Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Reeuwijk

Ben je op zoek naar een goede makelaar in Reeuwijk voor de verkoop van je woning? Let dan op ervaring, kennis van de lokale markt en een realistische vraagprijs. De teksten hier bieden een volledige weergave van wat belangrijk is bij jouw keuze.

Over makelaars in Reeuwijk

De keuze voor een makelaar in Reeuwijk heeft directe invloed op de verkoop van jouw woning. Een makelaar is tenslotte de professional die er alles aan doet om je woning succesvol te verkopen. Hierbij spelen factoren als ervaring, kennis van de lokale markt en onderhandelingsvaardigheden een belangrijke rol. Het kiezen van de juiste match kan dus een wezenlijk verschil maken.

We houden consequent alle informatie bij over de makelaars in Reeuwijk. Dit stelt ons in staat om te zien welke makelaars het beste presteren. Wie heeft consequent de hoogste verkoopprijzen? Wie verkoopt het snelst? Door dit soort vragen te beantwoorden, krijgen we een helder beeld van de makelaars die er echt toe doen. En het goede nieuws is: al die informatie vind je terug op deze pagina, klaar om jou te helpen een doordachte keuze te maken.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.625
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.969
Besparing (gem.)
€ 2.189

Actueel

 • Op het moment dat je besluit te gaan verkopen, zijn er verschillende makelaarskosten waar je op moet voorbereiden. Bijvoorbeeld de courtages. In Reeuwijk variëren deze momenteel tussen de 0,88% en 1,50%. Houd er dus rekening mee dat de kosten in mei 2024 in deze range kunnen liggen.
 • De huizenprijzen fluctueren voortdurend. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Reeuwijk zo'n € 4.549 euro. Voor een gedetailleerd beeld van de woningmarkt in Reeuwijk, kan je online allerlei informatie vinden.
 • Tot slot is het ook goed om te beseffen dat de tarieven van makelaars in Reeuwijk geen vaststaand gegeven zijn. Ze zijn constant in beweging. Het loont dus om eerst goed de tarieven te vergelijken voordat je een eindbeslissing neemt. Dit kan je gemiddeld al snel een besparing opleveren van € 2.189 euro.

Uitgelichte makelaars in Reeuwijk

In Reeuwijk vind je talrijke verkoopmakelaars klaar om je bij te staan. Hieronder zetten we een selectie van deze makelaars voor je op een rij. Bedenk wel dat de meest geschikte makelaar voor jou degene is die optimaal past bij jouw woning, jouw situatie en jouw persoonlijke voorkeuren – daarom raden we aan om de opties grondig te vergelijken.

Logo Dupree Makelaars

Dupree Makelaars

Dupree Makelaars zijn de specialisten voor de aankoop, verkoop, huur en verhuur van woningen, bedrijfspanden en beleggingspanden. Ook voor taxatierapporten kun je bij ze terecht. Met 15 beëdigde en gecertificeerde medewerkers verdelen ze hun expertise over vier vestigingen in de regio. Hun lidmaatschap bij NVM garandeert betrouwbaar en vakkundig advies. Ze blinken uit in onder andere woningstyling, woningfotografie en herbestemming, en zijn gevestigd op Zoutmansweg in Reeuwijk.
Logo Slingerland Makelaardij

Slingerland Makelaardij

Slingerland Makelaardij is een jong en innovatief NVM makelaarskantoor waar service een vanzelfsprekendheid is. Ze blinken uit in verkoop, verhuur en aankoop van woningen, appartementen en bedrijfsobjecten in de regio Reeuwijk en Gouda. Met een specifieke deskundigheid in woningstyling, woningfotografie en monumenten biedt het driekoppig team een persoonlijke en professionele ondersteuning. Of je nu een taxatierapport nodig hebt of advies wilt over je nieuwe investering, bij Slingerland Makelaardij zit je goed.

Femme Makelaars

Bij Femme Makelaars staat de persoonlijke connectie centraal. Ze blijven kleinschalig om gerichte aandacht te kunnen geven en combineren dit met een groot bereik via social media. Ze leveren onder andere diverse diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties. Met specialismen in woningfotografie, woningstyling, recreatie en nieuwbouw weet je dat je in goede handen bent. Ideaal voor diegenen die meer verwachten dan de traditionele 9 tot 5 service.

Van Rhijn Makelaars

Bij Van Rhijn Makelaars vind je een deskundig team dat niet alleen bedreven is in verkoop en verhuur, maar ook aankopen, taxaties en financieel advies verzorgt. Met specialismen in uiteenlopende velden zoals nieuwbouw, beleggen en monumenten kan dit VBO-gecertificeerde bureau op maat helpen. En als bonus, naast Nederlands, kun je ook in het Engels of Duits bij hen terecht.

Let op: De perfecte verkoopmakelaar voor jouw huis in Reeuwijk kan buiten de eerdere lijst vallen. Er zijn talloze makelaars actief in en rondom Reeuwijk. Bij Huis Verkopen nemen we ze allemaal mee in onze beoordeling. Dat betekent dat je jouw ideale makelaar alleen kunt vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Reeuwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Reeuwijk?

Een makelaar in Reeuwijk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 706.029 in Reeuwijk komt dit neer op € 7.625 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Het is interessant om te weten dat de meeste makelaars hun courtage bepalen op basis van de woningwaarde. Ze kijken niet alleen naar de grootte en het type woning, maar ook naar de locatie en eventuele renovaties die het aantrekkelijker maken op de markt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Reeuwijk 0,62% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.189 besparen door makelaars te vergelijken. Het is daarom altijd een goed idee om meerdere offertes op te vragen; dit is volledig kosteloos en verplicht je tot niets.

Kosten van makelaars in Reeuwijk

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.100
€ 7.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Reeuwijk

In Reeuwijk en omgeving is het gangbaar dat makelaars opstartkosten in rekening brengen bij de verkoop van een woning. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw woningverkoop op te starten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de administratieve werkzaamheden, het maken van foto's en plattegronden voor de woningpresentatie en het presenteren van jouw woning op huizensites en Funda.

Hoewel de definitie van opstartkosten per makelaar kan variëren, zijn dit over het algemeen de noodzakelijke uitgaven om de verkoop van jouw woning te kunnen beginnen. Het is nuttig om te vragen welke diensten inbegrepen zijn in deze opstartkosten, zodat je een goed overzicht heeft van wat je kan verwachten voor het bedrag dat je betaalt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Reeuwijk

Wanneer je besluit een woning te verkopen, is het belangrijk bewust te zijn van de mogelijke kosten die dit kan met zich meebrengen. Niet zelden rekenen makelaars in Reeuwijk bijvoorbeeld intrekkingskosten wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten zijn bedragen die je verschuldigd bent aan de makelaar als de verkoopopdracht voortijdig wordt ingetrokken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je vanwege persoonlijke redenen of veranderde marktomstandigheden op je beslissing terugkomt. Dan zegt de makelaar in feite: voor de tijd en moeite die hij heeft geïnvesteerd, rekent hij alsnog kosten. Deze zijn gemiddeld € 500 in Reeuwijk. Weet dus vooraf waar je aan begint.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Reeuwijk met een vast tarief

In Reeuwijk kun je ook terecht bij makelaars die werken met een vast tarief. Dit geeft transparantie en duidelijkheid: je weet vanaf het begin precies hoeveel je aan makelaarskosten kwijt bent. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Een nadeel van een vaste vergoeding kan zijn dat het bedrag niet afhankelijk is van de verkoopprijs van je woning. Bij een courtage is de makelaar meer gemotiveerd om een hogere prijs te krijgen: bij een verkoopprijs van €300.000 betaal je bij een courtage van 1,5% €4.500 aan de makelaar, maar bij een vaste fee van €3.500 houd je zelf €1.000 meer over.

Tip: Ondanks het mogelijke prijsverschil kiezen de meeste verkopers in Reeuwijk voor een makelaar die werkt op basis van courtage. De reden hiervoor is dat zij het behalen van een hogere verkoopprijs het belangrijkste vinden.

4 feitjes over makelaars in Reeuwijk

 • In Reeuwijk verschillen de opstartkosten en voorwaarden van makelaars aanzienlijk. Het is dus zinvol om tarieven goed te vergelijken. Kijk voor het opvragen van tarieven op deze pagina.
 • De verkoopsnelheid van makelaars in Reeuwijk is niet altijd gelijk, met een gemiddelde van 61 dagen voordat een huis wordt verkocht. Dit nummer kan variëren, dus het is handig om rekening mee te houden.
 • Huizen in Reeuwijk worden bijgestaan door een makelaar gemiddeld 7% winstgevender verkocht dan zonder gebruik te maken van een makelaar's diensten. Deze data benadrukt het nut van een goede makelaar.
 • Een hoog percentage van maar liefst 87% van de verkopers in Reeuwijk prefereert een traditionele makelaar boven een online makelaar. De persoonlijke aanpak lijkt hier te domineren.

Wat levert de beste makelaar in Reeuwijk op?

In Reeuwijk zie je een aanzienlijke variatie in de resultaten van makelaarskantoren. Het kan dus erg lonend zijn de verschillende prestaties eens naast elkaar te leggen wanneer je jouw huis wilt verkopen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Reeuwijk herkent:

 • Uit onze data blijkt dat toppresteerders in Reeuwijk onder de makelaars woningen doorgaans voor een bedrag verkopen dat € 17.441 hoger ligt dan het gemiddelde van andere makelaars. Hierbij houden we rekening met de verschillende prijsklassen van de huizen.
 • De analyse van onze statistieken laat zien dat de snelst verkopende makelaars in Reeuwijk een woning gemiddeld maar liefst 14 dagen eerder weten te verkopen dan hun collega's. Dit zijn vaak makelaars die goed zijn in het inschatten van de juiste verkoopwaarde.

De beste makelaar in Reeuwijk vinden

De beste makelaar in Reeuwijk? Dat is degene die past bij jouw persoonlijke situatie en al jouw wensen en behoeftes begrijpt. Dit is de makelaar die, tegen een passend tarief, de meest effectieve verkoopstrategie hanteert en een realistische waarde aan jouw woning toekent.

Via onze gratis vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig meerdere makelaars en vind je de beste opties. Je vult simpelweg jouw adres, situatie en voorkeuren in, en we presenteren je de beste matches. Zo vind je de perfecte makelaar in Reeuwijk.

Waar moet je op letten bij makelaars in Reeuwijk?

Er zijn enkele zaken waar je zorgvuldig aandacht aan moet besteden wanneer je kiest voor een makelaar in Reeuwijk om je huis te verkopen:

Ervaring in Reeuwijk

Als eerste is de ervaring van de makelaar in Reeuwijk belangrijk. Je wil zeker weten of de makelaar bekend is met de lokale woningmarkt en ervaring heeft in het verkopen van huizen in jouw regio.

Voorwaarden en tarieven

Wanneer je een makelaar vindt die je aanspreekt, bekijk dan de voorwaarden en tarieven die de makelaar hanteert. Vraag jezelf af of deze redelijk zijn en overeenkomen met hetgeen je er voor terugkrijgt.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel wanneer je je huis verkoopt. Let erop of de makelaar bereikbaar is, duidelijk communiceert en tijdens het gehele proces open is over elke stap die wordt gezet.

Aanpak

Het is ook van belang om te letten op de manier van werken van de makelaar. Heeft hij of zij een proactieve aanpak, of wacht de makelaar af? Een goede makelaar gaat actief voor je aan de slag.

Referenties

Tot slot, vraag naar ervaringen van anderen. Referenties van eerdere cliënten kunnen je een goed beeld geven van het functioneren van de makelaar en de tevredenheid van voorgaande opdrachtgevers.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Reeuwijk zijn er verschillende NVM-makelaars actief. Deze makelaars, aangesloten bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, hebben grondige kennis van de lokale woningmarkt. Doorgaans bieden ze een volledig dienstenpakket, variërend van taxaties tot verkoopbegeleiding.

Naast NVM, zijn er ook VBO Makelaars en VastgoedPRO betrokken in Reeuwijk. De eerste groep is een brancheorganisatie voor beëdigde en gecertificeerde makelaars en taxateurs. Het voordeel van het kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij zo'n branchevereniging, is de garantie van kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast is er sprake van een voortdurende educatie, wat zorgt voor actuele vakkennis. Dit helpt bijvoorbeeld bij de waardebepaling van jouw woning en bij onderhandelingen over de verkoopprijs.

Wat doet een makelaar in Reeuwijk?

Een makelaar in Reeuwijk begeleidt je bij de verkoop van jouw huis. Deze specialist kent de lokale huizenmarkt als geen ander en heeft inzicht in actuele woningprijzen en vraag.

Deze expert zorgt voor de optimale presentatie van jouw huis, zowel online als offline. Hij regelt bezichtigingen, onderhandelt met potentiële kopers en begeleidt de juridische afronding van de verkoop.

 • Deskundige bepaling van de vraagprijs.
 • Uitgebreide marketing voor jouw huis.
 • Professionele afhandeling van de bezichtigingen.
 • Scherpe onderhandelingen over de verkoopprijs.
 • Begeleiding bij juridische aspecten van de verkoop.

Waarom een makelaar in Reeuwijk inschakelen?

De verkoop van een woning is een grote onderneming die zowel financiëel als emotioneel impact kan hebben. Een goede makelaar in Reeuwijk kan dit proces vergemakkelijken, door je te begeleiden bij elke stap. Een ervaren makelaar kent de lokale markt, weet wat potentiële kopers zoeken en kan je helpen om je huis presentabel te maken voor bezichtigingen. Bovendien kan hij de waarde van je woning nauwkeurig inschatten en die benutten voor het behalen van de maximale verkoopprijs. Om dit proces te starten, kun je hier een goede makelaar vinden.

Kennis van de lokale markt

Reeuwijk is een gewilde plaats om te wonen, met zijn centrale ligging, natuurrijke omgeving en gezellige dorpskern. Een lokale makelaar die zijn markt goed kent, kan je adviseren over de beste momenten om te verkopen en de juiste vraagprijs te bepalen.

Presentatie van je woning

Een goede huispresentatie is essentieel tijdens bezichtigingen. Je makelaar kan je helpen om je huis aantrekkelijk te presenteren, zodat potentiële kopers zich gemakkelijk kunnen voorstellen dat ze er zelf wonen.

Waardebepaling van je woning

De waarde van een woning bepalen is een complex proces dat rekening houdt met veel factoren. Een makelaar kan deze taak op zich nemen om de maximale verkoopprijs voor je woning te bereiken.

Onderhandelen over de verkoopprijs

Ten slotte kan je makelaar je bijstaan tijdens de onderhandelingen. Met vakkennis en ervaring kan hij ervoor zorgen dat je woning in Reeuwijk voor de hoogste prijs wordt verkocht.

Makelaars in Reeuwijk vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Reeuwijk voor de verkoop van jouw woning? Bij Huis Verkopen maken we het vergelijken van makelaars eenvoudig, zodat je moeiteloos de beste keuze maakt.

 • Makelaarstarief vergelijken
 • Gratis waardebepaling
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Vindt ervaren makelaars voor de best mogelijke verkoopprijs

Vergelijken op Huis Verkopen is volledig kosteloos en helpt je om makelaars in Reeuwijk uit te kiezen die perfect bij jouw wensen en behoeften passen. De offertes die je ontvangt zijn op maat gemaakt voor jouw specifieke woning. Hierdoor krijg je een beter beeld van welke makelaar het beste aanbod heeft, waarmee jij garantie krijgt voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Reeuwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Reeuwijk

Het kiezen van een goede makelaar begint met vergelijken. Je kunt online de tarieven van verschillende makelaars opvragen. Daarnaast is het verstandig om reviews van eerdere klanten te lezen.

De gemiddelde makelaarskosten in Reeuwijk zijn € 7.625. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de diensten die je kiest.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Reeuwijk is 61 dagen. Uiteraard kan dit variëren per makelaar en per woning.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Reeuwijk is 1,08%. Dit is het percentage dat de makelaar ontvangt van de verkoopprijs van jouw huis.

Het vinden van een betrouwbare makelaar begint met het lezen van reviews en het vergelijken van tarieven. Je kunt verschillende makelaars in Reeuwijk vergelijken om de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen