Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Driebruggen

De huizenmarkt in Driebruggen is volop in beweging. In juli 2024 zijn de verkoopprijzen en het aantal transacties sterk veranderd. Op deze pagina ontdek je handige statistieken en feiten over de vastgoedmarkt in Driebruggen variërend van gemiddelde woningprijzen tot aan de meest recente vraagprijzen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Driebruggen

De gemiddelde verkoopprijs in Driebruggen is in de laatste 3 maanden € 564.700 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 657.800 euro. De vraag- en verkoopwaarden kunnen continu variëren, aangezien de huizenmarkt in Driebruggen constant beweegt. In de volgende grafiek, krijg je een duidelijk zicht op deze prijsschommelingen van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Driebruggen

Afgelopen 3 maanden

€ 231.000
€ 469.000
€ 708.000

Het is fascinerend om op te merken hoeveel waarde per vierkante meter je kunt krijgen in Driebruggen. Waarom? Omdat het inzicht geeft in de verhouding tussen de woonoppervlakte en de verkoopprijs van een huis. Als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs per m2, die momenteel € 4.024 euro bedraagt, krijg je een duidelijker beeld van de marktwaarde in de regio. Om dit te visualiseren, bekijk de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Driebruggen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 3.300
€ 5.100

Prijsontwikkeling Driebruggen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Driebruggen in beweging geweest. Ook deze maand zijn er weer woningen succesvol van eigenaar gewisseld, met een gemiddelde verkoopprijs van € 564.700 euro. Overigens vertonen de prijsbewegingen een patroon dat overeenkomt met de landelijke gemiddelden. Hieronder zie je de grafiek met de prijsontwikkeling over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Driebruggen waard?

De beslissing om je huis in Driebruggen te verkopen hangt meestal sterk samen met de opbrengst die de verkoop op de huidige woningmarkt mogelijk kan genereren. Hierbij is het waardevol om te begrijpen dat het verkooppotentieel van je huis sterk kan fluctueren gebaseerd op diverse factoren zoals ligging, staat van onderhoud en vraag en aanbod in de regio.

Als je overweegt om jouw woning te verkopen, dan kan het een goed idee zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Zo krijg je een helder inzicht in de potentiële verkoopprijs en kan je een gewogen beslissing maken. Denk hierbij aan het financiële plaatje maar ook aan je persoonlijke situatie.

De gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar kan je een goed overzicht geven van de huidige marktwaarde van je huis. Echter, het kan handig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling. Dit komt omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van een waardebepaling kan je aangeven dat je graag door meer dan één makelaar de waarde wilt laten schatten.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er wordt vaak gedacht dat woningmarktcijfers gelijk zijn over heel Nederland. Niets is echter minder waar: de verschillen tussen steden en dorpen, zelfs in nabijgelegen gebieden, kunnen significant zijn. Zelfs in de regio van Driebruggen kunnen de verschillen in de huizenmarkt soms oplopen tot een verassend percentage:

Het begrip van deze verschillen is de sleutel tot inzicht in het huidige marktbeeld. Door het vergelijken van de huizenprijzen in meerdere gemeenten krijg je een helder beeld van het algemene landschap. Hieronder zie je twee grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in Driebruggen én omliggende gebieden inzichtelijk maken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Driebruggen

Op basis van onze uitgebreide databank, onderscheiden de verkoopmakelaars in Driebruggen zich op diverse punten. Zo variëren de snelheid van verkoop, de gemiddelde verkoopprijs en het aantal verkochte woningen per makelaar. Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen, omdat elk huis en iedere situatie uniek is.

Het maakt een groot verschil wanneer je kiest voor een makelaar die goed bij je past. Niet alleen kan een geschikte makelaar een mogelijke hogere verkoopprijs realiseren, maar kan deze ook bijdragen aan een soepeler verkoopproces. Gebruik onze handige vergelijkingstool om de meest geschikte makelaar voor jouw situatie te vinden.

Vergelijk makelaars in Driebruggen Of lees meer over makelaars in Driebruggen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Driebruggen

Het overwegen van de courtage is een belangrijke stap bij het selecteren van de juiste makelaar. In Driebruggen is het gemiddelde courtage percentage van een makelaar 1,14%. Dit kan betekenen dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 564.700 rekening moet houden met een gemiddelde courtage van € 6.438.

Belachelijk? Misschien, maar onthoud dat een goede makelaar de investering waard kan zijn. Aangezien hij of zij jouw woning niet alleen tegen de juiste prijs kan verkopen, maar ook een soepel verkoopproces kan garanderen. Dus in plaats van je vast te houden aan de courtage, is het verstandiger om te vergelijken en een makelaar te kiezen die perfect past bij jouw situatie en woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Driebruggen

In Driebruggen zijn er in totaal 588 koopwoningen. Het is heel normaal dat slechts een klein deel hiervan op een bepaald moment in de verkoop staat. Dit betekent voor jou als potentiële verkoper dat er sprake is van schaarste op de markt. Schaarste kan een drijver zijn van de vraag en daarmee van de vraagprijs voor jouw huis.

Aantal verkochte woningen in Driebruggen

Over de afgelopen 12 maanden zijn er in Driebruggen diverse woningen te koop gezet en uiteindelijk verkocht. Hieronder kun je een overzicht vinden van de aangemelde woningen en het aantal daadwerkelijke transacties. De nuance tussen het aantal aanmeldingen en het aantal verkooptransacties is getoond in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Driebruggen te verkopen?

Ben jij van plan om je woning in Driebruggen op de markt te zetten? Dat kan best een uitdaging zijn waarbij je graag wat extra hulp kunt gebruiken. Met name de keuze voor een betrouwbare makelaar speelt daarin een grote rol. Gelukkig hebben wij van Huis Verkopen een handig stappenplan voor je samengesteld om je bij dit proces te ondersteunen.

Je huis verkopen is niet zomaar iets, het is een belangrijke beslissing waarbij je elk aspect zorgvuldig moet regelen. Een overzichtelijk plan kan hierbij uitkomst bieden. Ons stappenplan geeft precies weer welke stappen je dient te nemen, van het verkrijgen van een energielabel tot het selecteren van een eventueel verhuisbedrijf. Goede voorbereiding is immers het halve werk!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Driebruggen blijven continu in verandering. Deze pagina is er specifiek voor ontworpen om je voorzien van de meest recente data. Door jezelf op de hoogte te houden van de nieuwste statistieken, krijg je een helder beeld van de huidige woningmarkt. Dit is bijzonder nuttig als je plannen hebt om je huis te verkopen en wilt weten wat reële prijzen zijn in de huidige marktomstandigheden.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop van je woning

De site HuisVerkopen.nl kan jou op meerdere manieren assisteren bij de verkoop van je woning. Via de handige tools, zoals het aanvragen van een gratis waardebepaling werk je op een efficiënte wijze naar de verkoop toe. Bovendien kan je via het platform makelaars vergelijken op basis van hun tarieven. Je verschaft jezelf hierdoor veel informatie en dat kan flink wat besparingen opleveren op de kosten. Verder biedt HuisVerkopen.nl ook een uitgebreid stappenplan aan, zodat je zeker weet dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet tijdens dit proces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen