Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Zwammerdam

De woningmarkt in Zwammerdam bevindt zich in een interessante fase. Gegevens zoals gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties, tonen aan dat de markt continu in beweging is. Op deze pagina vind je waardevolle statistieken en marktcijfers om inzicht te krijgen in het proces van je huis verkopen in Zwammerdam, actueel tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Zwammerdam

De gemiddelde verkoopprijs in Zwammerdam is in de laatste 3 maanden € 401.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 388.250 euro. Dit stemt vaak overeen met de huidige stand van de woningmarkt. De volgende grafiek laat deze ontwikkeling duidelijk zien:

Huizenprijzen in Zwammerdam

Afgelopen 3 maanden

€ 240.000
€ 346.000
€ 452.000

Wanneer je overweegt om je woning in Zwammerdam te verkopen, is het van belang om niet alleen naar de totale verkoopprijs te kijken, maar juist te focussen op de waarde per m2. Door het aantal m2 van je eigen woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopwaarde per m2 in Zwammerdam, kun je een indicatie krijgen van de mogelijke opbrengst van jouw woningverkoop. De volgende grafiek illustreert de verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden in Zwammerdam:

Huizenprijzen in Zwammerdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.700

Prijsontwikkeling Zwammerdam laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Zwammerdam niet stilgestaan. De markt in Zwammerdam is net als in de rest van Nederland voortdurend in beweging.

Afgelopen maand hebben we een gemiddelde verkoopprijs in Zwammerdam opgetekend van € 401.666 euro. Kijkend naar de afgelopen 12 maanden, geeft de onderstaande grafiek een helder beeld:

Wat is mijn woning in Zwammerdam waard?

De beslissing om je woning in Zwammerdam in de verkoop te zetten, zou je voornamelijk willen baseren op wat het in de huidige woningmarkt kan opbrengen. Immers, de waarde van je huis is een directe reflectie van de huidige marktcondities en prijsniveaus voor vergelijkbare woningen in jouw regio.

Denk je erover na om jouw huis te verkopen? Overweeg dan zeker om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit zal niet alleen inzicht geven in de mogelijke opbrengst, maar ook helpen bij het stellen van een realistische vraagprijs.

Een gratis waardebepaling wordt in feite uitgevoerd door een erkende makelaar, die de huidige marktwaarde van jouw huis bepaalt op basis van verschillende factoren. Echter, om een objectief beeld te krijgen, is het verstandig om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling. Zo krijg je een betrouwbaardere indicatie, aangezien de geschatte waarden per makelaar kunnen variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Zwammerdam zijn eigen unieke vastgoedcijfers kent, geven de resultaten uit omliggende gemeenten een beter beeld van de woningmarkt in de bredere context. In feite kan er veel variatie in de huizenprijzen zijn van plaats tot plaats.

Door niet enkel in te zoomen op de gemiddelde verkoopprijzen binnen Zwammerdam, maar ook een blik te werpen op de cijfers van aangrenzende gebieden, ontstaat er een nauwkeuriger en meer genuanceerd beeld van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Zwammerdam

Bij het verkopen van je huis in Zwammerdam wil je natuurlijk zeker zijn dat je de beste makelaar kiest. Maak een keuze op basis van diverse prestatie-indicatoren om te bepalen welke makelaar het beste bij jouw situatie past. Hierbij kun je denken aan de mate van ervaring, de snelheid van verkopen en de gemiddelde verkoopprijs die de makelaar weet te realiseren.

Het is van groot belang om voor de verkoop van jouw huis in Zwammerdam de goede makelaar te kiezen. De makelaar speelt immers een belangrijke rol in de succesvolle verkoop van je huis. Daarom adviseren wij om makelaars te vergelijken en zo te kiezen voor de makelaar die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Zwammerdam Of lees meer over makelaars in Zwammerdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Zwammerdam

Als je denkt aan het verkopen van een woning in Zwammerdam, is het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de gemiddelde courtagekosten van makelaars. In Zwammerdam bedraagt de gemiddelde courtage 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 401.666 betekent dit dat je gemiddeld aan makelaarskosten de prijs van € 4.579 kwijt bent. Het is echter goed om te bedenken dat deze kosten variëren en afhankelijk zijn van de diensten die je kiest en de onderhandelingsruimte van de makelaar.

Om ervoor te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, is het handig om meerdere offertes op te vragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de tarieven van verschillende makelaars en kun je deze met elkaar vergelijken. Bedenk bij het uitzoeken van een makelaar dat de kosten slechts een deel van het verhaal vormen. Het is minstens zo belangrijk om naar de service en ervaring van de makelaar te kijken. Informeer ook naar bijkomende kosten zoals advertentiekosten en fotograafkosten. Hierdoor krijg je het meest complete beeld van jouw potentiële verkoopkosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Zwammerdam

Zwammerdam, een pittoresk dorp vol verrassingen. Wat meteen opvalt, is het hoge aantal koopwoningen. Met op de teller, tref je hieroverwegend eigenaren als buren aan. Maar variatie is er ook. Naast de koopwoningen verrijken ook diverse (sociale) huurwoningen en panden met andere bestemmingen het woonlandschap. Het geeft dit dorp een authentieke mix die aansluit bij jouw woonwensen.

Ben je van plan jouw huis in Zwammerdam te verkopen?

Als je overweegt jouw huis in Zwammerdam te verkopen, dan komt daar nogal wat bij kijken. Op de eerste plaats moet er een juiste waardebepaling door een makelaar worden aangevraagd, om te weten te komen wat je woning waard is. Daarnaast kan het inschakelen van een goede makelaar jou helpen bij het regelen van praktische zaken en het uitstippelen van de juiste verkoopstrategie.

Om al deze taken gestructureerd uit te voeren en niets over het hoofd te zien, is het aan te bevelen gebruik te maken van een overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van je woning. Dit geeft jou een gefaseerde leidraad die je kunt volgen vanaf het moment van voorbereiden tot het afsluiten van de verkoop. Hierdoor voorkom je onverwachte verrassingen en zorg je ervoor dat je optimaal voorbereid bent op elke stap in het verkoopproces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is geen geheim dat de cijfers van de huizenmarkt in Zwammerdam continu aan verandering onderhevig zijn. Echter, op deze plek houden we ze nauwgezet bij om zich te verzekeren van de meest recente informatie. Deze data is onmisbaar voor wie zijn woning overweegt te verkopen of simpelweg geïnteresseerd is in de lokale huizenmarkt. Zo kun je de huidige woningwaarde goed inschatten en bepalen of dit een gunstig moment is om te verkopen.

Extra hulp bij het verkopen van je woning

Naast de bijgehouden marktcijfers biedt HuisVerkopen.nl nog tal van andere diensten om jou bij te staan in de verkoop van je woning. Voor elke fase van het proces is er wel iets handigs te vinden. Van prijsbepaling tot aan de daadwerkelijke verkoop. Vind bijvoorbeeld de beste makelaar via de makelaarsvergelijker of vraag direct tarieven op bij meerdere makelaars via tarieven opvragen. Op zoek naar tips? De tips pagina helpt je met de aanpak van de verkoop. En met het interactief stappenplan verlies je geen detail uit het oog bij de voorbereiding en uitvoering van de verkoop. Dus waarom nog wachten? Maak gebruik van alle middelen die HuisVerkopen.nl te bieden heeft!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen