Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stolwijk

Als je jouw huis wilt verkopen in Stolwijk, kan het een uitdaging zijn om de lokale huizenmarkt te begrijpen. Bij HuisVerkopen.nl bieden we je inzicht in de meest recente woningmarktcijfers van Stolwijk, zoals woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Zo kun je een geïnformeerde beslissing maken over de verkoop van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stolwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Stolwijk is in de laatste 3 maanden € 384.083 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 416.333 euro. Deze waarden blijken uit actuele data over huizenprijzen. In de verschuivingen zie je de algehele trend van de lokale huizenmarkt. Hieronder wordt deze informatie gevisualiseerd:

Huizenprijzen in Stolwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 192.000
€ 329.000
€ 466.000

In de volgende grafiek presenteren we een overzicht van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Stolwijk, gedurende de afgelopen 3 maanden. Deze data kan nuttig zijn om inzicht te krijgen in de huidige trends op de woningmarkt in deze regio. Tevens kan het nuttig zijn voor het inschatten van de waarde van je eigen woning. Hierbij de grafiek:

Huizenprijzen in Stolwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.800
€ 4.000

Prijsontwikkeling Stolwijk laatste 12 maanden

In Stolwijk reflecteert de ontwikkeling van huizenprijzen de trends in de markt. Bekijk de situatie in detail met de gegevens van de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, die € 384.083 bedroeg.

Wijzigingen in de verkoopprijzen zijn in overeenstemming met de landelijke gemiddelde ontwikkelingen. Ontdek de specifieke trends in de huizenprijzen in Stolwijk in de afgelopen 12 maanden in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Stolwijk waard?

De waarde van jouw woning in Stolwijk is continu in beweging. Dit komt voornamelijk door invloeden van de huizenmarkt, zoals schommelingen in vraag en aanbod, economische ontwikkelingen en veranderingen in de buurt. Deze factoren samen bepalen de actuele waarde van jouw woning.

Overweeg je jouw woning te verkopen of wil je je hypotheek gerelateerde zaken regelen, dan is het verstandig om inzicht te krijgen in de woningwaarde. Een goede indicatie hiervoor is een gratis waardebepaling door een makelaar. Het biedt je duidelijkheid en een solide basis voor eventuele beslissingen.

De waardebepaling is niet alleen gratis, het vindt ook nog eens plaats bij jou aan huis. Hierdoor kan de makelaar een juiste inschatting maken op basis van de daadwerkelijke staat en locatie van de woning. Dit scheelt je zowel tijd als moeite; je hoeft je huis niet uit en je ontvangt een concreet waardeoordeel.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers en huizenprijzen kennen vaak flinke variaties per locatie. Zo zijn er merkbare verschillen tussen Stolwijk en de omringende plaatsen. Dit komt omdat huizenprijzen altijd worden beïnvloed door lokale omstandigheden en factoren.

Wil je een goed en volledig overzicht krijgen van het huidige marktbeeld? Dan is het raadzaam om niet alleen naar Stolwijk te kijken, maar ook de omliggende gemeenten erbij te betrekken. Hieronder volgen de relevante grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Stolwijk

Wanneer je overweegt jouw huis in Stolwijk in de verkoop te zetten, let dan goed op de statistieken van verschillende makelaars. Deze kunnen behoorlijk variëren. Denk hierbij aan zaken als het aantal verkochte woningen, de gemiddelde verkooptijd en de gerealiseerde verkoopprijs ten opzichte van de vraagprijs.

Met een geschikte makelaar in Stolwijk kan je veel voordelen behalen. Een goed gekozen makelaar kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van jouw woning. Meer inzichten hierover kunnen opgedaan worden door makelaars te vergelijken mat elkaar op deze website.

Vergelijk makelaars in Stolwijk Of lees meer over makelaars in Stolwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stolwijk

Het is belangrijk om stil te staan bij courtages, aangezien dit een aanzienlijk deel van de kosten vormt bij de verkoop van jouw huis. De gemiddelde courtage van een makelaar in Stolwijk is 1,09%. Als we dit percentage toepassen op de gemiddelde verkoopprijs van een woning, die uitkomt op € 384.083, dan zien we dat dit neerkomt op gemiddelde makelaarskosten van € 4.187.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen in Stolwijk, is het handig om op de hoogte te zijn van deze kosten en hiervoor budget apart te zetten. Maar vergeet niet, een goede makelaar kan het verschil maken in de snelheid en de prijs waarvoor je huis wordt verkocht. Daarom is het goed om je niet alleen te richten op de kosten, maar ook kwaliteit en reputatie van de makelaar te overwegen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stolwijk

Wanneer je een blik werpt op de woonsituatie in Stolwijk, zal je opvallen dat er een substantieel aandeel woningen beschikbaar is voor sociale huur. Echter, het merendeel van de huizen in deze regio zijn koopwoningen. De precieze telling van de koopwoningen fluctueert, maar is te raadplegen via voor de meest recente cijfers.

Aantal verkochte woningen in Stolwijk

In Stolwijk is de woningverkoop in de afgelopen 12 maanden bijzonder actief geweest. De grafiek hieronder illustreert het aantal aanmeldingen en transacties, toont de hoeveelheid woningen die te koop zijn gezet en uiteindelijk zijn verkocht. Met 42 succesvolle transacties zien we duidelijk de interesse in wonen in deze regio:

Ben je van plan jouw huis in Stolwijk te verkopen?

Het verkopen van je huis in Stolwijk kan een uitdagend proces zijn, maar gelukkig zijn er manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Het kan zijn dat je moeite hebt om te concurreren met andere huiseigenaren in de regio, voornamelijk om belangstelling te wekken van potentiële kopers. Misschien heb je moeite met het inschatten van de juiste vraagprijs, of weet je niet precies hoe je je huis optimaal kunt presenteren voor bezichtigingen.

Een belangrijke oplossing is het raadplegen van een lokale makelaar die kennis heeft van de markt in Stolwijk; zij kunnen je waardevolle adviezen geven om jouw huis aantrekkelijker te maken voor kopers en je helpen met het vaststellen van een eerlijke vraagprijs. Vervolgens kan je, om alles soepel te laten verlopen, ons handige stappenplan voor de verkoop bekijken. Hier vind je onder andere informatie over wat je moet regelen bij de verkoop van jouw woning in Stolwijk, zoals hoe je een energielabel regelt en hoe je een goede makelaar kiest.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Stolwijk zijn voortdurend in beweging. Om jou op de hoogte te houden van deze continue veranderingen, houden we de statistieken op deze pagina steeds actueel. Het volgen van deze marktcijfers kan je nuttige inzichten bieden. Ze helpen je onder andere om de vastgoedmarkt in Stolwijk beter te begrijpen, om zo de waarde van je eigen woning beter in te schatten. Ook kunnen ze je helpen om de juiste timing voor de verkoop van je woning te bepalen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl bij de verkoop van je woning

Huis Verkopen kan van enorme waarde zijn in het proces van de verkoop van je woning. Als startpunt bieden we bijvoorbeeld een gratis waardebepaling, waarmee je een idee krijgt van wat je woning waard is. Met een handige tool kun je bovendien makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Stolwijk te vinden. Daarnaast hebben we een overzichtelijk stappenplan ontwikkeld dat je leidt door alle zaken die geregeld moeten worden in aanloop naar de verkoop van je woning. Zo sla je nooit een stap over en weet je zeker dat je alles grondig voorbereidt en de beste deal krijgt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen