Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ede

Er zijn diverse makelaars actief in Ede, waardoor je volop keuze hebt als het gaat om het verkopen van je woning. Een goede makelaar herkent zich in een grondige kennis van de lokale markt, luistert naar je wensen en is transparant in zijn communicatie. Jouw keuze kan daarbij het verschil maken.

Over makelaars in Ede

Als je jouw huis in Ede wilt verkopen, is het selecteren van een goede verkoopmakelaar essentieel. Daarbij zijn er een aantal zaken om op te letten. Is de makelaar bijvoorbeeld bekend in Ede en kent hij de lokale huizenmarkt goed? Hoe is zijn benaderbaarheid en communicatie? Daarnaast is het van belang om de kwaliteit van de woningpresentatie in de gaten te houden, inclusief fotografie en plattegronden.

Waarschijnlijk vraag je je ook af welke verkoopmakelaar het snelst jouw woning zou kunnen verkopen of welke het hoogst mogelijke verkoopbedrag kan realiseren. Misschien heb je wel specifieke voorkeuren zoals een makelaar die ook in het weekend werkt of één die gespecialiseerd is in een bepaalde wijk. Om je te helpen deze vragen te beantwoorden, is het verstandig om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken. Dit kan namelijk helpen om de makelaar te vinden die het best bij jouw wensen en situatie past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.719
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.977
Besparing (gem.)
€ 1.067

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen, dan kan het handig zijn om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Ede op dit moment liggen op 1,15%. Dat betekent dat de kosten om jouw huis te verkopen variëren op basis van de verkoopprijs van je huis.
 • De huizenprijzen in Ede kunnen ook van invloed zijn op jouw beslissing. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 410.371 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.911. Meer details over de woningprijzen in Ede vind je op onze website.
 • Tenslotte kan het interessant voor je zijn om te weten dat de tarieven van makelaars in Ede gemiddeld op € 4.719 uitkomen. Het kan lonen om deze tarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt voor een makelaar. Iedere makelaar hanteert tenslotte zijn eigen tarieven en je wilt natuurlijk de beste deal.

Uitgelichte makelaars in Ede

In Ede barst het van kundige makelaars, bereid om je te assisteren bij het aanbieden van je woning. Toch is het aan te raden niet roekeloos een keuze te maken voor de eerste de beste makelaar die je pad kruist. Het loont de moeite om de lokale makelaardijen in Ede objectief te vergelijken, waarbij je vooral let op zaken zoals persoonlijke benadering, kostenstructuur en verkoopresultaten.

Logo BMV Makelaars Ede

BMV Makelaars Ede

BMV Makelaars Ede is een full service makelaarskantoor dat klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Met een team van 9 professionals bieden ze diensten aan zoals aankoop, verkoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Ze werken transparant en doelgericht voor het beste resultaat. Samen met Dynamis en 13 andere makelaars vergroten ze hun landelijke bereik. De makelaar is gevestigd op Stationsweg 103 in Ede en maakt deel uit van de branchevereniging NVM.
Logo Bolthof van den Top Makelaardij en Hypotheken

Bolthof van den Top Makelaardij en Hypotheken

Bolthof van den Top Makelaardij en Hypotheken staat als NVM-makelaar voor deskundigheid en maatwerk in het huisverkooptraject. Met een team van negen specialisten bieden ze een compleet pakket van verkoop, aankoop, taxaties, verhuur en financieel advies. Handig als je bijvoorbeeld wel al een woning op het oog hebt, maar het onderhandelingsproces aan experts wilt overlaten.
Logo Ditters Makelaars Ede

Ditters Makelaars Ede

Ditters Makelaars Ede is er om je een zorgeloze financiële woontoekomst te bieden. Met een gemotiveerd team en uitgebreide diensten, zoals de verkoop en aankoop van (nieuwbouw)woningen, taxatie en projectontwikkeling, helpen zij je optimaal. Ze zijn gespecialiseerd in woningfotografie en herbestemming, met vijf vestigingen in de regio voor een groot bereik. Als lid van branchevereniging NVM en met diverse certificaten, tonen zij hun professionaliteit en betrouwbaarheid.
Logo Domicilie Makelaars

Domicilie Makelaars

Bij Domicilie Makelaars staat een persoonlijke en betrokken aanpak voorop. Dit deskundige team gaat verder dan alleen de verkoop of aankoop van je huis, ze nemen je al je zorgen graag uit handen. Van het advies tot aan de verhuizing staan hun medewerkers voor je klaar. Ze combineren hun lokale kennis en uitgebreide ervaring om het beste resultaat voor jou te behalen. Ze zijn gespecialiseerd in een diversiteit aan vastgoedsegmenten, wat zorgt voor een aanpak op maat voor elke klant.
Logo HOOM makelaars

HOOM makelaars

Bij HOOM makelaars staat de klant centraal. Met meer dan 25 jaar ervaring op de lokale markt, bieden ze je deskundige hulp bij verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. De betrokken makelaars werken gezamenlijk om jou het beste resultaat te bieden. Bovendien bieden ze bijzondere specialismen zoals woningstyling en -fotografie. Ook bij complexere zaken als monumenten en nieuwbouw helpen ze je met kennis en ervaring. En dat in het Nederlands én Engels.
Logo Verhage van Grootheest Makelaardij

Verhage van Grootheest Makelaardij

Bij Verhage van Grootheest Makelaardij vind je een team van woningexperts die met daadkracht, passie en kunde aan een ideale deal werken. Hun specialisme ligt in nieuwbouw, en ze hebben ruim een halve eeuw ervaring in de Edese Vallei regio. Belangrijk om te weten: bij deze NVM aangesloten makelaar voelt je vastgoed vertrouwd. Op het Arnhemseweg 8 in Ede zorgen zij voor het volledig ontzorgen van de verkoop, aankoop en verhuur van jouw waardevolle bezit.
Logo Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars

Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars

Van Roomen Van de Bunt NVM Makelaars is een gevestigd kantoor in Ede, gespecialiseerd in onroerende zaken en nieuwbouw. Met ruim 45 jaar ervaring en een enthousiast team, bewijzen zij een betrouwbare en onafhankelijke partner te zijn in de woningmarkt. Ze leggen hun focus volledig op vastgoed, zonder afleiding van nevenactiviteiten zoals verzekeringen of hypotheken, om zo volledige aandacht te kunnen geven aan hun klanten voor een optimaal advies. Bezoek ze op de Arnhemseweg 8.
Logo Wilhelm Makelaars

Wilhelm Makelaars

Als je jouw woning wilt verkopen, is Wilhelm Makelaars een uitstekende keuze. Deze makelaar biedt onder andere taxaties, verkoop, aankoop en financieel advies aan. Ze zorgen voor een correcte waardebepaling van je woning, uitstekende presentatie en juridische ondersteuning. Daarnaast zijn ze dagelijks bereikbaar tot 21.00 uur en presenteren ze hun aanbod ook in het Engels en Duits. Verder hebben ze een aanzienlijk aantal potentiële kopers en speciale tools voor een succesvolle verkoop.

Let op: In en rondom Ede zijn er meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Ede mee in onze vergelijking. Het is mogelijk dat jouw ideale makelaar niet in onze bovenstaande lijst staat. Daarom is het belangrijk dat je alle mogelijkheden vergelijkt.

Vergelijk makelaars in Ede Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ede?

Een makelaar in Ede rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 410.371 in Ede komt dit neer op € 4.719 aan makelaarskosten (update april 2024).

De hoogte van de courtages is afhankelijk van de waarde van je huis. Dit komt omdat hoe hoger de waarde van je huis, hoe meer werk de makelaar doorgaans heeft aan de verkoop. Daarom is het aan te raden om tarieven bij meerdere makelaars op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ede 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.067 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarom is het altijd de moeite waard om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, besparen is immers altijd mogelijk.

Kosten van makelaars in Ede

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ede

In Ede hanteren de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn de kosten die je dient te betalen voordat de makelaar daadwerkelijk begint met het werk. Ze worden op deze manier verzekerd van een basistarief, ongeacht de uitkomst van de verkoop. Denk hierbij aan kosten voor professionele foto's van je woning, het maken van een plattegrond of de kosten voor het plaatsen van je woning op diverse woningsites.

De opstartkosten variëren per makelaar. Gemiddeld liggen ze in Ede tussen de € 400 en € 700. Het is daarom raadzaam om van tevoren meerdere makelaars te vergelijken, zodat je weet waar je aan toe bent. Wil je een beter beeld krijgen van de tarieven van makelaars in Ede, inclusief de mogelijke opstartkosten? Je kunt gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij diverse makelaars. Zo krijg je een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Ede

Zodra je besluit jouw woning in Ede te verkopen via een makelaar, is het nuttig om te weten dat de meeste van hen intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten dienen als compensatie, mocht je de beslissing nemen om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het zijn kosten die je betaalt wanneer je bijvoorbeeld besluit dat je jouw woning toch niet wilt verkopen, je een andere verkoopstrategie wilt uitproberen of als je overstapt naar een andere makelaar.

De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Ede zijn € 500. Dit bedrag wordt aangepast naargelang de huidige marktprijzen, zodat je steeds een accuraat cijfer te zien krijgt. Het is zeker iets waar je rekening mee houdt in je verkoopplan. Ondanks dat de verkoop van een huis onvoorspelbaar kan zijn, kan deze kennis helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ede met een vast tarief

Naast de traditionele makelaars die werken op basis van een courtage, bestaan er ook gespecialiseerde makelaars die werken met een vast tarief. Terwijl je bij traditionele makelaars een percentage van de verkoopprijs betaalt, weet je bij een makelaar met een vast tarief op voorhand hoeveel je gaat uitgeven. Makelaars in Ede hanteren hiervoor gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voor- als nadelen. Een belangrijk voordeel is dat je precies weet wat je gaat betalen en dus niet voor verrassingen komt te staan. Echter, het nadeel is dat deze makelaars minder gemotiveerd kunnen zijn om het hoogst mogelijke verkoopbedrag voor jouw huis te halen, omdat hun commissie niet afhankelijk is van de verkoopprijs.

Tip: Zorg ervoor dat je niet met de eerste de beste makelaar in zee gaat. Neem de tijd om verschillende makelaars te beoordelen, zodat je de makelaar vindt die het beste aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie. Vergelijken kan je hierbij helpen.

4 feitjes over makelaars in Ede

 • Het klinkt misschien verrassend, maar woningen in Ede worden ongeveer 7% winstgevender verkocht met behulp van een makelaar dan zonder.
 • Het verschil in waardebepaling van woningen door verschillende makelaars in Ede kan oplopen tot wel €28.000. Voor een nauwkeurige inschatting kan je een gratis waardebepaling aanvragen bij diverse makelaars.
 • In Ede, rekenen makelaars gemiddeld de volgende courtage: 1,15% van de verkoopprijs van de woning.
 • Voordat ze een definitieve keuze maken, nodigen de meeste woningverkopers in Ede tot wel drie makelaars bij hen thuis uit. Zelf makelaars vergelijken? Open dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Ede op?

Het is van groot belang om niet enkel naar de kosten van een makelaar in Ede te kijken, maar vooral naar wat deze jou kan opleveren. De meerwaarde van een competente makelaar uit zich namelijk in een hogere winstmarge bij verkoop, wat vaak meer weegt dan de eventuele besparing bij een goedkopere makelaar.

Laten we eens kijken hoe je de beste makelaars in Ede kunt herkennen:

 • Het spreekt uit onze statistieken dat de beste makelaars in Ede huizen doorgaans voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Dit bedrag is gemiddeld zelfs € 12.931 hoger dan oorspronkelijk geschat.
 • In onze gegevens steekt tevens naar voren dat de meest efficiënte makelaars in Ede huizen sneller weten te verkopen dan hun collega's. In vergelijking met andere makelaars verloopt dit proces gemiddeld 15 dagen rapper.

De beste makelaar in Ede vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Ede betekent niet dat je voor de duurste optie moet gaan. Een goede makelaar begrijpt jouw woonwensen, is bekend met de lokale markt en hanteert een eerlijke prijs.

Via ons vergelijkingsformulier kun je makelaars naast elkaar leggen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw woning, situatie en voorkeuren. Zo vind je altijd een geschikte makelaar die jou kan begeleiden bij de verkoop van jouw huis.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ede?

Kies je voor de verkoop van je huis voor een makelaar in Ede? Let dan op deze vijf punten:

Ervaring van de makelaar

Neem een makelaar met voldoende ervaring in de huizenmarkt van Ede. Dit kan enorm helpen bij het bepalen van de verkoopprijs en het onderhandelen.

Wat biedt de makelaar aan?

Elke makelaar biedt andere diensten aan. Welke hulp heb je nodig bij de verkoop van je huis? Kies een makelaar die aan jouw wensen voldoet.

Kosten van de makelaar

Makelaars rekenen verschillende vergoedingen voor hun diensten. Door makelaars in Ede te vergelijken, kies je de makelaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw situatie. Vergelijk hier.

Communicatie met de makelaar

Een goede communicatie met je makelaar is belangrijk. Je moet op je makelaar kunnen vertrouwen en je prettig voelen bij het contact. Ga hiervoor op je gevoel af.

Reviews van de makelaar

Lees reviews van andere mensen die hun huis in Ede hebben verkocht met de hulp van de makelaar die je overweegt. Dit kan je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Ede zijn er diverse makelaars actief die zijn aangesloten bij betrouwbare brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Als je van plan bent om een huis te kopen of te verkopen, kan een dergelijke makelaar je hierbij helpen.

Met een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar ben je verzekerd van bepaalde kwaliteitseisen en gedragsregels. Zo zijn deze makelaars bijvoorbeeld verplicht om regelmatig bijscholing te volgen. Dit betekent dat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Daarnaast kunnen deze makelaars gebruik maken van een breed netwerk, waardoor je huis sneller onder de aandacht komt bij potentiële kopers.

Wat doet een makelaar in Ede?

Als je jouw huis in Ede wilt verkopen, kan een makelaar een waardevolle hulp zijn. Tussen de wirwar van regels, wetten en marktinformatie voegt een makelaar helderheid toe aan het proces.

De makelaar helpt je bij het bepalen van de vraagprijs, het schrijven van een aantrekkelijke woningpresentatie en het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers. Ook zorgt de makelaar voor de juridische afhandeling van de verkoop.

 • Geeft je inzicht in de lokale huizenmarkt
 • Bespaart je tijd en moeite bij de verkoop
 • Zorgt voor een optimale prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zorgt voor professionele presentatie van je woning
 • Neemt juridische en administratieve zaken uit handen

Waarom een makelaar in Ede inschakelen?

Stel je voor, je wilt je huis verkopen in Ede. Misschien denk je erover om alles zelf te doen, maar heb je al eens nagedacht over het inschakelen van een makelaar? Een makelaar in Ede kan je enorm veel gemak en voordeel opleveren. Het gaat hierbij niet alleen over de beste prijs krijgen voor je huis, maar ook om een soepel en stressvrij verkoopproces. Ze hebben een actieve handelswijze en streven ernaar de meest geschikte kopers te vinden.

Marktkennis en expertise

Een Ede makelaar heeft veel kennis van de lokale markt. Ze weten exact wat de huidige trends zijn, wat potentiële kopers zoeken en hoe je het beste je woning kunt presenteren. Dit onderscheidt hen van de gemiddelde huiseigenaar en deze expertise kan het verschil maken.

Netwerk en connecties

Een makelaar heeft ook een breed netwerk aan contacten in de vastgoedwereld. Denk aan andere makelaars, thuisinspecteurs, aannemers. Dit kan jouw grote voordeel zijn, omdat ze daardoor sneller geschikte kopers voor je huis kunnen vinden.

Tijd en gemak

Een huis verkopen is tijdrovend. Een makelaar neemt alle taken over zoals bezichtigingen, onderhandelingen en papierwerk. Zo bespaar je veel tijd en kun je je concentreren op andere belangrijke zaken in jouw leven.

Financieel voordelig

Tenslotte kan het financieel ook zeer interessant zijn om een makelaar in te schakelen. Zij zijn getraind in het op waarde schatten van woningen en het voeren van prijsonderhandelingen. Op deze manier kunnen ze vaak een hogere verkoopprijs voor je huis realiseren.

Informatie over Ede

De stad Ede, gelegen in de prachtige provincie Gelderland, heeft een rijke historie. Dit voormalige agrarische dorp heeft zich ontwikkeld tot een bruisende stad met een toegankelijke en gastvrije sfeer.

Ede is omringd door natuur. De Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland, strekt zich uit rondom de stad. In Ede kun je zowel de levendigheid van een stad als de rust van de natuur ervaren.

Cultureel gezien brengt Ede veel te bieden. Het heeft diverse musea, een uitgebreide bibliotheek, kunstgaleries en evenementen zoals de bekende Heideweek. Ede is een stad waar cultuur en natuur hand in hand gaan.

Weetje: de gemiddelde huizenprijzen in Ede zijn in de loop der jaren gestegen. Volgens de meest recente gegevens is de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ede nu € 410.371 (update: april 2024). Voor meer details over de prijsontwikkelingen en de huidige stand van zaken in de huizenmarkt van Ede, kun je terecht op onze pagina met woningmarktcijfers.

Makelaars in Ede vergelijken

Makelaars vergelijken in Ede via Huis Verkopen is een slimme beweging die jou als huiseigenaar veel kan opleveren. De voordelen van deze vergelijking zijn zowel financieel als kwalitatief van grote waarde.

 • Financiële besparing op makelaarskosten
 • Vinden van een makelaar met de beste prijs/kwaliteitsverhouding
 • Gratis en objectief verkoopadvies
 • Alle geselecteerde makelaars bieden een gratis waardebepaling

Huis Verkopen heeft de krachtige tool ontwikkeld om makelaars in Ede eenvoudig en efficiënt te vergelijken. Onze service focust op het verkoopsegment, zodat je de beste match vindt voor jouw verkoopwensen en -doelen. We verbinden je aan makelaars die reeds succesvolle verkoopresultaten hebben behaald en die aansluiten bij jouw specifieke situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Ede Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ede

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Ede liggen rond de € 515. Het is slim om verschillende makelaars te vergelijken, gezien de kosten sterk kunnen variëren.

Het vinden van een goede makelaar begint bij vergelijken. Via onze handige vergelijkingspagina kun je makelaars in Ede eenvoudig op tarieven en diensten vergelijken.

In Ede duurt een huizenverkoop gemiddeld 41 dagen. Herinner je dat dit gemiddelde kan variëren aan de hand van verschillende factoren.

De gemiddelde makelaarskosten voor de verkoop van een huis in Ede bedragen € 4.719. Het vergelijken van verschillende makelaars kan je aanzienlijk geld besparen op kosten .

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ede is € 410.371. Dit kan een goede indicatie geven voor de verwachte verkoopprijs van jouw woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen