Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Harlingen

In de zoektocht naar een goede makelaar voor de verkoop van je huis in Harlingen, zijn er een paar punten om op te letten. Belangrijk zijn ervaring in de regio, een kloppende prijs-kwaliteitverhouding en een prettige communicatiestijl. We gaan dieper in op hoe je de juiste keuze maakt.

Over makelaars in Harlingen

Bij de verkoop van jouw woning kan de juiste keuze voor een makelaar een groot verschil maken. Een sterke makelaar in Harlingen weet precies hoe de lokale woningmarkt in elkaar steekt, en kan jouw thuis op de best mogelijke manier presenteren. Het is niet overdreven om te zeggen dat de keuze van een makelaar direct invloed heeft op hoe succesvol de verkoop zal zijn.

We volgen alle makelaars in Harlingen op de voet. We houden bij hoe ze presteren, welke strategieën ze gebruiken, en welke resultaten ze behalen. Op basis van deze informatie kunnen we je helpen om een makelaar te vinden die het beste past bij jouw specifieke wensen en situatie. Alles wat je moet weten over makelaars in Harlingen is te vinden op deze pagina. Bereid je voor om het verkoopproces van jouw woning met vertrouwen te beginnen!

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.555
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.776
Besparing (gem.)
€ 904

Actueel

 • In Harlingen bedragen de gemiddelde makelaarscourtages op dit moment 1,18% van de verkoopprijs van je huis. Courtages variëren per makelaar, dus het is goed om dit in gedachten te houden bij het selecteren van een makelaar.
 • De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Harlingen is momenteel € 301.260 euro en de gemiddelde prijs per m2 bedraagt € 2.848 euro. Als je meer wilt weten over de huizenprijzen in Harlingen, kun je de laatste cijfers en trends op onze website checken.
 • De tarieven van makelaars in Harlingen zijn constant in beweging. Daarom is het vergelijken van makelaarstarieven een verstandige stap. Hierdoor kun je een gemiddelde besparing realiseren van maar liefst € 904 euro. Denkt eraan dat elke besparing je meer financiële ruimte kan bieden bij de aankoop van je volgende huis.

Uitgelichte makelaars in Harlingen

Als je op zoek bent naar een makelaar om jouw woning in Harlingen te verkopen, heb je een ruime selectie om uit te kiezen. We presenteren je graag een overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Harlingen. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je kan helpen om de beste deal te krijgen en een makelaar te selecteren die aan jouw specifieke behoeften en wensen voldoet.

Logo Het Noorden

Het Noorden

Het Noorden Makelaars, al sinds 1996 actief in Harlingen, blinkt uit in persoonlijke bemiddeling bij aan- en verkoop en taxaties. Dit goed beoordeelde, NVM-gecertificeerde kantoor wordt geleid door een ervaren makelaar en taxateur, ondersteund door efficiënte backoffice. Of je nou overweegt je huis te verkopen of advies wilt, je bent altijd welkom op hun laagdrempelige kantoor aan de Spekmarkt 1 in Harlingen.
Logo Stegenga Makelaars

Stegenga Makelaars

Stegenga Makelaars is een ervaren en betrouwbare partner voor verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van bedrijfsruimtes, monumenten en nieuwbouw. Met meer dan 30 jaar lokale ervaring, NVM lidmaatschap en diverse certificeringen, biedt het kantoor deskundigheid en helderheid. Een ambitieus team zorgt voor actieve marktparticipatie. Dus wil je een woning kopen of verkopen in Harlingen en omgeving? Stegenga Makelaars is er voor je.

Makelaardij Harlingen

Als je kiest voor Makelaardij Harlingen, kies je voor een betrouwbare en deskundige makelaar zonder aansluiting bij een branchevereniging. Ondanks dit, wordt de makelaar zeer goed beoordeeld door klanten met een gemiddelde score van 9,8 op Funda. Je vindt dit kantoor op de Stationsweg in Harlingen.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rond Harlingen dan je misschien denkt. Ook al staan ze misschien niet allemaal in de bovenstaande lijst, we nemen alle Harlingse makelaars mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou zit er vast en zeker tussen, maar die vind je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Harlingen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Harlingen?

Een makelaar in Harlingen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 301.260 in Harlingen komt dit neer op € 3.555 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is interessant te vermelden dat makelaars soms een lagere courtage rekenen bij woningen met een hogere waarde. Dat betekent dat als je een woning van hoge waarde verkoopt, je wellicht minder courtage hoeft te betalen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Harlingen 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 904 besparen door makelaars te vergelijken. Daarom is het een slimme zet om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken en zo de beste deal te vinden.

Kosten van makelaars in Harlingen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Harlingen

De meeste makelaars in Harlingen rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die je als verkoper moet betalen, nog voordat je woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. De hoogte van deze opstartkosten verschilt per makelaar, maar dit is een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een makelaar.

Opstartkosten zijn kosten voor bijvoorbeeld professionele foto's van jouw woning, een correcte waardebepaling van jouw huis, het opmaken van een aantrekkelijke en juridisch correcte verkoopadvertentie en de plaatsing van jouw woning op diverse woningsites. Ze zijn een essentieel onderdeel van de dienstverlening van de makelaar, ontworpen om de verkoop van je huis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Intrekkingskosten van makelaars in Harlingen

Je droomt van een andere woning en je zet je huidige huis in Harlingen te koop via een makelaar. Maar wat als je onverwacht besluit de woningverkoop stop te zetten? In dat geval kunnen sommige makelaars in Harlingen intrekkingskosten in rekening brengen. Hierbij gaan we eens dieper in op wat intrekkingskosten precies zijn en waarom je ze zou moeten betalen.

Intrekkingskosten zijn kosten die makelaars hanteren als je besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld als je alsnog een andere oplossing voor jouw woonvraagstuk hebt gevonden, of als je van gedachten verandert over het verkopen van jouw huis. Het is dus slim om goed na te denken voordat je jouw huis te koop zet en bewust te zijn van deze mogelijke extra kosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Harlingen met een vast tarief

Er bestaan makelaars in Harlingen die werken met een vast tarief. Bij het kiezen voor een dergelijke makelaar weet je van tevoren precies wat je gaat betalen - geen verrassingen dus. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is rond de € 3.250 euro (update: april 2024).

Het voordeel van een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor 230.000 euro. Bij een vast tarief van 3000 euro, betaal je 1,3% van de verkoopprijs. Als je dezelfde woning echter voor 280.000 euro verkoopt, wordt dit percentage plotseling teruggeschroefd naar ongeveer 1,07%. Met een vaste commissie zou je dus relatief meer betalen bij een lagere verkoopprijs dan bij een hogere.

Tip: De meeste woningverkopers in Harlingen kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Waarom? Omdat ze geloven dat een hogere verkoopprijs de extra kosten van courtage dekt. Door voor courtage te kiezen kun je de prikkel voor de makelaar vergroten om het absolute maximale uit de onderhandelingen voor jouw woning te halen.

4 feitjes over makelaars in Harlingen

 • In Harlingen heeft maar liefst 93% van de huizenverkopers een voorkeur voor een makelaar die een totaalpakket aan diensten biedt, boven een makelaar die alleen online actief is.
 • Het is opmerkelijk dat in Harlingen huizen 45% sneller van de markt zijn als ze worden verkocht met de expertise van een professionele makelaar, in vergelijking met huiseigenaren die zelf hun huis proberen te verkopen.
 • In Harlingen blijkt dat met een makelaar aan je zijde je huis tot 16% winstgevender verkocht kan worden dan wanneer je zelf de verkoop regelt.
 • De meest succesvolle verkopers in Harlingen zijn niet op zoek naar de goedkoopste optie - ze kiezen liever voor een makelaar met een bewezen staat van dienst die kan leiden tot een hogere verkoopprijs, ongeacht de kosten van de makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Harlingen op?

Bij de verkoop van een huis in Harlingen telt niet zozeer wat je aan een makelaar betaalt, maar vooral wat een makelaar voor jou kan betekenen. Het gaat om de return on investment: wat levert het inhuren van die makelaar je op?

Dit is hoe je de beste makelaars in Harlingen herkent:

 • Snelheid: Uit onze cijfers blijkt dat de vlotste makelaars op de Harlingse huizenmarkt woningen gemiddeld 18 dagen sneller aan de man brengen dan hun concurrenten. Dit wijst op een doeltreffende verkoopstrategie.
 • Mindere kosten, hogere baten: Ook komt uit ons onderzoek naar voren dat de marktleiders in Harlingen huizen gemiddelijk voor € 10.032 meer verkopen dan andere makelaars in Harlingen. Een investering in een goede makelaar betaalt zich dus in meer opzichten terug.

De beste makelaar in Harlingen vinden

Er is een enorm verschil in hoe makelaars in Harlingen en omgeving presteren. Van gemiddeld tot uitmuntend, de variatie in diensten, tactieken en resultaten is aanzienlijk. Het kiezen van de juiste makelaar voor jouw persoonlijke situatie kan een flinke uitdaging zijn.

De oplossing? Vergelijken. Door de verschillende makelaars tegen elkaar af te zetten, krijg je een goed beeld van wie het best aan jouw wensen kan voldoen. Het zorgt ervoor dat je een makelaar vindt die bovengemiddeld presteert en jouw verkoopkansen optimaliseert.

Waar moet je op letten bij makelaars in Harlingen?

Wil je je huis verkopen in Harlingen en ben je op zoek naar de juiste makelaar? Let dan specifiek op de onderstaande vijf punten:

Ervaring in Harlingen

Niet alle makelaars zijn bekend met de specifieke markt in Harlingen. Kies voor iemand met lokale ervaring die de dynamiek van de woningmarkt in Harlingen begrijpt.

Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een goede makelaar moet in staat zijn om een plan op maat te presenteren dat aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel bij het verkopen van je huis. Let op of de makelaar gemakkelijk bereikbaar en transparant is over processen en ontwikkelingen.

Vergoeding

De kostenstructuur van makelaars kan enorm variëren. Zorg dat je duidelijkheid hebt over de vergoeding van de makelaar voordat je een beslissing maakt.

Pro-actieve houding

Zorg voor een makelaar die proactief is en opties verkent om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, zowel traditioneel als online.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Harlingen zijn er verschillende mogelijkheden als je een verkoopmakelaar zoekt. Zo kun je kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar, maar ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars zijn actief in deze Friese stad.

Elke soort makelaar heeft zijn eigen specialiteiten en sterke punten. Hoewel sommigen over het algemeen een groter gebied bestrijken, kunnen andere makelaars weer beter ingespeeld zijn op de lokale markt. Overigens is het altijd belangrijk om na te gaan welke diensten precies onder de courtage vallen.

Tip: Controleer altijd of je makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit kan je een indicatie geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Wat doet een makelaar in Harlingen?

Een makelaar in Harlingen kan enorm behulpzaam zijn als je overweegt jouw woning te verkopen. Deze expert kent de lokale markt goed en kan jou uitstekend ondersteunen gedurende het gehele verkoopproces.

Dankzij hun ruime ervaring en uitgebreide netwerk kunnen deze makelaars potentiële kopers snel en efficiënt bereiken. Verder helpen ze je bij het bepalen van een realistische, maar toch aantrekkelijke, vraagprijs voor jouw huis.

 • Taxeren van de woning
 • Het opstellen van een doordachte verkoopstrategie
 • Geïnteresseerden rondleiden tijdens bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Begeleiden bij juridische en administratieve zaken

Zelden is het verstandig om je huis zelf te verkopen; een makelaar weet immers precies wat er komt kijken bij de complexiteit van vastgoedtransacties. Je kunt jezelf veel stress en mogelijke fouten besparen door een Harlinger makelaar in te schakelen.

Waarom een makelaar in Harlingen inschakelen?

Als je denkt aan het verkopen van je huis in Harlingen, is het inschakelen van een goede makelaar een slimme zet. Met hun ervaring, kennis van de lokale markt en netwerk kunnen ze ervoor zorgen dat je woning sneller verkocht wordt en tegen de maximale verkoopprijs. Op huisverkopen.nl kun je een goede makelaar vinden die bij jouw wensen en situatie past. Een succesvolle verkoop begint met de juiste makelaar, en dit is hoe een makelaar in Harlingen jou kan helpen.

Kennis van de Harlinger markt

Een makelaar uit Harlingen heeft kennis van de lokale woningmarkt, en dat kan een groot verschil maken. Zij kennen de buurt, de vraag en prijspatronen waardoor jouw huis optimaal gepresenteerd wordt aan potentiële kopers.

Ervaring met prijsbepaling

Prijsbepaling en strategie zijn belangrijk bij het verkopen van een huis. Een makelaar kan objectief naar je huis kijken en een optimale vraagprijs vaststellen. Te hoog geprijsde huizen schrikken kopers af, terwijl te laag prijzen resulteert in minder opbrengst.

Professionele presentatie

Een makelaar zorgt voor een professionele presentatie van je woning. Door middel van professionele foto's, video's en aantrekkelijke teksten weten zij potentiële kopers te trekken en overtuigen van jouw woning.

Netwerk en onderhandeling skills

Een makelaar heeft een breed netwerk van kopers en makelaars en weet hoe ze kopers moeten benaderen. Ook kunnen zij goed onderhandelen om zo de best mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Makelaars in Harlingen vergelijken

Bij het kiezen van een makelaar in Harlingen kan het vergelijken van verschillende opties overweldigend zijn. Hier bij Huis Verkopen snappen we dat en maken we het proces eenvoudig en overzichtelijk voor je.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in verkoopprijs per makelaar
 • Gratis verkoopadvies voor een compleet beeld
 • Een scherp makelaarstarief dankzij vergelijken

Het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens, voorkeuren en wensen invullen. Wij koppelen je dan aan de verkoopmakelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Deze makelaars zullen je informeren over alles wat je wilt weten, waardoor jouw keuze voor een Harlingen makelaar duidelijk en eenvoudig wordt.

Vergelijk makelaars in Harlingen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Harlingen

Begin met het vergelijken van makelaars in Harlingen op basis van ervaring, tarieven en verkoopresultaten. Door de tarieven op te vragen op Huis Verkopen kan je een goed geïnformeerde keuze maken.

De gemiddelde makelaarskosten in Harlingen zijn € 3.555. Deze kosten kunnen variëren, dus het is nuttig om verschillende makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Harlingen bedraagt 62 dagen. Je kunt tips om een woning snel te verkopen volgen om dit te versnellen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Harlingen is € 301.260. Gebruik actuele prijsinformatie om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Door makelaars in Harlingen te vergelijken, kan je gemiddeld € 904 besparen op makelaarskosten. Overweeg verschillende opties voordat je een definitieve keuze maakt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen