van je woning en vergelijkbare woningen die recentelijk zijn verkocht in Reeuwijk. Het is belangrijk om te benadrukken dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie. Het grootste voordeel van een waardebepaling is dat het je een realistisch beeld geeft van wat je huis potentieel waard zou kunnen zijn op de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt spelen lokale verschillen een significante rol. Zo zul je merken dat de prijzen van woningen in de omgeving van Reeuwijk aanzienlijk variëren in vergelijking met Reeuwijk zelf.

Een gerichte kijk op deze variaties en marktcijfers van andere gemeenten, biedt je een helder overzicht van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Reeuwijk

In Reeuwijk zijn er diverse makelaars actief, ieder met unieke prestaties en vaardigheden. Als toonaangevend online platform, houden wij de cijfers van de woningmarkt en de statistieken van makelaars nauwgezet bij. Welke makelaars verkopen het snelst, behalen de hoogste verkoopprijzen, of verkopen simpelweg de meeste woningen? We gebruiken deze waardevolle data om jou te adviseren bij het kiezen van de geschikte makelaar die het beste aansluit bij je specifieke situatie en wensen.

Je voordelen bij het kiezen van een geschikte makelaar zijn enorm. Het kan bijvoorbeeld het verschil maken tussen een goede of een sterke verkoopprijs, of tussen een langdurig verkoopproces of een vlotte verkoop. Wij geloven sterk dat de "beste" makelaar in Reeuwijk niet per se degene is die de meeste woningen verkoopt, of die het snelst verkoopt, maar eerder de makelaar die het beste aansluit bij jouw behoeften en situatie. Laat je door ons bijstaan om je makelaarskeuze te optimaliseren.

Vergelijk makelaars in Reeuwijk Of lees meer over makelaars in Reeuwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Reeuwijk

Ongetwijfeld heb je wel gehoord dat makelaarscourtages behoorlijk kunnen variëren. Een gemiddeld courtagepercentage voor een makelaar in Reeuwijk is momenteel 1,08% van de verkoopprijs. Dit betekent dat als je je huis verkoopt voor de gemiddelde prijs van € 689.334, je ongeveer zo’n € 7.445 aan makelaarskosten kunt verwachten. Maar let op, dit is een gemiddelde en werkelijke kosten kunnen aanzienlijk verschillen.

Natuurlijk zijn de kosten een belangrijk aspect, maar vergeet niet te kijken naar wat een makelaar daadwerkelijk oplevert. Je wilt tenslotte een makelaar die de beste prijs voor jouw woning kan realiseren. Daarom is het belangrijk om tarieven op te vragen van verschillende makelaars in Reeuwijk. Hierdoor krijg je een goed beeld van de tarieven en kun je deze vergelijken. Zorg dat je de keuze maakt op basis van zowel de kosten als de kwaliteit van de service.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Reeuwijk

In Reeuwijk vormen koopwoningen de meerderheid van de woningen, met een totaal van 3381 op de teller. Echter, ondanks dat veel mensen hun woning hebben gekocht, zijn er ook andere woonmogelijkheden in deze mooie plaats. Zo zijn er naast koopwoningen, ook een aantal sociale huurwoningen, alsook woningen die een andere unieke bestemming hebben, bijvoorbeeld als bedrijfspand of vakantiewoning. Hiermee biedt Reeuwijk een diversiteit aan woningopties, om aan iedere woonwens tegemoet te komen.

Aantal verkochte woningen in Reeuwijk

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Reeuwijk meerdere woningen in de verkoop gezet en verkocht. In feite was er sprake van 103 succesvolle woningtransacties. Voel je vrij om de onderstaande grafiek te bekijken die een maandelijkse en jaarlijkse uitsplitsing geeft van deze aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Reeuwijk te verkopen?

Het verkopen van je woning in Reeuwijk kan soms complexer zijn dan verwacht, met verschillende uitdagingen. Niet alleen heb je te maken met een lokale woningmarkt waarmee je wellicht niet héél bekend bent, net als zovele anderen zul je ook de onzekerheid voelen van de onderhandelingen over jouw huis. Daarnaast is er ook een breed scala aan administratieve zaken die goed geregeld moeten worden, zoals het regelen van een energielabel.

Al deze zorgen willen wij wegnemen. Hoe? Door je het juiste stappenplan te bieden. Dit stappenplan helpt je stap voor stap door het gehele proces, vanaf het kiezen van een makelaar, tot het uiteindelijke verkoopmoment van je huis. Bovendien maakt het stappenplan het gemakkelijker om een geschikt verhuisbedrijf te vinden. En onthoud, het draait allemaal om jouw huis en wensen, dus het is belangrijk dat je je er goed bij voelt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Stel je voor, je bent de trotse bezitter van een prachtig huis in Reeuwijk. Maar zoals het nu eenmaal gaat, blijven de woningmarktcijfers in Reeuwijk niet stilstaan, ze zijn altijd in beweging. Gelukkig hoeft het geen uitdaging te zijn om deze fluctuaties bij te houden. Op HuisVerkopen.nl werken we dagelijks aan het accurate en actueel houden van deze marktcijfers, specifiek voor jouw regio. Waarom is dit zo nuttig, vraag je? Inzicht in de lokale woningmarkt kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie. En dat is immers waar het uiteindelijk om draait, toch?

Ontdek het gemak van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl zit vol met handige tools en diensten voor het soepel regelen van de verkoop van je huis. Wil je je woning in Reeuwijk verkopen, maar weet je niet wat deze waard is? Geen probleem! We helpen je graag met een gratis waardebepaling. Daarnaast kun je op onze site eenvoudig makelaars vergelijken om de beste match in Reeuwijk te vinden. Dit kan je flink besparen op de makelaarskosten. Het gebruik van ons online platform is volledig onafhankelijk en kosteloos. We hebben ook een handig stappenplan, zodat je niets over het hoofd ziet tijdens de voorbereiding van de verkoop. Ontdek hoe we je kunnen helpen op HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen