Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hengelo

Bij het verkopen van je woning in Hengelo is het raadzaam een goede makelaar te vinden. Verschillende makelaars kunnen de waarde van je woning anders inschatten, dus het vergelijken van verkoopmakelaars is een logische stap. Zo kun je de meest geschikte en voordelige specialist vinden om jouw eigendom succesvol te verkopen.

Over makelaars in Hengelo

Niet elke makelaar in Hengelo is gelijk. Zo kunnen zij behoorlijk variëren in werkwijze, kosten en de verkoopresultaten die ze behalen. Daarnaast kan ook de mate van lokale marktkennis, communicatiestijl en servicegerichtheid per makelaar sterk uiteenlopen. Door makelaars op deze punten te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van welke makelaar het beste aansluit bij jouw behoeften. Het loont dus zeker om eens een kijkje te nemen op deze pagina waar je zelf actief een makelaar kan uitkiezen die goed aansluit bij jouw woning en situatie.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar wat de beste makelaars in Hengelo kosten, hoe zij onderhandelen en wat hun verkoopresultaten zijn. Zou het niet interessant zijn om te weten hoe groot het verschil in kosten tussen diverse makelaars is en hoeveel je daarmee kan besparen? Ook vraag je je misschien af hoe snel de makelaars in Hengelo je huis aan een koper kunnen helpen. Hieronder krijg je meer inzicht in de actuele cijfers over de beste makelaars in Hengelo:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.898
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.720
Besparing (gem.)
€ 1.457

Actueel

 • Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Hengelo op € 364.267 euro. De prijs per vierkante meter is € 3.133 euro. Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bezoek dan de pagina huizenprijzen voor gedetailleerde informatie.
 • In Hengelo vind je makelaars die werken met een courtage van gemiddeld 1,07%%. Informatie over het verkopen van jouw huis in Hengelo? Dat kan, klik hier: Hengelo.
 • De tarieven van makelaars in Hengelo variëren flink. Door het vergelijken van makelaarstarieven kun je gemiddeld € 1.457 euro besparen. Ga daarom nooit zomaar met de eerste de beste makelaar in zee.

Uitgelichte makelaars in Hengelo

Als je van plan bent om je woning te verkopen, heb je in Hengelo de keuze uit tal van competente makelaars. We bieden je een helder overzicht van diverse verkoopmakelaars die actief zijn in deze regio. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken omdat ze allemaal verschillende sterke punten, methoden en tarieven hebben en je wilt de makelaar vinden die het beste bij jouw unieke situatie past.

Logo Euverman & Nuyts Hengelo

Euverman & Nuyts Hengelo

Euverman & Nuyts Hengelo is een betrokken en persoonlijke makelaar met een uitstekende dekking in Twente, dankzij vestigingen in Hengelo, Borne, Enschede en Haaksbergen. Ze bieden verschillende diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en zijn gespecialiseerd in woningstyling, nieuwbouw en onder andere bedrijfsruimtes. Met een gemiddelde beoordeling van 9 op Funda en gedetailleerde vak- en marktkennis, kan je rekenen op een succesvolle samenwerking.
Logo Elst&co Makelaars

Elst&co Makelaars

Bij Elst&co Makelaars begrijpen ze dat de woningmarkt een complexe plek kan zijn. Ze bieden een breed scala aan diensten aan, zoals verkoop, aankoop, taxaties, verhuur, aanhuur en financieel advies. Met hun toegewijde team van 5 professionals en 3 gecertificeerde NVM-makelaars, bieden ze gegarandeerde kwaliteit en uitstekende service. Ze zijn bekend in Hengelo en omgeving vanwege hun enthousiasme en resultaten. Je kunt ze vinden op de Enschedesestraat in Hengelo.
Logo Dekkers Garantiemakelaars

Dekkers Garantiemakelaars

Dekkers Garantiemakelaars, jouw makelaar in Hengelo, is een toegewijde en professioneel team met uitgebreide ervaring en kennis van de lokale en regionale vastgoedmarkt. Actief sinds 1924, biedt het bedrijf een breed aanbod aan diensten, zoals aankoop, verkoop, verhuur, taxaties en beheer van onroerend goed. Met hun deskundigheid in nieuwbouw en bedrijfsruimte, én een succesvolle track-record van transacties, vormt Dekkers Garantiemakelaars een betrouwbare partner voor jouw vastgoedbehoeften.
Logo Des Huizes Makelaars

Des Huizes Makelaars

Bij Des Huizes Makelaars krijg je betrouwbare en flexibele diensten, aangeboden door een deskundig team met jarenlange ervaring. Dit biedt je kwaliteit en snelle dienstverlening, waarvoor het kantoor terecht een hoge beoordeling krijgt. Of je nu op zoek bent naar verkoop, aankoop, verhuur, taxaties of financieel advies, Des Huizes Makelaars in Hengelo is je toegewijde partner. Een persoonlijke en professionele aanpak staat centraal in hun op maat gemaakte verkoopplannen.
Logo Burbach Roycroft | Exclusive Property Navigator

Burbach Roycroft | Exclusive Property Navigator

Burbach Roycroft | Exclusive Property Navigator is een bijzondere makelaar. Hier draait alles om het individuele verhaal van elk exclusief huis. Met vakpassie, integriteit en enthousiasme maakt dit Twentse initiatief vastgoedbeleving persoonlijk. Ze houden hun portfolio bewust klein om te werken op menselijk en excellent niveau. Met 5 medewerkers bieden ze diensten als verkoop, taxaties en aankoop, ook voor buitenlands vastgoed. Ze zijn NVM-lid en hebben diverse certificaten. Voor wie maatwerk zoekt, zijn ze de ideale keuze.
Logo Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo (NVM)

Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo (NVM)

Hofstede & Kamp Makelaars Hengelo is een deskundig en betrouwbaar NVM-makelaarskantoor dat gekenmerkt wordt door een persoonlijke aanpak en uitstekende beoordelingen. Met jarenlange ervaring en een grondige kennis van de Hengelose vastgoedmarkt, zijn ze experts in het kopen en verkopen van woningen in verschillende buurten en wijken. Hun specialistische diensten variëren van woningstyling en -fotografie tot financieel advies en gratis waardebepalingen. Ze zijn toegewijd om je belangen te behartigen en de beste deals mogelijk te maken.
Logo HOME makelaars

HOME makelaars

HOME makelaars is een NVM-makelaarskantoor met 11 medewerkers en is specialist in beleggen en nieuwbouw. Ze geloven dat de waarde van een huis niet alleen wordt bepaald door harde cijfers, maar ook sterk gevoed wordt door emoties. Hierbij spelen ze innovatief in op sociale media en werken ze samen met een professionele styliste. Met hun expertise streven ze ernaar jouw huis te verkopen alsof ze er zelf wonen, wat hen een sterke en empathische partner maakt.
Logo Leverink + Assen Resultaatmakelaars

Leverink + Assen Resultaatmakelaars

Leverink + Assen Resultaatmakelaars zijn zeer gewaardeerd. Ze zijn expert op veel gebieden, waaronder verkoop-, aankoopbegeleiding, nieuwbouw en taxaties. Het team biedt ook hulp bij wet- en regelgeving en heeft een speciale interesse in herbestemming en nieuwbouw. Het kantoor is uitstekend bereikbaar, zowel telefonisch, met geavanceerde openingstijden, als fysiek in het hart van Twente. Met een team van vier professionals zijn ze flexibel en klaar om je te helpen.

Let op: er zijn in en rondom Hengelo meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Hengelo mee in onze vergelijking. Wie weet, staat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst. Door te vergelijken vind je de makelaar die perfect bij jou past.

Vergelijk makelaars in Hengelo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hengelo?

Wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt, neigen de courtages van makelaars in Hengelo om lager te zijn. Dit komt omdat een snellere verkoopimpliceert dat de makelaar minder tijd, energie en middelen hoeft te investeren in het verkopen van de woning, wat intuïtief kan leiden tot lagere courtages om deze verhoogde efficiëntie weer te geven.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hengelo 0,80% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.457 door eerst tarieven op te vragen. Door makelaars te vergelijken, kun je het courtage tarief en diensten evalueren en uiteindelijk een beslissing nemen die leidt tot een lovenswaardige besparing.

Kosten van makelaars in Hengelo

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hengelo

In Hengelo rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Deze kosten hebben betrekking op de uitvoering van diverse werkzaamheden die de makelaar verricht wanneer je je huis wilt verkopen. De opstartkosten, die vaak een vast bedrag vormen, dekken de basisdiensten die nodig zijn om de verkoop van je woning op gang te brengen. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het opstellen van een beschrijving van je woning en het plaatsen van je huis op de verkoopplatforms.

De hoogte van de opstartkosten kan per makelaarskantoor verschillen. Voorbeelden van werkzaamheden die mogelijk onder deze kosten vallen zijn het opmeten van je woning, het verzorgen van een advertentie, de voorbereiding en organisatie van bezichtigingen en de onderhandeling met potentiële kopers. Maar ook de tijd die de makelaar besteedt aan administratieve werkzaamheden en communicatie met jou als verkoper kunnen deel uitmaken van deze kostenpost. Het is aan te raden om goed na te gaan wat precies onder deze opstartkosten valt bij de makelaar die je op het oog hebt.

Intrekkingskosten van makelaars in Hengelo

Velen weten niet dat bijna alle makelaars in Hengelo intrekkingskosten rekenen wanneer je je woning voortijdig uit de verkoop haalt. Dit fenomeen wordt ook wel ontbindingskosten of terugtrekkingskosten genoemd en het is een bedrag dat je moet betalen als je besluit om je woning niet meer via de makelaar te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je van gedachten verandert en zelf in de woning wilt blijven, of als je een gunstiger aanbod krijgt van een particuliere koper.

Intrekken van de verkoop betekent niet automatisch dat je de makelaar niets verschuldigd bent. In feite kan het kosten met zich meebrengen, en in het geval van Hengelo, kunnen die kosten gemiddeld rond de € 500 liggen. Dus voor je besluit je woning uit de verkoop te halen, is het het beste om eerst helder te hebben wat de potentiële intrekkingskosten zijn. Wees je bewust van deze kosten, zodat je geen onverwachte financiële verrassingen tegenkomt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hengelo met een vast tarief

Er zijn in de wereld van makelaardij verschillende betaalmethodes. Traditioneel gezien werken makelaars vaak met courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. Echter, er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je vooraf een prijs afspreekt voor de diensten van de makelaar, onafhankelijk van de verkoopprijs van het huis. In Hengelo hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een bedrag van € 3.250 (update: mei 2024).

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een groot voordeel is dat je precies weet wat je gaat betalen. Je komt niet voor onverwacht hoge kosten te staan als jouw huis voor een hoge prijs verkocht wordt. Een nadeel kan zijn dat de makelaar mogelijk minder gemotiveerd is om een hoge prijs voor jouw huis te krijgen, aangezien zijn vergoeding niet afhangt van de verkoopprijs.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw woning en situatie past. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is en bespreek dit met de makelaar. Zo weet je zeker dat je een makelaar kiest die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

4 feitjes over makelaars in Hengelo

 • De opstartkosten en voorwaarden verschillen sterk bij makelaars in Hengelo, waardoor het aan te raden is deze zorgvuldig te vergelijken. Het uitvoerig tarieven vergelijken kan je op termijn flink wat kosten besparen.
 • Het gemiddelde aantal dagen dat een huis te koop staat in Hengelo varieert per makelaar. De gemiddelde verkoopsnelheid is momenteel 61 dagen. Bij sommige makelaars gaat het sneller, bij andere wat langzamer.
 • Interessant feitje: met een makelaar aan je zijde verkoop je jouw huis in Hengelo gemiddeld zo'n 23% winstgevender dan zonder makelaar. Dit kan serieus oplopen in termen van winst.
 • Hoewel online makelaars een groeiende markt betreden, blijkt uit onderzoek dat nog steeds zo'n 88% van de verkopers in Hengelo liever voor een traditionele makelaar kiest die het volledige verkoopproces uit handen neemt.

Wat levert de beste makelaar in Hengelo op?

In de wereld van de vastgoedmarkt in Hengelo zijn er grote verschillen in de prestaties van lokale makelaars. Deze variatie maakt het voor jou als woningverkoper erg interessant om verschillende makelaars te vergelijken. Het kiezen van de juiste makelaar kan namelijk een groot verschil maken in jouw verkoopervaring - en vooral in de verkoopresultaten.

Dit is hoe je de beste makelaars in Hengelo herkent:

 • Uit onze data blijkt dat de hoogst presterende makelaars in Hengelo woningen weten te verkopen voor € 9.900 boven het gemiddelde van andere makelaars. Hierbij controleerden we of de woningen vergelijkbaar waren in hun prijsklassen. Dit toont aan dat een kwalitatieve makelaar een aanzienlijk verschil kan maken in de verkoopopbrengst van je woning.

 • Daarnaast tonen onze statistieken aan dat de vlotste makelaars in Hengelo huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Het is niet toevallig dat deze makelaars ook vaak de huizen op de juiste waarde weten te schatten: het correct prijzen van een woning speelt een centrale rol in een snelle verkoop.

De beste makelaar in Hengelo vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Hengelo? De beste keuze is de makelaar die perfect aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie. Niet iedere makelaar is hetzelfde, dus het is belangrijk om een geschikte match te vinden.

Vergelijken is essentieel in deze zoektocht. Met ons vergelijkingsformulier kun je makelaars in Hengelo op relevante criteria vergelijken. Je krijgt een selectie van makelaars die passen bij jouw woning, situatie en wensen. Zo vind je de ideale makelaar.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hengelo?

Als je jouw huis wilt verkopen in Hengelo, zijn er vijf belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Ervaring in Hengelo

Ervaring in de lokale markt is essentieel. Je wilt een makelaar die de huizenmarkt in Hengelo door en door kent.

Werkwijze

Verdiep je in de werkwijze van de makelaar. Deze moet aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen voor een vlotte verkoop.

Reputatie en beoordelingen

Check online beoordelingen van eerdere klanten. De reputatie van de makelaar kan je veel vertellen over de kwaliteit van hun diensten.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Je wilt een makelaar die vlot antwoord geeft op je vragen en je op de hoogte houdt van de voortgang.

Tariefstructuur

Bestudeer de tarieven van de makelaar. Kijk naar de totale kosten, niet slechts naar het percentage van de verkoopprijs.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Hengelo kun je kiezen uit verschillende makelaarsorganisaties zoals NVM, VBO en VastgoedPRO. Zo'n organisatie geeft al veel inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening. Een NVM-makelaar moet bijvoorbeeld aan strenge eisen voldoen en houdt zich aan een gedragscode.

Maar het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je huis in Hengelo is meer dan alleen de keuze voor een organisatie. Een makelaar kan je begeleiden bij het hele proces: van het vaststellen van de vraagprijs, de promotie tot aan de onderhandelingen en de uiteindelijke verkoop van het huis.

Weetje: Hoewel de kwaliteitseisen van de NVM hoog liggen, kan de kwaliteit van individuele NVM-makelaars onderling verschillen. Het is daarom altijd verstandig om meerdere makelaars te bekijken en op basis van hun diensten, tarieven en reputatie een vergelijking te maken voordat je een beslissing neemt.

Wat doet een makelaar in Hengelo?

Een makelaar in Hengelo begeleidt je bij het complexe proces van het verkopen van jouw huis. Zij kennen de lokale vastgoedmarkt op hun duimpje en kunnen een nauwkeurige, competitieve prijs voor jouw woning bepalen.

Ook kunnen zij jouw woning op de juiste manier in de markt zetten. Dit omvat niet alleen het publiceren van de woning op relevante platforms, maar ook effectieve marketingstrategieën toepassen om de juiste kopers aan te trekken.

 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Zorgen voor correct opgestelde verkoopcontracten
 • Aanbieden van gedetailleerde waardebepaling van jouw woning
 • Bieden van begeleiding en advies tijdens het complete verkoopproces

De ondersteuning van een full-service makelaar zorgt ervoor dat je je niet hoeft te verdiepen in alle details en specifieke kennis die komt kijken bij het verkopen van een huis. Hierdoor kun je je volledig richten op de volgende stap: jouw nieuwe woning.

Waarom een makelaar in Hengelo inschakelen?

Wanneer je de verkoop van je woning in Hengelo uit handen geeft aan een makelaar, kun je verwachten dat deze vakman een gedetailleerd stappenplan doorloopt om het verkoopproces zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Elke makelaar heeft daar zo zijn eigen methodes voor, maar er zijn een aantal standaard stappen die vrijwel iedere makelaar doorloopt. En die betrokkenheid zorgt ervoor dat jij je kunt richten op andere zaken.

Vaststellen van de woningprijs

Een van de eerste stappen die de makelaar neemt is het bepalen van de verkoopprijs van je woning. Met zijn deskundigheid analyseert hij de woningen die recent in Hengelo zijn verkocht en houdt hij rekening met de unieke kenmerken van jouw woning.

In de markt zetten van de woning

Daarna gaat de makelaar je woning op de markt brengen. Dat doet hij door professionele foto’s te maken, een aantrekkelijke omschrijving te schrijven en het huis te adverteren op verschillende kanalen. Hij zorgt ervoor dat jouw huis opvalt bij potentiële kopers.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Nadat de woning op de markt is, neemt de makelaar de taak op zich om bezichtigingen te leiden. Hij voert ook de onderhandelingen met geïnteresseerden namens jou. Een goede makelaar luistert naar wat je belangrijk vindt en houdt daarmee rekening tijdens de onderhandelingen.

Afronden van de verkoop

Als laatste regelt de makelaar alle juridische en administratieve zaken rond de verkoop. Hij stelt het koopcontract op en begeleidt jou bij de overdracht van het huis. Zo kun je erop vertrouwen dat alles correct en volgens de regels verloopt.

Informatie over Hengelo

Hengelo, gelegen in de provincie Overijssel, staat bekend om haar rijke industriële verleden. De stad vormt het bruisende hart van de regio Twente en is met haar 80.000 inwoners, dynamisch en levendig.

De historie van Hengelo is duidelijk zichtbaar in het stadsbeeld. Van oude fabrieksgebouwen tot moderne architectuur, de stad herbergt een interessante mix van stijlen.

Hoewel Hengelo sterk verstedelijkt is, is er ook veel aandacht voor groen. Parken en natuurgebieden zijn niet alleen favoriete bestemmingen voor wandelaars, maar dragen ook bij aan de leefbaarheid van de stad.

Weetje: De afgelopen jaren hebben de huizenprijzen in Hengelo een stijging laten zien. Het gemiddelde bedrag ligt nu rond de € 364.267 (update: mei 2024). Deze woningmarktcijfers tonen de huidige stand van zaken op de Hengelose huizenmarkt.

Makelaars in Hengelo vergelijken

De zoektocht naar een geschikte makelaar in Hengelo begint met een nauwkeurige vergelijking. Het is van belang om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Betere makelaarstarieven door vergelijking
 • Inzicht in ervaring en succes van makelaars
 • Aansluiting bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren

Met Huis Verkopen maak je gemakkelijk een vergelijking tussen de makelaars in Hengelo. Je krijgt hiermee een volledig en onafhankelijk beeld van jouw mogelijkheden. Het vinden van een makelaar die jouw huis snel en voor de hoogst mogelijke prijs kan verkopen, begint hier.

Vergelijk makelaars in Hengelo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hengelo

De gemiddelde makelaarskosten voor huisverkoop in Hengelo zijn € 3.898. Via deze link kun je makelaarstarieven opvragen en makelaars vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Hengelo is 61 dagen. Zorg voor een goede prijsstelling en presentatie om dit te bereiken.

Een goede keuze van jouw makelaar is essentieel. Op onze vergelijkingspagina kun je makelaars in Hengelo vergelijken op prijs en klantbeoordelingen.

Let op: naast het courtage kunnen ook kosten voor opstart (gem. € 515) en intrekking van de verkoop (gem. € 500) van toepassing zijn.

Het is niet verplicht, maar een lokale makelaar kent de Hengelose markt goed en kan je begeleiden bij de verkoop. Hier kun je verschillende makelaars vinden en vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen